LG GM735 - Nokia N97 Sizce Hangisi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
LG GM735 - Nokia N97 Sizce Hangisi ?
Bir Akrabam aLmış oLdugu LG GM735 Cihazının benim cihazım oLan N97'yi ezdiğini söyLüyor.. Sizcede gerçekten ezebiLirmi ?

• Beğen
Tepkiler: SavinMe ve mehmet3445

futbol123

futbol123

Üye
n97 yi ezebilirmi n97 ezer onu her özellikte

hunos

Üye
tabiiki n 97

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Asla ezemez N97 yi

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi

mehmet3445

Üye
N97 harika telefon anladığım kadarıyla arkadaşlar

minkara

minkara

Üye
bakın hız konusunda ve format desteği konusunda tabiki LG gm735 ... isterseniz biraz karşılaştıralım gm735 de 256mb ram var n97 de ise 128mb ve işlemcilerine bakarsak kalite bakımından ceptelefonu işlemcisi olarak LG daha kaliteli bu hızı haliyle ilgilendiriyor ... birde format desteği konusuna bakalım n97 de sadece nokia nın kullandığı bir işletim sistemi var haliyle bu geliştirilebilirliği ve format desteğini kısıtlıyor. LG de ise windows mobile 6.1 professional sürümünü görüyoruz bildiğiniz gibi windowsmobile hemen her pdanın kullandığı bir işletim sistemi buda geliştirile bilirliği yazılımda sınırsızlık sağlıyor... ben her zaman bir wm işletim sistemikullanan bir teli tercih ederim . lg gm735 bundan daha fazlası var 5mp lik kamerası gayet güzel ve net fotolar elde etmemize yarıyor dokunmatik kullanımı gayet rahat. kafasında soru işareti olan arkadaşlarımıza LG yi tavsiye ederim .. özelliklede fiyatını göz önünde bulundursunlar ...

OğuzcanAbi

Üye
n97 .

• Beğen
Tepkiler: Dracule Mihawk

metal12345

Üye
kardeş n97 nin özelikleri her teli zap edecek bir tel unutma karşılaştır bak bakalım hangisi güzel kardeşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:naughty:

JayJayyy

Üye
n97 derim.

SavinMe

SavinMe

Üye
aslında bu karsılastırma cok sacma Nokianın en gözde telefonlarından biri olan n97 yi su an ezecek tek telefon gene nokiadan ( N8) ...

salla34

Üye
Valla arkadaşlar. ben LG GM735 kullanıyorum ama. NOKİA telefon işinde lider bence. Her modeli güzel.

kofstarr

Üye
eğer lg gm735 i forumlardan aldığın bilgilerle güncelleyip işlersen n97 den çok çok ustun bi telefon haline geliyor.Eğer lg windows yukseltmesi yapılabilseydi zaten rakipsiz olurdu ama şuanki windows 6.1 bile uygulamalarla nokia yı çöpe çeviriyor.

DEJAVU0610

Üye
Merhaba. Bende lg gm 735 kullanıyorum. Telefonumdan canlı tv izleyebiliyorum. Navigasyon kurdum (route 66), türkçe gayet sorunsuz çalışıyor. Hemde bedava, daha neler neler, bende lg diyorum.

erenkilic332

Üye
Lg gm 735 windows olduğu için + gm 735 in android işletim sistemini desteklediği için gm 735 derim. N 97 nin sadece adı var.

ares36

Üye
Merhaba

6600 ilk tanıştığım günden beri symbian kullanırım. Programlarının bolluğu, kullanım kolaylığını göz önünde bulunduracak nokia daha kullanıcı dostu bir üründür. Halihazırda ovi bolca ve ücretsiz uygulamaların kolayca bulunabileceği bir platform halini aldı.

Başlıktaki iki ürünü de kullandığımdan aralarında birbirine üstün gelecek fazla birşey olmadığını söyleyebilirim. Her iki cihazda da aynı uygulamaları başarıyla çalıştırmayı başardım.

N97 office belgelerini görüntülüyor ancak editlemiyor. GM735 de office yüklü ve ***** gerektirmiyor.

N97 tam klavyeli olduğundan bazı durumlarda gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Ancak gm 735'e birden fazla klavye yüklemek mümkün. Aradaki farkı kapatabiliyor.

N97 kamera açısından daha kaliteli. İki ürün de 5 mp olmasına rağmen fark hissediliyor. Ayrıca N97 entegre flas a sahip.

N97 ye wirofon kurulamıyor. N958B versiyonu kuruluyor ama çalışmıyor. TTnet destek vermiyor. Her ay 1000 dakika yurtiçi bedava yabana atılacak süre değil. Alternatif programlarla da denedim register olunuyor ama ses gidip gelmiyor. Ayrıca sip desteği ilk çıktığı zamanda yoktu sonradan yayınlanan bir yama ile kurulabiliyor ama çok başarılı değil. İp sistemler yaygınlaştıkça bu özellik ön plana çıkacak. GM735 çoğunlukla zaten T.Telekom kampanyasıyla dağıtıldığından içinde hazır bulunuyor.

N97 ev ekranı daha güzel. Widget eklemeleriyle hoş görünüyor. GM 735 Sclass arayüzüyle geliyor ve kullanışsız, kalem gerektiriyor. Ancak Sbp yüklendiği anda bu sorun tamamen ortadan kaklıyor. Parmaklarla kullanılabilir hoş bir hale geliyor. Onlarca widget ile mükemmel hale geliyor. Bu sebepten fark kolaylıkla kapanıyor. N97 de ise tema kullanmaya başladığınızda kasmalar başlıyor.

Youtube, facebook,skype, garmin msn gibi ön plana çıkan ve her cihazda bulunması gereken uygulamalar her iki cihazda da başarıyla çalıştırdım. Nokia haritalar N97 serisinden itibaren ücretsiz ancak çok başarısız. Gerçek anlamda birçok şehirde kullandım. (İzmir-Manisa-Denizli-Uşak-Muğla-Aydın-Balıkesir-Ankara-Adana) Garmin ile kıyaslanması mümkün değil. Nokia haritalarda tarla görünen yerler Garmin de en ufak detayına kadar var. İki cihaz da araç içinde başarılı çalışıyor.

İki cihaz da 3g, wifi gibi bağlantılara sahip. Ön kamera n97 de daha başarılı.

Telefonu wireless modeme çeviren joikuspot gibi uygulamalar GM735 için de var.

Batarya ömrü bakımından N97 daha başarılı. Uygulamalar açıkken GM735 daha çabuk batarya tüketiyor.

Yedekleme için N97'yi pc suite aracılığıyla yedekleyebilirsiniz. GM735 windows mobile olduğundan windows my phone ile (herhangi bir hotmail hesabınızla) kolayca tüm rehber, fotoğraf belge vs my phone hesabınıza içerisindeki my phone programıyla yedekleme imkanı var. Ayrıca web den de erişebilirsiniz.

Dokunmatik ekran hassaslığı ikisinde de aynı derece başarılı. Tatmin edici düzeyde.

N97 de fm transmitter özelliği var. Hoş özellik ama büyük şehirlerde boş frekans bulmak imkansız. Anca ücra yerlerde kendinizi tatmin etmek için kullanırsınız. GM735 de bu özellik yok.

N97 biraz irice cebe zor giriyor. GM 735 ince va hafif. Sıcak yaz günlerini de düşünmek lazım. Pantolon cebinde hoş durmuyor n97.

Çoklu görev yani uygulamalar arasında geçiş yapabilme yeteneği iki cihazda da mümkün. GM 735 de hepsini aynı anda kapatmak mümkün. N97 de tek tek kapatıyorsunuz.

GM 735 windows tabanlı. İşin aslı ihtiyacınız olan her uygulamayı bulmak mümkün. Nokia gibi teli hacklemek filan gerekmiyor.

Fiyat kısmına gelince. GM735 şu an 550 tl civarlarında sanırım. 2. elde 250 tl ye kadar var. N97 850 TL civarında 2. elde ise 450-550 tl arasında. Önemsiz bulduğum birkaç özellik dışında pek fark göremediğim 2 cihaz.

Bu iki telefon da bu işe meraklı olanların harcı. İhtiyacı olmayan özelliklere sahip olup da sadece konuşma yapmak için gereksiz. Sonradan beceremeyip te bu tür akıllı telefonlara çamur atan çok.

