Meğer İnsanoğLu Hurmadan GeLmiş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Meğer İnsanoğLu Hurmadan GeLmiş

Meğer insanoğlu hurmadan olmuş

Meğer Darvin evrim teorisini müslümanlardan çalmış. İnsanoğlu hurmadan gelmiş. Yaşar Nuri Öztürk bakın ne diyor...

Yaşar Nuri Öztürk teoriyi ilk olarak bir Müslüman bilim adamının ortaya attığını söylediSüleyman Ateş ise “Evrim geçirdik ama maymundan gelmedik” dedi.

Vatan Gazetesi'nden Tülay Şubatlı'nın haberine göre; Tübitak’ın Bilim ve Teknik dergisinin ‘Darwin’ kapağını baskı aşamasında değiştirmesi iki yüz yıldır tartışılan evrim teorisini yeniden gündeme taşıdı. İslamiyet’te evrimin yeri de tartışmaya açıldı. İşte iki ünlü ilahiyatçımızın Darwin ve evrim teorisiyle ilgili görüşleri...

DARVİN EVRİMİ MÜSLÜMANLARDAN ÇALDI

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk:

Sözüm ona sansürü Müslümanlık adına yapıyorlar. Halbuki Darwinevrim tezini ünlü Müslüman filozof İbn Miskeveyh’ten çaldı. Evrim teorisi Batı’nın değil Müslümanlar’ındır. 940-1030 yılları arasında İran’da yaşayan İbn Miskeveyh’El-Fevzü’l-Asgar’ adlı ölümsüz eserinde evrimleşmeyi Darwin’den tam 850 yıl önce incelemiş ve onun vardığı sonuçlara daha o zaman varmıştır. Miskeveyh’e göre yüksek alemden inen nefs (ruh) çeşitli dünya varlıklarında kendini göstere göstere tekamül etmişnihayet insanlık mertebesine gelmiştir. Bu süreçte hayat eserini ilk kabul eden varlık bitkidir.

HURMADAN GELDİK

Aşağı düzeyinde bitki tohumsuz ürer. Otlar gibi... Nihayet evrimüzüm ve hurma ağacına ulaşır. Bitkiler alemi hurma ile tekamülünün son sınırına varmış olur. Hurmada artık hayvan özelliği belirmeye başlamıştır. Hurmabitkinin son hayvanın ilk mertebesidir. Hayvanlar aleminde ilk mertebe kısmen hareket edebilen sadece dokunma duyusu bulunan sedef ve salyangoz gibi hayvanlardır. Evrimleşmeköstebek ve benzeri 4 duyu sahibi hayvanlarla devam edip 5 duyu sahibi terbiye edilebilir hayvanlara ulaşır. Bu mertebede at ve şahin tipiktir. Evrimleşmenin insanlık mertebesine bağlanma noktasında maymunlar ve benzeri gelişmiş hayvanlar görülür.

• Beğen
Tepkiler: M3L!H

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Yok canım daha neler

ajanjoker

ajanjoker

Üye
ŞaŞırdım ama şunu da açıklıkla söyleyebilirim bu insanlar durup durup böyle rant gereği neden dini kendilerine araç olarak görüyorlar anlamıyorum. Bu insanlara dur diyecek kimse yok maalesef:nono:

merty24

merty24

Üye
ilginç:hmmm

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ŞaŞırdım ama şunu da açıklıkla söyleyebilirim bu insanlar durup durup böyle rant gereği neden dini kendilerine araç olarak görüyorlar anlamıyorum. Bu insanlara dur diyecek kimse yok maalesef:nono:
maalesef kendilerine göre dini evirip çeviriyorlar..

M3L!H

M3L!H

Üye
Çok ilginç ve bir o kadarda inanmadım...

futbol123

futbol123

Üye
çok saçma insan hurmadan gelirmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...