Eczaneler Bugün Kapalı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Eczaneler Bugün Kapalı
Eczaneler, hükümetin tasarruf tedbirleri çerçevesinde ilaç alanında başlattığı uygulamalar nedeniyle bugün kepenk kapattı.

TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ'NİN HEMEN KARŞISINDA BULUNAN ONLARCA EZCANENİN KEPENK KAPATTIĞI GÖRÜLDÜ. YALNIZCA NÖBETÇİ ECZANE AÇIK KALIRKEN, KAPALI ECZANELERİN KAPISINA, "BUGÜN KAPALIYIZ, YARIN BİLMİYORUZ" YAZISI ASILDI.

KONYA' DA 670 ECZANE KEPENK KAPATTI
KONYA'da ilaç fiyatlarının düşüşünü protesto eden 670 eczane kepenk kapattı. Sadece nöbetci eczaneler ilaç satışında bulunuyor. İlaç Fiyat Kararnamesi'ndeki fiyat düşüşlerine tepki gösteren eczacılar bugün protesto amaçlı kepenk kapattı. Kepenek kapatma eylemine Konya il genelinde bulunan eczanelerin tamamı katıldı. Konya Eczaneler Odası Başkanı Harun Kızılay, "Konya merkezde 390 olmak üzere toplam ilçeler dahil 670 eczane kepenk kapattı. Sadece nöbetçi 32 eczanemiz hizmet veriyor. Bu bir uyarı eylemidir. Eczanelerin sorunlarını kamuoyunun gündemine taşımak için yapılan bir eylemdir. Eczacılarımızın sorunları görmezden gelinmektedir. Yapılan bütün düzenlemeler sanki eczaneler, bu düzenlemelere karşı gibi gösterilmektedir. Konu saptırılmaktadır. Eczanelerin ilaç düşüş fiyatlarına karşı bir durumu yoktur. 5 yıldır bu alanda yapılan düzenlemelerin bütün sıkıntıları eczacının sırtındadır. Bugünde olan budur. Şartlar bu sekilde devam ederse 3 bin tane eczanemizi kaybedeceğiz. 2010 sonunda toplam 7 bin eczacımız, işyerlerini kapatmak mecburiyetinde kalacaktır." dedi.Öte yandan Karaman'da da 94 eczaneden 6 eczane, Aksaray'da da 85 eczaneden 6'sı nöbetci eczane olarak hizmet veriyor.

NÖBETÇİ ECZANELERDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞ, ECZACILARI DESTEKLEDİ
İLAÇ fiyatlarını yeniden düzenleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugün itibariyle yürürlüğe girerken, uygulamanın yanlış olduğunu savunan eczacılar Türkiye genelinde kepenk kapattı. Adana'da 3 katına çıkartılan nöbetçi eczanelerde ilaç almak için sıra bekleyen vatandaşlar ise devletin anlaşma yoluna gitmesi gerektiğini, eczacılara destek verdiklerini söyledi.Adana'da hizmet veren 400 eczaneden 27'si eylem kapsamında nöbetçi olarak hizmet verdi. Birçok eczacı da Adana Eczacı Odası (ADEO) yönetiminin belirlediği ve yoğunluk olması beklenen bölgelerdeki nöbetçi eczacılara yardım etti. Sabah erken saatlerden itibaren yoğunluk olması beklenen bölgeleri gezen ADEO Başkanı Burhanettin Bulut, sıkıntıların yaşanmaması için yönetim kurulu üyelerinin de önlem aldığını kaydetti.

'BİZİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN'
Adana'da hizmet veren tüm eczacıların eylem kararına uyduğunu anlatan Bulut, "Adana'da nöbetçi olmayan tüm eczanelerimiz kapalı. Nöbetçi eczane sayısını 3 katına çıkardık. Eczanelerimizin vitrinine afişlerimizi koyduk. Gördüğümüz kadarıyla sıkıntı yaşanan bölgeler var. Bizi bu hale getiren bu eyleme sevk edenler utansın. Vatandaşın ve eczacının düştüğü duruma bakın. Tüm nöbetçi eczanelerde 4-5 tane eczacı arkadaşım hizmet veriyor. Olayı anlatmaya çalışıyor. Halk yaşadıklarından dolayı bizim yanımızda. Hassasiyetlerini eczacılara yardımcı olarak gösteriyorlar. Dileğimiz pazartesi gününden sonra bu sorunların kalmaması. Bu eylemi başlatmasaydık eczanelerimiz teker teker kapanacaktı." diye konuştu. İlaç almak için sıra bekleyen 50 yaşındaki Emine Borluoğlu da eczacıları desteklediğini belirterek, "Sonuna kadar eczacıları destekliyorum. Bir şeyleri düzeltmek için eylem yapıyorlar" dedi. Emekli olduğunu belirten 57 yaşındaki Ahmet Can ise devleti uzlaşmaya çağırarak, "Devletin bu duruma el koyması ve eczacılarla anlaşması gerek. Aksi takdirde mağdur oluyoruz. Eczacılar haklı, onların da mağduriyeti giderilmeli" diye konuştu.

acati

acati

Üye
şükretsinler biraz. Nerde bir eczane açılsa sahibi jeeplere binip en lüx evleri alıyor. Bu memlektte binlerce işsiz ve binlerce de asgari ücretle çalışan var. Doymaz bunlar...

leospotin

leospotin

Üye
ene_mene katılıyorum.Şuda var olan yine bize yani 2 arada kalan vatandaşlara oluyo.En basit örnek ablam hasta oldu ve ilaç alacak eczane yok hepsi kapalı:off:

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Ben bir eczaneyi kapalı gördüm gelen vatandaşlar mağdur oluyor:(

haltie

haltie

Üye
sağlıkla resmen oynuyorlar nekadar insanlık dışı yazıklar olsun

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Biraz az kazanın ne olcak hemen kepenk kapatıyorlar rabbena hep bana olmasın birazda

leospotin

leospotin

Üye
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...