Havanın Erken Kararmasından Nefret Ediyorum!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Havanın Erken Kararmasından Nefret Ediyorum!
Bildiğiniz gibi saatler bu gece geri alındı. Haliyle bu akşam hava erken kararacak.
Oldum olası nefret etmişimdir havanın erken kararmasından, hele bir de bu olayı bir anda yaşamak çok daha can sıkıcı oluyor.
Keşke şu saatlerle oynanmasa :hmmm
Üstelik sanıldığı kadar büyük bir yarar da sağlamıyor!..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Katılıyorum:) yahu okuldan çıktıktan sonra 45 dakikalık bir yol geliyorum servis şoförüne diyoruz bas gaza diye adam 80 le gidiyor , ancak saat 5'15 de evde oluyoruz ,8 saat oldu birde dersler !Daha geç olacak of ya! Birde öss var.....

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
Bildiğiniz gibi saatler bu gece geri alındı. Haliyle bu akşam hava geç kararacak.
Maxicep.com - Havanın Erken Kararmasından Nefret Ediyorum! Oldum olası nefret etmişimdir havanın erken kararmasından,

:allalla: erken mi geç mi?

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Erken kararmasından :allalla:
Erken bir saatte yani... 21:00 iken 20:00 de ya da 18:00 iken 17:00de kararmasından.

passiv€ aggressiv€

Üye
valla ben karanlığı daha çok sevdiğimden problem olmuyo :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yazın 9 gibi akşam oluyordu bir aralar.. Günü dolu dolu yaşamak güzel oluyordu ... 5-6 gibi okul bitiyor .. demekki akşamları gelicem eve artık :)

Cynical

Cynical

Üye
Bildiğiniz gibi saatler bu gece geri alındı. Haliyle bu akşam hava geç kararacak.
Oldum olası nefret etmişimdir havanın erken kararmasından, hele bir de bu olayı bir anda yaşamak çok daha can sıkıcı oluyor.
Keşke şu saatlerle oynanmasa :hmmm
Üstelik sanıldığı kadar büyük bir yarar da sağlamıyor!..

Aksine acayip yarar sağlanıyor. Geçen sene 826 milyon kWh elektrik tasarrufu sağlandı yaz saati uygulamasıyla. Bu sene de yaklaşık 850 milyon kWh tasarruf bekleniyor. Bu miktar orta büyüklükte 2 hidroelektrik santralinin senelik üretimine eşit. Uygulama başladığından beri yapılan tasarruf ise yaklaşık 15 milyar kWh.
Dediğin gibi sürekli yaz saatinde kalsak akşam daha geç hava kararır, evet. Peki ya sabahları? 21 Aralık günü kış saati ile 7:20'de doğuyor güneş. Dediğin gibi yaz saatinde kalsak 8:20'de doğacak. Sabah karanlığında mı gidelim işe, okula? :)
Bir de Avrupa bu ayarlamaları yaptığı sürece bizim yapmamamız abes olur. Kışın GMT +1'de, yazın GMT +2'de sayılmamız gerekir ki bizim coğrafi olarak asıl yerimiz aslında GMT +2.5.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Yok yok güzel oldu böyle..Alışırsın yahu Ata...:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bunun biyolojik ritmimizi etkileyerek yarattığı zararlı sonuçlar ve insan bünyesini bu kadar kötü etkileyen bir uygulamanın yarattığı zararlı sonuçların sağlık harcamaları olarak uzun vadede insanlara nasıl döndüğü hakkında pek konuşulmuyor ama :)

Kaldı ki ben sadece ülkemizdeki uygulamaya laf söylemedim, genel olarak uygulamanın gereksizliğinden bahsettim.
Ayrıca tüm dünyada bu uygulama sert eleştrilere maruz kalmaktadır.

Bu tasarruf rakamlarının neye göre belirlendiğini ve ne derece gerçeği yansıttığını açıkçası bilemeyeceğim. Focus'un güzel bir makalesi vardı bu konuda dergiyi bulabilirsem kısmen aktarırım buraya da...
Duyduğum güzel açıklamalardan biri UCLA'da fizik profesörü olan "Marvin Chester'dan gelsin:

Ortalama enlemlerdeki ülkelerde yazın gündüz saatleri zaten daha uzundur, 14-15 saati bulur. Kışın ise gün ışığı alınan saatler maksimum 7 saattir. Dolayısıyla kış aylarında bu miktar 8 saatlik standart iş günü çalışma süresini her halükarda aşmaktadır. Saatleri kaydırmakla sadece sabah karanlığını akşam karanlığına kaydırmış oluruz, net bir kazancımız olmaz. Yani, yazın saatleri öne almak doğru bir şeydir ama bunu altı ayda bir tekrar düzeltmek toplumsal hayatı zorlaştırdığı gibi gün ışığı faydası sağlamaz.

Cynical

Cynical

Üye
Evet, kışın tekrar saatleri geri almanın tek espirisi gece karanlığını gündüz karanlığına tercih etmek. Ben şahsen gece karanlığını tercih ettiğim için kış saatine dönülmesini yeğliyorum.
Düşünsene, sabah kalkıyorsun; duş, kahvaltı, yol; sonra mesai başlıyor, yarım saat geçiyor ve hava daha yeni aydınlanıyor. Insan hayattan soğur yahu... :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
ben havanın kararmasından çok sabah daha erken kalkmaktan nefret ediyorum. salı perşembe günü eski saate göre 7 de derse girecem buda saat 5 te kalkmak anlamına geliyo, ben saat 4 te uyuduğuma göre, hiç uyumaya gerek yok :)

arslansem

arslansem

Üye
Allah ın hikmeti er ya da geç doğanın kanunu bu diye bi espri yapsam :ehe

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
Haliyle bu akşam hava geç kararacak
nefret etmişimdir havanın erken kararmasından

birinde geç birinde erken:ehe

catalfleg

catalfleg

Üye
Bencede güzel bi sorun yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt