yardım gemilerine saldırı !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
yardım gemilerine saldırı !!
ak denizden hareket eden gazzeye insani yardım götürmek için yola çıkan 6 gemiye israil tarafından saldırı düzenlendi saldırıda 3 kişi ölü 30 a yakında yaralı oldugu bilgisi geldi istanbulda bulunan israil konsoloslugu önünde protesto etmek amacıyla binlerce insan toplandı yurt dışına giden başbakan ise gezilerini iptal etti yurda döndü ankarada kriz masası oluşturuldu

İsrail Gazze'ye giden yardım gemilerine operasyon düzenledi.Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere İsrail'in düzenlediği operasyonda 3 kişi öldü 30'dan fazla yaralı var. İşte son dakika gelişmeler...
İsrail, Gazze'ye yardım götürmek için çıkan gemilere düzenlediği operasyon ile ortalığı karıştırdı. Bir anda tüm gözler İsrail'in üzerine çevrildi. Akdeniz'de yükselen gerilim, İsrail'in hem hava hemde denizden ablukaya alarak yardım gemilerine saldırması üzerine patlak verdi.
16 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI
Çıkan arbede de askerlerin ateş açması üzerine, 3 kişi hayatını kaybetti. Ancak İsrail'de yayın yapan bazı kaynaklar ise ölü sayısını 16 olarak bildirdi. İsrail ordusundan olayla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca geminin nerede olduğu konusuda tam netlik kazanmadı.
TÜRK MİLLETVEKİLİ KAPLAN DA GEMİDE
Gazze"ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoda yer alan gemilerden birinde, İsveç Meclisi"nde bulunan Türk Milletvekili Mehmet Kaplan da bulunuyor.
Mehmet Kaplan"ın İsveç"te yaşayan ailesi ve yakınları, İsrail"in gemilere müdahale etmesinden sonra Kaplan ile telefon görüşmesi yapamadıklarını bildirdi.
Ancak Kaplan"ın, daha sonra mensubu olduğu İsveç Çevre Partisi ile telefon görüşmesi yaparak, İsrail askerlerinin gemilere müdahale etmeye başladığını ve gemilere girdiklerini haber verdiği öğrenildi.
İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA
Reuters haber ajansı, İsrail Ticaret, Sanayi ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer’in Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Görüntüler elbette ki hoş değil. Bütün hayatını kaybedenler için üzüntümü ifade edebilirim” dediğini bildirdi.
İsrail’de Türk dostu bakan olarak bilinen Ben Eliezer’in bu sözleri ilk resmi açıklama oldu.
HELİKOPTERLE GEMİYE İNDİLER
İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği operasyonda, televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.
Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ""Mavi Marmara"" gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor.
İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM
Gazze'ye insani yardım taşıyan filoya 2 İsrail gemisi tarafından saldırılması üzerine, bu durumu protesto etmek isteyen binlerce vatandaş İsrail Başkonsolosluğu önüne akın etti.

Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, Akdeniz'den gelen İsrail saldırısı üzerine İsrail'in Başkonsolosluk binasına girmek istedi. Polis tarafından tazyikli suyla durdurulmaya çalışan kalabalık konsolosluk binasının bulunduğu gökdelenin alt katına taş ve sopalarla saldırdırdılar.
ULUSLARARASI KAMUOYU BUNU AFFETMEYECEK
İsrail'in yardım gemilerine yaptığı operasyınun ardından sıcak gelişmeler yaşanmaya devam etti. Associated Press haber ajansının bildirdiğine göre İHH’den Ömer Faruk Korkmaz, “Uluslararası sularda böyle bir operasyon beklemiyorduk. İsrail elleri kıpkırmızı bir biçimde yakalandı ve uluslararası kamuoyu bunu affetmeyecek” dedi. Korkmaz geminin Hayfa’ya götürüldüğünü söyledi

• Beğen
Tepkiler: Tuba

Tuba

Tuba

Üye
haber köşesine bakmamıştım konu aç deyincede başlık karşılaştırmalarında açtığın konu çıkmadı..kusura bakma arkadaşım..:)

emree17

emree17

Üye
abi iran veya başka bi ülke olsa savaş ilan ederdi bizdende bunu beklerdim herkes yosuf yosuf...

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
1.Bu resmen bir savaş sebebi ve meydan okumadır.
2.Dünya barış temsilcisi ve insan hakları mahkemesi başkanı Abd nerede ?

3.Türkiyedeki İHD' ler nerede ?
4..Hitler'e artık hak veririyor muyum ne !
5.Savaş olsa sanki kim galip gelecek ?
6.Bu işin sonu nereye gidecek ?

7.Bir millet vekilinin de bulunduğu bir gemiye hem de yardım gemisine tacizde bulunmak savaş anında bile bir savaş suçudur
8.O kadar Müslüman devletsiniz neredesiniz ?

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
adamlara yardım götürüyoruz onlar bize saldırıyo nasıl bi iş bu :off:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Hayır bizim yardım götürdüklermiz değil,yardım götürdüklerimize kızanlar saldırıyor

[Cenk]

[Cenk]

Üye
Allah belanı versin İSRAİL

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bunlar lanetlenmiş millettir ve dünyanın başına beladır saddam kuveyte girdiğinde anında saddamın başına çöken 32 devlet nerde:hmmm ne duyamadım filistinde petrolmü yok...? Ah hitler ah:s

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Bunlar lanetlenmiş millettir ve dünyanın başına beladır saddam kuveyte girdiğinde anında saddamın başına çöken 32 devlet nerde:hmmm ne duyamadım filistinde petrolmü yok...? Ah hitler ah:s
daha neyi bekliyosak onlar saldırdıysa bizimde saldırmamız lazım hani nerede biz bekliyoruz orada insanlarımız ölüyo yazık günah ya :off:

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Zaten biz saldıralım 3. dünya savaşı kesin çıkar ama nerde müslüman devletler sonra yine biz suçlu duruma düşeriz anasını satayım:sinir

Mert

Mert

Üye
Meclistekiler birbirini yesin; adamlar da bizi yesin! :@

arslansem

arslansem

Üye
Türkleri öldürebilirsiniz ama asla mağlup edemezsiniz demiş büyük bi komutan..
Bu katliama seyirci kalmayan müslüman tek ülke..Diğerleri sadece seyrederken baş kaldıran bi ülke..Türkiye..
O gemi Gazzeye gidecek..Gerekirse savaş açılacak İsraile ve dünyaya kafa tutulacak,denizden değil karadan da olsa o gemi Gazzeye gidecek...

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Türkleri öldürebilirsiniz ama asla mağlup edemezsiniz demiş büyük bi komutan..
Bu katliama seyirci kalmayan müslüman tek ülke..Diğerleri sadece seyrederken baş kaldıran bi ülke..Türkiye..
O gemi Gazzeye gidecek..Gerekirse savaş açılacak İsraile ve dünyaya kafa tutulacak,denizden değil karadan da olsa o gemi Gazzeye gidecek...
bide israil televizyonu bize silahla ateş ettiler!!!(silah dedikleride bilye sapan demir çubuklar ve tahta çubuklar) bizde karşılık verdik diyomuş:off:

arslansem

arslansem

Üye
Onlar tüm dünyaya kendilerini masum gösterecekler..Görüntüler çok açık ve net..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Zaten biz saldıralım 3. dünya savaşı kesin çıkar ama nerde müslüman devletler sonra yine biz suçlu duruma düşeriz anasını satayım:sinir

Savaş işte bu yüzden çıkmaz, çıkamaz, çıkmamalı.

İsrail'e ne desek azdır. Saldırının sebebi olarak kendi askerlerine tahtayla saldırılmasını önesürüyor ama, tahtaya M16'yla cevap verildiği nerde görülmüş? Üstelik hiç kimsenin egemenliğinde olmayan Uluslararası statüde bulunan sularda.. Ödeyecekleri bedel elbette var!

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Savaş işte bu yüzden çıkmaz, çıkamaz, çıkmamalı.

İsrail'e ne desek azdır. Saldırının sebebi olarak kendi askerlerine tahtayla saldırılmasını önesürüyor ama, tahtaya M16'yla cevap verildiği nerde görülmüş? Üstelik hiç kimsenin egemenliğinde olmayan Uluslararası statüde bulunan sularda.. Ödeyecekleri bedel elbette var!
çıksın ıcabında yeniden tarih yazarız üçüncü dünya savaşı

emree17

emree17

Üye
1.Bu resmen bir savaş sebebi ve meydan okumadır.
2.Dünya barış temsilcisi ve insan hakları mahkemesi başkanı Abd nerede ?

3.Türkiyedeki İHD' ler nerede ?
4..Hitler'e artık hak veririyor muyum ne !
5.Savaş olsa sanki kim galip gelecek ?
6.Bu işin sonu nereye gidecek ?

7.Bir millet vekilinin de bulunduğu bir gemiye hem de yardım gemisine tacizde bulunmak savaş anında bile bir savaş suçudur
8.O kadar Müslüman devletsiniz neredesiniz ?

savaş sebebi değilşdir eğer devlet kurumu (kızılaya ) saldırsalardı savcaş sebebiydi..

ama keşke açsaydık offffffffffff

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Savaş için sebebe ne gerek, savaşlık mevzu işte

emree17

emree17

Üye
abi ne savaşı direk GÖMSEYDİK onları yha herkes göz kırptı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...