Gsm forumunda talep edilen düzenleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gsm forumunda talep edilen düzenleme
Merhaba

Son birkaç ay içinde gsm de bir yenilik oldu ve genişleme yapıldı, bu genişleme , çoklu foruma dönüşmesi birçok üye tarafından tepkiye neden oldu ve bunun üzerine gsm de düzenlemeye gidiliyor diyebiliriz.

Ozan ; isteğin üzerine kendi düşüncelerim ve gözlemlerim doğrultusunda bir düzenleme hazırladım. Birleştirmeler hakkında açıklamasını da yapabilirim, karar yine sana ait. Eski (şimdiki) halleri ve yeni (istenilen) halleri aşağıda;
  • Turkcell Genel Bilgiler /
    Haberler
  • Turkcell Sorun / Destek
  • Turkcell Tarifeleri
  • Turkcell Servisleri
  • Turkcell Kampanyaları
  • Turkcell 3G
  • gnçtrkcll
  • Turkcell Şikayetler
Yeni hâli
  • Türkcell Genel Bilgiler / Haberler
  • Türkcell Şikayet / Sorun / Destek
  • Türkcell Kampanyalar / Tarifeler
  • Türkcell Servisler / 3G
................................

• Avea Genel Bilgiler / Haberler
  • Avea Sorun / Destek
  • Avea Tarifeleri
  • Avea Servisleri
  • Avea Kampanyaları
  • Avea 3G
  • Avea - Patlıcan
  • Avea Şikayetler
Yeni hâli
  • Avea Şikayet / Sorun / Destek
  • Avea Kampanyalar / Tarifeler
  • Avea Servisler / 3G
  • Vodafone Genel Bilgiler / Haberler
  • Vodafone Sorun / Destek
  • Vodafone Tarifeleri
  • Vodafone Servisleri
  • Vodafone Kampanyaları
  • Vodafone 3G+
  • Vodafone Şikayetler
Yeni hâli
  • Vodafone Şikayet / Sorun / Destek
  • Vodafone Kampanyalar / Tarifeler
  • Vodafone Servisler / 3G
Tek düşüncem kampanyalar ile tarifeler forumunu aynı çatı altında toplamada, ben kampanyaları tek olmasını isterim, güncel olsun isterim, tarifelerin tamamı yayınlanacaksa karışıklık olacak yine sanırım. Ama en büyük tesellisi üyeler için hem düzenli hem de kafa karıştırmayacak şekilde oluşu. Yeni halinde genel bilgilere herkes her zaman girmez, şikayetlere ise ya şikayeti olan girer ya da destek olmak isteyen. Servisler ve 3g ise standart bir bölüm gibi belli baskı servisler ki bu servislere 3g dahil oluyor, bu bilgiler bulunacak. Asıl forum ve ana forum görevini görecek şekilde düzenlediğim bölüm ise Kampanyalar ve tarifeler , burası en işler bölüm olacak.
Artık bu bölümlerde de kafaları karışmaz herhalde.

Pure Life

Pure Life

Üye
Yeni hali güzel olmuş recep. Hem kafa karıştırmaz hem sana kolaylık olur. Konu taşı bilmem ne. Üyeler ısrarla yanlış yerde konu açar sen taşırsın. Dosya bölümü değilki hepsine ayrı kategori yapalım. Ben de konu dışında bazı kategorileri birleştirmeyi düşünüyorum. Kısa ve öz olmakta yarar var ;)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ozan söylemişti hazırla, bende bu şekilde bir hazırlama yaptım. Ozan bakalım nasıl yorumlar. Tabi bir de üyelerin anketinde çıkacak sonuç var.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bölüm yöneticisi sensin, senin isteğin de bir hakkın vardır. Bir incelemeden geçsin.

Ozan

Ozan

Admin
İstedigin düzenleme gayet yerinde Recep.
Zaten eski halini isteyen üyelerin ana sıkıntısı anladıgım kadarı ile fazla bölüme ayrılmıs olması.
2-3 kategoriye ayırsaydık tahminim sorun olmayacaktı ..

Ancak asıl husus şu ki, site hakkında bölümüne açmıs oldugum oylama şu an itibari ile örnegin 15-19 gidiyor. Yani 15 kişi direkt eski hale dönülsün derken, 19 üye yeni hali iyi diyor. BU da bizi kararsız yapacak. Anket sonucuna göre hareket etmemiz imkansız, daha çok zarara gireriz ki zaten o yüzden Recep böyle birşeyi akıl etmiş, bir anlamda orta yol olacak.. Teşekkür ederim Recep

Anket sonucunu birkaç gün daha bekleyelim ...

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İstedigin düzenleme gayet yerinde Recep.
Zaten eski halini isteyen üyelerin ana sıkıntısı anladıgım kadarı ile fazla bölüme ayrılmıs olması.
2-3 kategoriye ayırsaydık tahminim sorun olmayacaktı ..

Ancak asıl husus şu ki, site hakkında bölümüne açmıs oldugum oylama şu an itibari ile örnegin 15-19 gidiyor. Yani 15 kişi direkt eski hale dönülsün derken, 19 üye yeni hali iyi diyor. BU da bizi kararsız yapacak. Anket sonucuna göre hareket etmemiz imkansız, daha çok zarara gireriz ki zaten o yüzden Recep böyle birşeyi akıl etmiş, bir anlamda orta yol olacak.. Teşekkür ederim Recep

Anket sonucunu birkaç gün daha bekleyelim ...

Beğendiğine sevindim. Aslında şu anki hali beni bile biraz zorladı diyebiliriz, ama abonelik olduğu için hepsini an ve an takip ediyordum, bir sıkıntı olmuyordu.
Anket konusunda da belirttim, yapılan ankette bir Anayasa oylaması yapmıyoruz ki 1 oy fazla olan kazansın mantığına uyalım. Bu anket bize üyelerin genel halini gösterdi, durum ortada, gel görelim ki eski haline döndürsek ve yeni halini beğenen üyelere sorsak yine olumlu cevap verecek çok olur diye düşünüyorum :)
Madem ki üyelere anket ile böyle bir hak verdik anketin bitmesi en iyi olacaktır, sonra al sana bir açıklama değişim olur biter.

Iyi forumlar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
4 bölüme düşüyor ama benim önerim 3 bölüme düşmesidir. Şöyle anlatayım:

Örneğin yeni tarife duyuruldu, bu haber bölümüne mi gider tarife bölümüne mi? 2'sine de gider, hem haber hem tarifedir.

Bana kalırsa Haberler bölümü olmalı, yani duyurular denebilir bir nevi. Tarifeyse problem zaten destek bölümü var.

Örneğin tarifesiyle alakalı bir sorunu olan tarife bölümüne mi açacak, destek bölümüne mi? Aynı ikilem burada da oluyor.

O yüzden;

Haberler
Destek
3G

Olması daha doğrudur bence. :oke:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Örneğin yeni tarife duyuruldu, bu haber bölümüne mi gider tarife bölümüne mi? 2'sine de gider, hem haber hem tarifedir.

Bana kalırsa Haberler bölümü olmalı, yani duyurular denebilir bir nevi. Tarifeyse problem zaten destek bölümü var.

Örneğin tarifesiyle alakalı bir sorunu olan tarife bölümüne mi açacak, destek bölümüne mi? Aynı ikilem burada da oluyor.

O yüzden;

Haberler
Destek
3G

Ahmet kardeşim, cevap yazacağım fakat çıkmam gerekiyor. Inşallah akşama doğru cevabı yazacağım.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Recep beklemekteyim, düşünceni. :)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bugün cuma olduğu için pek müsait olamadım, kusura bakma

O yüzden;

Haberler
Destek
3G

Öncelikle önerine saygı duyuyorum, mesajına cevap vermeden önce 4 bölümün kısa bir açıklamasını yapayım,

Turkcell genel bilgiler
Bu alanda turkcell adına çıkan haberler ve genel bilgiler yer alır, örnek, turkcell numara taşımada şu kadar abone kaybetti, yada turkcell bilmem ne ödülü aldı, bunun gibi haberler yer alır.

Sorun destek
Adı üstünde sorunların çözüleceği alan, bu alanı birleştiremeyiz çünkü açılan konuların %40 > %45 oranında bir bölümü yardım konusu ve bu konular kampanya konularını çok etkiliyor.

Kampanyalar ve tarifeler
Bu alanda da kampanya ve yeni tarifeler yayınlanır.

Servisler ve 3g
Açıkçası bu bölümü genel bilgilerle birleştirmek iyi olur gibi ama neyse, bu bölümde de belli başlı önemli servisler yer alacak, mesela messenger servisi. Bunu genel bilgiler ile birleştirirsek bu servisler için açılan demir baş konular çok rahat bir şekilde kısa bir süre içinde gerilere düşeceğinden birlesmesini önermiyorum.

Şöyle anlatayım:

:
Hayır, yeni tarifelere her zaman için kampanya gözü ile bakılır öyle değerlendirilir, bu yüzden kampanyalar, tarifeler bölümüne açılmalıdır. Genel bilgilere sadece turkcellin gündelik medyada çıkan haberleri ve normal haberler yer alacağı için yeni tarifeler orada olamaz.

Hayır, burada bir olmaz, tüm sorunlar sorun destek bölümüne açılacağından sorun ile karşılaşılmayaçak. Kampanyalar ve tarifeler forumunda yardım konusunun ne işi var, yardım ve destek için özel forum olacak, bunu üyelerin anlayacağını düşünüyorum.

O yüzden;

Haberler
Destek
3G

Son olarakta önerine saygı duyduğmu belirterek şunları söyleyeyim ;
3g için özel forum açılmasına karşıyım, çünkü 3g belli başlı bir servis değil, konuşma, kampanya, sorun , genel bilgiler, servisler gibi birçok foruma dağılabilecek bir teknoloji olduğu için ayrı bir forum açmak üyeler tarafından sıkıntıya yol açacağından özel forum açılmasına da karşıyım.

Benim düşüncelerimi farklı şekilde tekrardan dile getirmeye çalıştım, dileyen varsa buyursun tartışmaya devam edelim.

:oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yalnız Recep, benim örnek vererek söylediklerime hayır demişsin ama haberler yazarsan eğer yanına, Turkcell yeni tarifesini açıkladı diye bir konu haber olarak bu kısımda yer alır. Genel bilgiler dersen, o konuda haklısın ama haberler başlığı altına duyurular da girer.

Ben üyelerin zor anlayacağını düşünüyorum açıkcası, hadi hayırlısı. :oke:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pek sanmıyorum, ama ihtimal vermemekte doğru olmaz. Haberler başlığını kaldirirsak, sadece genel bilgiler olacak, genel bilgiler de turkcellin haberlerinin yayınlanması ne derece doğru ve düzgün bir hareket olur bilemiyorum.

Üyelerin bu konuda yanılgıya düşeceğini sanmıyorum. Lakin mevcut forumlarda genel bilgiler ve haberler var ama pek karışmıyor :) , benim düşüncem bu :oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Haberler yazmak gerekir kıyısına köşesine ama bunu yazınca da dediğim yola çıkma şansı var, ince bir detay da olsa böyle bir durum oluşabilir. Artık benden bu kadar, ben ortaya söyleyebileceğimi söyledim.

En iyisini düşünüp uygularız. Çalışmaların için ayrıca teşekkürler Recep. :oke:

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anket pazartesi bitiyor, o gün son karar verilir uygulanır. Şimdilik iyi forumlar

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anket kapandı, bilginize ;)

Ozan

Ozan

Admin
Bugün degerlendirecegim tamam

Ozan

Ozan

Admin
  • Turkcell Genel Bilgiler /
    Haberler
  • Turkcell Sorun / Destek
  • Turkcell Tarifeleri
  • Turkcell Servisleri
  • Turkcell Kampanyaları
  • Turkcell 3G
  • gnçtrkcll
  • Turkcell Şikayetler
Yeni hâli
  • Türkcell Genel Bilgiler / Haberler
  • Türkcell Şikayet / Sorun / Destek
  • Türkcell Kampanyalar / Tarifeler
  • Türkcell Servisler / 3G

• Avea Sorun / Destek
  • Avea Tarifeleri
  • Avea Servisleri
  • Avea Kampanyaları
  • Avea 3G
  • Avea - Patlıcan
  • Avea Şikayetler
Yeni hâli
  • Avea Şikayet / Sorun / Destek
  • Avea Kampanyalar / Tarifeler
  • Avea Servisler / 3G
  • Vodafone Sorun / Destek
  • Vodafone Tarifeleri
  • Vodafone Servisleri
  • Vodafone Kampanyaları
  • Vodafone 3G+
  • Vodafone Şikayetler
Yeni hâli
  • Vodafone Şikayet / Sorun / Destek
  • Vodafone Kampanyalar / Tarifeler
  • Vodafone Servisler / 3G

Talep edilen düzenlemeyi gerçekleştirdim Hayırlısı olsun
SADECE gnctrcll ile avea patlıcan özel servisler oldugu ve onlara da dikkate çekebilecegimizi düşündügüm için bıraktım onları. Onun dısında örnegin avea 3g kategorisindeki tüm konular, avea servisler / 3g kategorisine tasındı yani önce tüm konuları taşıdım uygun kategorilere sonra bosta olan kategorileri silerek yeni kategori adlarını olusturdum şu an istedigimiz gibi

Anket sonucuna baglı olarak böyle birşey yaptıgımızı bildirecegim üyelere konunun en altında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt