5800 Rezaleti

Sponsorlu Bağlantılar

Progressivity

Progressivity

Üye
arkadasım Yanlıs biliyorsun..Firmware ile ses yüksekliği,berraklığı ve müzil ile ilgili hersey yapılabilir.Çnki 5800'da stereo surrud ses cıkısı var..En son cıkan ses teknolojisini kullanıyor.O yzdn bu isteklerimizde olabilir ama tabi nokia'ya mail atmamızda gerekiyor..Bunun en basit örneği Yeni Firmware ile 5800'a 5mp kamera çözünürlüğü gelmesi %70..Bizzat nokia ile konustum o konu hakkında olumlu seylr söyledir..İstenirse Neden yapılmasınki :)

ali kardeşim 5800'a 5mp kamera çözünürlüğüde getirseler telefonun objektif ve diyafram değerleri belli çekebileceği kapasite belli benim umudum yeterki net fotoğraflar çekebilelim gerek gündüz gerek gece önemli olan net fotograflar çekebilelim telefonun kamerasında otofokus özelliği bile var ama netlik ayarı oturmamış telefonun yeni firmware de adam gibi yapılır inş 5mp kamera çözünürlüğüne gerek yok bence dediğim gibi sorun netlikle ilgili.

NomadCRY

NomadCRY

Üye
bende gayet iyi bir ses var telefonunda bir sorun olabilir veya şarkı düşük sesle kaydedilmiştir

Durduk yere 5800 a çamur atmaya gerek yok:nono::nono:

TheRNs

TheRNs

Üye
ya kardes sölediklerin doru değil kesinlikle bende 5800 kullanıorum ama böle sorunların hiçbirini yaşamadım uyduruyosun bence !!

kerim8787

Üye
arkadaşlar abartmayalım bende bi tane kulaklık var ve inanın sesi sonuna kadar açıp dinleyemioorum . orjinal kulaklıklar rahatsız edici olmadığı için çok ses vermez ama bass kulaklıklarından gayet yüksek ses alabilirsiniz. ben kullanıoorum ve çok memnunum . hayırlı geceler ...

Liva Gredo

Üye
s.a arkadaşlar bende dün 5800 alarak xpress music camianıza katılmış oldum...
maşallah telefonde en ufak hiçbi sorun yok,hiç donma yapmıyor dolu bı hafıza kartı taktım yıne aynı performansı gösteriyor...kapalı alandakı kamera sorunu bikaç küçük ayarla halledilebilen bi sorun...
müzik deseniz zaten bangır bangır isminin hakkını gayet iyi verdiğini düşünüyorum..ben 5800ı 500e aldım,babamda bi tel aldı ama evde benımkını inceleyince benımkınden almadıgına pişman oldu pazartesi götürüp benımkıyle degiştirme hesapları yapıyor :naughty:

yalnız bir sorum olacak ben bi vodafone bayiinden aldım adam hiç bedava internetten falan bahsetmedı:bilmm müzik mağazasından müzik indirmnenın ilk 2 ay bedava oldugunu duyuştum ama satan adam bunlardan bahsetmedı ne gibi hediyeleri var söylerseniz cok makbule geçer şimdiden sağolun...

aliçoooo

aliçoooo

Üye
ali kardeşim 5800'a 5mp kamera çözünürlüğüde getirseler telefonun objektif ve diyafram değerleri belli çekebileceği kapasite belli benim umudum yeterki net fotoğraflar çekebilelim gerek gündüz gerek gece önemli olan net fotograflar çekebilelim telefonun kamerasında otofokus özelliği bile var ama netlik ayarı oturmamış telefonun yeni firmware de adam gibi yapılır inş 5mp kamera çözünürlüğüne gerek yok bence dediğim gibi sorun netlikle ilgili.
abi 5mp gibi bi çözünürlük yapmazlar zaten..ordan onların cıkaracaqı şey senin demen gibi iyi bir netlikdir..Ki onlarda yeni firmwarede öyle yapıcaklarıdr..inş.istediqimiz netliqi bu sürümde alabiliriz :)

matrixugur

matrixugur

Üye
şimdi denedim baz parçalarda ses çok cılız ama bazı parçalarda kulağıma ağrı giriyor :D ilginç :)

