Balıklarım Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Balıklarım Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
Akvaryumumdaki Balıklar Bunlar...

Onlar Hakkında Yeterince Bilgi Sahibi Değilim...

Yardımcı Olabilir misiniz?

Akvaryumumdaki Mevcut Balıklar Bunlar...
Yeterince Bilgi Sahibi Olamadığım İçin Beslemede Biraz Zorlanıyorum..

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
senin akvaryuma olta atmak lazım çoğunu yakalarım :D tavadada güzel gider :D vallaha güzel balıklar bende pek bilgi sahibi değilim

silop_kms

silop_kms

Üye

siyah moly canlı doğuranlar grubunda yer alır biraz tuzumsu yani acılı suları sever erkeklerin gonopod organı vardır dişilerde yoktur ayrım böyle yapılır.kuru yem ve yosun tüketirler yani sebzeli yemler yerler.

bu üstteki dişidir çünkü bakın alt yüzgeçi üçgen şeklinde erkeklerde ise ince ve uzundur yani(gonopod organı)

--------------- Ekleme ---------------

valifera canlı doğuran grubundadır yemleme ise kuru ve bitkisel olabilir etçil ve otçuldur.erkeklerin üst yüzgeçleri büyük şekilli belirgindir akvaryumda erkeği az bulundurmalıdır çünkü birbirini rahatsız edebilir.ayrıca erkek dişi ayrımı yine gonopod organı ile anlaşılabilir yani gonopod organı olan erkektir.

plati,bunlarında dişi erkek ayrımı aynı şekildedir.kuru yem yosun yerler barışçıl balıklardır canlı doğuranlar grubuna girerler.daha çok lepistes,kılıç,moly ile bakılır.

beta,bir sürü çeşidi olduğunu biliyorum tek bakılır fazla oksijen ihtiyacı yoktur bu yüzden fanuslarda çok beslenir renkleri koyu,canlıdır kuru yemle beslenir ona özel olan yemlerde vardır.

namı değer japon balıkları süs balığı denince akla ilk gelen:)beslemesi kolay fakat yem konusunda hassasdırlar miktarı iyi ayarlanmalıdır kendine özel yemleri vardır tropical yemler ve kuru yemleri tüketirler yumurta ile çoğalırlar.barışçıl rengarenk sevimli balıklardır.

kedi balıklarına girer ismi köpek balığıdır ismi gibi yani etçil beslenir uzun ömürlüdür 9-10 yıl boyuda uzun olabilir 1 metreye kadar büyük hacimli akvaryumlarda bakılmalıdır fakat küçük akvaryumda da bakılabilir cinsiyet ayrımı tecrübe ister zordur.yumurta ile çoğalırlar.

şimdilik bu kadar...:oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah Recep çok teşekkür ederim.

Diğer balıklar hakkında da boş zamanında bilgi verirsen çok sevinirim. :oke:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
mustafa uğraşma at tavaya hepsini yanınada bir salata oh :D

my immortal

my immortal

Üye
Ya nadide olurmu öyle karadenizlisin anladık ama bu balılar yanında salatayla gidecek cinsten mi :)nasıl kıycan şu güzelliklere ya:(

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
kıymayacam kız onlar yenirmi aa olur mu hiç öyle :)

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
yerim ben o süs balıklarını (yine yemekten bahsettim :D)

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
tamam tamam yemicem yutacam :)

my immortal

my immortal

Üye
Pes yaw pessssss:):):)boğazında kalmasın emi nadidem...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
tamam tamam yemiyorum al senin olsun balıklar yaf :)

my immortal

my immortal

Üye
Ha şöyle yaaaa benimde akvaryumum var bak bize gelcek olursan diye korkuyodum artık rahat rahat gelebilirsin:):)

silop_kms

silop_kms

Üye
Eyvallah Recep çok teşekkür ederim.

Diğer balıklar hakkında da boş zamanında bilgi verirsen çok sevinirim. :oke:

bişey değil ne demek arkadaşım,

diğerleri hakkında da en kısa zamanda bilgi vereceğim...:oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
:oke:

silop_kms

silop_kms

Üye

bunlar gurami ...cüce gurami olması lazım,labirent ailesine girerler.barışçıldırlar.etçil ve otçuldurlar kaliteli kuru ve pul yemleri tüketirler küçük boyutlu akvaryumlarda beslenebilir.bir akvaryumda fazla erkek bulundurulmamalıdır.erkek dişi oranı 1/3 olmalıdır.daha çok beta cennet balığı ile bakılır bunların bir özelliği akvaryumda oksijen oranı çok azaldığında labirent denilen ek solunum organı devreye girer havadaki oksijeni direk alabilirler.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi

bunlar gurami ...cüce gurami olması lazım,labirent ailesine girerler.barışçıldırlar.etçil ve otçuldurlar kaliteli kuru ve pul yemleri tüketirler küçük boyutlu akvaryumlarda beslenebilir.bir akvaryumda fazla erkek bulundurulmamalıdır.erkek dişi oranı 1/3 olmalıdır.daha çok beta cennet balığı ile bakılır bunların bir özelliği akvaryumda oksijen oranı çok azaldığında labirent denilen ek solunum organı devreye girer havadaki oksijeni direk alabilirler.

Teşekkürler Recep... :oke:

silop_kms

silop_kms

Üye
bişey değil ne demek...:oke:

Üst Alt