Nokia 5800 ilk şarj

Sponsorlu Bağlantılar

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 ilk şarj
Dün telefonu aldım şarjını bitirdim gece 2de şarja taktım. İlk şarj süresi ne kadar olmalı? Fazla edersek daha mı iyi olur? Bu gece de 2 olsun 24 saat olsun öyle alayım diyorum. Yoksa 12 saatten sonrasına gerek yok mu? Bilgisi olanlar ve denemiş olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
12-14 saat arası yap şarjı sakın çekme..bataryanın ömrünün ve kullanım süresinin arttığını göreceksin..

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Lithium bataryalarda ilk şarj diye bir mantık yoktur; bataryayı onun isteğine göre kullanmak vardır. Ayrıca Nokia 5800 bataryası dolduğunda elektriği kendisi kesiyor buradan da şunu çıkarabilirsiniz ki ilk şarj diye bir mantık ortadan kalkıyor. Dikkat etmen gerekenler:
- Batarya zayıf uyarısı almadan telefonu şarja takma (Çok zor durumdaysan tak sadece)
- Bataryanın tamamen boşalmasını bekleme
- Telefon elektriğe bağlı tutma

İyi kullanımlar :)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Lithium bataryalarda ilk şarj diye bir mantık yoktur; bataryayı onun isteğine göre kullanmak vardır. Ayrıca Nokia 5800 bataryası dolduğunda elektriği kendisi kesiyor buradan da şunu çıkarabilirsiniz ki ilk şarj diye bir mantık ortadan kalkıyor. Dikkat etmen gerekenler:
- Batarya zayıf uyarısı almadan telefonu şarja takma (Çok zor durumdaysan tak sadece)

iki gün sonra bataryam çabuk bitiyor diye konu açma sakın..:ehe

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
iki gün sonra bataryam çabuk bitiyor diye konu açma sakın..:ehe

2 hafta oldu telefonumu alalı ve 2 günde şarjı bitiyor, çok yoğun kullanırsam 1,5 günde =) 5800'da her gün şarjı bitenler bile var.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ben 3-4 gün kullandığım oldu..günde 1 saat kadar konuşma,yarım saat kadar gps,radyo ve müzik de dahil..

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Ben senin yaptıklarının yanında video izlemek ve internet için de kullanıyorum telefonu. Ayrıca kaç gün ve ne yaptık muhabbeti epey gereksiz olacaktır çünkü şunu hepimiz biliyoruz ki 5800 Bataryası dolduğunda bataryayı doldurma adına gelen elektriği kesip elektrikle çalışma gücüne geçiyor kabloyu çıkarttığımızda bataryadan devam ediyor. Ayrıca şunu da biliyoruz ki Lithiumları prizde gereğinden fazla bırakmak bataryaya zarar veriyor...

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Prizde fazla bırakmak gerçekten telefona zarar mı veriyor?
Ve nadir arkadaşım 12-14 demişsin benim 21 saat oldu çıkarayım mı artık? Fazlası gereksizdir dimi yani çok tutarsam ömrü artar mı yoksa?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
çıkar tamam..bundan sonra şarjın tam bitince doldur..

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Sağol
peki bataryayı tamamen boşaltıp mı şarj edeyim bundan sonra yoksa tamamen boşalmasını beklemeyeyim mi telefona zarar mı veririm fatihin dediği gibi?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Sağol
peki bataryayı tamamen boşaltıp mı şarj edeyim bundan sonra yoksa tamamen boşalmasını beklemeyeyim mi telefona zarar mı veririm fatihin dediği gibi?
kardeşim tam boşalınca doldur..böylece bataryanın tam performansına kavuşmasını sağlarsın..tam dolunca elektirikten çek..

yagmursuzum

yagmursuzum

Üye
Arkadaşlar nokia 5800 ı bugün aldım,şarjı tamamen bitti ve şarja taktım. Şuan şarjı tamamen bitti.Fakat ayrı ayrı bir çok yerden okuyorum sizin de dediğiniz gibi ya şarjdan alın diyorlar ya da 12 saat tutun ömrü uzasın diyolar.kafam çok karışmış durumda çünkü bu konulara fazla hakim değilim,telefonu da doğru şekilde kullanmak istiyorum. Bana yardım edebilir misiniz?
Kullanma kılavuzunu da baştan aşağı okumuş olmama rağmen ilk şarz için hiçbir uyarı yok,gerçekten bu konu hakkında hiç bilgim yok yardımcı olabilir misiniz?

orhaan48

orhaan48

Üye
ben telefonu ilk aldığım zaman sabırsızlık yaptım ve şarj süresi dolmadan yarım şarzda telefonu kullanmaya başladım ve sanırım hata yaptım çünkü telefonu tam performasyonda kulandığım zaman (gps,internet,msn v.b.)
şarj 1,5 gün gidiyor bataryanın yenisini almak istiyorum.

blackkartal58

Üye
yaklaşık 2 saatte sarj dolar ondan sonra otomatikmen şarj işlemi kesilir . yani 2 saat ve üstü için farkeden tekşey telefonuzun sizden ayrı kalmasıdır::::)))))

Lacrymosa

Üye

yaklaşık 2 saatte sarj dolar ondan sonra otomatikmen şarj işlemi kesilir . yani 2 saat ve üstü için farkeden tekşey telefonuzun sizden ayrı kalmasıdır::::)))))

Üstteki yorumlar doğru. Lithium bataryalarda öyle bir şey yok. Söylendiği gibi telefonun bataryası dolunca telefon elektrik almayı kesiyor artık. Sizin yaptığınız şey elektrik faturasını yükseltmek ve küresel ısınmaya teşvik. :)

Telefonunuzun bataryası ne kadar yavaş doldurulursa o kadar uzun dayanır. "Travel Adaptor" yazan şarj cihazları yerine yavaş şarj eden cihazları kullanırsanız farkı görebilirsiniz. Telefonun kutusundan çıkan şarj cihazı hızlı şarj ediyor.

kerimcankul

kerimcankul

Üye
taktım 5-6 sa sonra çıkardım sonra 2-3 sa yine taktım takır takır çalışıyor yükleniyorum ban mısın demiyor hayvan gibi telefon

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
ben ilk şarj ederken dediğiniz gibi 15 16 saat şarj etmedim dolunca hemen aldım şimdi sorunsuz kullanıyorum 3 veya 4 gün gidiyor bence ilk şarjda 15 saat flan olayı yanlış

smsnn

Üye
ilk aldığımda normal şarj yaptım dolduğunda çıkarttım..şarjım 1 gün gidiyor ama
günde 100 150 mesaj atarım,1 saat konuşurum ve müzik dinlerim:)

Gurkan5454

Üye
BEN her gün oyun müzik..mesajlaşma vs. yapıorm ama şarj genede en az 2,5-3 gün dayanıyor

Takipçi Satın Al

Üst Alt