35_mert_35

Üye
dostum bendede 5800 xpressmusıc aldım ama benım orjınal kulaklıgım allaha cok sükür cok iyi cok güzel sesi var sanki kulagımın dibinde müzik seti varmış gibi

dejawuls

dejawuls

Üye
Ewet arkadaşlar xpress music kelimesi geçtiği için biraz beklentiler artıyor bende bu şekilde düşünmüştüm zaamnında gümbür gümbür gelir die. bazı arkadaşlarımızda değinmiş gerçi konuya kayıt formatları ve kayıt kaliteleri müziğin sesine etki ediyor mesela 256 kbps stereo high Qualty ( yüksek kalite ), 192 kbps optimal Qualty, 128 normal Qualty kayıtlar araında epey bir fark war bunlara dikkat edelim ama bunun haricinde benim takıldığım bi konuda birisiyle konuşurken sesini duymakta zorlanıyorum 6300 ımda war onda böyle bi sorunla karşılaşmıyorum. bazen belirli değeri olan bir ürün içerisine bu kadar geniş yelpazeli özelliği olan bir telefon sığdırırken kullanılan malzemelerden kalite olarak çalmamalarını beklemek te aptalca olurdu diye düşünüyorum kendi alanında uzman kişilrde bilirki bunu illa telefon olarak düşünmeyelim her parçanın fiyatına göre kalitesi wardır sson olarak en azından yeni bir sorunla karşılaşana kadar yeterli bir telefon diyelim...

ozkansever

ozkansever

Üye
Güya 5800 müzik telefonu külliyen yalan .6300 vardı bundan önceki telefonum aynı kulaklık la dinliyorum kıçı kırık 6300 dan bile 5800 dan daha çok ses çıkıyo allah belalarını versin hiç bişey demiyorum haram zıkkım olsun verdiğim paraya

petrucci82

petrucci82

Üye
şunu anlatamadım..bakın arkadaşlar ben bir müzik öğretmeniyim ve müzisyenim studyom var yani işim bu..30 çeşit kulaklığım var ve 30 çeşit müzik dinleyebileceğim platform var..yani değişik telefonlarım farklı ses kartlarına sahip pc lerim mp3 playerlerim hatta arabamın kulaklık çıkışı bile var..herşeyi herşeyle denedim..bu telefonun sesi evet çok yüksek değil..ama inanın bana ses kalitesi mükemmel..yani burda amaç yüksek değil temiz berrak ve anlaşılır ses..dinlediğiniz şarkıda davul ne çalmış gitar ne çalmış vokal ne sölemiş tek tek duyuyorsunuz..önemli olan da bu..bu telefon 3.5 mm jack kullanıyor ve bu sayede istediğin kulaklığı takarsın.ben de hem pionner marka kulaklıkla hem de philiphs marka kulaklıkla denedim..sonuç pionner gümbür gümbür ama middle bir ses..philips ise daha düşük bir ses ama su gibi bir ses.bu arada kulaklıkların ikisi de 70 tl alındı.inanın bana bu telefon iyi ses çıkarıyor.3,5 mm jack var istersen 5+1 e bağla istersen arabay bağla(ben öle yapıyorum) istersen amfi al ona bağla.ozaman ses yükseliği senin elinde olur..

Progressivity

Progressivity

Üye
aynen katılıyorum sana petrucci, ayrıca dinlediğiniz parçalar mp3 formatındaysa bitrate'inin 320 kbps olmasına dikkat ediniz tüm sesleri alabilmek için 128kbps bir seste bir parçayı dinlemek için idealdir ama sağlam bir müzik kulağına sahipseniz aradaki kaliteyi anlarsınız. bazı mp3'lerin sesleri düşük çıkabiliyor mesela 320 kbps bir parçanın sesi 128 kbps bir parçadan düşük olabilir ama bu sesin kötü oldugu anlamına gelmez aksine çok daha kalitelidir. düşük çıkan mp3'lerin sesinide gain ayarını yükselterek arttırabilirsiniz bu parçayı bozar ama sonuçta mastering yapmayacagınız için dinlenmeye elverişli olur yinede. 5800'ın ses çıkış kalitesini beğenmeyenler dediğim kriterleri uygularlarsa daha fazla verim alacaklardır. Ayrıca sağlam bir izole kulak içi kulaklık temiz bir ses almak için yeterli olacaktir. Kulak içi sevmeyenler ise dj yada prodüksiyon kulaklıklarıyla fiyatına ve kalitesine göre daha iyi bir ses elde edebileceklerdir.