Umarım açıklayıcı bir açıklama olmuştur.

crazypaker

crazypaker

Üye
bakın hız konusunda ve format desteği konusunda tabiki LG gm735 ... isterseniz biraz karşılaştıralım gm735 de 256mb ram var n97 de ise 128mb ve işlemcilerine bakarsak kalite bakımından ceptelefonu işlemcisi olarak LG daha kaliteli bu hızı haliyle ilgilendiriyor ... birde format desteği konusuna bakalım n97 de sadece nokia nın kullandığı bir işletim sistemi var haliyle bu geliştirilebilirliği ve format desteğini kısıtlıyor. LG de ise windows mobile 6.1 professional sürümünü görüyoruz bildiğiniz gibi windowsmobile hemen her pdanın kullandığı bir işletim sistemi buda geliştirile bilirliği yazılımda sınırsızlık sağlıyor... ben her zaman bir wm işletim sistemikullanan bir teli tercih ederim . lg gm735 bundan daha fazlası var 5mp lik kamerası gayet güzel ve net fotolar elde etmemize yarıyor dokunmatik kullanımı gayet rahat. kafasında soru işareti olan arkadaşlarımıza LG yi tavsiye ederim .. özelliklede fiyatını göz önünde bulundursunlar ...
o çok övdüğün telefona windows 6.5 yükle ne istersen yapmaya hazırım telefonun rom'u windows 6.5 desteklemiyor en azından LG türkiye yetkilileri böyle söylüyor LG GM735 çok iyi bi cihaz olsaydı Telekom satmazdı neymiş arasında fark yokmuş ben sayıyım LG yi sıfıra 450 Tl ye aldın diyelim aldığın bayiden çıkıp yan taraftaki bayiye geçip daha kutusunu açmadan satmaya kalk o cihaza 150 TL den fazla para vermezler çünkü LG nin ülkemizde piyasası yok al sana kocaman bir eksi kamerası 5mp deniyor ama 5mp alakası yok ayriyetten flas ta yok kamerada windows mobile tabiki symbiana göre üstün bi sistem ama güncelleme olmayan bi telefonda neyleyin bu sistemi N97 alırsın 750 liraya 500 liraya çok rahat satarsın ikinci el olarak ama LG böyle değil bu üşkede telefon alıcaksan önce nokia sonra samsung sonra ericsson sonra LG alınır bu ülkede böyledir o çok methettiğiniz LG GM735 çok iyi bir telefon olsa N97 ezicek kadar bugün piyasada ikinci eli 250 tl ye kadar düşmez;)

• Beğen
Tepkiler: Dracule Mihawk

atilla3535

Üye
arkadaşım lg gm 735 kullandım memnun kalmadım n97 aldım lg de donma telefonu kitleme sorunu var nokiada öyle birtşey yok

fatih58

fatih58

Üye
Marka bağımlılığı ve "ben nokia'dan başka telefon kullanamam" diyenlerdenseniz bir de paranız çoksa tabiki n97..Yoksa lg gm 735 gerçekten harika bir alet.F/P olarak bakıldığında rakipsiz.

minkara

minkara

Üye
o çok övdüğün telefona windows 6.5 yükle ne istersen yapmaya hazırım telefonun rom'u windows 6.5 desteklemiyor en azından LG türkiye yetkilileri böyle söylüyor LG GM735 çok iyi bi cihaz olsaydı Telekom satmazdı neymiş arasında fark yokmuş ben sayıyım LG yi sıfıra 450 Tl ye aldın diyelim aldığın bayiden çıkıp yan taraftaki bayiye geçip daha kutusunu açmadan satmaya kalk o cihaza 150 TL den fazla para vermezler çünkü LG nin ülkemizde piyasası yok al sana kocaman bir eksi kamerası 5mp deniyor ama 5mp alakası yok ayriyetten flas ta yok kamerada windows mobile tabiki symbiana göre üstün bi sistem ama güncelleme olmayan bi telefonda neyleyin bu sistemi N97 alırsın 750 liraya 500 liraya çok rahat satarsın ikinci el olarak ama LG böyle değil bu üşkede telefon alıcaksan önce nokia sonra samsung sonra ericsson sonra LG alınır bu ülkede böyledir o çok methettiğiniz LG GM735 çok iyi bir telefon olsa N97 ezicek kadar bugün piyasada ikinci eli 250 tl ye kadar düşmez;)

wm 6.5 demişsin ferfecir hocamız saolsun onun yaptığı wm 6.5.3 kullanıyorum şu ande ..tek bir hata bile yok romda istersen biraz araştır sonra yorum yap ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt