Online filmlerde Tam ekranda donma sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

azeroth

Üye
    Konu Sahibi
Online filmlerde Tam ekranda donma sorunu
Arkadaşlar benim sorunum biraz garip

internetten üzerinden online film izlerken tam ekranda donma yaşıyorum...görüntü donuyor ama ses devam ediyor
ama bu sorun filmin dolmamasından kaynaklanmıyor.film tamamem doluyor.yani internetlik bi durum söz konusu değil.örneğin youtubeden bir video izleyecem.açıyorum video tamamen yükleniyor ve sonra başlatıyorum videoyu.tam ekrana alıyorum 2-3 dakika sonra tam ekranda donuyor esc tuşuna basınca küçük ekranda tekrar düzeliyor.video devam ediyor sorunsuz.tabi ben yine tam ekran yapıyorum..ama bir süre sonra yine donabiliyor..

bazende videonun dolma işlemi duruyor.mesela ortasına geliyor yükleme barı.taak doruyor orda.ama internet felan kesilmiyor kesinlikle.internette problem olmuyor yani.sayfayı yeniliyorum.tekrar yüklenmesi için açıyorum bu sefer devam ediyor...

bu tam ekranda video izleme sorunu.bilgisayarda veya cdde film izlerken kesinlikle olmuyor...yani codeclerlede alakalı olamazlar...sadece internetteki bir videoyu tam ekran yapınca bir kasılma oluyor..ve bu kasılma firefox yada ie farketmeksizin yine oluyor bir türlü çözemedim...flash sürümüm hepsi güncel...

• Beğen
Tepkiler: barkoblu26

merty24

merty24

Üye
operayı bir dene olmassa flash ı kaldır tekrar yükle

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bazen ilgili siteden de sorun kaynaklanıyor...Flash player ayarlarından kaynaklanan bir sorun olabilir...Filmi aç , tam ekran moduna geçmeden önce görüntünün üzerine gel sağ tıkla , Ayarlar ı seç , "Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir" i işaretle...Sonra sayfayı yenile ve tam ekran moduna geç...Umarım düzelir...

Konu ilgili bölüme taşınmıştır...

w580i

Üye
Aynı sorun bendede mevcut ne yaptıysam 1 adım ilerleme kaydedemedim...

onickan

Üye
Bu sorun bende de vardı ve sonunda sorunun kesin çözümünü buldum arkadaşlar sorunumuz kesinlikle directx çakışmasıdır. windows xp sp2 ve sp3 için directx 9.0c son sürümü download edip kurun. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa :

başlata girip
çalıştır kısmına dxdiag yazın
açılan pencerede "Ekran" sekmesine tıklayın.
"DirectDraw Hızlandırması: Etkin" olan bölümü devre dışı bırakın.
Sorunumuz çözüldü... Ancak bu directdraw hızlandırması OpenGL modunu devre dışı bırakıyor bu sebeple oyunların hiç birisini açamıyoruz arkadaşlar. O yüzden oyuna girmeden önce tekrar DirectDraw Hızlandırması bölümünü etkin hale getirip oyuna sorunsuz girebilirsiniz. Video izlemek isterseniz yine devre dışı yapıp sorunsuz bi şekilde izleyebilirsiniz. Bu sorun genelde ATI RADEON HD serisi kartlar da var. ben bu sorunu bu şekilde çözdüm şimdilik varsa bilen başka bi arkadaş oda çözüm yolu göstersin ama saçma sapan alakasız gereksiz mesajlar yazmayın lütfen. Teşekkürler..

ffac

ffac

Üye
kardeş harikasın bendede atı radeon var sanırım sorun onda dediklerini yaptım saolasın düzeldi emeğine sağlık

gerizekali55

Üye
nedved nickli arkadasim ben senin dedigin gibi yaptim ama tam tersini bende zaten etkinmis onu etkinsizlestirdim ve boylece duzeldi

mking

Üye
Kardeşim çok sagolasın bende bir ati redeon kurbanıydım aynı sorunu 6 7 aydır yaşıyordum her siteden farlklı saçma sapan cevaplar gördüm bu yoruma ya madem bilmiyorsunuz ne yorum yapıoyrsunuz diyeceğim olmayacak.
Neyse de sonuç olarak maxicep e ve sana çok çok teşekkür ederim allah razı olsun... :bye2:

guero

guero

Üye
Moziillanın Son versiyonunu Kur Aşağıdaki linkteki Proğramları İndir Kur.Sorunun Düzelecektir.

Flash Paketinde :Java Runtime Environment v6 Update 20
Adobe Flash Player for IE v10.0.45.2
Adobe Flash Player for Firefox/Opera v10.0.45.2
Shockwave Player v11.5.6.606
Microsoft Silverlight 4.0.50401.0 FINAL [Güncellendi] mevcuttur. En son versiyonlar Olup PC'nde mevcut eski Versiyonları Kaldır önce kodek paketini kur varsa eskisi pcnde önce kaldır Direct X Güncelse kurma deilse şubat 2010 en güncel versiyon onuda aşağıda verdim pcnden kaldırmana gerek yok direk kur.Bu arada Tüm proğramlar Katılımsız (Çift Tıkle Kurulsun Arka planda Kurulur) MAnuel Kurulum deildir Pratik olması Açısından verdim Kaynak : katilimsiz.com

http://rapidshare.com/files/347313852/Direct-X_Feb2010.rar
http://rapidshare.com/files/377392533/K-Lite_Ultra_Pack_5.9.0.exe.html

mUsTaFazOrLu

Üye
teşekkürlerr

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Teşekkürler Nedved :)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Rica ederim Safacığım...:oke:

can1515

Üye
Arkadaşlar Bu problem bendede var atı radeon ekran kartı hd4600 serisi acaba windows 7 de bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı lütfen cevap yazın :ağlarım:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Win7 kullanmıyorum şuan ama sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını sanmıyorum.En iyi yöntem , flash player uninstaller programını indir ve flash player ı kaldır.Daha sonra güncel sürümünü indirip tekrar dene.

mert_alonewolf

Üye
Bu sorun bende de vardı ve sonunda sorunun kesin çözümünü buldum arkadaşlar sorunumuz kesinlikle directx çakışmasıdır. windows xp sp2 ve sp3 için directx 9.0c son sürümü download edip kurun. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa :

başlata girip
Sorunumuz çözüldü... Ancak bu directdraw hızlandırması OpenGL modunu devre dışı bırakıyor bu sebeple oyunların hiç birisini açamıyoruz arkadaşlar. O yüzden oyuna girmeden önce tekrar DirectDraw Hızlandırması bölümünü etkin hale getirip oyuna sorunsuz girebilirsiniz. Video izlemek isterseniz yine devre dışı yapıp sorunsuz bi şekilde izleyebilirsiniz. Bu sorun genelde ATI RADEON HD serisi kartlar da var. ben bu sorunu bu şekilde çözdüm şimdilik varsa bilen başka bi arkadaş oda çözüm yolu göstersin ama saçma sapan alakasız gereksiz mesajlar yazmayın lütfen. Teşekkürler..

ya ustam ben de atı radeon saphıre 9600 ekran kartı var filimlerde tam ekran yapınca monitör kapanıyor rest atmak zorunda kalıyorum oyunlardadda aynı sorunu veriyor bunun sebebei ne dir bi yardımcı olursan

--------------- Ekleme ---------------

Arkdaşlar ekran kartım ati radeon sapphıre 9600 ve oyunalrda ekran idiyor rest atmam gerekiyor filim izlerken tam ekran yapınca da kapanıyor bi yardımcı olursanız bunun sebebi nedir acaba

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Sürücüsünü yükledin mi ?

mert_alonewolf

Üye
Sürücüsünü yükledin mi ?

vallaha orjinal driver cd si yok intenetten indirdim ati nin kendi sitesinden yükledim de ama aynı sorun oyuna giriyorum ekran kapanıyor filim izlerken tam ekran yapıyorum ekran kapanıyor rest atmak gerekiyor du böyle yani

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Farketmez , yüklediysen sorun yok.

GPU aşırı ısınıyor olabilir ya da tam ekran modundayken ekran geç cevap verir.Burada ya donanım uyuşmazlığı vardır ya da PSU yetersiz kalıyordur.Tavsiyem farklı bir GPU ile dene.Aynı sorunu verecek mi bakalım.

mert_alonewolf

Üye
bir de agp fx 5200 ekran kartım vardı ondada işletim sistemi açılırken windows xp yazısı gelince ekran gidiyor rest atıyorum hep aynı sorun

squer77

Üye

başlata girip
ya bunu anladım kardeşim ama ben windows 7 kullanıyorum orda ektifleştirmek veya devre dışı bırakmak için aftif bu buton yok napabilirim şimdiden teşekkürlerr...:oke::bilmm:bilmm