Lorik Cana : "Galatasaray’da Oynayacağım İçin Çok Mutluyum"
Galatasaray’ın yeni transferi Arnavut yıldız Lorik Cana, Galatasaray TV’de yayınlanan info@son aslan programının canlı yayın konuğu oldu.
Transferinle ilgili ilk dile getirmek istediklerin neler?
Öncelikle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İstanbul’a çok yabancı değilim, Marsilya’da forma giyerken Şampiyonlar Ligi maçı için buraya geldim, aynı zamanda Arnavutluk Milli Takımı formasıyla da burada maç yapma şansı buldum. Türk insanına da çok fazla yabancı değilim, mantalitelerini, ne kadar tutkulu olduklarını biliyorum. O yüzden kendimi çok iyi hissediyorum ve bir an önce antrenmanlara başlamak istiyorum.
Bir takım kaptanının takımından ayrılması zordur, Lorik Cana’nın takımdan ayrılması ve buraya gelmesi nasıl gelişti? Transferin öyküsü nasıldı?
Burada olduğumdan dolayı çok gururluyum. Bir Premier Lig takımını kaptanı olarak bırakmak tabi ki kolay değil. Sonuçta belli bir taraftar grubuna hitap ediyorsunuz, takım arkadaşlarınız, başkanınız var. Marsilya’dan Sunderland’e transfer olduğumda, ilerleyen zamanlarda iyi bir teklif gelirse bana kolaylık göstereceklerini, bırakabileceklerini söylemişlerdi. Böyle bir kolaylık vardı. Galatasaray gibi büyük bir camiadan teklif gelince de bunu yerine getirdiler. Transfer çok çabuk gerçekleşti. Bu ayın başında bir teklif aldım ve süreç o şekilde ilerledi.
Transferde yurt özlemi, ailevi durumlar önplana çıkarıldı. Duygusal bir insan mısın? Türkiye ve Arnavutluk arasındaki mesafenin kısa olması transferde önemli bir etken mi? Bu yakınlığın performansına olumlu etki yapacağını düşünüyoruz, bu konuda neler söylemek istersin?
Tabi ki Türkiye ve Arnavutluk arasındaki mesafenin kısa oluşu, sadece 1 saatlik bir uçuşla gidebiliyor olmanız kararımı etkiledi, önemli bir yer tuttu. Galatasaray gibi büyük camiadan teklif aldıktan sonra kararımda daha etkili oldu. Burada kendimi Arnavutluk’un bir elçisi olarak görüyorum. Daha öncede oynadığım kulüp ve ülkelerde bu misyonu üstlenmiştim. Burada da buna devam edeceğim, elimden gelenin en iyisini yapacağımı düşünüyorum. Zaten Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkileri hepimiz biliyoruz. Burada yaşayan birçok Arnavut var. O yüzden hiçbir sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum.
Sunderland taraftarının senin ayrılışının ardından kulübe yürüdüğü ve protesto gösterilerinde bulunduğuna dair haberler okuduk. Anlaşılan taraftarlar tarafından çok sevilen bir futbolcuydun.
Sunderland taraftarının beni çok sevdiği doğru, çünkü ben her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, tutkuyla mücadele eden bir futbolcuydum. Benim için sadece bu transfer değil, önceki transferlerde de en önemli etken gideceğim kulübün çok önemli, büyük bir tarihe sahip olması ve inanılmaz tutkulu olmasıydı. Galatasaray’a baktığımda büyük bir tarihe sahip, taraftarı çok tutkulu. Galatasaray’ın bu sebeplerden ötürü benim için çok ideal bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Daha önce Paris Saint Germain’den Marsilya’ya giderken, oradan Sunderland’e transfer olurken de kolay olmamıştı, buraya gelişimde de hitap ettiğim taraftar grubunu bırakıp gelmek zor oldu. Ama sonuçta Galatasaray gibi, tarihi ortada olan büyük bir camiaya geldim, burada futbola olan tutku da ortada.
Galatasaray taraftarı da, senin gibi mücadele gücü yüksek, formanın hakkını veren futbolculara sahip çıkar, çok ateşlidir. Taraftarın desteği seni nasıl etkiler, sahaya çıktığında deyim yerindeyse yer yerinden oynayacak.
Tabiiki taraftarın bu şekilde tutkulu olması mutlaka bir futbolcuyu da olumlu yönde etkileyebilir. Beni de olumlu yönde etkileyecektir. Türkiye’ye ve Türk futboluna yabancı değilim. Daha önce Galatasaray’a karşı oynamadım ama Türk takımlarına karşı hem Marsilya formasıyla hemde Arnavavutluk Milli Takımı’yla oynadım. Buradaki futbolu tutkuyu biliyorum, futbolu bakış açısını biliyorum. O yüzden bir an önce taraftarın önüne çıkmak istiyorum.