secrem_06

Üye
arkadaşlar gayet cok güzel cihaZ VALLA benim cok hoşuma gitti almak isteyenlere tasfiye ederim :-)

exprus

Üye
ses kalitesi kulaklık sesi de dahil gayet kaliteli..
cihazlar arasında farklılıklar olduğu konusunda da şüpheliyim

petrucci82

petrucci82

Üye
cubase ve nuendo kullanıyorum fakat bunlar profesyonel pro lar..bunlara benzeyen daha amatör ses kayıt pro ları mevcut..örn(kristal) var nette arayın bulursunuz..yada acid gibi v.s birsürü var..indirin kurun ve istediğiniz parçaya hem sound çekin hem de sesini yükseltin.efekt bile verebilirsiniz..sonra dinleyin..isterseniz kps seviyesini bile yükseltirsiniz..ama bu parçanın ses kelitesini değişmiş gibi yapar ama asıl olan o kaydı dinlediğiniz müziği yapan kişinin yaptığı kayıttır..yani kps yi o belirler mhz hızını da aynı şeklide kayıt projeden en son track haline dönüştürülürken belirlenir..bir de track tan mp3 e çevirirken belirlersiniz..ama progressivity nin de dediği gibi sesin yüksekliği değil kalitesi belirlenir bu aşamada..kps kalitesini sonradan düşürürsünüz ..aslında yükseltinirsiniz de ama yükselmez..yüzlerce çeşit kulaklık var piyasada ,,kulağın içine giren dışını saran falan filan..vel hasıl kelam sakallıya selam bu telefonun ses çıkışı çok kaliteli.yani bu kalitede ses çıkışı olan bir mp3 playerin bile tek başına değeri 250 tl den aşağı değil.

crımınal

Üye
arkadaşlar eğer nokianın verdiği kulaklıkları deniyorsanız o kulaklıklar gerçektende beş para etmez ben sony ericson kulaklıklarında denedim sesi gayet güzel bence siz yeni bir kulaklık alın

semih albay

Üye
arkadaşlar kulaklığın tekinden ses geliyor(kısa olanından)uzun kulaklıktan ses gelmiyor.nasıl halledebiliriz

petrucci82

petrucci82

Üye
arkadaşlar kulaklığın tekinden ses geliyor(kısa olanından)uzun kulaklıktan ses gelmiyor.nasıl halledebiliriz

müzikçalar>şimdi çalınıyora git>seçenekler>ayarlar>denge onu ortaya getireceksin dostum

Emperian

Emperian

Üye
hepsini okudum müdür, inan şans işi bu tel alma. Para varsa sans işi filan olmamalı..

Felix F.

Felix F.

Üye
Arkadaşlar Bana 1 Ay Kadar Sonra İngiltereden 5800 Geliyo Acaba Yabancı Ülkeden Geldiği İçin Garantisinde Bi Sorun Olurmu Yani Türkiye İçinde Devam Edermi Garantisi vede O 1 Yıllık Müzik İndirme Programı Varmış Yanında O Türkiyedede Geçerli Olurmu ? vede İngiltereden Geldiği İçin soruyorum 8 GB Bellek Kartı veriyolar Dimi. (zaten 8gb Bellek Kartı İçin Alıyorum :) ) Vede Bu .jar & .jad Dosyalarımı Yoksa .sis (Symbian) Dosyalarınımı Çalıştırıyo Yada Üçünüde Çalıştırıyomu (.sis & .jar & .jad) Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.

Takipçi Satın Al

Üst Alt