ÖSS sınavında sallama taktikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
    Konu Sahibi
ÖSS sınavında sallama taktikleri
ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu Sefa Boyar, 12 yılın sorularını inceledi ve "Sıfır bilgi ile soru cevaplama metotlarını" içeren bir kitap yazdı.
Bundan 3 yıl üniversite sınavına girerek bütün soruları yanlış cevaplamaya çalışan ancak 1 doğru yapan Sefa Boyar bu kez yazdığı bir kitapla gündemde...

Kitabın adı "Sallama Sanatı".. Boyar, ÖSS sistemini eleşirmek için girdiği sınavın ardından bu kez yazdığı kitapla "Bilmeden de açık öğretim kazanabilirsin. Yeter ki nasıl sallanacağını öğren" diyor.

'Sıfır bilgi ile soru cevaplama metotlarını' içeren 'Ö.S.S -Öğrenci Sallama Sanatı' adlı kitabını internet üzerinden satıyor. Bu kitabı hazırlamadan önce 1997-2009 yılları arası sınavlarda çıkan tüm soruları istatistiksel olarak incelemiş Sefa Boyar.
Akşam gazetesinin haberine göre Boyar'ın "ÖSS sınavında sallaka taktikleri" şöyle:

ŞIKLARDAN CEVAP BULUNABİLİR
Bir senedir üzerinde çalıştığım ve bu kitapta topladığım yaklaşık 20 metot ile bazılarında yüzde 99'a varan oranlarda, soruya hiç bakmadan sadece şıklar üzerinden cevabı bulabiliyorum. 2009'daki ÖSS'de yakın arkadaşlarım metotlarımı uyguladı. Bilemedikleri sorularda bu yöntemleri kullandı, hepsi de kazandı.

SIFIR ÇEKME İHTİMALİ % SIFIR
Metotlar etik mi diye çok düşündüm. Üniversiteyi kazanmak için her yolun mübah olduğu bir sistemde etik olduğu kanaatindeyim. Son sınavlara baktığınızda 30-50 bin civarında öğrenci sıfır çekiyor. Metotlarımı uygulayan bir öğrencinin sıfır çekme ihtimali yüzde sıfır. Sınavın bir de sosyolojik boyutu var. Her sene öğrenci veya velilerden sınava ilişkin intihar edenler oluyor. Bunun da önüne geçmek istiyorum.

SINAV ZEKAYI ÖLÇMÜYOR
Amacım başarı ortalamasının artması ve bu nedenle sistemin değişmesi. Üniversite sınavında vize-final sistemi uygulanmalı. Bir değil en az 4 sınav yapılmalı. Bu sınavların ortalaması öğrencinin başarısını belirlemeli. Zekayı ölçen sorular sorulmalı. Ev arkadaşım Yeminli Mali Müşavirlik için sınava girdi. Sorulardan hiç anlamam ama sınavı ÖSYM yaptığı için benim sistemi uyguladım. Arkadaşım kazanamadı ben kazandım.
Sefa Boyar'ın kitabında yer alan 'Sallama' tekniklerinden bazıları şöyle:

ULTRASONİK SALLAMA METODU:
Kimya sorularında uygulanır. Tutma ihtimali % 80'dir. Soruda 'Seçeneklerden hangisi doğrudur?' deniyor ve cevaplar 'bir, iki ve üç' şeklinde sıralanıyorsa doğru cevap D ya da 'E'dir. ÖSS 2005 Sayısal 72, ÖSS 2004 Sayısal 71, ÖSS 2001 Sayısal 68. sorular metoda örnektir. Soruda 'Hangisi kesinlikle doğrudur?' deniyorsa uygulanmaz.

KÖK ELEME SALLAMA METODU
Tarih sorularında uygulanır. Tutma ihtimali yaklaşık yüzde 70'tir. Örneğin şıklar 'araç, insanlar, topluluklar, uygarlık ve insanoğlu' diyelim. İnsan kökünden iki cevap olduğu için yanıt, B veya 'E'dir. Büyük ihtimalle 'E'dir. İstatistikler bunu gösteriyor. ÖSS 2001 Sözel 46, ÖSS 2002 Sözel 51 bu metoda örnek olarak gösterilebilir.

SAYI DENEME METODU:
Matematikte kullanılır. Tutma ihtimali yüzde 99'dur. İçinde denklem olan sorularda uygulanır. Şıklarda verilen a, b, x, y ve z gibi bilinmeyenler yerine sayılar konulur ve deneme yapılır. En uygun sayılar ise 2 ya da eksi 2'dir. Eksi 1, sıfır ve 1 değerleri verilmemelidir. Bilinmeyenler negatifse yerine konulacak sayı da negatif olmalıdır. ÖSS 2001 Sayısal 6, ÖSS 2001 Sayısal 7 bu metotla çözülen sorulardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: KsmCN, Mabrosoft, Symbiont ve 1 kişi daha


LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Gerçekten ilginç. Bu adamı geçen sene tv de gördüm. Yanlış yapmak için sinava giriyordu. Insan hayatı ile oynuyor ama inşallah hedefine ulaşır.
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
    Konu Sahibi
30bin ile 50 bin arasında sıfır çeken oluyormuş sınavlarda.bari bu sistemle sıfırdan kurtulurlar
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Kitabını okumak lazım. :hmmm
 
jackalx_06

jackalx_06

Üye
dün haberlerde izledim çok tuhaf iddaları var adamın.:hmmm
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Peki. Diyelim ki bu "Sallama" tekniklerini kullanarak gençler üniversiteye girdi. Kaza bela okullarını tamamladı. Bu insanların içinden çıkacak avukatlar, doktorlar, hakimler, öğretmenler alanlarına ne katabilirler. Sınavı kazara kazanan, okulu kazara bitiren insandan fayda gelmez. Herşey olması gerektiği gibi olmalı..
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sınav sistemlerinin tümüne karşıyım ... 4 sene oku liseyi sonra 1 sınav ile hayatını belirle ... Ya sınav öncesi aileden biri öldü ise .. Ya moralin bozuk sevgilinden ayrıldın ise ... Kimse bunları düşünmüyor ... Bıktım gerçekten bıktım bu saçma sistemlerden ... Belki adamın o iş üzerine ultra yeteneği var ama sınavı kaybetti gitti beceriksiz ama derslerini çalışan biri sınavı kazandı ... Ne olur sonuç ... ?
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
    Konu Sahibi
Peki. Diyelim ki bu "Sallama" tekniklerini kullanarak gençler üniversiteye girdi. Kaza bela okullarını tamamladı. Bu insanların içinden çıkacak avukatlar, doktorlar, hakimler, öğretmenler alanlarına ne katabilirler. Sınavı kazara kazanan, okulu kazara bitiren insandan fayda gelmez. Herşey olması gerektiği gibi olmalı..
Yarım doktor candan eder,yarım hoca dinden eder hesabı.olacak bu kişilerden başka ne olurki.
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Arkadaşlar bu adam çok zeki ben hiç inanmıyorum zeki diyorum çünkü iyi reklam yaptı ve de bu sınavda başarılı olmak isteyen binlerce insan var kitabı satsın diye yapıyor....
Yoksa sallamayla mallamayla olacak iş değil....Bir-İki sallarsın ama tamamında sallamak fantezi olur....:)


Adamın dalga geçtiği surdan da belli kitabı alan herkese bide üzerinde Okunmuş yazan kalem veriyormuş....Hey Allahım....:ehe
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bu taktiklerle tamamını yanlış yapmanız mümkün değil ama her cevabı "A" yapsanız yine tutturursunuz bir şeyler.
Bu adamın taktikleri ne kadar arttıracak?
%1?
%3?

Tamamen reklam amaçlı.

Olayın diğer noktası, sallayarak bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar, belki şansa bala hukuka girersiniz bu taktiklerle de hukuktan çıkamazsınız haberiniz olsun :ehe
Verirler önünüze arkalı önlü 4 gazete sayfası büyüklüğünde çarşaf kağıdı, elinize verdikleri olayı anlamınız 1 saat sürer, kalan iki saatte de cevaplarsınız artık. Sallayarak :ehe
Hee, giren nasılsa çıkar diyorsanız elimde örnekler çok!.. Atıyorlar yaka paça okuldan 8 sene içinde :ehe
 

Symbiont

Üye
Alıp Denemeli Hehe
 

yelda06

Üye
Yarım doktor candan eder,yarım hoca dinden eder hesabı.olacak bu kişilerden başka ne olurki.


Sanki okuyupta adam olanlar cok hayırlı da, aynı seyleri hatta daha kotu seyleri yapıyor insan okudukca para, hırs herseyı oluyor adamın.
Kitaba yorum yaparsam, iyi yapmış bence eger kitabı inceleyen varsa 30-50bin arasında genc sıfır cekemez, en azından 1 soru bile bilmeden dogru yapsalar binlerce kisinin önüne gecerler. Ha bu haksız kazanc değil ama eger istatıstıksel bır sey varsa kullanırsak oda bılgı sayılır.
Bana gore Turkiye'de çıkan kitapların zaten cogunlugu ceviri yada hikaye motıvasyon kitabı. Zaten kitap direk ÖSS yi garantilese ne gerek kalır calısmaya, biz dusunmeden yorum yaparız genelde, bir şeyı lehimize kullanmasını öğrenmeliyiz arkadaşlar, sistemyanliş ise kullan bunu olsun bitsin.
 

entelzafer

Üye
Arkadaşlar;
ÖSS sallama metodu veya teknikleri kitabı olan arkadaş varsa paylaşabilirmi yada en azından [email protected] ulaşılırsa sevinirim.Teşekkürler.:nono:
 
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Sallama kitabı mı :allalla:
Hey Allah'ım neler oluyor. Işe girince de sallama kitabı mı sizi kurtaracak.
 
abdurrahmanz

abdurrahmanz

Üye
Bu Teknikle Bi Yere Girersin Ama Çıkamazssın :D Yalandan KİM olmöüşşş :Ddd
 


Üst Alt