Özgüven Eksikliğinin İşaretleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Penelope

Penelope

Üye
    Konu Sahibi
Özgüven Eksikliğinin İşaretleri
İşte özgüven eksikliğinin 7 işareti ;

1. Eleştiriye karşı alıngan olmak

Aşağılık duygusuna kapılan insanlar hata yaptıklarını bilseler de diğer insanların bunu vurgulamaları hoşlarına gitmez. Ne kadar yapıcı ya da naif olursa olsun her eleştiriyi kişisel bir saldırı olarak algılarlar.

2. Özgüvene uygunsuz cevap verme

Bu iki şekilde olur. Bazı insanlar kendileri hakkında iyi şeyler duymak için can atarlar ve sürekli iltifat edilmesinden hoşlanırlar. Diğer davranış biçimi ise tam tersidir. Özgüven eksikliği çeken bir grup insan ise kendileri hakkında pozitif bir şey duymak istemezler çünkü kendi hissettikleriyle çelişirler.

3. Aşırı eleştirel yaklaşım

Kendilerini iyi hissetmeyen kişiler başkaları hakkında iyi şeyler düşünmezler. İnsanların kusur ve hatalarını ararlar. Böylece kendilerinin çok kötü olmadığını kanıtlamaya çalışırlar. Bu insanlar çevredeki en akıllı, çekici, başarılı insan olmadıkları zaman akıllı, çekici, başarılı hissetmezler.

4. Suçlama eğilimi

Bazı insanlar aşağılık hissetmenin acısından kurtulmak için kendi güçsüzlüklerini diğer insanlara yüklemeye çalışırlar. Bu noktada kendi hataları için başkalarını suçlarlar.

5. İşkence isteği

Özgüvensizlik doruk noktasındayken başkasına zarar vermeye kadar varabilir. Başkalarını suçlama davranışı kontrol edilemez bir duruma ulaşabilir.

6. Rekabetle ilgili negatif hisler

Aşağılık kompleksi olan insanlar da herkes gibi bir oyunu ya da yarışmayı kazanmak ister ama böyle durumlardan kaçınırlar çünkü kazanamayacaklarını düşünürler. Birinci gelememe korkusu tamamen başarısız oldukları korkusuna kapılmalarına neden olur.

7. Yalnızlık ve çekingenlik eğilimi

Aşağılık duygusu olan insanlar diğer insanlar kadar zeki ve ilginç olmadıklarını düşündüklerinden diğer insanların da onları böyle göreceğini düşünürler. Bu yüzden sosyal ortamlardan kaçınırlar. İnsanlarla birlikteyken susmayı tercih ederler çünkü bunun yalnızca aptallıklarını ya da sıkıcılıklarını kanıtlayacağını düşünürler.

• Beğen
Tepkiler: haltie, Odysseus, Catty ve 6 diğerleri

Berlin Boleyn

:oke:elinize sağlık

arslansem

arslansem

Üye
Mantıklı..Teşekkürler :)

Penelope

Penelope

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlar.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güzel bilgiler sağol..

catalfleg

catalfleg

Üye
Teşekkürler

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici

İşte benim sorunum bu . Üstünden geleceğim bu sorunun.

aLone

aLone

Üye
bunları öğrendim iyi oldu teşekkür ederim vildan abla

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Özgüven eksikliğinin ne denli önemli olduğunu bizzat yaşayan bilir, genelde bir süre arkadaşsız kalırlar , yavaş yavaş açılırlar ki bu çok geç olmuş olabilir:( Aslında çok başarılı olurlar sonradan :)

Penelope

Penelope

Üye
    Konu Sahibi
güzel bilgiler sağol..

:oke:

:oke:

İşte benim sorunum bu . Üstünden geleceğim bu sorunun.

Önemli olan bence kişinin eksiklerinin farkında olması çözülemeyecek şey değil. Catty ' nin söylediği gibi aslında çok başarılı olabilirler.

aLσηє;1733295' Alıntı:
bunları öğrendim iyi oldu teşekkür ederim vildan abla

Rica ederim. :)

Özgüven eksikliğinin ne denli önemli olduğunu bizzat yaşayan bilir, genelde bir süre arkadaşsız kalırlar , yavaş yavaş açılırlar ki bu çok geç olmuş olabilir:( Aslında çok başarılı olurlar sonradan :)

Çok doğru katılıyorum.

Salihyet

Salihyet

Üye
Taş gibi olmalı, yerinde konuşmalı :) ;)

haltie

haltie

Üye
tesekkürler saldırgan olmak bence en önemli faktör sitemizdede böyle arkadasslarla karsılasıyoruz

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkürler vildan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt