Dosyanın Silinmesini Engellemek?

Sponsorlu Bağlantılar

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
Dosyanın Silinmesini Engellemek?
arkadaslar, diyelimki bir dosya var.
"dosyaadi.abc" şeklinde olsun bu dosya.ama bu bir çeşit database dosyası oldugu ıcın bu dosyanın hıcbırzaman sılınmemesını ıstıyorum.sag tıklayıp "sil" dediğimizde bile silinmesin.bunun bi yolu var mı xp altında?

erdemd

Üye
eger senin windows xp in

domain de olan bir makineyse yetkilerden yapabilirsin

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
anlayamadım nasıl yapıldığını, biraz anlatabilir misin?
bilgisayarı sadece ben kullanıyorum.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Dosyayı gizli dosya yap..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
gizli yapmasına yaparım da,içinde olduğu klasörü sildik mi o da siliniyo registry ile fealan olmuyo mu bu yaw

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Registry ile falan olacağını sanmıyorum. Hiç duymadım öyle bir şey.

İçinde olduğu klasörden silinmesini istemediğin dosyayı boş bir alana taşı öyle gizli klasör haline getir.

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
başka yolu yok anlaşılan bu işin, böyle idare edecez artık çok teşekkürler yardım için.

teknomany@k

Üye
deep freeze kullan hıc bır dosyan sılınmesın

has

Üye
pc yi başkasıda kullanıyorsa,o dosyayı bir şifreleme programıyla şifrele.

sırf sen kullanıyorsan silsende çöpten alırsı çöptende silersen.Kurtarma programıyla son sildigin dosyayı hemen kurtarırsın.

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Dostum Bunun bi yolu yok Üzgünüm!!!..

Sana tavsiyem Deep freeze kullan hiç bi dosyan silin mesin!!!..

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Bu sadece bir yol...

Yardımcı olmaya çalışıyor arkadaşımız...

O yüzden eleştiri yapmayalım senin bii fikrin varsa onu açıkla...

Altun.

Altun.

Üye
deep freze olabilir yada bi şifrelem programı ile şifreleyebilirsin mesela lock XP diye bi prog. war dosyayı şifrelediğin zaman saklıyo görünmüyo görünmediği içinde otomatikmen silinemiyo

ocu77

ocu77

Üye
Kendine ait bir hesap oluştur parola koy yada adminsen diğer kullanıcılar için ayrı bir hesap oluştur haklarını kısıtla..proya bence gerek yok...diğer kullanıcıların haklarını kısıtladıktan sonra adam bırak pcnde dosya silmeyi word bile açamaz..(ntfs dosya sisteminden bahsediyoruz biliyorsunuz fat ta securitynin se si yok..)

has

Üye
deep kullanısan bu kezde yeni yükliyecegin programlar için deep i kapatıp tekrar açman gerekir buda epey vaktini alır.

B16

B16

Üye
kendine bi sistem qeri yükleme noktası oluştur kardes dosyan silinsede oluşturduqun yükleme noktasını tıkla yerine tekrar yüklencektir..

yaya55

Üye
geri dönüşüm kutusundan silinen bir dosya nasıl geri alınıyor bilen varmı ? yada geri dönüşüm kutusunu silmeyi bilen ?

DirtyNiqqa

DirtyNiqqa

Üye
geri dönüşüm kutusundan silinen bir dosya nasıl geri alınıyor bilen varmı ? yada geri dönüşüm kutusunu silmeyi bilen ?

Recovery My Files adında bir program war onu kullan. Sildiğin bütün herşeyi geri getirebiliyorsun.

iness117

iness117

Üye
arkadaşlar peki deepfreez i bölgesel olarak kullanabilirmiyiz yani sadece bir klasör için geçerli olacak şekilde?

istersensor

istersensor

Üye
aslında bu dediğin mümkün :

attrip komutu bu gibi işlerde kullanılabilir ..

mesela
F:/attrib +s +h +r DOSYA İSMİ.abc

dosya ismi abc ne silinir nede görünür .. bir sistem dosyası haline gelir .. görmek için görünüm ayarlarından sistem dosyalarını göster demelisin ..
ayrıca silinmeyen dosya diye bir şey yoktur .. bu sadece normal yoldan yanlışlıkla silinmesin diye alınmış bir önlemdir .. yoksa unlocker in silemeyeceği dosya yoktur ... ve gizli dosya gösterme programlarının da gösteremeyeceği bir şey yoktur ..

ayrıca bilgisayar ortamına girmiş hiçbir şey silinmez .. ;) bu da ayrı bir konu ...
silineni geri getirme programları işe yarar ama professyonell değildirler ..
profesyonel programlar 7.000 euronun altında değil :( ama piyasada gezen recuva- asc sistem care < içinde geri getirme var ..

kolay gelsin

Takipçi Satın Al

Üst Alt