5800 Rezaleti

Sponsorlu Bağlantılar

sadep12

sadep12

Üye
İlk başlarda birkaç problem oldu onlarda yazılımsaldı Nadir abi saolsun halletti.Şuan gayet memnunum kulaklıkta ses kalitesini arttırmak için çözümler var forumda.Ayrıca net foto içinde gerekli ayarlar var forumda.
Gayet iyi telefon tavsiye ederim.
Tek eksiği multi-touch oda olsaymış xD

korkma

korkma

Üye
Arkadaşlar Haklı şans işi bendeki Canavar gibi arkadaşım senin şansına Bozuk olanı gelmiş ,, senin bu yazdğn yorum PİRE için Yorgan YAKMAK oluyor .. BU telefonu severek kullanan Arkadaşlara ayıp ediyorsun ?? 5800 bugüne kadar hiçbir Rezaletini görmedim , herşeyi denedin olmadı diorsun bide Kulak Burun Boğaz Bölümüne git hastanede Bi Muayene ol kulaktan belki Çok yüksek seste dinlemekten Kulağn zarar görmüş olablr?? Ciddym ben?? -- neyse umarım sorunun çözzülür .. Bidaha ki seferede Teknosa Vatan Mediamarkt gibi yerlerden Elektronik alet alın .. Kolay gelsin Arkadaşlar

efato

efato

Üye
arkadaslar konu hakkında yazılanları okudum. Tabi ki arkadaşın sıkıntı çekiyo olması normal çünkü ben de 5310 XM'den 5800'e geçenlerdenim. Hatta Türkiyede bu cihazı ilk alanlardanım. Telefonu alığım zaman ben de paketten çıkan kulaklıkların yeterli olmayacağını biliyordum. Zira Philips kulak içi kulaklık aldım. O dönemde ses kalitesi 5310 kadar olmasa da gercekten tatmin ediciydi. Daha sonra FW 21 yayınlandı nokia tarafından ve ister istemez yükledik. FW update'den sonra bu telefonun sesi düştü. Aslında Nokia'nın da haklı gerekçeleri var bu konuda. Zira ses yüksekliği direk olarak pil ömrünü etkileyen bi konu. Eğer şansları olan arkadaşlar varsa ve aynı sorundan şikayetçilerse 5800 FW v20 lere dönebilirler.

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
rezalet dediğin telefon 6 ayda 2 mılyon satmış rakama bak 1.ci serisinde varmış böyle sorunlar bıde elektronik işi şans işidir neden gidip i phone almadın o zaman 1500 lira verip? bu paraya bu özelliklerde telefon buldun yok kapağı acıklık var yok bılmem ne var falan fılan elimizden düşürmüyoruz teli o program senı bu program benım kurup duruyoruz sonra bozuldu dıyoruz bende dahil...ama nedense format atınca telefon tamir oluyo kasmalar falan sorunlar gıdıyo değilmi? BENCE Bİ TELEFONDAN COK SEY BEKLIYORUZ...GİBİME GELİO...

mukuu

Üye
arkadaş haklı xpressmuzic olmasına rağmen normal nokialar gibi ses veriyo.bende erricson w900i vardı araba teybi gibi bas verirdi

biyolgn

biyolgn

Üye
Yazıdan benim anladığım telefon bozuk değil.Fakat adının EM olmasından dolayı gümbür gümbür ve kaliteli ses beklentisinin olması,fakat desibel metre ile olculmediğinden dolayı herkesin cıkan sesi kendi kulağına gore yorumlaması.1-İyi 2-Orta 3-Vasat Şeklinde bir anket olsaydı verceğim cevap 2(orta) olurdu.Benim kulaklarımda da problem yok. Sonuca varabimek için Telefonun teknik tablosunu bulup ses çıkışının kaç db olduğunu gormek gerekir.

Progressivity

Progressivity

Üye
kesinlikle öyle stereo hoparlörlerinden çıkan ses çok güzel ve net sadece kulaklıktan çıkan ses az ama bunuda sağlam bir prodüksiyon kulaklıgı alıp denersek daha net bişey söyleyebiliriz

_ARDA_

_ARDA_

Üye
ya arkadaşlar birtane açık yakalayıp yüklenmeyin bence telefona. Bendeki telefondan mükemmel ses geliyor. Gayet güzel. ufak tefek sıkıntılar varDI ama yazılımsal dı halloldu gitti. Cihazı aldıktan sonra önemli olan onu kullanabilmektir. Kimse size onu zorla satmadı. İlla magazadan almak zorunda değilsin. Gidersin bir telefoncuya açar sana inceletir karıştırırsın dinlersin hoşuna giderse alır gitmezse almazsın. Bu fiyata bu telefonda daha iyisi olmadığıını iddaa ediyorum.....

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
katılıyorum sana...

mkryvz

mkryvz

Üye
5800'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ancak orjinal kulaklıklarının yetersiz olduğu bir gerçek. Bu nedenle ben SonyEricsson'un kulaklıklarını kullanıyorum. Sonuç son derece tatmin edici. Tavsiye ederim. Gerçi konunun başında kulaklıkları değiştirdiği söyleniyor, bu durumda sorun sadece yazılımsal olmayabilir. Teknik servise göndermeni öneririm.

SirLacrymosa

SirLacrymosa

Üye
aynen kardesim bndede var bu lanet olasi telefondan bes para etmez peyyhhh bnde deneyemedim ne ses var ne kalite gorunuse aldandim en iisini yapmisinn helal

bence size çin malı olandan satmışlar 1 e 1 çin malı olanı var 200 lira antep de:D...bende var orjinali ses mükemmel kalitede sadece biraz az çıkıo o da kulaklıkdan snnheisser falan alırsan o da ii oluo... bu telefona kötü dien ender kişilerdensin 530 a aldım halen bana 500 se bana sat die soranlar var...
:d:

vayvay21

vayvay21

Üye
medya mark dünyanın en büyük spotçusu haberiniz olsun slovakya polonya ve diğer batı avrp ülkelerinden kaçmış bi şirkettir trde bilmemelerinin sebebi bu teknosayada güven olmuyor harbiden ben tel aldım oradan 2.ci el çıktı y ederimbaktım telde remzi abi diye birinden mesaj vardı 13 tane göndrlmiş mesaj vardı ve bir süre konuşma süreleri :D

ozgurmen

ozgurmen

Üye
ben 5800 almayı düşünüyordum ama şimdi beni almaktan soğuttunuz :(

bluenighT_497

Üye
bendede warr katılıyorum gercekten cook az ses veriyorr...

SELAMETLE.....

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
üzüldüm ama keşke deneyerek media mark'tan yada bimeks'ten falan alsaydın,açıkçası kulaklıkla dinlemeği sevmedigim için daha kulaklık bile takmadım hatta poşetinde duruyor :)

Sakın ha media markt'tan alayim falan demeyin .

Eskiden mp3 dinlerim die bluetooth kulaklık aldım , mono die dinlenmez sanıodum görevlide oldukça kaliteli bir şekilde dinlenir dedi . Aldık işte yemek yerken açtim denedim yok telefona bağlanıyor birtürlü müzik dinlenmiyor, açilmiyor götürdük geri vermek istiyoruz dedik , adam dio iade edemezsiniz tüm fişler falan verildi fakat paketi kötü açmışsınız dio ( ÜStelik pakette hiçbirşey yoktu ) tam 1.5 saat tartışmanın sonunda geri iade ettik paramızı aldık .

Arada bir gezerim fakat asla MediaMarkt'tan almam :)

aliçoooo

aliçoooo

Üye
ben 5800 almayı düşünüyordum ama şimdi beni almaktan soğuttunuz :(

Arkadasım Sen Millete bakıp Kendi kararından vazgeçme derim..Bu piyasada Bu telefondan (Nokia 5800)iyisini bulamassın..1500 tl olan N97 ile 500 tl olan 5800 arasındaki 5 mp kameradan farqlı birsey söylebilecek kişi yoqtur..Hatta bazı yerlerde 5800 daha üstün..baqma sen kasa acıkları fln filan..o sorunlar peq nadir oluyor..

gecugr

Üye
ben de de kulaklık takılıyken az ses geliyor. ama yüksek ses sevmediğim için bir problem yok. kafa kaldırmıyor artık :)

emirhancakir

Üye
en temizi şikayetvar.com (reklama girmez umarım)... oraya yazdınmı şikayetini napıp edip bişekilde hatalarını telafi ediyolar,

Katılıyorum.
Hiç bir şekilde almıyordu telefonu servis adamlara söyleyince hemen aldı servis.
Adamların gözlerini sanırım çok korkutuyorlar.. :ehe

Üye
Merhaba, Nokia 5800' ın kulaklıklarından çıkan cılız ses ile ilgili söyleyeceğim bir kaç şey var.

Yaklaşık bir hafta önce 5800 satın aldım. Bir önceki cep telefonum 5310. Yani Express Music edition' ın ne olduğunu iyi bilirim, büyük bir JBL kulaklığı bile müzik setinden ses alıyormuş gibi hisse kapılabileceğiniz kapasitededir. Keza adında müzik geçen bir cep telefonundan da bu beklenir.

Her neyse, DARTY adlı kurumdan denememe izin vermedikleri cep telefonumu alıp eve geldim. Henüz ses ayarlarını bilmediğim için eve geldiğimde hafızasına attığım çeşitli formattaki ".ogg, .mp3 " müzikleri dinlerken sesini sonuna kadar açtığım orijinal kulaklığın yetersiz olduğu fikrine kapıldım. Yine de bir Firmware Update yapmakta fayda vardı. Yaptım. Sonuç değişmedi.

Aradan iki gün geçti ve sorunun kulaklıkta olduğunu düşünerek Pioneer marka yaklaşık değeri 80 TL' lik 115 Db. gücünde ve çapı 20 mm. den aşağı olmamak üzere (düzgün bass için) bir kulaklık satın aldım.

Ancak maalesef ses yine yükselmedi, 5310'da her tür kulaklıklardaki doygun ses bir yana, 30 liralık yalandan mp3 player' ların verdiği ses kadar cılız, sanki her yanınız halıyla kaplıymış ve ses emiliyormuş gibi bir kalitede ses var. Eğer bir ses ölçüm metodu olsaydı herhalde sonuç 20 Db. kadar çıkardı.

Tabi yeni satın alan kişi için ürünün hatalı olmasını kabullenmek zordur. Ancak henüz bir hafta bile geçmediği için ve DARTY' nin müşterilerine (sonradan YALAN olduğunu anlayacağımız) GÜVEN SÖZLEŞMESİ' nde ürünün değiştirilebileceği vb. gibi ifadeler yer aldığı için içim rahat mağazaya geri döndüm.

Şans eseri daha önce ürünü satın aldığım kızla konuşuyordum. Kız eğer cep telefonu ile ilgili bir sorunsa ben yardımcı olayım dedi. Güzel bir karşılama.

Önce düzgün bir şekilde derdimi anlattım, onlara bunun aynı zamanda bir müzik player olarak üretildiğini söyledim, buraya kadar birşey yok. Ancak işler yavaş yavaş değişmeye başlıyor.

Kız kulaklıkları taktı ve ses geliyor dedi. Sizce böyle bir kişiye kalite ve desibel hakkında birşeyler anlatabilir miydim? Anlattım. Ve kız kulaklıkları çıkarmadan rahatça söylediklerimi dinledi. Ona hatırlarsanız bu ürünü satın aldığımda hem denemek istediğimi sormuştum, eğer bunu biliyor olsaydım bu parayı ödemezdim, ayrıca şu anda beni duymuyor olmanız gerekiyor dedim. Cevabı küt bir cisim gibi alakasız geldi. Bunu arkada teknik servise (arızalı ürün geri alma bölümüne) bir anlatın.

Teknik servis diye adlandırdığı bölüme gittim. Başka bir bayana derdimi anlattım.
Firmware update' den 5310 a kadar hepsini dinledi. Şu cevabı verdi. Sesin yüksekliğini sorun olarak kabul etmiyoruz.
- Nasıl? Yanlış mı duyuyorum ismi Music Express olan bir telefondan cılız bir ses çıkıyor, siz sesin kalitesi ve yüksekliği ile değişim yapamayız mı diyorsunuz?
- Bunu tamire yollarız ancak dinleyip ses çıkıyor diye geri gönderirler. Siz bilirsiniz ancak isterseniz NOKIA SHOP lara danışabilirsiniz.

Yani Nokia Shop bunun hatalı olduğunu söyleyecek, tamirde bir sonuç alamazlarsa Yurt dışında bir yere herhalde Finlandiyaya yollayacak, aradan 30 koca gün geçtikten sonra yeni telefon gelecek blah blah ...

Yinede bir NOKIA SHOP a baktım. 5800 var ama açık halde koymamışlar. Denemeye lüzum yok canım EXPRESS MUSIC işte. Maazallah ses çıkışının bozuk olduğunu görür almayız. Her neyse o adama da bu telefondan gelen sesi duyabiliyor musun diye sordum. Adam için bir sorun yoktu.

İnanın bana sağırlıkla ilgili bir problemim yok. Yabancı forumlar bu ses çıkışlarının bozuk olduğu ve cep telefonlarının değiştirildiği ile ilgili haberlerle dolu. Ancak Türkiyede böyle bir sorunu ötelemecilik, satış yapıp geri dönenlere yanlış şeyler düşündüğünü söylemecilik.. Bir hayasızlık bir terbiyesizlik... Ne desem boş.

Olduğu gibi paketine geri koydum. Şimdi telefon Finlandiya yolunda. Ha bu arada şu email' i gönderdim, ve yanına koyduğum küçük kağıda da yazdım.... İçinde kısaca bunun parasını ödedim güle güle kullanın yazıyor.

FOR NOKIA 5800 ------
first of all this message text_box is so small I cant see what im writing ..... nevermind.
So my product is new, i bought from DARTY KOCAELİ (izmit) ONE WEEK AGO... (And why we can't try before paying. )

!!!!!! So yesterday i said myself "why this sound is weak?" cause i know 5310. And I found there are too many people to complain this weak sound yes they are on the internet... U MUST look to internet....

First I went to DARTY. But nobody knows
WHAT IS THE DB & QUALITY & SOUND? She said it's useless i cant take this, you can go to NOKIA SHOPS.
So Listen; What your NOKIA AUTHORIZED said to me....
I said "I have a problem with 5800's sounds, this is abnormal, it's produced for Music; why sounds are weak? (Cause i used like to play music with 5310 this is not the same DB. and Quality).

That OX(YOUR AUTHORIZED SAID) answered me!!!!: no there is a sound, i can not see any problem with ur phn. So i paid for this. I dont want any response. This is yours now; use it..

So im calling now distributor company I KNOW HE WILL SAY ( send us, wait us 30 days.. blah blah blah )

But dont want to see this F*CKING 5800. Nokia sucks.Your authorized technical services "and everything about you" are sucks. They're IGNORANT... And this 5800 SUXXX too.

Tavrında şüphesiz haklısın ama şöyle bişey anlatayım ben 5800 ı mı alalı 1 hafta kadar oldu k.köy pcgolddan aldım ilk aldıımda hiç kutusuna filan bakmadan gittim parasını ödedim teli aldım kutusunu açmadan eve gittim.Evde bi baktımki Bana red vermişler neyse hemen kutuyu kapatıp geri gittim ve black istediğimi söyledim sağolsunlar hiç zorluk çıkarmadılar kendi stoklarında black olmadığını eğer istersem para iadesi yapabileceklerini söylediler neyse çalışanlar diğer mağazalara baktılar bahçelievler gold stoğunda olduğunu görünce eğer istersem 1 gün sonra alabileceğimi söylediler bende bekledim ve ertesi gün black i almaya gittiğimde bişey fark ettim ilk aldığım yani red olanın kutusunda made in china yazıodu blackte ise made in hungary red in şarz adaptörü 3 dişliydi bide aparatı vardı tr prizleri için tuhaf gelmişti bana black te herşey normaldi ama neyse uzun lafın kısası buna dikkat etmek lazım bence belki senin aldığın 5800 da çin malı olanlardandır çünü ben senin yazdıkarını az önce okuduktan sonra bimeksten 8tl ye aldığım mikrofonlu kulaklığı taktım telin son sesini açtım ve telin kendisinde yüklü olan mp3 lerden birini açtım ve o dandik kulaklıkla bile 52" lik lcd nin sesini çok ama çok rahat bastırdı hatta tamda senin istediğin gibi tv ye ait en ufak bi ses bile duyamadım ses bangır bangırdı velasılı 5800 da sorun yok bence sana çin malı olanlardan satmişlar ...
Not: Bu bahsettiğim çin malı çift simli olanlar değil...

by_jirex

by_jirex

Üye
ya bu telefon neden bu kadar polemık halınde normal sterıo hoparlorundekı ses kalıtesı bence guzel ama kulaklık bolumunde ıse bır sorun var gıbı ses kalıtelı ama düşük....

Takipçi Satın Al

Üst Alt