Bataryalar hakkında bilgisi olan?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crime17

Üye
    Konu Sahibi
Bataryalar hakkında bilgisi olan?
iyi gunler arkadaslar
ben n95 kullanıyorum ama orjinal batarya bana yetersiz geliyor
istersem 40 tl civarında tekrar alabilirim ama baska bi secenek daha var

internette 2000 m Ah gucundeki nokia n95 bataryası gordum.
birimler hakkında bilgim yok ama bulabillecegim en iyi batarya sanırım
hersey guzel ama beni rahatsız eden sey , bu bataryanın insana ne kadar zarar vermesi.biyolojik olarak

eger gercekten cok fazla zarar verecekse almam.
bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
o batarya cihaza uygun olsa bunu nokia kendisi yapardı zaten.bence iyi düşün batarya şakaya gelmez her an patlayabilir uyumsuz ise.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ben o 2000mh olanı kullandım gayet uzun gidiyordu ama telefonu kabalaştırıyor..

ozqur35

Üye
Arkadaşlar bende N80 kullanıcısıyım telefonumun şarjı ortalama 8-9 saat gidiyor..dün internetten sipariş verdim yurt dışına BL-5B batarya için Türkiyedeki gibi standart 720-mAh ve 760 mAh degiller..1200 mAh - 1600 mAh ve 1800 mAh secenekleri vardı..Ben 1800 mAh ini aldım..bakalım 20 iş günü içinde elimde olacak öle pahalı bi fiyatıda yok 10 $ gibi bi miktar...mAh (mili,amper,saat) biriminin yüksek olması herhangi bir ısı artışı devre yanması yaşatmaz bir telefonda...biz üniversitede lap-toplara 20.000 mAh batarya takıp stabilitesini inceliyoruz çünki...kendim elektronik okudugum için biliyorum..ama en önemlisi deneyim tabikide..teknik olarak sorun yaratmadıgı bir gercek ancak aldıgınız bataryanında şansınıza saglam cıkması gerekiyor..iyi günler

crime17

Üye
    Konu Sahibi
tesekkur ederim cevaplar icin ama hala karar veremedim.
ben aslında pek patlama riski üzerinde durmuyorum.yani heryerde duymussunuzdur telefonun zararları,bataryaların zararları,pillerin zararları... vs
yani birden degilde zamanla insana zarar vermesi gibi,radyasyon bakımından ciddi olarak zarar verir mi?
eminim biraz daha fazladır normalden ama bataryayı aldırmayacak kadar cok mu zarar?

ozqur35

Üye
Açıkçası ben iş teknoloji olunca pek saglıgımı düşünmüyorum..Gün içerisinde maruz kaldıgımız hava kirliligi radyasyon ve zararlı ışınlar zaten biz ne kadar korunmaya calışsakta farkında olmadan bize zarar veriyor..ama bir batarya için ben bu kadar zahmete katlanmam acıkcası..yapabileceklerimi yaparak tabii..gece kapatıp telefonumu uzagımda şarj ediyorum mesela bunun gibi basit şeyler..:oke:

crime17

Üye
    Konu Sahibi
tamam almaya karar verdim...
saglıkda onemli ama teknolojisiz olmaz XD
tesekkur ederim

ozqur35

Üye
Crime17...Geçen gün siparişini verdigim 1800mah bataryam tahminimden kısa sürede geldi..Dün ilk şarjını kapalı 18 saat yaptım ve dün saat 8 de şarjdan cekip actım...eskisi gibi kullanıyorum(mesajlaşma,müzik dinleme,wireless + tel.görüşmesi) bilerek daha az kullanmamazlık yapmıyorum..çünki kendimi kandırırım..aksine tel.e daha çok yükleniyorum..dün saat 8 den beri gece acık halde daha 1 çubuk indi ve sana bu mesajı yazarken saat 14.20 hala bir cubuk eksik..şarjadan alalı 18 saat olmasına ragmen...yarın bir daha yazacagım bitiş süresini ve 2.ci sarjımın süresini burdan takip edebilirsin beni...ilaç gibi geldi diyebilirim kısaca :oke:

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Crime17...Geçen gün siparişini verdigim 1800mah bataryam tahminimden kısa sürede geldi..Dün ilk şarjını kapalı 18 saat yaptım ve dün saat 8 de şarjdan cekip actım...eskisi gibi kullanıyorum(mesajlaşma,müzik dinleme,wireless + tel.görüşmesi) bilerek daha az kullanmamazlık yapmıyorum..çünki kendimi kandırırım..aksine tel.e daha çok yükleniyorum..dün saat 8 den beri gece acık halde daha 1 çubuk indi ve sana bu mesajı yazarken saat 14.20 hala bir cubuk eksik..şarjadan alalı 18 saat olmasına ragmen...yarın bir daha yazacagım bitiş süresini ve 2.ci sarjımın süresini burdan takip edebilirsin beni... gibi geldi diyebilirim kısaca :oke:
çok iyi ozaman nerden aldın ebay mı
konuya istinaden yazıyorum
ben N95 kullanıcısıyım çok batarya kullandım ama nokianın orjinali gibi olmuyor mesala
yan sanayi 1000 mAH kullandım 2 gün gitti çok iyidi ama wi-fi ile 3 saat dizi izleyince batarya öldü finiş
aynı sorunu yan sanayiler çok yapıyor.
Dayımda N95 8gb var onun bataryasını alıp taktım benimkine benim arka kapak tırnakları hep kırıldıgı için yapıştımıştım:ehe oyuzden kapakta sorun çıkarmadı ve çokda güzel kullandım
eger kapak saglamsa tavsiy etmem çünkü çıkıntılık yapıyor ama benmki gibi arka kapak almaktan bıktıysanız ve yapıştırdıysanız tavsiye ederim.

