4G ile hız rekoru kırıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero System

Zero System

Üye
    Konu Sahibi
4G ile hız rekoru kırıldı.
Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, 4G teknolojisi üzerinden saniyede 1 GB veri indirilerek dünya rekoru kırıldı.

Ericsson, Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, LTE/4G Teknolojisi üzerinde saniyede 1 GB “downlink” hızına ulaşan bir demo gerçekleştirerek dünya rekoru kırdı.

Ericsson Üst Düzey Yöneticisi Johan Wibergh konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "2020’de 50 milyar cihaz mobil teknolojilerle
bağlanıyor olacak. Bir bağlantı ile kendine değer katabilecek her cihazın bir bağlantı sahibi olacağını öngörüyoruz. Örneğin hastalar uzaktan hastanelere bağlanabilecek, kırsal alanlardaki öğrenciler dünyanın herhangi bir yerindeki üniversitelere ulaşabilecek ve kurtarma görevlileri daha etkili bir yanıt alabilmek için bu bağlantı sayesinde hastalara ait canlı videolar gönderebilecekler.”

Johan Wibergh sözlerini şöyle sürdürdü: "Mobil genişbant kullanımı, akıllı telefon ve internete bağlı dizüstü kullanıcıları sayesinde hızla artıyor. Teknolojik liderliğimiz ve servis alanındaki uzmanlığımız ile kullanıcılara en iyi deneyimi sunacak ve artan kullanımı yönetecek şebekeler oluşturma konusunda da onlara en iyi desteği veriyoruz.”

Ericsson bugüne kadar beş önemli global telekom operatörü ile ticari LTE anlaşmaları imzaladı. Bu operatörler arasında ABD’den AT&T, Verizon ve MetroPCS, Norveç ve İsveç’ten TeliaSonera ve Japonya’dan DoCoMo bulunuyor.

Dünyadaki en hızlı LTE/4G demosu Ericsson’un ticari LTE donanımı üzerinde çalıştırıldı, Multi Carrier (Çoklu Taşıyıcı) ve MIMO (Multiple-Input-Multiple-Output / Çoklu-Giriş-Çoklu-Çıkış) teknolojileri de kullanıldı. Bu teknolojilerin birlikte kullanımı sayesinde dünya rekoru olan saniyede 1 gigbit’lik LTE/4G hızına ulaşmak mümkün oluyor. Demoda her biri 20 MHz’den toplamda 80 MHz’lik 4 telekom taşıyıcısı ve 4x4 MIMO kullanıldı.

Açık standartları kullanmakta olan Ericsson, sunulmuş LTE özellikleri anlamında en yüksek etkiye sahip bulunuyor. LTE’ye yönelik temel patentlerin yüzde 25’ini elinde tutmayı bekleyen Ericsson, böylece sektördeki en büyük patent sahibi kurum olacak.

Demo, Barselona’daki La Fira fuar merkezinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nin 6. salonundaki
Ericsson alanında gerçekleştirildi. Kurulan altyapı sadece davetliler tarafından kullanıldı.

Kaynak: Cnet Türkiye

Aѕѕαѕѕiη™

Aѕѕαѕѕiη™

Üye
Saniyede 1 gb Ne Demek Yha..Hemde Cep Telefonuyla Helal Olsun

Zero System

Zero System

Üye
    Konu Sahibi
valla böyle bir hızı bir tek pilot bölge olarak Tokyo'da ADSL benzeri ama fiber optik bir sistem ile PC'lere başarıyla uygulandığını biliyorum. aylık 39$ gibi sabit bir ücretle 1Gbps hıza ulaşabiliyorsunuz ama bu saniyede yaklaşık 640mb download demektir.
Bu 4G ile yapılan biraz daha iyi, saniyede 640mb yerine 1024mb veri aktarımı demek.
Üstelik kablosuz olarak!:oha:
divx filmler 1-2sn de ineceği için tarihe karışacaktır. BluRay filmler bile az kalacak :ehe

Ahh ahhh güzelim Türkiyem ancak 9999'da görür bu teknolojiyi.
8Mbps hız var diyor, ben gece bile daha 7Mbps'nin üzerine çıkamadım.
GPS ile ölçtüm, santral 148m ötede.:ağlarım:

'Davut

'Davut

Üye
Müthiş bir oran yahu gelde kıskanma...:D

Revengeful

Emekli Yönetici
yuh

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bu müthiş bir şey, Maxicep e tıkladıgim anda girecek öyle mi (:
Saniyede 1 gb, çok pahalı olacağını düşünüyorum :hmmm

Kingmortall

Kingmortall

Üye
türkiyede bekliyoruz böyle hızlar avrupa ülkelerinin internet uçuyo bizimki düşük :hmmm

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Mobil internet olarak Avrupa dan düşük değiliz galiba ben aynıyız diye biliyorum ...
Parayı basana her türlü hızlı internet var, fiberoptik kablo kullanımı yaygınlaşmaya başladı Ülkemizde ...
Internet hızlı ama çok pahalı yahu :hmmm

▌███●▀▄▀●███▐

▌███●▀▄▀●███▐

Üye
:aha::aha:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt