Makyaj Konusunda Teknik ve Taktikler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Makyaj Konusunda Teknik ve Taktikler
Efendim iyi makyajda en çok dikkat edilecek husus kişinin güzel bölgelerini ortaya çıkartmak ve kötü bölgeleri gizlemektir.
Örneğin kişinin yüzü çok düz ise 2 farklı ton fondoten kullanılır ve çene ve alın kısımlarına bir ton koyu, diğer bölgelere açık sürülür. Böylece düz yüz bu gölgelendirme taktiği sayesinde daha yuvarlak görünür :gul:
Aynı şekilde yusyuvarlak yüzde de yanakların ve üstünün rengi bir ton koyu olur ve o kısımlar gölgelendirilir. Böylece yüz daha düz görünür. Ancak geçişlere ve fondoten tonlarının birbirini takip etmesine çok dikkat edin yoksa komik duruma düşersiniz! :gul:
Sonraaaa... Makyajda genel olarak Christian Dior tavsiye ederim ama rimel olarak kesinlikle Lancome Hypnose'dan vazgeçmeyin. Balmumu kullanmadıkları için kirpikler sertleşmiyor ve inanılmaz bir hacim veriyor, ayrıca tekrar sürülebiliyor gün içinde ve nemlendiriyor, zeytinyağı temelli bir karışımı var.
Far kullancaksanız iki renk kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle birbirine yakın renkleri geçişine dikkat ederek sürerseniz muhteşem bir sonuç çıkıyor ortaya!..
Sonraaa... Tabii klasik kural var: Eğer esmerseniz genelde doğal tonları kullanın! (toprak tonları) Ama beyaz tenliyseniz canlı renkler tam size göre! Kıpkırmızı dudaklar, yeşil-mavi-hatta turuncu farları, iddialı renkleri rahatça taşıyabilirsiniz.
Başkaaa... Heh! Fondoten seçimi çok önemli! Eğer sağlıklı bir görüntü istiyorsanız elinizin üstünde denediğiniz fondoten ten renginizden bir ton koyu olsun! Ama göze batmak istediğiniz bir gündeyseniz bir ton açığı deneyebilirsiniz.
Rujlar fırçalı-stick ve tüplü olarak ayrılıyor ama tercih tamamen sizin rahatınıza kalmış. Stick olanlar daha mat diğerleri daha parlak bir görüntü veriyor genellikle... Ve tabii dolgun dudaklar istiyorsanız dudak kalemini çok hafifçe dışardan sürün ;) İçine ruju sürün, güzel numaradır :kop:
İyi makyajın aslında en temel kuralı temiz bir cilttir! Sabah ve akşam önce temizleyici sonra tonik sonra nemlendiriciyi ihmal etmeyin, haftada 2-3 kere de maske yapın(ısı maskesi-kil maskesi vs.. İhtiyacınıza göre)... Cilt bakımında Lancome'nin üstüne marka, kesinlikle yok!..
Aklıma şimdilik gelenler bunlar...
Bu arada yanlış anlamayın arkadaşlar :kop:
Annem Lancome'den emekli :) Benim de ilk işim üniversiteye giderken yaptığım "uzmanlık"tı... Promotörlük değil :D Eğitimini almış gitmiş standda durmuştum!..
O kadar ciddi bir iştir ki, sivilceli yüze yanlış temizleyiciyi verirseniz şirketiniz çok ciddi davalarla karşılaşır...
Standda duran bir Ata :D Ne günlerdi be...

"Maxinin kankaları" sosyal gurubunda kendi yazdığım yazıdan alıntıdır.
Bölümümüzün ilk konusu olsun, hayırlı uğurlu olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Burak, Nadir, Pure Life ve 2 diğerleri

dreamnurse

dreamnurse

Üye
yalnız kadın bölümüne yazanların hepsi erkek :kop:

--------------- Ekleme ---------------

bilgi için saol :oke:

c3r3n

c3r3n

Üye
teşekkürler :ehe

huri$

huri$

Üye
harika bilgilerde christian dior lancome hypnose bunlar pahali be burda almanyadan aliyorum ben loreal paris llerde iyi oluyo neyse
ata senin yapmadigin bi$ey varmi ablacim :ehe
ma$allah her konuda dolu dolu bilgin var:ehe
ne gunlerdi be diyo:) ee te$ekkur edeyim ben

Pure Life

Pure Life

Üye
Atacım engin bilgilerini bizimle paylaşmaya devam et bence bununla kalmasın :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yahu nereden buldunuz çıkarttınız bu konuyu be :ehe
Maxi-kadın bölümünün açıldığı günlerdi... Hey gidi hey...

Öncelikle rica ederim arkadaşlar :)
harika bilgilerde christian dior lancome hypnose bunlar pahali be burda almanyadan aliyorum ben loreal paris llerde iyi oluyo neyse
ata senin yapmadigin bi$ey varmi ablacim :ehe
ma$allah her konuda dolu dolu bilgin var:ehe
ne gunlerdi be diyo:) ee te$ekkur edeyim ben
Pahalı olabilir belki evet ama verdiğiniz paraya gerçekten değiyor :)
Bu arada Huriş, Fransa'da Lancomé'nin durumu nasıl biliyor musun?.. Duyduğum kadarıyla orada Türkiye'de olduğu kadar ünlü değilmiş, bir mas market ürünüymüş :hmmm
Atacım engin bilgilerini bizimle paylaşmaya devam et bence bununla kalmasın :ehe
Bakarız... :ehe

huri$

huri$

Üye
Yahu nereden buldunuz çıkarttınız bu konuyu be :ehe
Maxi-kadın bölümünün açıldığı günlerdi... Hey gidi hey...

Öncelikle rica ederim arkadaşlar :)Pahalı olabilir belki evet ama verdiğiniz paraya gerçekten değiyor :)
Bu arada Huriş, Fransa'da Lancomé'nin durumu nasıl biliyor musun?.. Duyduğum kadarıyla orada Türkiye'de olduğu kadar ünlü değilmiş, bir mas market ürünüymüş :hmmmBakarız... :ehe
yahu dun baktim buraya benden ba$ka kimse ugramuyo dedim burayi bir kari$tirayim neler cikacak iyi $eyler bulabilcekmiyim en ba$lara gittim bunu buldum ve birkac konudaha vaktim olsa bakardim daha iyi $eyler bulurdum var cunku faydali bilgiler neyse burda atacim
nivea
gemey maybelline
garnier
loreal paris
alexis
bunlar cok burda
ama almanyada daha cok kaliteli urunler ve markali bide daha uygun fiyatlar
lancome de pahali yaa pek fazla tutlmasada ama kullanan var galiba ki yeni urunler sunuluyor
i$te boyle:) :)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çok güldüm be Ata sağolasın..:ehe

Pure Life

Pure Life

Üye
Şaka bi yana rimelde Lancome Hypnose deneyeceğim maxfactor pul pul dökülüyor çünkü.

huri$

huri$

Üye
Şaka bi yana rimelde Lancome Hypnose deneyeceğim maxfactor pul pul dökülüyor çünkü.
bunlarda guzel bende ikiside var gemey maybelline ultra allongeant %100 anti bavures
nivea volume vimpact
bunlardan cok memnunum suya dayanikli bide kupkuru yada cok sulu degiller kirpikleri birbirine yapi$tirmiyo bide bu arada lancome denersen memnun kalirsan soyle banada olumu

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tiyatro ve sinemada kullanılan makyaj hakkında bir konu açmam gerektiğini fark ettim bu eski konuma rastlayınca :ehe

• Beğen
Tepkiler: Burak
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...