ethernet kablosu '' yardım lütfen ''

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
ethernet kablosu '' yardım lütfen ''
ya arkadaşlar abiler kardeşler elimde 2 tane ethernet kablosu var birinin içinde 2 kablo birinin içinde 8 kablo var 2 kabloluda internet çalışıyor 8 kabloluda internet ışıgım yanmıyor neden olabilir ? ve bunların ikisinin arsındaki fark nedir yani 8 kablolu dahamı iyidir ? hızlı anlamında yani ?
o kabolar veri aktarımını saglamıyor mu ? ben 8 kablolu daha hızlı olacağını düşünüyorum ama sizinde görüşlerinizi bekliyorum ( resim atıyorum örnektir )

Lacrymosa

Üye
8 kablolu olan ethernet kablosu. Sağdaki 2 kablolu olan ise standart hat kablosu. Bilgisayarınıza sağdakini bağlarsanız çevirmeli (dial-up) bağlantı kurabilirsiniz en fazla. Günümüzde o kullanılmıyor. Yani sizin yapmanız gereken hat kablosunu (sağdaki) modemdeki uygun girişe bağlamak. Daha sonra ethernet kablosunun (soldaki) bir ucunu modemdeki uygun girişe diğer ucunu da bilgisayardaki uygun girişe takmanız gerekiyor.

Ayrıca internete hangi yolla bağlandığınızı anlayamadım.

ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
bu bahsettiğim kablolar modemle bilgisayarı baglayan kablolar.. ben sadece sagdakinin çalıştıgını soldakinin çalışmadığını anlatmak istedim bide 8 kablolu olanın internet hızında bir etkisi varmıdır ? diye sordum ama:hmmm

Lacrymosa

Üye
bu bahsettiğim kablolar modemle bilgisayarı baglayan kablolar.. ben sadece sagdakinin çalıştıgını soldakinin çalışmadığını anlatmak istedim bide 8 kablolu olanın internet hızında bir etkisi varmıdır ? diye sordum ama:hmmm

Neye göre çalışmıyor onu anlayamıyorum. Soldaki kablo bilgisayardan modeme, sağdaki kablo telefon hattınızdır direk modeme gider. Sağdaki kabloyu direk bilgisayara da bağlayabilirsiniz. O yöntem günümüzde neredeyse hiç kullanılmıyor. Kablonun hıza etkisi hem var hem yok. İnternet hızı ilk olarak almış olduğunuz internet paketine göre belirlenir. Daha sonra modemin kalitesine, daha sonra da kabloların cinsi de hızı etkileyebilir.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Sağdaki line (DSL) girişi ethernet değil...Ethernet kablosu soldaki...Hangisinin daha hızlı olduğunu merak ediyorsanız ADSL hız testi yapın , kendiniz görün...

ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
Bilgileriniz için teşekkür... adem saol :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt