Kadıköy'de dev Alevi mitingi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Kadıköy'de dev Alevi mitingi
Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği ve çeşitli Alevi örgütleri üyeleri, Kadıköy’deki İskele Meydanı’nda "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" miting yaptı.

Mitinge katılanlar saat 11.00’de alışveriş merkezi Tepe Nautilus önünde toplandı. Başlarında "Medet Ya Ali" yazılı bantlar takılı olan kalabalık grup, slogan atarak, ıslık ve zılgıtlar ile miting alanına doğru yürüyüşe başladı.saat 11.45’de Kadıköy Meydanı’na doğru yürüdü. Grup "Sevgi Bizim Dinimizdir", "Madımak Müze Olsun", "Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın", "Cem Evleri İbadethanemizdir", "Diyanet Kaldırılsın" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Geniş güvenlik önlemleri alınan miting nedeniyle, Rıhtım Caddesi ile Kadıköy’e inen cadde ve sokaklar trafiğe kapalı tutuldu. Mitinge gelenlerin önünde yürüyen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, gazetecilerin soruları üzerine "Mahşeri bir kalabalık olacak. 1 milyon kişinin katılımını bekliyoruz" dedi.

Grup saat 12.30 sıralarında mitingin yapılacağı meydana geldi. Konuşmalardan önce beyaz güvercinler uçuruldu, konuşmaların ardından Sebahat Akkiraz, Sevval Sam, Ferhat Tunç konser verdi. Polis kayıtlarına göre mitinge 40 bin kişi katıldı.

'HAK ARAMANIN TEK YOLU ÖRGÜTLENMEK'
Ali Balkız, konuşmasında geçen yıl Ankara’da düzenlenen mitingde dile getirdikleri isteklerinin yerine getirilmediğini söyledi. Bu dünya düzeninde hak aramanın tek yolunun örgütlenmekten geçtiğini belirten Ali Balkız, AK Parti’nin bir Alevi Çalıştayı başlattığını hatırlattı. Ali Balkız, 3 Haziran 2009'da düzenlenen bu çalıştaya 35 Alevi örgüt temsilcisi ile birlikte katıldıklarını ve taleplerini birleştirerek Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik’e sunduklarını anlattı.

“Alevilik insanın içinde midir dışında mı?” diye bizi bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar” diyen Ali Balkız, “Sana ne benim alevilikten ne anladığımdan, sana ne” dedi. Ali Balkız, “Sayın Başbakan’a şunu söylemek isteriz, bu iş kapalı kapılar arkasında olabilecek bir iş değil. Hele hele Dolmabahçe yöntemleriyle çözülebilecek bir iş asla değildir. Biz Dolmabahçe'ye gelip görüşecek kesimler değiliz. Olmadık, olmayacağız. Biz meydanlarda konuşacağız.

İstanbul’da yaşayan Aleviler'e seslenen Ali Balkız, “Burada Şahkulu var, Karacaahmet var, bunlar Osmanlı döneminden kalma. Atalarımızdan kalma bizim mekanlarımız, dergahlarımız. Buradaki dostlarımız, dernek yöneticilerimiz ve vakıf yöneticilerimiz kirada oturuyorlar. Hangi caminin cemaati oraya kirayla girip çıkıyor, Hacıbektaş’ta olduğu gibi içeriye girerken bilet alıp giriyor. Bu ne biçim dünya, bu ne biçim hak, bu ne biçim hukuksuzluk” diye konuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz kendisine ayrılan ödenek ile 8 bakanlığı bütçesini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını istiyoruz. Diyanet laik bir devlette olmaması gereken bir kurumdur. Devlet inançlara eşit mesafede olmalıdır. Bizler alevi köyleri ve mapallelerine cami yapılmasına, Alevi çocuklarının asimilasyonuna hizmet eden zorunlu din deslerine de karşıyız. Çünki zorunlu din deslerinin insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğuna hem iç hukukta hem de AİHM'de karar verilmiştir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tunceli'de cemevi ziyaretine ayakkabı çıkararak girmesi kimi çevrelerce alkışlandı. Ama Cumhurbaşkanı bilmelidir ki cemevine saygının ilk koşulu Aleviler'in ibadet yerini tanımaktır”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil de,şöyle konuştu:

“Bu gün ben Alevi'yim diyen cümlemiz siyasi dilenciliğe ve pazarlığa çevrilmeyi reddediyoruz. Dilencileştirilerek sözde bize kulak verilmiş gibi yapılarak siyaset sahnesinden kovulmayı reddediyoruz. Görün işte siyaset biziz ve buradayız. Daha dün bizi terörist ilan edenleri, sesini çıkaranları şaklaban ilan edenleri yanlarına alıp polis kordonları altında cekevlerimizi ziyaret ediyorlar. Cemevi gönül evidir. Sizin girdiğiniz yerse dört duvardır. Bu sesi herkes duysun. Eşitlik isteyenleri, ayrımcılığa hayır diyenleri, bu gün burada toplanan ülkemizin lanetlenmiş, ama güzel, ama yürekli insanlarının sesini siyasetin karanlık dehlizlerinde boğmak isteyen herkes duysun. Gücümüzü herkes görsün. Vazgeçin artık şu inkar politikasından. Asimilasyon insanlık suçudur, diyenler, bizi sünnileştirmek çabasından artık vazgeçin” diye konuştu.

• Beğen
Tepkiler: Dawn

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Yeni açılımlar kapıda

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bunun acılımı olmazda dün bu mıtıng yuzunden otobusum 1 saat rötar yaptı:@

Odysseus

Odysseus

Üye
Bizim insanımız neden birilerine "1" verince kendine "2" ister. Neden bu kadar fırsatçıyız. Neleri eksik anlamıyorum ki.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
30 bin vatandaşımızı şehit eden pkk ve yandaşlarına bugün taviz veriliyorsa diğerleri bunun 10 katını hakediyordur ne yani gazi ve şehit aileleride miting yaptı onlara ne diyeceksiniz Banamı sordun terörle mücadele ederken bunumu söyliceksiniz

Odysseus

Odysseus

Üye
Şunu söylemek isterim. Tüm kürtler PKK'lı değildir. Öyle kürtler tanıyorum ki benden daha fazla vatansever. Dahası bu güne kadar bu ülke terörle mücadele için 400 milyar lira civarı para harcadı. Bu çok büyük bir rakam. Ne kadar büyük olduğunu, bu rakamın Türkiye'nin tüm borçlarını kapatıp, üstüne bizi süper güç yapmaya yardımcı olacak bir meblağ olduğunu bilmek yeterli.

Ancak görünüyor ki dış güçler bizim PKK ile devamlı olarak mücadele içinde olmamızı ve her yıl ülke bütçesinin hatırı sayılır kısmını Silahlı Kuvvetlere aktarmamızı, dahası çatışmalarda yerini bile tespit edemediğimiz pisliklere mermiler yağdırmamızı, dahası psikolojik, sosyolojik, maddî her açıdan çökmemizi istiyorlar. Şu anda yapılmaya çalışılan ise, silahlı mücadele ile bu işlerin çözülmeyeceğini anlayıp, terörü beslemek "zorunda bırakılan" kürtlerin devletine ve askerine güveninin sağlanması. Bunu siyasi olarak düşünmek bana yanlış geliyor. Babam için konuşayım; şu anda desteklediği siyasi parti bu kürt açılımını yapmış olsaydı eminim ki koşulsuz arkasında olurdu; fakat bunu yapan desteklemediği parti olunca yanlış olduğunu düşünüyor

Bu siyasi zihniyeti değiştirmesi için elimden geleni yapıyorum ama yeterli midir bilemem:

Diğer taraftan refah içerisinde yaşayan; herhangi bir ayrımcılık görmeyen; hatta din dersimize varana kadar programdan çıkarılmasını isteyen bu insanları da şidetle yadırgıyorum

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
tüm kürtler pkklıdır diye bir cümle geçmedi biz burada Kimlerin daha çok vatansever olduguna Karar veremeyiz herhangibi bir idoloiyi Baz alarak yorum yapmıyorum kişisel fikrim sadece Öyle bir süreçten geçiyoruzki arkadaşlar halk olarak eğer bizim düşüncemizi savunan birisi miting yapıyorsa helal olsun eğer karşıt görüşşe vur abalıya yapıyoruz biribirimizi anlamaya Çalışmalıyız Bakın ne hale geldik İnsanlar bu ülkede 550 tl ile geçinmeye Çalışıyorlar

Odysseus

Odysseus

Üye
Bence insanlar sadece değiştiremeyeceği şeyleri değiştirmeye çalıştığı için 550 TL'ye geçiniyorlar. Eğer zihinlerini kendilerine daha faydalı işlere yorsalar hem daha iyi eğitim alır kültürlü nesil olurlar hemde kariyer sitelerindeki on binlerce iş ilanı boş boş beklemez. Ben siyaseti değiştiremem. Değiştirmek için miting yapmaya da uğraşamam. Çünkü benkendimi de yırtsam siyasetçiler kendi bildiklerini yapacaklar. O zaman ne yapmam gerekir. Daha çok çalışmalı ve hedefime ulaşmalıyım. Hedefime ulaştığımda o zaman siyaseti de değiştiririm, sorun çözmek için sesimi de duyururum, masaya yumruğumu vurduğumda kıtalar ötesini de titretirim. Ama önce kendi işimi yapmalıyım.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Bence insanlar sadece değiştiremeyeceği şeyleri değiştirmeye çalıştığı için 550 TL'ye geçiniyorlar. Eğer zihinlerini kendilerine daha faydalı işlere yorsalar hem daha iyi eğitim alır kültürlü nesil olurlar hemde kariyer sitelerindeki on binlerce iş ilanı boş boş beklemez. Ben siyaseti değiştiremem. Değiştirmek için miting yapmaya da uğraşamam. Çünkü benkendimi de yırtsam siyasetçiler kendi bildiklerini yapacaklar. O zaman ne yapmam gerekir. Daha çok çalışmalı ve hedefime ulaşmalıyım. Hedefime ulaştığımda o zaman siyaseti de değiştiririm, sorun çözmek için sesimi de duyururum, masaya yumruğumu vurduğumda kıtalar ötesini de titretirim. Ama önce kendi işimi yapmalıyım.
Adem'e sonuna kadar katılıyorum..

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Arkadaşlar olayı dramatize etmeye Çalışmayın şüphesizki Kimse bu hayata sıkıntı çekmek için gelmiyor Yada sizin düşündüklerinizden farklı bir şey düşünmüyor bizim burada ford fabrikası var kaç bin işçi çalışıyor bilmiyorum bir kaç arkadaşım var 550 tl maaşla çalışıyorlar çogunluğu meslek lisesi mezunu üzülüyorum hepsine bir umut çalışıyorlar kadroya gireriz diye ama ne yazıkki hiç birisi kadroya alınmayacaklar 6, ayları dolunca tazminat hakları dolmadan kapı dışarı edilicekler siyaseten bunun Neresinde . Haksızlığa Karşı Boyun eğen Hakkıyla Beraber Şerefinide Kaybeder Hz ALİ (R.A.)

Odysseus

Odysseus

Üye
Erzincan'da Ford fabrikası var :hmmm
Dahası Ford fabrikasında 550 TL maaş :hmmm

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Kocaelide oturuyorum erzincanlıyım sorun ney

Odysseus

Odysseus

Üye
Sorun yok. Bizim burda deyip profilinde Erzincan görünce yeni fabrika mı açtılar dedim...

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
evet orası ilginç olmuş batıda fabrikalar yüzünden hava bayagı kirlendi otaraflara açmasınlar zaten fabrika bir temiz hava alalım memlekete gittiğimizde :=(

Odysseus

Odysseus

Üye
evet orası ilginç olmuş batıda fabrikalar yüzünden hava bayagı kirlendi otaraflara açmasınlar zaten fabrika bir temiz hava alalım memlekete gittiğimizde :=(

Bir yönden katılıyorum, bizim için en azından nefes alınası yerler olarak sadece memleketlerimiz kaldı. Ama bir taraftan da oradaki istihdamı düşünecek olursak, çevreyi kirletmeyecek şekilde fabrikaların kurulması gerekli olacaktır diye düşünüyorum.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
bunu bende düşündüm ama karadeniz bölgesi ve sivas malatya erzurum erzincan elazıg bölgeleri tarıma çok elverişli yerler fabrikalarda istihdam edebilecek kişilerden daha fazla bir kesim tarım ve hayvancılıktan geçiniyorlar bu onlara zarar verebilir diye düşündüm ama dediğin gibi doğal yaşamı etkilemiyecekse yerleşimden uzak yerlerde kurulabilir zaten devlette özel sektörü bu konuda destekliyor bir çok konuda düşük vergi enerji ve arazi tahsisi ile

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bunu bende düşündüm ama karadeniz bölgesi ve sivas malatya erzurum erzincan elazıg bölgeleri tarıma çok elverişli yerler fabrikalarda istihdam edebilecek kişilerden daha fazla bir kesim tarım ve hayvancılıktan geçiniyorlar bu onlara zarar verebilir diye düşündüm ama dediğin gibi doğal yaşamı etkilemiyecekse yerleşimden uzak yerlerde kurulabilir zaten devlette özel sektörü bu konuda destekliyor bir çok konuda düşük vergi enerji ve arazi tahsisi ile

bu ülkeyi tarım kurtarır sanayiye gerek yok herşey yetişiyortoprak var su var insan var işsiz var makine hayvan var üretim az anlamıyorum gerçekten anlamıyorum bütün ziraat mühnedisleri işsiz böyle bizim ülkemizde bu olmamalı bişeyler yapılmalı ama nasıl cok sinirleniyor insan düşnünce bu hallolsa ne terör ne göç ne işsizlik hiç bişey kalmıcak(sohbete karışmış gibi oldum kusura bakmayın)

Odysseus

Odysseus

Üye
Bir de tarımla kaç kişinin istihdam edilebileceğini düşünmek gerekir. 10 dönümlük bir arazinin ekim ve biçiminde en fazla 5 işçi çalışabilir. Ancak 10 dönüm araziye kurulmuş ( çevreye duyarlı ) bir fabrikada en az 150 kişi istihdam edilir. Bu açıdan da değerlendirmek gerekir. Ayrıca şeker pancarını, buğdayı, nohutu tarladan çıkarabiliriz. Fakat bunların şekere, ekmeğe dönüşebilmesi için fabrikalar gerekli diye düşünüyorum.

haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
ama o üretimi yapmazsan tarımı yapmazsan dışardan alırsın o fabrikalarda bi işe yaramaz ;)zaten ülke boş arazi dolu herşeye yer var ama değerlendiremıyoruz

Progressivity

Progressivity

Üye
tarım yapsak nolur arkadaşlar öyle oyunlar oynanıyor ki üzerimizde her sene tonlarca yetiştirdiğimiz fındığı bile avrupaya adam gibi ihraç edemiyoruz neden mi şerefsizler miktoksin değerlerini kafalarına göre değiştirip fındığın kalitesini düşük gösteriyolar ve bunun gibi biçok ticari engellemeler var bizim ülkemizde şeker pancarından şeker üretmek yasak :@ ulan bu nasıl mantık ya buna kim engel oluyor bunu hangi vatan hainleri kabul ediyor her yönden gelişmemiz sınırlandırılmış biz neyi tartışıyoruz arkadaşlar bu mitinglerde hep provakasyon bu ülkede adalet ve eşitlik tam olarak uygulanamıyor maalesef bunun ceremesini hanefiside çekiyor aleviside ayrımcılık yapmaya gerek yok memleketini seven çırpınmaya devam edicek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...