Gelin ÖSS'nin kaderini belirleyelim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Gelin ÖSS'nin kaderini belirleyelim
Artık Üniversite Sınavları sizin kaderinizi değil siz sınavların kaderini belirliyorsunuz:

Ülkede yolunda gitmeyen şeyler var!
Bugün Türkiye, pek çok alanda kapana kısılmış, güçsüz düş(ürül)müş ve vizyonunu yitirmiş durumdadır. Artık bu gerçek gün gibi ortadadır.
Halk, kendi arasında yaptığı sohbetlerde sorunun adını açıkça söylemektedir: “Eğitim”.
Resimle ve şiirle ilgilenen, beste yapan padişahlardan, binlerce kitap okuyan Mustafa Kemal’den; sanatın içine tüküren Belediye Başkanlarına, herhangi bir yabancı dilde iki kelimeyi bir araya getiremeyen bakanlara geldik.
“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmek amacıyla yola çıktık, fakat bugün geldiğimiz noktada genç beyinlerin ezberciliğe alıştırıldığını, yarış atı gibi sınavdan sınava sürüldüğünü görüyoruz.

DoRM

DoRM

Üye
sınav olmazsa 1.5 milyon lise mezununu napacaklar acep

darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Onu belirleyecek birçok çözüm var

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Mesela ilkini sizden alalım...Bu ülkede mesleki yönlendirme ortaöğretim çağında yapılmadığı sürece , PC tasarımı yapabilecek derecede kendini yetiştiren bir vatandaşımızın , sınavla mecburen coğrafya öğretmenliğini ya da tarih öğretmenliğini vs. seçip gitmesi kaçınılmaz oluyor...ODTÜ de yapılan bir araştırmaydı , sanırım geçen yıl yapılmıştı...Öğrencilerin %70 i okuduğu bölümü mecburen okuyor , sizce neden ?...Ben söyleyeyim ; adamın başka çaresi yok , zamanında ilgi alanına göre yönlendirilmemiş...Yabi bu demek olmuyorki oturup bölümün çıkmasını bekleyelim...Millet olarak rahat yaşamaya gitgide daha çok alışıyoruz...Tembellik hayatımızın bir parçası oldu...Herkes oturduğu yerden zengin olmanın , cin olmadan adam çarpmanın peşinde...Böyle giderse , böyle olur...

kemal21

kemal21

Üye
sınav yapılması şart ama keşke ülkemizde mesleki eğitim daha yaygın olsaydı o zaman herşey daha iyi olabilirdi fakat bunu değiştirmek de o kadar basit bir iş degil ne yazıkki
açıkçası yapılacak pek birşey yok

WitchKing

Üye
sınav çok kötü yaa :D sınavdaki masam o kadar küçüktüki soru kitapçığı sığmıyodu :D sıra desen bi yanağı sığmıyodu :D huzursuz oldum sınavda :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Mesela ilkini sizden alalım...Bu ülkede mesleki yönlendirme ortaöğretim çağında yapılmadığı sürece , PC tasarımı yapabilecek derecede kendini yetiştiren bir vatandaşımızın , sınavla mecburen coğrafya öğretmenliğini ya da tarih öğretmenliğini vs. seçip gitmesi kaçınılmaz oluyor...ODTÜ de yapılan bir araştırmaydı , sanırım geçen yıl yapılmıştı...Öğrencilerin %70 i okuduğu bölümü mecburen okuyor , sizce neden ?...Ben söyleyeyim ; adamın başka çaresi yok , zamanında ilgi alanına göre yönlendirilmemiş...Yabi bu demek olmuyorki oturup bölümün çıkmasını bekleyelim...Millet olarak rahat yaşamaya gitgide daha çok alışıyoruz...Tembellik hayatımızın bir parçası oldu...Herkes oturduğu yerden zengin olmanın , cin olmadan adam çarpmanın peşinde...Böyle giderse , böyle olur...
Kesinlikle katılıyorum arkadasıma...

WitchKing

Üye
chp mi belirleyecekmiş sınavın kaderini :D ilgiç ama bi yandanda siyasi bi konu :D yanlış anlama kimselere lafım yok :D

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye

Bunun birçok nedeni var ben bana göre olan nedenleri maddeler halında yazayım
1.Ülkede zengin ile fakir arasında uçurum var.7 yıl öncesine kadar avrupa standartlarında yaşayan hemen hemen istediğini elde edebilen 13 milyon kişi vardı(şimdi bu sayıyı bilmiyorum) 70 milyonluk ülkede 13 milyon kişi!

2.Ülkede iş gücü çok ucuz Çinde bile bu kadar ucuz değildir.Haliyle insanlar zengin olmayı lüks bir hayat içinde yaşamak istiyor.Ama ülkenin mevcut şartları öğrenciyi hayata hazırlamıyor yılda ortalama bir ortaokul-lise öğrenci 68-70 bandında sınava giriyor!Ve buna rağmen başarısızlık diz boyu.Eğitim-öğretim kötü olunca başarı gelmeyınce kolay yoldan para kazanma kara para aklama uyusturucu ve yasa dışı yollardan para kazanma girişimleri patlıyor!

3.Eğitim sistemi nereden tutsan elinde kaldıgı için Tr Osmanlının medrese eğitiminin ancak yarası kadar eğitim verebildiği için(öğretim demiyorum eğitim diyorum dikkat) özellikle iyüce dinimiz islamın ahlak kuralları yetişmiyor ve Müslümanlığa gelince mangalda kül bırakmayan benim aziz milletim!Her türlü 3 kağıdın pisliğin sucun içinde kıvranıyor bu konuda hristiyanlara bile pabuc bırakmıyor

4-Okuyarak adam olunmaz(bu söze bende katılıyorum TR de okuyarak adam olmak için olağanüstü bir beyine ve onu yonlendırebılecek birilerine ihtiyaç var).Kanısı yerleşince VE YİNE BENİM CANIM!SÖZDE ÖZDE MÜSLÜMAN MİLLETİM LÜKS TÜKETİMDE AMERİKA İLE YARAŞTIGI İÇİN onlar gibi olmak pahasına kendisini pazarlamaya bile razı olduktan sonra ÖZELLİKLE KIRSAL KESİMDE İŞ OLANAKLARI HİÇ OLMADIGI İÇİN KEFENİ YIRTMA GAYRETİ İÇİNDE HER TÜRLÜ YOL DENENİYOR VE BU BELLİ BİR SÜRE SONRA OYLE BİR İNSANA İŞLİYORKI TEMBELLEŞİYOR BEDEN

sözün özü Türkiye gibi küçük bir ülkede böyle şeylerin olması normal .Ama bu ülkede normal şeyler bile anormal oldugu için UGANDA bile bizden daha iyidir.TÜrkiyeden olacak devletde ancak bu kadar olur yamalı bohca misali AHH AHH NERDESİN YAVUZ SULTAN NERDESİN FATİF SULTAN MEHMET NERDESİN KANUNİ NERDESİN ATATÜRK KISACASI NERDESİN OSMANLI!!

NOT:ATATÜRK GİBİ BİR LİDER OSMANLIDAN ÇIKMIŞTIR.BİRÇOK YAZAR AYDIN EDEBİYAT DUNYASINDAN SANATÇILARDA OSMANLIDAN ÇIKMIŞTIR.BUDA AŞŞALAYIP DURDUKLARI MEDERESE EĞİTİMİ BİLE ŞİMDİKİ SİSTEMİ PAÇAVRA ETMEYE YETER

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt