"Doğruluk" Güzel Bir Efsane

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
"Doğruluk" Güzel Bir Efsane
Sizinle çok sevdiğim bir söylentiyi paylaşmak istedim...
Çok anlamlıdır ve düşündürür...Ve çıkaracağımız bişeyler vardır...

Mutlaka bilenleriniz vardır aramızda...
Efsane şöyledir:

"Bir müslüman, bir kuşa taş atarak zarar verir.
Daha sonra bu kuş, Süleyman as.a şikayette bulunur.
Süleyman as.hemen mahkeme kurar ve kuşla birlikte bu müslüman zatı çağırır.
Şikayetleri dinledikten sonra, müslüman olan zat böyle bir hareketi yaptığını kabul eder.
Sonra kuşa dönerek Süleyman peygamber, fidye olarak kanada karşılık aynı cezayı uygular...
Kuş itiraz eder ve sadece sakalını kesin,benim gibi başkaları da bu kişinin sakalına güvenip yanılmasın der ve sakalını keserler."

• Beğen
Tepkiler: abdül21800, Nedved, haltie ve 2 diğerleri

SpeciaL@

SpeciaL@

Üye
:oke:çok anlamlı ve güzel bir hikaye saol..

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güzel bir kıssa teşekkürler..

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
insanları dış görünüşleri ile yargılamamak lazım daima güzel bir mesaj veriyor hikaye

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Manidar bir hikaye.Teşekkürler.

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim...

Salihyet

Salihyet

Üye
Sakal'a bakarak bir yargıya varacak kişi bana göre acizdir zaten, manidar dersem biraz yermiş olurum sanki :) Sahabeyi işin içine karıştırmak ve kuşun hakkını araması olayın diğer yüzüne bakmamız gerektiğini gösteriyor bizlere zaten ( ütopik )

haltie

haltie

Üye
gerçek anlamının dışınında barındığı anlamlarla güzel hikaye.bir çok anlam çıkartabiliyor insan teşekkürler.

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlar...bizler müslaman insanlarız görünüşe bakıp aldanma derler ama öyle görünüpte başka türlü davranmak yanlış olur...sakal sünnet tabikide kuş güvenecek...Adam olduğu gibi görünseydi...Yani doğru insanlar olmalıyız...yaptıklarımızla görünüşümüzle söylediklerimizle Canlılara yansıttıklarımız aynı olmalı...Kimseyi aldatmamalıyız...Yani emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız (Hud suresi 112) eğer görünüşümüz insanlara güven veriyorsa bu güveni korumalıyız...Ve bunun gerektirdiğini yapmalıyız....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...