5800 v50 Modları

Sponsorlu Bağlantılar

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
5800 v50 Modları
52. CPU Mod
Bu işlemcinizi son hızda çalıştırır. Bu modu deneyimli bir kullanıcı iseniz kullanın ancak unutmayın ki aracınızın batarya ömrü çok kısalacaktır.

51. Touch Vibration Mod

50. Settings mod 3

49. Settings mod 2

48. Settings Mod 1

47. Profile Mod

46. Msg Mod 3

45. Msg Mod 2

44. Msg Mod 1

43. Light Sensor Mod

42. Action Mod

41. Delivery Reports ON Mod

40. Default Volume Mod

39. BT Mod

38. v50 Application Policy Mod

İmzasız uygulamaları Installserver yaması olmadan yükler.(99% çalışıyor)

37. v50 BT Name Mod
Flash ve ya hardreset atıldıktan sonra tanımlı Bluetooth dosya ismini değiştirir.

36. v50 Cache drive change

Tarayıcı sürücü cache 'ini E:/ srücüsüne alır.

35. v50 Custom Version Mod
Piyasaya sürüldüğündeki versiyon ismi ve tarihini değiştirir. Press *#0000# to check

34. v50 Disable Keyboard light
Klavye ışığını iptal eder (Batarya gücünü korur)

33. v50 Heap Size Mod
Sistem kitle boyutunu arttırır ve uygulamaların kapanma süresindeki gecikmeyi azaltır.

32. v50 Hidden Menu Apps
Menüdeki gizli uygulama simgelerini gör (Prıfil, Conn. Mgr, Temalar)

31. v50 Lock Unlock Mod
Titreşimi Kitle/Kilidi aç iptal eder

30. v50 Music Player Mod
Müzik oynatıcının arama yerini "E:/sounds/My Music" klasörüne değiştir.

29. v50 Rotation lightning fast

Hızlı ekran dönmesi (iveme ölçeri hızlandırır)

28. v50 Sensor Mod
Sensör ayarı içinde yeni "Tapping Control" ayarı

27. v50 Settings Open
Telefon menüsündeki bütün ayar simgeleri

26. v50 Startup & Shutdown Mod
Başlangıç ve kapanış animasyon/ton yolunu ve sesini değiştir.

25. v50 Xtreme Menu
Xtreme Menü yerleşimi v50 için modifiye edildi.

24. 11 Menu Busy Circles

11 den fazla yeni Menu Busy Circles 'ı seç ve onları kullan.
Her MIF i "Menu.mif" olarak yeniden adlandır ve "rofs2/resource/apps/" klasörüne yerleştir.

23. v50 Browser Rotation Mod
Sensör ayarları kapalı olduğunda bile tarayıcı ayarlarının yatay moduna geçmesini engeller.

22. Camera RAM Mod
Bu mod kamera uygulamalarını kamera kapatıldıktan sonra Ram cache 'ini temizlemeye zorlar.

21. v50 Camera Sound Mod
Kamera sesini uyarı tonları açık olduğunda dahi siler.

20. v50 RAM Cache change Mod
RAM Cache 'ini C: sürücüsüne süper hızlı performans için taşır.

19. v50 Default tone Mod
Text dosyasını geçerli zil sesini, Alarm tonunu, SMS tonunu herhangi bir profilde değiştirmek üzere işler.

18. v50 Default Theme Mod
Text dosyasındaki son satırı değiştirir ve tema UID 'ne "Bold Text" yapar.
0x14 string "20000008" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
16digit UID temaları için. Detaylar için 17. sayfaya bakınız.

17. File Browser
Harika foksiyonlarıyla birlikte mükemmel Nokia dosya tarayıcısı. Bir cfw için olmazsa olmaz!

16. v50 HS New Icons Mod
Karşılma ekranınıza 3 yeni simge ekler.

15. Landscape-HS Mod
Herşeyi yatay konuma çevirin!

14. Personalization Mod
BU dosyayı kendi açılış ekranınız için değiştirin, açılış tonu, kapanış ekranı ve kapanış tonu. Aşağıya bakınız!

0x3 string "Açılış tonu yolu" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0xD string "Açılış animasyonu yolu" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x12 string "Kapanış animasyonu yolu" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x14 string "AÇılış tonu yolu" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x2 int 9 5 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail - Açılış sesini "9 5" rakamalarını değiştirerek değiştirir En yüksek değer = "9 9"
0x15 int 9 5 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail - Açılış sesini "9 5" rakamalarını değiştirerek değiştirir En yüksek değer = "9 9"

13. UI Acceleration Mod
Aracınızı bazı grafik ayarlamalarıyla oldukça hızlandırır! Oyunlar ve uygulamalar daha hızlı çalışır.

12. v50 Default StartUp Message Mod
"v50 Personalization Mod" gibi dosyalarda ayarlarınızı birleştirmelisiniz...

0x5 string "WRITE YOUR TEXT " 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
0x6 int 1 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
[Açılış notunu aktif etmek için eğer geçerli değer "0" ise "1" e değiştirin.]

11. v50 Widget security disable Mod
Sinir bozucu widget güvenlik uyarılarını iptal eder.

10. v50 Super Start Mod
1. Rom Patcher otomatik başlatma
2. Nokia Hoşgeldiniz SMS gönderimini iptal eder
3. Geri planda çalışan uygulamaların başlangıçta çalışmasını iptal eder.

9. v50 File Manager tweak One Mod

Tanımlı dosya yöneticisi üzerinden SIS, SISX, JAR dosyaarının gönderilmesini etkinleştirir.

8. v50 File manager tweak Two Mod

Tanımlı dosya yöneticisi E: srücüsünün sistem dosyalarını gösterir.

7. v50 Disable KS in Short Lists
Kısa listelerde kinetik kaydırmayı iptal eder ve ana menüdeki lagg ları siler.

6. v50 Five Homescreens
CFW için beş karşılama ekranı paketi.
1. Parmak kullanımı
2. Tam ekran
3. Temel Omnia
4. Gezinme çubuğu Satio
5. Kişiler çubuğu

5. v50 Orange and Vodafone Homescreens
Kendi v50 Nokia 5800 ünde Turuncu ve Vodafone karşılama ekranlarını görmek için CFW deki dosyaları yerleştir.

4. v50 Messaging Mod

Gönderilen öğelerdeki kayıtlı mesajlar 20 den 999 a yükseltilmiştir.

3. v50 Recorder mod
En yüksek kalitede kayıt etme genel olarak tanımlıdır ve kaydetme süresi ses kaydedicide genel olarak 12 saate yükseltilmiştir.

2. v50 Video mod
Telefon portre konumunda olsa dahi Video nun direkt olarak yatay moduna geçmesini engeller. Video oynatıcı artık telefonun ivme ölçerine uyumlu olacaktır.

1. v50 All patches Pack

Bütün önemli RomPatcher yamaları açıklamalarıyla beraber aşağıdadır:

Install Everything.rmp - Herhangi bir imzasız uygulamanın yüklenmesine izin verir.
Show system files.rmp - C: ve E: içindeki bütün sistem dosya ve klasörlerini gösterir.
Remove Red Recording LED.rmp - Video kaydı esnasında yanan kırmızı ışığı kapatır.
Record Tone OFF.rmp - Kayıt esnasında arama kayıt sesini kapatır.
Remove Show Open Apps - Ayarlar menüsündeki "açık uygulamaları göster" sekmesini siler.
Block GPRS & WLAN.rmp - Bluetooth ve WLAN kilitler.
Disable Logs.rmp - Log uygulamasını iptal eder.
Lock Settings.rmp - Ayarlar uygulmasını iptal eder.
Lock Bluetooth.rmp - Bluetooth kilitler.
Lock USB data.rmp - Usb bağlantısını kilitler.
Lock Installation.rmp - Herhangi bir yazılımı kurmayı önler.
Activate Bass Effects.rmp - Bass efektlerini etkinleştirir.
c2z4bin THUMB.rmp - Binary dosyaları için c2z tipi yama
12 months call log.rmp - Log sürecini 30 günden 12 aya çıkartır.
LCD Light ON.rmp - LCD arka ışığını açık tutar.
Show typed Password.rmp - Girilen şifreyi "*" işareti olmadan gösterir.
Show hidden options.rmp - Ayarlar menüsündeki gizli ayarları gösterir.
Restart Power Button.rmp - Güç tuşuna uzun süreli basma aracı tekrar başlatır.
Short Multi Tap.rmp - İki tuşa basma arasındaki zamanı azaltır.
Global Note Fix.rmp - Bütün popup notlarını siler (Base patch)
Disable Enh Note.rmp - Birçok popup notunu iptal eder.
Disable USSD Notes.rmp - Operator USDD notlarını iptal eder.
No Profile Switch Note.rmp - Profiller değiştirildiğinde açılan popup notunu siler.
ReadCRoot - C: sürücüsünün bütün içeriğini tanımlı dosya yöneticisinde gösterir. (Bu yamada hatalar var, dikkatli olun!)

Daha henüz deneme fırsatım olmadı. Ama çok faydalı modlar var. Mümkün olduğunca daha anlaşılır bir dille Türkçe'ye çevrildi. Düzenleme işlemlerinden çok fazla anlamayanlar, bunları denemesinler.

Çeviri için Acromax'e teşekkürler.

Dosyalar:
Orjinal bağlantı:

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: mgemici, fatihqaz, Reşwan ve 14 diğerleri

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
teşekkürLer ..

petrucci82

petrucci82

Üye
bunun için hack li olması gerekiyor sanırım...

f@tih.

f@tih.

Üye
Teşekkürler,bir çoğu hakkında bilgim var ama özellikle şu CPU modunu müsait olduğum bir zaman aralığında inceleyeceğim.

qpel

Üye
ben cpu modu inceledim hatta yaptım ama pek bi faydasını görmedim benimki hiç hızlanmadı gibi bişey yada zaten hızlıydı da ben mi bişey anlamadım :ehe yapanlar yorumlarsa iyi olur hatta bikaç sefer de denedim başka başka ayarlarla yok bi fark göremedim :hmmm

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
bunun için hack li olması gerekiyor sanırım...
Evet @petrucci8, sistemin mutlaka hackli olması gerekiyor.

Teşekkürler,bir çoğu hakkında bilgim var ama özellikle şu CPU modunu müsait olduğum bir zaman aralığında inceleyeceğim.
Şarj konusunda sıkıntı oluşturduğu için pek yanaşasım gelmiyor ne yalan söyleyeyim. :) Ayrıca kullandığım FW'de gayet hızlı olduğu için pek de önemsemiyorum.

ben cpu modu inceledim hatta yaptım ama pek bi faydasını görmedim benimki hiç hızlanmadı gibi bişey yada zaten hızlıydı da ben mi bişey anlamadım :ehe yapanlar yorumlarsa iyi olur hatta bikaç sefer de denedim başka başka ayarlarla yok bi fark göremedim :hmmm
Sanırım bu durum kullandığınız FW ile alakalı. Hızlı olan bir şeyi daha ne kadar hızlandırabilirsiniz ki.(h)

SonSamuray61

SonSamuray61

Üye
Afedersiniz, bunları nasıl tel. yükleyeceğiz ?
Mesela Homescreen var, içindeki dosyalları hafıza kartına mı atıcaz direkt? Yoksa NokiaEditor ile rofs2'ye mi ?

petrucci82

petrucci82

Üye
30 kez denedim ama flash atamadım en son telefonu yakmaktan korkup vazgeçtim..ama bu değişiklikleri de yapmak istedim şimdi..neyse işi bilen birini bulursam yaptırrım artık

everest11

everest11

Üye
bak cpu moduna ben gulerım 5800 cpu hızlandırma ımkansız oldugu gıbı mumkun degıldır arm11 ıslemcı stabıl hızla calısır ve closed cpurm11 arkadaslar deneyın ama bataryaya yazık olmaz bızzat ya patlar yada ıslemcı yanar
millet neler yapıyo :)

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
bunlar n97 ile aynımı uyum sağlarmı acaba

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
bunlar n97 ile aynımı uyum sağlarmı acaba
Net olarak bilmiyorum ama mantığımca uyum sağlamaz.

Afedersiniz, bunları nasıl tel. yükleyeceğiz ?
Mesela Homescreen var, içindeki dosyalları hafıza kartına mı atıcaz direkt? Yoksa NokiaEditor ile rofs2'ye mi ?

Yok hayır, direkt olarak telefonunuzun C:\ sürücüsünün köküne kopyalıyorsunuz gerekli dosyaları. Ama mutlaka öncesinde, değiştireceğiniz dosyaların yedeğini alın!

SonSamuray61

SonSamuray61

Üye
Kardeş saol ama Ev ekranlarını C'ye attım bişey değişmedi... Görünmüyor Ayarlarda. Nasıl olacak ? :D

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
Sisteminiz hackliyse görünmesi gerekiyor. Telefonu kapatıp açtınız mı bu işlemden sonra. Eğer yaptıysanız yine mi görünmüyor?

SonSamuray61

SonSamuray61

Üye
Hack'li tabi :ehe Sistem dosyalarının da yedeğini aldım, ve birkaç ev ekranı var onları attım c'ye bazı dosyaları üzerine yazdı fln fln... Fakat Tel. ne kadar kapatıp açsam olmuyor. c2z bile yükledim...

feslegenli

Üye
meraba arkadaslar bunların telefona nasıl yuklenecegını biri anlatabılırmı acaba

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
@feslegenli, sisteminiz hackliyse, verilen dosyaların içinden çıkan oynanmış sistem dosyalarını elinizdeki orjinal sistem dosyaları ile değiştirerek yükleyebilirsiniz. Ancak bu konuda, kendinizi yeterli bilgi sahibi görmüyorsanız hiç bulaşmayın derim.

ThE_kOnT

ThE_kOnT

Üye
@feslegenli, sisteminiz hackliyse, verilen dosyaların içinden çıkan oynanmış sistem dosyalarını elinizdeki orjinal sistem dosyaları ile değiştirerek yükleyebilirsiniz. Ancak bu konuda, kendinizi yeterli bilgi sahibi görmüyorsanız hiç bulaşmayın derim.

Bilgiden bahsetmişken Kısacası bunları nasıl yükleyeceğimizi güzel bir biçimde anlatsan da biz de bilgilensek...:aha:

yani bilgi paylaşıldıkça değer kazanır diye bir söz vardı zanndersem kardeş :hmmm

21sacraments

21sacraments

Üye
çok teşekkürler kardeş özellikle modifiye fw yapmak isteyenler için çok işe yarar bilgiler var ne nerenin ayarı oldugunu falan bilinmesi çok gzel

dangerousyaso

dangerousyaso

Üye
    Konu Sahibi
Bilgiden bahsetmişken Kısacası bunları nasıl yükleyeceğimizi güzel bir biçimde anlatsan da biz de bilgilensek...:aha:
yani bilgi paylaşıldıkça değer kazanır diye bir söz vardı zanndersem kardeş :hmmm

Bilginin paylaştıkça değer kazanacağını bilmiyor olsam, bunları Türkçe'ye çevirip, İngilizce bilmeyenlere bir kaynak olması için yayınlamazdım değil mi???

Kaldı ki, bir üst mesajımdaki anlatım ile bir şey yapamıyorsanız, öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu inanırım. Ya da kendinizi çok üstün bir bilgiye sahıp olarak görüyorsanız, buyrun her şey hazır. Hazırlayın bir makale, paylaşın bilginizi, bilginizi paylaştıkça büyütün. Sizi bu konuda engelleyen şey nedir anlayamadım?

ozanulu

ozanulu

Üye
bak cpu moduna ben gulerım 5800 cpu hızlandırma ımkansız oldugu gıbı mumkun degıldır arm11 ıslemcı stabıl hızla calısır ve closed cpurm11 arkadaslar deneyın ama bataryaya yazık olmaz bızzat ya patlar yada ıslemcı yanar
millet neler yapıyo :)

Sevgili arkadaşım bu program konusunda bir bilgim yok ancak 5800 ı ilk aldığımda cpu hızı 333Mhz idi, daha sonraki güncellemelerle (v50) şuanki 434Mhz ye ulaştı. Yazılımla overclock yapıyor nokia ancak bu program nasıldır işe yararmı bilemem.:bigstar:

Üst Alt