Türkçemizi İtinayla Katleden Özenti Gençliğe İthaf Olunur !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Türkçemizi İtinayla Katleden Özenti Gençliğe İthaf Olunur !

• Beğen
Tepkiler: AKATLI, mekanik, Anıl Umut ve 5 diğerleri

AKATLI

AKATLI

Üye
teşekkürler :oke:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yüreğine sağlık kardeşim...:oke:

Unstable01

Unstable01

Üye
:oke:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Konu için teşekkürler, konu başlığı ''Türkçe'mizi'' yerine Türkçemizi olursa konunun içeriği ve başlığı uyuşmuş olur:oke:

Revengeful

Emekli Yönetici
teşekkürler

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Bir sözcük yapım eki almışsa oluşan gövdeden sonra gelen çekim ekleri ( ' )işaretiyle ayrılmaz.Hayır sen kasıtlı eylem yapmasan da gözünden kaçıp içerik ve başlık uyuşmayabilir.Kasti yaptın demedim,yani mesele Türkçe ise en azından konu başlığındaTürkçeye dikkat edilmelidir.Bu,konuyu daha makbul hale getirecektir.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
TDK'ya baktım. O da çelişiyor. Türkologlar bu kuralı hâlâ tartışıyorlarmış. Kesin bir bilgi kaynağı yok şimdilik. Ama görüşler ayrılmaması yönünde.. Başlığı değiştiriyorum.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
teşekkürler paylaşım için dükkan ve mağaza isimleri bile ingilizce olmuş bunların artık yasaklanması lazım bence

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler paylaşım için dükkan ve mağaza isimleri bile ingilizce olmuş bunların artık yasaklanması lazım bence

Ben teşekkür ederim.

Sadece İngilizce değil, her dilden isimler var. Hükümetin bu konuda bazı çalışmaları vardı; yabancı isim kullanan şirketler, bunun için de vergi verecekti.

Ama uygulanıyor mu bilmiyorum.

Aziz™

Aziz™

Üye
evet gerçekten günlük hayatta ve hemen her alanda sözcüklerin yarısı yabancı.mesela bir defasında alışverişe çıkmıştım.nereye gitsem adamlar anlamadığım birşeyler söylüyor alacağım mal hakkında.ama ben o malı başka birşey olarak biliyorken millet öyle diyor.başka sinir olduğum birşeyde msn sms vb bunu gibi sohbet konuşmalarında slm mrb ne yapıyon gidiom seviom deniliyor deli oluyorum ya herkes böyle konuşuyor ne olacak bu durumun sonu bilemiyorum:off:

● aLuvi ●

Üye
TeşekkürLer Abi !

ism@il 54

ism@il 54

Üye
Vallaha hazırlayan soyadı gibi bişey yapmış...

_PeNNy_

_PeNNy_

Üye
özenti değil özenli ol Türkçe konuş :oke:

mekanik

Üye
ALINTI: "Yunanlar’a daha çok destek verelim. Artık Türkler’in işini bitirsinler"

yukardaki cümleden avrupanın geri zekalı, yunanistanın da yüzyıllardır avrupanın köpeği olduğu açıkça anlaşılıyor...

draw1907

draw1907

Üye
ya ben türqçe konulaşım demicem:)

türkçe konuşalım :) yazık ya bu mirc - msn - sms mahvetti güzelim türkçemizi

yazıklar olsun bu gençliğe

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Teşekkür eden arkadaşlarım umuyorum ki videoyu izlemiş, anlamış ve idrak etmişlerdir. Halimiz bundan ibaret arkadaşlar, gerisini siz düşünün ve yolunuza ona göre devam edin.

Neverex

Üye
Evet ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de güzel Türkçemizi katleden insanlar.Hükümetin bu konu ile ilgili ciddi çalışmalar yürütmesi gerekiyor.Forumda bile bu tür insanlarla karşılaşmak mümkün.Konu başlıklarında bunu açıkça görüyoruz.En azından bu konu ile ilgili sitemiz çaılşmalar yapsa çok iyi olur düşüncesindeyim.Paylaşım için sağol Mustafa :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt