Maemo 5 güncelleme yardım.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
Maemo 5 güncelleme yardım.....
Uygulama yöneticisinden Maemo 5'i indirmek istiyorum fakat,yeterli hafıza yok uyarısı alıyorum.Yardımcı olurmusunuz,güncellemeyi indirmem için ne yapmam lazım.....:naughty:

murattiy

murattiy

Üye
sonradan kurduğum birçok programı kaldırman gerek yeni sürüme geçince bu dertler azalıcak roofts da alanı yükselmiş

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
Dediğin gibi bazı programları sildim şimdide telefon hiç açılmıyor...

SarpDerun

Üye
:) geçmiş olsun..
Maemo uygulamalar ana sayfasında telefona format atma ve yeni sürümü pc den yükleme konusunda başlıklar var. sanırım sana yardımcı olabilir bu dökümanlar...
Kolay gelsin

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
site içinde n900 açılmama ile ilgili bi bölüm var ama benim gibi maemo'yu yeni kullanmaya başlayanlar için anlaması ve yapması tam bir ızdırap.Biraz daha anlaşılır bi dille anlatacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler....

murattiy

murattiy

Üye
1.İşlem

yukarıdaki maemo flasher dosyasını indirip pc nizde kurun

2.İşlem
1.işlemde kurduğunuz ve kurduktan sonra bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü OTOMATİK oluştur
indirdiğiniz " RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM"( dosyayı burdan imei girerek indireceksin Global versiyonu indir)

dosyayı >bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü içine atın

Tamamen şarj edin.
· Şarj cihazını fişten çekin ve cihazı kapatın.
· Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
· Aşağıdaki komutu yaz çalıştır;
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" enter yap
· N900' ü kapatın
· Fiziksel klavyede “ u " tuşuna basılı tutun
· USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
· PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde Maemo cihazın göründüğünde
· “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
· Aşağıdaki komutu çalıştır:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R
(Yukarıdaki komutu alıp yapıştrırın yazmayın ufak bir hata komut hatası olarak algılanır çalışmaz)
enter yap 3 dakika içinde işlem tamam telefon kendini açmaya başlayacak .
İstersen bu sürümü yükle vista kullanıyorum bende 3 dakikada kuruyor

--------------- Ekleme ---------------

birde silerken dikkatli sil sonradan kurduğun programları sil yüklü gelen programlar birde kernel programları silme sorun çıkartır

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
Şuan çalışıyorum,bu anlattığın şekildede yapamazsam İstanbulun neresinde ikamet ediyosun,yada kim yapabilir bu işi benim yerime...

SarpDerun

Üye
:) hocam.. elindeki cihaza donanımsal arıza verdirmeden herşeyi yap. sadece donanımına dokunma. onun dışında herşeyi yap. ama kendin yap. ileride de lazım olacak bu deneyimlerin sana.
farkındaysan murattiy sana en ince ayrıntısına kadar yazmış herşeyi.. aşama aşama dikkat ederek ve anlamaya çalışarak yap. olmadımı... tekrar baştannn.. taki olana kadar..
şimdiden kolay gelsin sana

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah kardeşim,dediğin gibi deneyelim bakalımm...

1.İşlem

yukarıdaki maemo flasher dosyasını indirip pc nizde kurun

2.İşlem
1.işlemde kurduğunuz ve kurduktan sonra bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü OTOMATİK oluştur
indirdiğiniz " RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM"( dosyayı burdan imei girerek indireceksin Global versiyonu indir)

dosyayı >bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü içine atın

Tamamen şarj edin.
· Şarj cihazını fişten çekin ve cihazı kapatın.
· Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
· Aşağıdaki komutu yaz çalıştır;
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" enter yap
· N900' ü kapatın
· Fiziksel klavyede “ u " tuşuna basılı tutun
· USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
· PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde Maemo cihazın göründüğünde
· “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
· Aşağıdaki komutu çalıştır:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R
(Yukarıdaki komutu alıp yapıştrırın yazmayın ufak bir hata komut hatası olarak algılanır çalışmaz)
enter yap 3 dakika içinde işlem tamam telefon kendini açmaya başlayacak .
İstersen bu sürümü yükle vista kullanıyorum bende 3 dakikada kuruyor

birde silerken dikkatli sil sonradan kurduğun programları sil yüklü gelen programlar birde kernel programları silme sorun çıkartır
dediklerini harfiyen yaptım murattiy,en son cihazı pc ye bağlayıp ((flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R)) komutunu yazım enter yaptığımda RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MRO_ARM.bin: %m diyo ve herhangi bi işlem yapmıyo..Sorun nedir

murattiy

murattiy

Üye
bu dosyayı maemo>flasher dosyasının içine attın değilmi

alim1981

Üye
niksarlı zannedersem sende çevrimiçisin bilgin varsa bişey sorablrmym

ya arkadaşlar okuyan biri lütfen yardım etsin cihazdan sogumak işstemyrm ama beceremyrm bi türlü ne overclck yapabldm ne güncelleme u'ya basıp telefonu açınca laptop n900ü başta görüyor ama donanım tam yüklenemedi diye hata verip çalıştrmyo bir cd falanda verilmedi içine napıcam

murattiy

murattiy

Üye
sen pc suite kurmadınmı

murattiy

murattiy

Üye
not found mu diyor
pc suite kurulumu

flasher denen dosyaya atttınmı

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
not found mu diyor
pc suite kurulumu

maemo_flasher-3[1].5_2.5.2.2 denen dosyayı kurdum RX-51_2009SE_10[1].2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM isimli dosyayı kurduğum dosyanın içine attım.en son komutu yazınca program kurulsun mu diye soruyo evet diyince bi pencere açılır gibi oluyo ama devam etmiyo

maemo_flasher-3[1].5_2.5.2.2 denen dosyayı kurdum RX-51_2009SE_10[1].2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM isimli dosyayı kurduğum dosyanın içine attım.en son komutu yazınca program kurulsun mu diye soruyo evet diyince bi pencere açılır gibi oluyo ama devam etmiyo
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" bu komutun yazılışı doğrumu

murattiy

murattiy

Üye
Alıntı: murattiy göndermiş. >
not found mu diyor
pc suite kurulumu

Alıntı: niksarli1979 göndermiş. >

cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" kesme işaretleri dahil kopyala yapıştır

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
bu şekliylede defalarca yaptım olmuyo,profesyonel olarak kime yaptırabilirim bunu,tahtakalede yaparlarmı???

murattiy

murattiy

Üye
Doğubank 2 katta heryerde 50 TL ye yapılıyor
ama 50 tl büyük para flash için
bence başka pc de dene ben vista kullanıyorum xp de sorun yaşıyordum

niksarli1979

niksarli1979

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerini harfiyen defalarca 3 farklı bilgisayarda yaptım ama olmadı.2 tane (xp) denedim olmadı laptobumda (vista) denedim olmadı dahada denemenin bi anlamı yok heralde.Ben gebzede oturuyorum burdan doğubanka gitmek ölüm ama napalım..Yardımların için çok sağol....

murattiy

murattiy

Üye
Bunu yapmayı ogrenmelisin çok çıkacak bu sorun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt