5800 hafıza kartı sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

yasinonur92

Üye
    Konu Sahibi
5800 hafıza kartı sorunu
5800ımda resimler videolar galeriye girdigimde gözükmüyor ama usb baglantısında ve dosya yönecisinde görünüyor bunun sebebi nedir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim:heyo:

blackwhite_52

blackwhite_52

Üye
PC de de kart okuyucu aracılığı ile format atsanız , kullanabilirsiniz ancak format ekranında dosya sistemini FAT yapmayı unutmayın.FAT32 yadsa NTFS olması durumunda telefon , kartı görmez.

Saygılar...(hafıza kartındaki bilgilerinizi yedeklemeği unutmayın)

jackalx_06

jackalx_06

Üye
PC de de kart okuyucu aracılığı ile format atsanız , kullanabilirsiniz ancak format ekranında dosya sistemini FAT yapmayı unutmayın.FAT32 yadsa NTFS olması durumunda telefon , kartı görmez.

Saygılar...(hafıza kartındaki bilgilerinizi yedeklemeği unutmayın)

bu işlemden sonra birde telefondan format atarsan daha iyi olur bazen pc den atılan formattan sonra sorun çıkarıyor.

egenokia

egenokia

Üye
cıldırcam arkadaşlar. bir sd adaptor ile kartı pcnin sd kart bolmesine soktum açmaya çlştm format grkli dedi hyr ddm soktum ypmam grkn işi telden ypcktm tele i hiç bir işaret yok gtakıyorum akrtı snki takılmamış gibi hiç bir işaret yok. başka kartlar oluyo ama içinden cıkan "8 GB"lık çalışmıyor. sorun o fat yapma konusunda heralde baska tellerde de deniyorum biçimlendirilemiyor. nasıl fat formuna geri donebilirim?

bravez

Üye
arkadaşlar bn 5800 ıma bi şeyler atcaktım o yüzden de hafıza kartını çıkardım. hafıza kartını tekrar taktığımda okumadı. ne yapabilirim acil yardım edin içinde önemli dosyalar var.....:ağlarım::ağlarım:

individual82

Üye
5800' dan, Hafıza kartını çıkarıp tekrar takan arkadaşlar;

Hafıza kartınızı; uygulamalar içerisindeki "dosya yöneticisi" bölümünden, seçeneklerde bulunan "hafıza kartını çıkar" komutu ile çıkarmadığınız zaman sorun oluşuyor. Bende de aynısı oldu. Az önce anlattığım yol ile hafıza kartını tekrar çıkarttım. Sonra geri taktığımda ise hafıza kartını gördü. Umarım sizdeki problemler ciddi değildir. Güle güle kullanın.

karamanaq

Üye
arkadaşlar bn 5800 ıma bi şeyler atcaktım o yüzden de hafıza kartını çıkardım. hafıza kartını tekrar taktığımda okumadı. ne yapabilirim acil yardım edin içinde önemli dosyalar var.....:ağlarım::ağlarım:
soruna çözüm bulduysan yaz lütfen bende de böle oldu we napcam bilmiorum :s :(

Lacrymosa

Üye
Telefonu kapama düğmesine basın açılan menünün en altında "Hafıza kartını çıkart" yazıyor. Ona dokunmadan hafıza kartını çıkartmayın.

Hafıza kartını FAT yapmak isteyenler kartı bilgisaya göstersinler. Bilgisayardan hafıza kartına sağ tıklayıp "Biçimlendir"e basın. Çıkan pencerede dosya sistemini "FAT32" yapın.

AkreP_KraL_19_1

AkreP_KraL_19_1

Üye
telefonuna resim görünteleyici programı yükle yine olmazsa bilgileri pc ye yedekle ve format at karta :oke:

TouchType

Üye
ya ben usb ile bilgisayara bağladım telefonun sonra çıkardığım bütün videolarla görüntüler gitmişti ama şarkılar duruyodu ben şimdi görüntüleri nasıl geri getiricem

Lacrymosa

Üye
ya ben usb ile bilgisayara bağladım telefonun sonra çıkardığım bütün videolarla görüntüler gitmişti ama şarkılar duruyodu ben şimdi görüntüleri nasıl geri getiricem

Anlamıyorum ki nasıl gider? Arkadaşım yanlışın var gitmez öyle hiçbir dosyan. Tekrar USB ile bilgisayara bağla. Hafıza kartına gir kontrol et. Telefonu bilgisayara bağlayınca klasör isimleri orjinal İngilizce halini alır. Görüntüler klasörü "Images" olur mesela. Hafıza kartına resim araması yaptır. USB ile bağlayıp çıkardıktan sonra hiçbir veri gitmez. Kesinlikle ihtimal dahilinde değil yani. Yıllardır elektronik aletlerle yüzbinlerce kez işlem yaptım benim başıma böyle şeyler hiç gelmedi. Gelsin de ben de göreyim ya. :box

Sehzade

Üye
arkadaslar hafıza kartını pc ye baglamanzı tavsiye etmiyorum bazen yana biliyor ve hafıza kartı gidiyor. telefonu baglayıp napcaksanz yapın.

muratbolat20

Üye
s.a arkadaslar bende 5800 xm yeni aldım hafıza kartına bişler oldu pcye taktığımda bicimlendir dio biçimliorum düzelio tlfna takıorum çalışıo bi süre sonra hafıza kartı bozuk dio yardım edebilcek olan warsa yardım etsinnn...:S

azapreis

Üye
arkadaşlar bendede aynı sorun var. 8gb kendi kartı vardı kart bozuk dedi okumadı. pc ye taktım kartı hiç tepki yok başka tele taktım kart çalışımıyo sonra telefonas başka kart taktım 512mb o çalıştı 3 gün sonra telefon dondu kapandı açıldı oda gitti. kartı görnüyo telefon. ne yapabilirim.

merverdi

merverdi

Üye
5800' dan, Hafıza kartını çıkarıp tekrar takan arkadaşlar;

Hafıza kartınızı; uygulamalar içerisindeki "dosya yöneticisi" bölümünden, seçeneklerde bulunan "hafıza kartını çıkar" komutu ile çıkarmadığınız zaman sorun oluşuyor. Bende de aynısı oldu. Az önce anlattığım yol ile hafıza kartını tekrar çıkarttım. Sonra geri taktığımda ise hafıza kartını gördü. Umarım sizdeki problemler ciddi değildir. Güle güle kullanın.

arkadasim anlattım dıyorsunda mesajını bulamadım nerde anlattın Allah aşkına yaa

ak mustafa

Üye
slm ben mustafa 5800xpressMusic 16 lık hafıza kartı olurmu bir sıkıntı olurmu.

Manifoltluşahin

Manifoltluşahin

Üye
bi telefoncuya götür sor bnce

egemavisi35

Üye
slm arkadaşlar hafıza kartımı kaybettim mecburen başka hafıza kartı aldım aynı 8gb telefonuma taktım çalışıyordu bugün bişey farkettim müziklerim çalışmıyor daha önceki hafıuza kartımı yedeklemiştim bilgisayarıma aynı bilgileri tekrar yeni aldığım hafıza kartına attım ama ne resimler görüntüleniyo nede müzikler dosya bozuk deyip duruyo pc ye takıyorum bozuk dosyaların hepsi çalışıyo bana yardımcı olurmusunuz lütfen

zeynepx

Üye
abi bnmde aynı sorunum var telefon hafıza kartını açıo ama videoları felan okumuyo yardmcı olursan sevinirim

istosi

Üye
Bende makineyi alalı 1 ay oldu.Hafıza kartını kart okuyucuya takınca hiçbir hareket olmadı.Benim tahminim Nokıa nın bir polıtıkası.Ne yapıyorum;5800 ı pc ye takıyorum ve telefon üzerinden işlem yapıyorum.Bu şekilde istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz.O sebeple fazla kurcalamaya gerek yok.

Üst Alt