Samsung s5230 hakkında yardım istiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

ByGUARDIAN

Üye
    Konu Sahibi
Samsung s5230 hakkında yardım istiyorum
Merhabalar...

Almanyadan s5230 modeli telefon hediye olarak geldi.Telefonun dili almanca.Türkçe'ye çevirmek istiyorum.Forumda açılan firmware konularına falan gözattım.Sanırım yeni bir yazılımla bu iş çözülebilir.Kendim bilgisayar tekni k servisliği yapıyorum ancak telefon konusunda hiçbir bilgim yok.Firmware tabiki cihazın stabil çalışması için gerekli olan yazılımdır bende modemlere,cd-romlara vs gerektiği yerde firmware güncellemesi yapıyorum ancak dediğim gibi telefonlarla ilgili bir bilgim yok.Yanlış firmware cihazın düzgün çalışmasını engeller,hatta kimi zaman hiç çalışmamasına bile sebep olabilir.Gelişi güzel kafama göre birşeyler yapmaktansa bu işi en azından benden daha çok bilen(ler)e sormayı uygun gördüm...

Şuan için bildiğim birkaç detay (Emin olmamakla birlikte) Telefonu açtırmak için pasaportla bir işlem yapılması gerektiğini duydum.Sanırım türkiyede kullanabilmek için bu işlem gerekiyormuş.Bunun dışında cihaz gümrükten geçmediği için herhangi bir garanti kapsamındada değil.Bu durumda bu telefonu servise götürüp türkçe menü yükletmem gibi bir durumda söz konusu olmasa gerek? Geriye elde olan imkanlarla yazılım değiştirmek/yükseltmek/yenilemek vs gibi işlemler kalıyor? (Bilgim dahilinde tek bu seçenek kalıyor,başka bir işlem yapılabilirmi bilmiyorum)

Aslında benim istediğim tek şey bu telefonun sorunsuz bir şekilde türkçe olarak çalışması.Oyunların yüklenmemesiymiş,temaymış benim için çokta sorun değil.Orjinal temasıda olsa olur.Dediğim gibi görsellikten çok kulanılabilirlik sağlansın yeterli.Açılan konulara bakıyorum kimisi telefonun hızlandığını kimisi yavaşladığını söylüyor.Kimisi bazı özelliklerinin çalışmadığını,kimisi bu işlemin telefonu bozduğunu,kimiside aksine çok daha stabil çalışmasını sağladığını söylüyor.Tam olarak yapmam gereken nedir hiçbir fikrim yok açıkçası...

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların ufakta olsa yorum yapmalarını rica edeceğim.Çünkü bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa bu konuda yapmam gereken adımlar netleşecektir.Eksik veya yanlış yorumlar cihaz sorunlarına yol açabileceği için yardım edebileceğiniz ve bilginiz olan konularda birkaç cümlede olsa yorum yaparsanız sevinirim...

Şimdiden yapılacak yorumların hepsine teker teker teşekkür ediyorum...

Kolay gelsin...

SAINT1

SAINT1

Üye
forumda 5230'un türkçe firmware'i yokmuydu?
Hocam bu frimware paylaşımlarını yapan ve bu işten anlayan bir kaç arkadaş var bende anlıyorum ama hiç firmware yüklemediğim için pratik ve tecrübem yok sadece laf yani :)
Sen emrefener,ege970 veya &&BRKAY&&'a sorarsan daha yapıcı çözümler bulabilirsin.

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
öncelikle merhaba

türkçe sürümler tabikide var mesela sana link vereyim

bu firmwareler kullanışlılık açısından gördüğüm en hızlı firmwareler 2 side türkçe karakterli
bu işlem yani firm atmahiçbir şekilde tele zarar vermiyor yaklaşık 50 civarı firm denedim hiç bişi olmadı ve aralarında en hızlısı bunlar .
Bildiğim kadarıyla dış ülkeden hediye olarak kontratsız gelen şebekeye bağlanan cihazlar için 150 dolar değeride bir pasaportla kayıtlara eklenmesi gerekiyor .Bence kaydını hemen yaptırın kaçak diye başınız ağrıyabilir.

--------------- Ekleme ---------------

5230 amerika için olanı 5233 avrupa ve asya için olanıdır içindeki teline kadar aynıdır :D

fatoşşşş

Üye
arkadaşlar meraba benim samsung gt s5233 telefonum var video çekiyorum telden sesi gayet iyi ama bilgisayarda sesi çıkmıyo neden acaba bana yardım edermisiniz.

SAINT1

SAINT1

Üye
Bilgisayarında codec'ler yüklü değildir acempro yada klite yükle.

Paranoya

Paranoya

Üye
Selamın aleyküm .

Java oyunların yüklenebildiği Türkçe ve GPS olan bir firmware olan Ocak 2010 yani PMJA1 firmwaresini öneririm kesinlikle tavsiyemdir . İstersen Haziran 2010 da var ama bunda Türkçe yok sadece Çince ve İngilizce var .

PMJA1(Ocak 2010) firmwaresi kurulum + resimli anlatım sağolsun qimoo paylaşmıştı bunu : http://www.maxicep.com/samsung/sams...ncel-ocak-2010-aciklamali-kurulum-345316.html

Eğer başka merak ettiğin soru olursa PM yolu ile sorabilirsin .

ByGUARDIAN

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınız için teşekkürler.En kısa sürede deneyip sonucunu yazacağım.Şuan telefon elimde değil oyüzden birşey yapamıyorum şuanlık...

semaerhan

Üye
telefonum s 5230 sim şifremi unuttum hatrlamıyorum ne yaptığımı nasıl eski haline getire bilirim telefonumu açamıyorum yardım edin lütfen

ahmeht2

ahmeht2

Üye
kardes sen salakmısın afedersın ama bende o telefonu bulgarıstandan adım pasaportla bır ıslem yapmadan kullanırsan o teşefon 1 sene sonra kullunılmas vakıt gecmeden kapıya gıtıslemlerı yaptır yapmassan vay halıne hatta on a sım taktıysan yakın zaman kapına polis gelır benden solemesı ıslememlerı yaptır...

tovbekarsair

Üye
eger telefon almanyadan gelecekse o telefonda kesin türkce dil secimi vardir cünki bende ayni telefonu kullaniyorum benim telefonumda var türkce dil ve almanyadan kendim aldim

bsongul

Üye
Selam Arkadaşlar,

Samsung 5230'a türkçe olan 5250XPIL1yazılımı V5 multi downloader ile atmayı denedim. Multi Downlader'da Normalde attı görünüyordu fakat telefon ekranına kırmızı çerçeveli download yazısı geldi ve öyle kaldı bende pili çıkarım şimdi telefonun on düğmesine bastığımda açılıyor program yükleme çubuğu 3'te ikisine kadar gidiyor ve orda takılıp kalıyor. Artık multidownloader port'tu da görmüyor.

Telefon sizlere ömür mü oldu veya kurtarma şansım var mı? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Üst Alt