ozqur35

Üye
evet ebaydan aldım..Hong Kongdan gönderiyorlar..Çin işi yani:)..nese sonucu yazıyım size arkadaşlar dolu dolu benim N80 i 30 saat ayakta tuttu bu batarya..dün gece takıp 2.ci şarjınıda yaptım az önce çektim 14 saatlik şarjdan..arkadaşlar bide benim şöyle bi eksi yanım var bizim evde avea,turkcell en fazla 2 çizgi çekiyor..antenin çok zayıf oldugu bir durumda 30 saat süre verdi bana bu batarya...bide diger BL-5B bataryalarla aynı boyutta arka kapak sorunu yaşatmıyor bana..Neyse kısacası bu arkadaşlar elimde olsa ekranın piksellerini sökecegim dahada çok gitsin diye ama :) yapcak bişey yok fabrika koymuş 352*416 pikseli ekranına :@artık testim bittigine göre uyku modunu acıp ışıkları 1 birim kısabilirim herkese iyi günler dilerim arkadaşlar :oke:

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
evet ebaydan aldım..Hong Kongdan gönderiyorlar..Çin işi yani:)..nese sonucu yazıyım size arkadaşlar dolu dolu benim N80 i 30 saat ayakta tuttu bu batarya..dün gece takıp 2.ci şarjınıda yaptım az önce çektim 14 saatlik şarjdan..arkadaşlar bide benim şöyle bi eksi yanım var bizim evde avea,turkcell en fazla 2 çizgi çekiyor..antenin çok zayıf oldugu bir durumda 30 saat süre verdi bana bu batarya...bide diger BL-5B bataryalarla aynı boyutta arka kapak sorunu yaşatmıyor bana..Neyse kısacası bu arkadaşlar elimde olsa ekranın piksellerini sökecegim dahada çok gitsin diye ama :) yapcak bişey yok fabrika koymuş 352*416 pikseli ekranına :@artık testim bittigine göre uyku modunu acıp ışıkları 1 birim kısabilirim herkese iyi günler dilerim arkadaşlar :oke:

güzel sonuç almışsın bataryadan iyi kullanımlar

merak ettiğim bişey var acaba batarya seviyesi mesela 5 iken birden 1 e 2 ye inme gibi bir durum yaşıyormusun yan sanayi bataryalarda çok yaşamıştım bu sorunu.

birde korgo ücretsi vs. toplam ne kadara mal oldu sana + gümrük gibi ücretler alındımı?

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
peki özgür sana birşey sorcam
http://www.maxicep.com/s60-3rd-sist...afik-olarak-gor-ayrintili-anlatim-154968.html
bu konudaki programı telefonuna yükleyip ayrlardan pili seç de bakalım pilin gerçekte kaç mAH oldugunu göstercek mesala benimki orjinal N95 bataryası 950 resmi ekledim sende bakarmısın seninkine merak ettimde

ozqur35

Üye
Kardeş bu verdigin yazılım benim telefonda acılmadı..tekrar silip denedim yine olmadı..:(..bu arada 2 çubukken bi ande yüklendigimde hop diye 1 yada 2 cubuga düşmüyorum..baya dirençli anlayacagınız..:) günde 3 şarj sorunumdan kurtuldum sabah çekiyorum..gece 1-2 eve girene kadar beni yarıyolda bırakmıyor..wi-fi müzik kamera ve özellikle bütün gün boyunca kız arkadaşımla mesajlaşmama ragmen :oke: gec cevap yazdıgım için özür dilerim arkadaşlar..

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Kardeş bu verdigin yazılım benim telefonda acılmadı..tekrar silip denedim yine olmadı..:(..bu arada 2 çubukken bi ande yüklendigimde hop diye 1 yada 2 cubuga düşmüyorum..baya dirençli anlayacagınız..:) günde 3 şarj sorunumdan kurtuldum sabah çekiyorum..gece 1-2 eve girene kadar beni yarıyolda bırakmıyor..wi-fi müzik kamera ve özellikle bütün gün boyunca kız arkadaşımla mesajlaşmama ragmen :oke: gec cevap yazdıgım için özür dilerim arkadaşlar..
bilgi için teşekkürler ürünün sana maliyeti ne kadar oldu acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt