android (2.2) isletim sistemi N900 'de === deneyin.... YENILENDI...

Sponsorlu Bağlantılar

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
android (2.2) isletim sistemi N900 'de === deneyin.... YENILENDI...
.
.
.
.
depolardan nıtdroıd ınstallerı ve multıboot yukleyın.
daha sonra nıtdroıd ınstallerın yenı versıyonunu asagıdakı lınkten ındırın kurun. bu versıyon depolarda yok.

en az 2gb hafıza kartı gereklı.kesıntısız bır ınternet baglantısı. otomatık kendısı kuracaktır.

x termınalı acın
nitdroid yazın cıkan ekranda buyuk harflerle YES yazın ındırme ve kurulum baslayacak

en az 30 dakıkaya ıhtıyac olabılır

• Beğen
Tepkiler: mc_yusuf2 ve floridali

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
.
.
.
.
Kurulum başarısız..

Denemek ısteyen..

[sıze=4][sıze=4][sıze=4]ı attached a copy of my updated patch file. ı also packaged another n900 rootfs and kernel, with modules to use. This isn't for dual booting, only for testing android. Use at your own risk as always.[/sıze][/sıze][/sıze][sıze=4][sıze=4]

[sıze=4]files:[/sıze]
[sıze=4] [/sıze]
[sıze=4] [/sıze]

[sıze=4]you need a minimum of two partitions on your microsd card, vfat and ext3 with the vfat being the first partition. ı'm going to assume you already have these. You also need to have bootmenu installed with the correct android.ext.item in your /etc/bootmenu.d/ folder.[/sıze]

[sıze=4]1--download the android filesystem and extract it onto your ext3 partition as root[/sıze]
[sıze=4]2--enable r&d mode on your n900[/sıze]
[sıze=4]code:[/sıze]
[sıze=4]flasher-3.5 --enable-rd-mode --set-rd-flags=no-omap-wd,no-ext-wd[/sıze]
[sıze=4]3--flash the kernel[/sıze]
[sıze=4]flasher-3.5 --flash --flash-only=kernel --kernel zımage-20100317 -r[/sıze]
[sıze=4]you can also boot from the kernel if you want your original kernel to stay intact when you reboot. [/sıze]
[sıze=4]flasher-3.5 --load --boot --kernel zımage-20100317[/sıze]
[sıze=4]4--boot your n900 with the keyboard open and choose the android partition from bootmenu[/sıze][/sıze][/sıze]

deneyen yok galıba////////////////

yusuf_07_34

Üye
n900 mü milestone mi arkadaslar kararsız kaldım ve sizin fikirleriize güveniyorum. yorumlarınızı bekliyorum tesekkürler.

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
n900 mü milestone mi arkadaslar kararsız kaldım ve sizin fikirleriize güveniyorum. yorumlarınızı bekliyorum tesekkürler.

Android

Linux çekirdeğine (kernel) sahip bir işletim sistemidir. Linux kerneli içerdiği için oldukça ileri düzeyde bir altyapıya sahip olmasına rağmen güvenlik ve ticari sebeplerle bir takım özellikleri kısıtlanmıştır veya doğrudan içermemektedir. Alışılageldik Linux kernelli işletim sistemlerinde bulunan bazı temel özellikleri ve parçaları içermediği için genel anlamda bir Linux işletim sistemi olarak kabul edilmez.

Açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve bu nedenle bir çok üreticinin ürününde bulunabilir, dolayısı değişik platformlara uyumluluk zorunluluğu olduğu için optimizasyon miktarı rakiplerine kıyasla düşüktür. "Google deneyimi" sunan sürümleri işletim sistemi güncellemeleri için bir bilgisayara bağlı olmaya ihtiyaç duymaz.

Sadece parmak etkileşimi ile çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle rakiplerine kıyasla basit ve sade bir arayüze sahiptir ve kolay bir kullanım sağlar. Ana kullanıcı arabirimi, üzerinde çeşitli Widget'ların (ufak programcıklar) çalışmasına imkan sağlayan bir bekleme ekranıdır, ayrıca uygulamaların kısayollarının bulunduğu bir menü sistemi mevcuttur. Çoklu dokunuş desteği mevcut olmasına rağmen devre dışı bırakılmıştır.

(Adobe Flash desteği içeren) WebKit tabanlı tarayıcısı ile zengin bir internet, geniş codec desteği ile de zengin bir çoklu ortam deneyimi sunar.

Tamamlanmamış ve benimsenmiş standartların dışında bir uygulama geliştirme ortamı (Android SDK) sunar, bu nedenle geliştiriciler tarafından gayet olumsuz karşılanmıştır ve mevcut uygulama çeşitliliği ile sayısı açısından şu an fakir bir platformdur. Ayrıca kendisine ait bir uygulama dağıtım kanalına (Android Market) sahiptir.

Platforma doğal olmayan, özelleştirilmiş ve benimsenmiş standartların dışında bir dilde uygulama geliştirilmesine izin verir. Bu özel dilde yazılan uygulamaların çalışması için bir sanal makineye ihtiyaç duymaları ve bu sanal makinenin (Dalvik JavaVM) düşük bellek yönetim becerisi nedeniyle uygulama başarım performansı rakiplerine kıyasla düşüktür. Kaliteli ve hızlı uygulamalar için yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyar.

Olumlu yönleri:

- Ortalama bir kullanıcının kullanacağı düşünerek tasarlanmış oluşu
- Etkin kullanım için işletim sistemine aşinalık gerektirmemesi
- Doğrudan parmakla dokunarak yönetilecek şekilde geliştirilmesi
- Bir smartphone'da olması gereken özelliklerinin büyük kısmını modern bir şekilde içeriyor oluşu
- Eksik özellikleri için de Google'ın şevkatli kollarında büyümesinin getirisi olan sık sık yazılım güncellemelerinin çıkması
- Güncellemeler kullanıcı verisini silmeden yapılıyor (yani hard reset olmadan) (laconf'un verdiği bilgidir)
- Google ile sync çalışırsa telefonun çalınma, bozulma, hard reset olma gibi durumlarında kişi bilgileri maillar ajanda vs. google'dan geri sync edilebiliyor (palm pre'deki gibi) (Bkz: 2,3) (laconf'un verdiği bilgidir)

Olumsuz yönleri:

- Halihazırda benimsenmiş standartları desteklememesi ve bu nedenle uygulama geliştirmenin zor oluşu
- Uygulamaların harici belleğe kurulamaması (ve dolayısı ile cihazın boş hafızasının çabucak tükenmesi) (Bkz: 1)
- JavaVM içermesine rağmen JavaME desteği içermemesi
- Bir üst sürüme geçilirken genelde uygulama uyumluluğunun bozulması
- Kişisel bilgilerinizi telefonunuza ek olarak Google sunucularında barındırması (Bkz: 2,3)
- Düşük pil ömrü (kesin bir yargı değil, sağdan soldan okuduğum birşey; doğru olmayabilir)
- Düşük performansı

(1) Custom Rom'lar uygulamaları otomatik olarak harici belleğe kuruyor (laconf'un verdiği bilgidir)
(2) "Bunun nesi kötü, kullanım kolaylığı sağlıyor" diyecek arkadaşlara soruyorum: Google'ın "ücretsiz" servislerinin bedelini para yerine onlara teslim ettiğiniz "kimliğiniz" ile ödediğinizi bilmek sizi rahatsız etmiyor mu? Etmiyorsa bu maddeyi görmezden gelebilirsiniz, ediyorsa bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz (şükür o opsiyon mevcut).
(3) ayrıca baz istasyonu bazlı lokasyon bilgisi de google'la paylaşılıyor sürekli olarak. ancak tabi bunu kapatmak mümkün ama o zaman da telefon özellik kaybına uğruyor.

MAEMO

Linux kökenli Debian işletim sisteminin bir türevidir. Linux kökenli olduğu için oldukça ileri düzeyde bir altyapıya sahiptir ve üzerinde hiç bir kısıtlama yoktur.

Açık kaynaklı bir işletim sistemidir fakat yalnızca Nokia'ya ait ürünlerde bulunur, dolayısı ile değişik platformlara uyumluluk zorunluluğu olmadığı için optimizasyon miktarı rakiplerine kıyasla yüksektir. İşletim sistemi güncellemeleri için bir bilgisayara bağlı olmaya ihtiyaç duymaz.

Sadece parmak etkileşimi ile çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır (ama isterseniz stylus da kullanabilirsiniz), bu nedenle rakiplerine kıyasla basit ve sade bir arayüze sahiptir ve kolay bir kullanım sağlar. Ana kullanıcı arabirimi, üzerinde çeşitli Widget'ların (ufak programcıklar) çalışmasına imkan sağlayan ve üzerinde kısayollar oluşturulabilen 4 ayrı masaüstünden oluşan bir bekleme ekranıdır, ayrıca uygulamaların kısayollarının bulunduğu bir menü sistemi mevcuttur. Çoklu dokunuş desteği 5. sürümde mevcut değildir, 6. sürümde ekleneceği açıklanmıştır.

(Adobe Flash destekleyen) Gecko (Firefox) tabanlı MicroB tarayıcısı ile zengin bir internet, geniş codec destekli GStreamer tabanlı medya oynatıcısı ile de zengin bir çoklu ortam deneyimi sunar.

Geliştiriciler için kapsamlı ve gelişmiş bir uygulama geliştirme ortamı (Maemo SDK) ile dağıtım kanalı desteği sunar (dağıtım kanalı bir tane değildir, kullanıcı istediği kanalı özgürce ekleyebilir), fakat telefon özelliğini yeni kazandığı ve öncesinde sadece Internet Tablet'lerde kullanıldığı için uygulama çeşitliliği ile sayısı açısından şu an fakir bir platformdur, fakat normal Linux uygulamalarını da çalıştırabileceği için bir bakış açısına göre zengin sayılabilir.

Platforma doğal bir dilde uygulama geliştirilmesine izin verir ve bu nedenle uygulama başarım performansı rakiplerine kıyasla yüksektir, kaliteli ve hızlı uygulamalar için yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duymaz.

Aynı anda birden çok uygulamanın çalıştırılmasını destekler.

Olumlu yönleri:

- Tam anlamıyla bir "mobil bilgisayar" ortamı sunması
- Geliştirilmeye sonsuz açık oluşu
- Etkin kullanım için işletim sistemine aşinalık gerektirmemesi
- Doğrudan parmakla dokunarak yönetilecek şekilde geliştirilmesi

Olumsuz yönleri:

- Diğer güncel ve yaygın işletim sistemlerinde bulunan bir çok özelliği barındırmaması
- 5. sürümden 6. sürüme geçilirken uygulama uyumluluğunun kısmen bozulacak olması
- Temeli bir masaüstü işletim sistemi olduğu için odağın "telefon" özelliklerinde olmaması

Motorola MILESTONE

Quad-band GSM and dual-band 3G support
10.2 Mbps HSDPA and 5.76 Mbps HSUPA support
3.7" 16M-color capacitive touchscreen of WVGA (480x 854 pixel) resolution
Android OS v2.0 with kinetic scrolling and pinch zooming
Slimmest side slider with QWERTY keyboard yet
Great build quality
ARM Cortex A8 600MHz CPU, PowerVR SGX graphics accelerator; 256 MB of RAM
5 MP autofocus camera with dual-LED flash and geo-tagging
D1 (720 x 480 pixels) video recording @ 24fps
Wi-Fi and GPS with A-GPS
133MB storage, microSD slot, bundled 8GB card
Accelerometer and proximity sensor
Standard 3.5 mm audio jack
microUSB port (charging) and stereo Bluetooth v2.1
Main disadvantages
No DivX and XviD video playback
No smart and voice dialing
Somewhat clumsy camera interface and limited camera features
No free GPS navigation solution
No Flash support for the web browser
No FM radio

Nokia N900

3.5" 65K-color resistive touchscreen of WVGA (800 x 480 pixel) resolution
Maemo 5 OS
State-of-the-art Mozilla-based web browser with Adobe Flash 9.4 support
Slide-out three-row QWERTY keyboard
ARM Cortex A8 600MHz CPU, PowerVR SGX graphics accelerator; 256 MB of RAM
Quad-band GSM and tri-band 3G support
5 MP autofocus camera with dual-LED flash and active camera lens cover
WVGA (848 x 480 pixels) video recording @ 24fps
10 Mbps HSDPA and 2 Mbps HSUPA support
Wi-Fi and GPS with A-GPS
32GB onboard storage
DivX and XviD video playback
Foldable kickstand
microSD card slot with microSDHC support
Built-in accelerometer
Proximity sensor
3.5 mm audio jack and TV-out
FM Radio receiver, FM transmitter
microUSB port (charging) and stereo Bluetooth v2.1
Solid audio quality
Kinetic scrolling
Contacts integration of Skype, Google Talk and other VoIP services
Great build quality
Main disadvantages

Large and heavy
UI only works in landscape mode (for now)
No smart and voice dialing
Outdated camera interface and features
No preinstalled voice-guided SatNav application
No voice recorder, no MMS, and no handwriting recognition
No FM radio application (despite that the hardware's there)
Limited third-party software availabilty
Limited 3G support in the US (no AT&T)

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
deneyin

vbektas

Üye
evet bu yazıyı ben yazdım denedim calısıyor...

kaan dean

kaan dean

Üye
valla gozum korktu bu kadar cok seyi yapmak baya zor olsa gerek

mryseb

mryseb

Üye

"root" olarak gırdıkten sonra
"cd /etc/bootmenu.d/" komutu ardından "leafpad android.etc.item " acıldıkdan sonra

bu kodları oraya yazmamız gerekır

TEM_NAME="Android (external SD, partition 2)"
ITEM_ID="android3"
ITEM_DEVICE="${EXT_CARD}p2"
ITEM_MODULES="mbcache jbd ext3 fat vfat"
ITEM_FSTYPE="ext3"
ITEM_FSOPTIONS="noatime,rw"

-------------------------------

ben kurmayı denedim burda takıldım bir türlü yapamadım depodan bootmnu yü kurmak istediğimde hata veriyor bende multiboot kurdum /etc/multiboot.d diye görünüyor ama orda
android.etc.item diye dosya yok maemo*.item diye dosya var nasıl yapabilirim başka türlü.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Yarım yamalak çalışan işletim sistemi için neden çaba harcıyayım ki...

Yaptığım araştırmalara göre N900' Android işletim sistemini kurduğun zaman telefonun bazı özellikleri çalışmıyor.

N900' e Android işletim sistemi kurulduğu zaman telefonda çalışan özellikler ve çalışmayan özellikler...

Çalışan Özellikler :

• Dual boot android + Maemo 5
  • Ses
  • Dokumatik ekran
  • N900 klavyesı
  • WiFi
  • Hafıza kartı
  • Batarya göstergesi
Çalışmayan Özellikler :
  • Sarj
  • Telefon özelliği
  • Accelerometere (Sağa sola hareket algılayıcısı)
  • Kitleme tuşu Aç/Kapat
  • Mikrofon
  • FM vericisi
  • FM Radyo
  • Kamera
Uzun lafın kısası Android işletim sisteminin N900' de bir esprisi yok...

• Beğen
Tepkiler: katliam_7789 ve tembar
mryseb

mryseb

Üye
evet bazı özellikler çalışmıyor ama çoğu telefon özelliği çalışmayanların ben zaten n900 ü telefon olarak kullanmıyorum ki :)

kuavo15

kuavo15

Üye
@BuLuTyG
ya su kapanma sorunu ile ilgili çözüm bulabildinmi ?

mryseb

mryseb

Üye
.
.
.
.
depolardan nıtdroıd ınstallerı ve multıboot yukleyın.
daha sonra nıtdroıd ınstallerın yenı versıyonunu asagıdakı lınkten ındırın kurun. bu versıyon depolarda yok.

en az 2gb hafıza kartı gereklı.kesıntısız bır ınternet baglantısı. otomatık kendısı kuracaktır.

x termınalı acın
nitdroid yazın cıkan ekranda buyuk harflerle YES yazın ındırme ve kurulum baslayacak

en az 30 dakıkaya ıhtıyac olabılır

---------------------------------

akayozmen arkadaşım konuyu yenilediğin için çok teşekkürler. yanlız benim bir sorum daha vardı benim depoda nitroid installer yok uygulama kataloglarındaki Extras-devel katoloğundamı bunlar değilse hangi katalogta olduğunu yazabilirmisin ekleyeyim kataloğa multibootu buldum ama nitroid installer bulamadım.

--------------- Ekleme ---------------

kurmayı başardım yanlız açıldığında google account bilgisi istedi girdiğim halde bir türlü bağlanmadı masa üstüne gelemiyorum bağlantı olarak wirelesi buldu ama ilerleme yok bu aşamayı nasıl geçiyoruz bilen varmı?

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
---------------------------------

akayozmen arkadaşım konuyu yenilediğin için çok teşekkürler. yanlız benim bir sorum daha vardı benim depoda nitroid installer yok uygulama kataloglarındaki Extras-devel katoloğundamı bunlar değilse hangi katalogta olduğunu yazabilirmisin ekleyeyim kataloğa multibootu buldum ama nitroid installer bulamadım.

kurmayı başardım yanlız açıldığında google account bilgisi istedi girdiğim halde bir türlü bağlanmadı masa üstüne gelemiyorum bağlantı olarak wirelesi buldu ama ilerleme yok bu aşamayı nasıl geçiyoruz bilen varmı?

evet hayir tikla oralari gecersin orayi/

geri tusu kamera tusudur/

mryseb

mryseb

Üye
Geri gelemiyorum ki ilk giriş yerindeyim başlamak için antroide tıkla yazıyor tıklıyorum klavye tuşlerını gösteriyor sonra ileri diyorum google hesabı için kayıt ol birde giriş yap diyor benim gmail hesabım var onu giriyorum ileri diyorum şöyle bir yazı geliyor ekrana ( your phone needs to communicate with google servers to set up your account. this may take up to five minutes) bekliyorum 1 saatte bekledim 2 saatte öğle duruyor kamera tuşuyla geri geliyorum yine o ilk ekranın olduğu yere geliyor andride tıkla diye burda takıldım kaldım.

mustimik

mustimik

Üye
gunlerdir ugrasıyorum ama ne nitdroid installer ne de multiboot kurmayı basaramadım. multiboot kurmak için eksik dosya diyo ve kurmak ıcın multıboot(>=0.2.8) istiyor
ne yapmalıyım dostlar?

arkadaslar N900 su dosya eksık dedı ındırdım kurdumö,bu dosya eksık dedı ındırdım kurdum,bu kernel eksık dedı aradım googleın 15 ın arama sayfasından cıkarıdm kurdum,neyse kurduk sonunda androıdimiz oldu. ama neden kımse soylemedı hafıza kartını sıstemın formatladıgını. BEN YANDIM SIZ YANMAYIN ANDROID KURULUMUNDA XTERMINAL HAFIZA KARTINI FORMATLIYOOOR! a dostlar a

mryseb

mryseb

Üye
ben yeni farkettim mesajını daha önce görseydim yardımcı olurdum kusura bakma

mustimik

mustimik

Üye
****** istemeyen bi unformat programını tavsiye ederek bu sayfadaki debian-zedelere yardımcı olabiliriz sanıyorum:(

whophoper

Üye
ue-gazi arkadasım ben suan anroid kurmaya calısıyorum sırf fringi kullanabilmek için, peki benim android kurulursa fringte telefon görüsmesi yapamazmıyım? mikrofon çalışmıyor demişsinizde :( bende n97 vardı n900e gectim ama fring cok kullanıyorm sesli gorusme yapıyorm ve suanki n900 fringinde sesi dısarı veriyordu o yüzden android kullanaym dedimde eger yinede kullanamıycaksam sonlandırayım yüklemeyi
:(

Yarım yamalak çalışan işletim sistemi için neden çaba harcıyayım ki...

Yaptığım araştırmalara göre N900' Android işletim sistemini kurduğun zaman telefonun bazı özellikleri çalışmıyor.

N900' e Android işletim sistemi kurulduğu zaman telefonda çalışan özellikler ve çalışmayan özellikler...

Çalışan Özellikler :

• Dual boot android + Maemo 5
  • Ses
  • Dokumatik ekran
  • N900 klavyesı
  • WiFi
  • Hafıza kartı
  • Batarya göstergesi
Çalışmayan Özellikler :
  • Sarj
  • Telefon özelliği
  • Accelerometere (Sağa sola hareket algılayıcısı)
  • Kitleme tuşu Aç/Kapat
  • Mikrofon
  • FM vericisi
  • FM Radyo
  • Kamera
Uzun lafın kısası Android işletim sisteminin N900' de bir esprisi yok...

veyada android kurulu olan arkadas varsa fringi deneyebilirmisinz acaba ? eger mobil data ve wifi calısmıyorsa ve özellikle mikrofon calısmıyorsa anlamı yok zaten sesli gorusme yapamadıktan sonra fringin bir anlamı yok benim için:(

markoooXXX

Üye
dostum bende bir telefon var linuxs ısletım sıtemı var samsung gt i 8320 bu telefona arastırdıgım kadarıyla androıd 2.2 yukluyen arkadaslar var bunu nasıl yapabılırım bana yardımcı olman mumkunmuu