Bedelli Askerliğe EVET mi ? HAYIR mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

• Kullanılan toplam oy
    36
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Bedelli askerlik tartışması yine gündemde…

Başbakan Erdoğan’ın “Bedelli askerlik konusunu Genelkurmay ile görüşürüm” demesinden sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de bedelli askerliğin mümkün olabileceği sinyalini verdi…

Şimdi İki Görüş Var:

1 – Bedelli askerlik uygulansın. Böylece hazineye ciddi bir gelir sağlanır. Yurtdışında asker kaçağı olanların da bu sorunu biter. Bu yüzden evet diyorum.

2 – Bedelli askerlik uygulaması adaletsizliktir. Parası olmayan gençler askere gidiyorlar. Dağlarda nöbet tutuyorlar, gerekirse şehit oluyorlar. Bu konu, parası olanla olmayan arasındaki ciddi adaletsizliği ortaya çıkaran bir konudur. Bu yüzden karşıyım.

Siz hangi görüşü onaylıyorsunuz? Bedelli askerliğe evet mi hayır mı?

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
ben bedelliyede kısa dönem askerliğe de karşıyım sağlıklı hiç bir sorunu olmayan bu ülkede eşit vatandaşlardır hepsi aynı şekilde ve aynı şartlar altında askerlik yapması gerekir bende diğer bütün uygulamalar benim düşünceme göre adaletsizlikten başka bir şey değildir

Indiana Jones

Üye
kesinlikle HAYIR

--------------- Ekleme ---------------

ben bedelliyede kısa dönem askerliğe de karşıyım sağlıklı hiç bir sorunu olmayan bu ülkede eşit vatandaşlardır hepsi aynı şekilde ve aynı şartlar altında askerlik yapması gerekir bende diğer bütün uygulamalar benim düşünceme göre adaletsizlikten başka bir şey değildir
sana katılıyorum

NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Beyler TEşşekürlerimi beklerim...:kop:

--------------- Ekleme ---------------

Aynen Bende Katılıyorum...

Kaptan

Kaptan

Üye
kesinlikle hayır . Sorun parası olmayan gençler değil fakat her TÜRK Genci gidip o kutsal görevi yapmalıdır.. Şu anda askeri bi lisede olamasamda üniversite sınavlarında kazanırsam kesinlikle ordu ya katılmak istiyorum , o para vercek bu para vercek Vatanımızda asker kalmıyacak sonra ? 3-5 kuruşa alınmadıki bu vatan... . Ama tekrarlıyorum kesinlikle PARALI ASKERLİK OLMAMALI , her TÜRK Gencinin görevidir ve gidip yapması zorunludur diye düşünüyorum.

izmirligenc

izmirligenc

Üye
hayir hayir hayirrr

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Kesinlikle Hayır...

celibar

celibar

Üye
hayır.

NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
hayır : 1 9.09 %
evet : 10 90.91 %

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Tabiki hayır, parası olan sefa sürer olmayan da sürünür ...
Asker ocağında herkes eşit olmalı, desteklemiyorum ...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
hayır diyorum

Onur Saka

Onur Saka

Üye
TÜRK Sen Yapıcaksın Arkadaş ASKERlini O Kadar.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Konu tartışılacak ve üstüne fikir yürütülecek bir konu olduğundan "Konu Dışı" bölümüne aittir, taşınmıştır.

Konuya gelirsek; HAYIR!..

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Senelerdir içinde bulunduğumuz terörizm ,Bu ülkenin,bu vatanın binlerce evladını bizden aldı götürdü!
Bedelli askerlik??Gelelim bu konuya,adam parasına göre askerlik yapacak öyle mi?Hani ''Her Türk asker doğar''sözü?Yok arkadaş Her Türk 1 ay tatil için asker olmaz!!Yasalarımız herkesin askerliğinin mecburi olduğunu söylüyor ki bizce de öyledir!Kanunlar,sen paranı ver 1 aylık tatil gibi düşün,tatil gibi bir askerlik yap demiyor,askerlik mecburidir derken!!.
Ben gidip,o dağın başında aylarca nöbet tutacaksam,aylarca bu vatanı karşılıksız olarak koruyacaksam,ve gerekirse vatanım için şehit olacaksam ,parası olan adam da aynısını yapacak arkadaş!..Öyle bir aylık askerlik olmaz!!

Bedelli askerliğe şiddetle karşı çıkıyorum.Kesinlikle HAYIR! diyorum.

arslansem

arslansem

Üye
Çok farklı boyutlardan değerlendirilebilecek bir konu bence..
İlk olarak orada hazineden yani maddi boyutundan bahsetmişsin.Bu boyutundan ziyade,yurtdışında olanların ya da çürük raporu almak için can atanların en azından parasını alarak çakma askerlik yaptırılması söz konusu olabilir :)
Diğer boyuttan bakacak olursak..Askerlik bizim için çok farklı anlamlar taşır.1ay boyunca tatil niyetine şehir değiştirip geri dönen birine asker denmez bence :)
Mantık olarak çok yanlış bi kavram.Yani kesinlikle HAYIR..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Yurt dışında ikamet edenler için olabilir. Ama yurtiçinde olmamalı tabii ki.

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Hayır tabi ki. Bu ülkede herkes eşit.

byilmazZ

byilmazZ

Üye
2 – Bedelli askerlik uygulaması adaletsizliktir. Parası olmayan gençler askere gidiyorlar. Dağlarda nöbet tutuyorlar, gerekirse şehit oluyorlar. Bu konu, parası olanla olmayan arasındaki ciddi adaletsizliği ortaya çıkaran bir konudur. Bu yüzden karşıyım.

Kesinlikle katılıyorum, sonuna kadar karşıyım. Parasız gençlerimize nolcak o zaman. Parası olan yan gelip yatsın, olur mu öyle şey ya, tam bir saçmalık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...