Türkçe Font ve Gdrtool ile font yapımı

Sponsorlu Bağlantılar

sublieutenant

sublieutenant

Üye
arkadaşlar teması biraz aşağıdadır...
bu link font paketidir...

Cyberay Graffiti

Ekli dosyalar

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: sublieutenant
sublieutenant

sublieutenant

Üye
Arkadaşlar isteyen varsa Cyberay'ın hazırladığı 5'li font paketinin Teması.....

Eray Bozkurt arkadaşımıza teşekkürler....:spr :spr :spr

Ekli dosyalar

sublieutenant

sublieutenant

Üye

:utan Ahmet Ağbi, ben teşekkür ederim.....

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar Temalar aslında 1 tanedir.. fakat iconları 3 çeşittir, zevkinize uygun olan ikonlu temayı yükleyip kullanabilirsiniz....

En alttaki eklentileri yazan arşivide indirin, çünkü içerisinde Smart setting bar, operator logosu ve çeşitli duvar kağıtları mevcuttur....:lol

Cyberay Arkadaşımıza Teşekkürler...............:lol

Arkadaşlar beğenmediğiniz fontları kaldırmaK için font silme programı...
bunu kullanın....
http://www.maxicep.com/s60-yazi-ekran-dil-araclari/z-font-remover-44448.html

Önemli: fontlar 6600,7610 ve N70 te denenmiştir... Başka telefonlara yüklemeden önce systemin yedeğini alırsanız iyi edersiniz... Hafıza Kartı>>> telefon hafızasını hafıza kartına yedekle...:oke:

MEKTUPLA

Üye
Burada yapılışını tarif ettiğiniz fontlar, SONY ERİCSSON K750İ ye de yüklenebilir mi acaba arkadaşlar........

:(

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Burada yapılışını tarif ettiğiniz fontlar, SONY ERİCSSON K750İ ye de yüklenebilir mi acaba arkadaşlar........

:(

ne yazik ki hayır.. font yükleme symbian işletimli telefonlar için..

MEKTUPLA

Üye
ne yazik ki hayır.. font yükleme symbian işletimli telefonlar için..

SONY ERİCSSON P990İ marka cep telefonunda;

1- Beğendiğim bir fontu kopyalayarak masaüstüne açmış olduğum Fonts klasörüne atıyorum.. aynı fontu 4 defa kopyalıyorum.. Fonts klasorunun içinde 4 tane Fontumuz oluyor ve
bunlara isim veriyoruz, mesela 1 2 3 4 diye...

2- dosya yöneticisi programlarla ( FExplorer - active file - X plore gibi) Z klasorune gırıp, resources klasorunu bulup içine giriyorum , Fonts klasorunu görüyorum, onuda açıyorum ve sırasıyla yazılanları not alıyorum.

Sans-Serif_Latin-Bold
Sans-Serif_Latin-BoldItalic
Sans-Serif_Latin-Italic
Sans-Serif_Latin-Regular

3- Daha sonra, masaüstünde oluşturduğum Fonts klasorune gelıyorum ve yukarıda 1- madde de yapılışını anlattığım, mesela 1 2 3 4 diye oluşturduğum fontların isimlerini, 2- maddede tesbit edilişini anlattığım fontların isimleri ile değiştiriyorum, masaüstünde oluşturduğum Fonts klasorunu kopyalayıp, hafıza kartımın içindeki resources klasorune yapıştırıyorum.

4- Telefonu kapatıp açarak yeni fontum kullanıma hazır oluyor...

( fontunuzu eski haline getirmek istediğimde; hafıza kartımdaki resources klasorundeki fonts u silip, restart attığımda işlem tamamlanmıştır.. )

ANCAK, MENÜLERDE BULUNAN FONTLARIN TAMAMI
( mesela masaüstündeki tarih ve saat, hiç büyümüyor desem yanlış olmaz )
YETERİNCE BÜYÜMÜYOR... !

Bu sorunu çözebileceğim bir öneriniz olabilir mi !

Saygılar,

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
a21a yakışan bir konu.

mert7

Üye
yaptım ama bazı yazılar orjinal kaldı nese yinede çoq tşk :)

PeSimiSt_61x

PeSimiSt_61x

Üye
teşekkürler

M3L!H

M3L!H

Üye
Arkadaslar işte bu da benim şaheserim :)
İndirin deneyin ;)

EK039

EK039

Üye
Ellerine Saglik , guzel anlatmissin !!!

hasretruzgari

Üye
bende motorola a1000 var symbian 7.0 bunun fontunu anlatılan yöntemle değiştirmeye çalıştım
ama bir değişiklik olmadı
font klasorundeki dosyayı silip yaptıgım dosyayı koydum
ama birşey dikkatimi çekti sildiğim dosya 1,5mb iken eklediğim dosya 54 kb felandı.

kenanbaba

Üye
peki telefonun orjinal yazısını nasılgeri getiririz?

salooo33

salooo33

Üye
eywallah üstad. büyüksün :)

mertbey27

Üye
a21a kardeşim gdrtool programında font yapımı anlatımınıza göre her şeyi uygun olarak başladım. Newlb dosyalarını ayarladım ve kaydete bastım, ama belgelerime kaydetmiyor. Kaydetme yeri olarakta belgelerimde bir dosya açtım ve onu gösterdim. Kaydet deyince işlem yapılıyor ama belgelerimdeki dosyayı açında içinde hiçbir şey gözükmüyor. Bunun sebebi nedir acaba. Bunun yüzünden istediğim fontuda yapılandıramadım malesef. Constantia Bold İtalik yazı şeklini yapmak istedim. Windowsun türkçe menüsünden aldım.

a21a kardeşim telefon tipim ise Nokia E50 dir.

Arkadaşım fontları büyütmeyi biliyorsan burada paylaşsanız memnun oluruz. Teşekkürler

mertbey27

Üye
Forumda konu başlığı açıyorsunuz, sonrada sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz. Bir cevap yazsanız sevineceğiz. Yalnız Konuyu açan arkadaş değil ilgilenen herkes yardımcı olsun lütfen.

mertbey27

Üye
E 50 için Constantia Bold İtalic yazı tipine göre yapılmış büyük font linki rica edeceğim. Mümkünse tabi.

hackersman

Üye
bendeki sorun dilin türkçe olmasına rağmen ç ğ ş ı gibi harfler çıkmıyor bunun çözümü nedir yardımcı olabilirmisiniz?

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Forumda konu başlığı açıyorsunuz, sonrada sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz. Bir cevap yazsanız sevineceğiz. Yalnız Konuyu açan arkadaş değil ilgilenen herkes yardımcı olsun lütfen.

Konuyu 2006 yılında açmıştım.. Sadece bu konu değil onlarca konu açtım. her konuyu takip etmek mümkünmü..Seninde dediğin gibi ilgilenen herkes bilgisini paylaşsa.. :oke:

Üst Alt