Bu kağıtta ne yazıyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaptan

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
Bu kağıtta ne yazıyor ?
Bir adam yıllar boyu almanya da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün lan felekten bir gün çalım bari deyip bir bara gitmiş
Barda içkisini içerken karşısında çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.
Kadın kağıdı okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama göndermiş.Adam kağıda bakmış bakmış... hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş
gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdıben anlamadım ne yazıyor burda diye sormuş arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi deyip yanından gitmiş.Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş.Anne bababsı kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler.Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış.Adam artık çıldırma noktasıdına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur,nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş.Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 veya 2 saat geçmiş doktor yok.Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmışki doktor tavanda sallanıyor kendiini asmış.Adam en sononda pes etmiş bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş.O akşam tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş,şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları koyduktan sonra çekip gitmişler.

ŞİMDİ GELELİM SORUMUZA HALİYLE BU KAĞITTA NE YAZIYOR ?

iP UCU:CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN DERİM

soru gerçek olup, cevabı metin içinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir.biraz dikkatli olursanız gayet kolayca çözebilirsiniz

Pure Life

Pure Life

Üye
cevabı yok

arslansem

arslansem

Üye
Bu bi şirkete alınırken sorulan IQ sorusuydu sanırım.Rastlamıştım bu soruya bi yerde ama cevabı yoktu :)

Kaptan

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
cevabı var nasıl yok , araştırdım buldum ( tam %100 net cevap olmasada baktığım forumların %99 unda öyle diyor buda en azından cevap yok demenizi engeller :D )

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Cevap var ama biz bilmiyoruz :ehe

arslansem

arslansem

Üye
cevabı var nasıl yok , araştırdım buldum ( tam %100 net cevap olmasada baktığım forumların %99 unda öyle diyor buda en azından cevap yok demenizi engeller :D )
O baktığım sitede yoktu dedim.Ben de az önce buldum.Düşündüğüm zamana acıyorum şimdi :ehe saçma yaa

eminmeo

eminmeo

Üye
ne yazıor acaba cok merak ettim simdi...

avcı_33

Üye
Aslında soruda küçük bir şaşırtma var. Soruda “iki” kağıt var. Birincisi, soruyu okuduğumuz kağıt. İkincisi, hikayede kadının bir şeyler yazdığı kağıt. Sorunun muhatabı olan herkes, ikinci kağıda şartlanıyor ve o kağıtta ne yazdığını bulmaya çalışıyor. Oysa, soru birinci kağıtla ilgili. Ve O’nun da cevabı basit. Soru: “Bu kağıt’ta ne yazıyor?” Cevap: “Bu kağıt’ta bu hikaye yazıyor”. Peki ya ikinci kağıtta ne yazıyor? Kadın adama ne yazmış? Bunu bilmiyoruz. Bilmemiz de istenmiyor. Dahası bilmemiz de gerekmiyor. Soru bu değil çünkü. Hatta bilmemiz imkansız kadının ne yazdığını. Çünkü, hikayede kadının bir şeyler yazmasının “işlevi”, sadece sorunun muhatabının kafasını karıştırmak ve “asıl sorudan” uzaklaştırmak. Bu kadar..

Kaptan

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
:) arkadaşlar avcı_33 çoğu yerde yazılan cevabı söylemiş , fakat bu sorunun cevabı bu değil , ben araştırdım ve daha doğru olduna inandığım bi cevap buldum onun için devam ediyoruz cevap aramaya :) neden bu değil sorusunada cevabım şu:
eğer kağıtta metinin aynısı yazıyor ise , bu durumda ailesi adamı neden reddetsin ? karısı neden boşasın , yada doktor kendini neden assın , en garibide hırsızlar neden herşeyi bırakıp kaçsın ? ...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ee söyleyin artık

Kaptan

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
olmaaaz :) birazcık uğraşsın arkadaşlar :D

Pure Life

Pure Life

Üye
çözemedim bi türlü :vur

Drogo

Üye
Cevap bu olabilir mi....

Kadın bir doktor ve reçete alfabesiyle kağıda şöyle yazıyor: "Benim adım Helga. tabi ki tanışabiliriz hatta ben sizi zaten tanıyorum. Çalıştığınız bankaya gidip geliyorum kapalı devre kameralardan bakın isterseniz"

Adam yıllardır bankada bilgisayar fontlarıyla yatıp kalktığından kağıdı okuyamıyor.

Arkadaşı ve ailesi adam bu yaştan sonra azıttığı için onu terk ediyorlar, karısıda haliyle boşuyor. Doktor kağıttaki ismin ve yazının karısına ait olduğunu görünce intihar ediyor. Hırsızlar ise kağıdı okuyunca izlendiklerini anlayıp ellerindekileri bırakıp ufak ufak tüyüyolar.....

melocannn

melocannn

Üye
Cevap bu olabilir mi....

Kadın bir doktor ve reçete alfabesiyle kağıda şöyle yazıyor: "Benim adım Helga. tabi ki tanışabiliriz hatta ben sizi zaten tanıyorum. Çalıştığınız bankaya gidip geliyorum kapalı devre kameralardan bakın isterseniz"

Adam yıllardır bankada bilgisayar fontlarıyla yatıp kalktığından kağıdı okuyamıyor.

Arkadaşı ve ailesi adam bu yaştan sonra azıttığı için onu terk ediyorlar, karısıda haliyle boşuyor. Doktor kağıttaki ismin ve yazının karısına ait olduğunu görünce intihar ediyor. Hırsızlar ise kağıdı okuyunca izlendiklerini anlayıp ellerindekileri bırakıp ufak ufak tüyüyolar.....

süpersin:naughty::naughty::d::d::oke:

Kaptan

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
Cevap bu olabilir mi....

dostum güzel şeyler düşünmüşsünde , Helga isimli tek kadın doktorunki değildir belkide yazıdan kaynaklı olduğundan düşünmüşsündür ama ordaki tek bankada o adamın çalıştığı banka olmayabilir :) yinede farklı bi taraftan bakmışsın olaya yinede emeğine sağlık :)

Drogo

Üye
dostum güzel şeyler düşünmüşsünde , Helga isimli tek kadın doktorunki değildir belkide yazıdan kaynaklı olduğundan düşünmüşsündür ama ordaki tek bankada o adamın çalıştığı banka olmayabilir :) yinede farklı bi taraftan bakmışsın olaya yinede emeğine sağlık :)

bana en mantıklı bu geldi..... Tabii böyle soruların illaki tek bir cevabı olmayabilir....:evet:

Pure Life

Pure Life

Üye
artık söylesen diyoruz

!!!MotorHead!!!

!!!MotorHead!!!

Üye
yaww kendinizi yormayın...bu sorunun cevabı yok...inanın yok...olmayan şeyinde ipucunu vermeyin..buna benzer bir kaç soru daha var piyasada ve aynı format..
mesala "mor sumbullu dağlar" benzerdirr....hatta aynısıdr...
ve ölesine sadece merklandrmak için hazrlnamştr..yani cevap yokturr....hazrlayan arakdaşta takdir eder umarım olmadığını....
sevglrmleee

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...