Nokia E52 yakında geliyor...

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia E52 yakında geliyor...
İngiltere'de bazı online sitelerde 11 Ağustos itibariyle satışa başladı.
(Vergi dahil 280 Euro fiyatla)

Nokia E52 ingiltere fiyatı:
Kod:
http://www.mobilefun.co.uk/sim-free-nokia-e52-grey-p19694.htm

9 Sayfalık Nokia E52 incelemesi için:
Kod:
http://www.gsmarena.com/nokia_e52-review-384.php

1 aydır hergün saatlerce Nokia E52 ile ilgili siteleri ve haberleri takip ediyorum.
Her ne kadar bazı deniz aşırı ülkeler (ABD, Avustralya, Endonezya v.b ) ile bazı Avrupa (İngiltere, Avusturya, İsveç v.b ) ülkelerinde
el altından satışına başlanmışsa da henüz resmi olarak çoğu ülkede satışa sunulmadı ve stoklarda bulunmuyor.
Rivayete göre 28 Ağustos yada Eylül'ün ilk haftası çıkması bekleniyor.
Ağustos sonlarında çıkmasa bile Eylül ayı içerisinde çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Öyle ki, her ne kadar Nokia tarafından resmi bir tarih açıklanmamış olsa da,
Nokia E52'nin ilk kez tanıtıldığı 6 Mayıs 2009 tarihinde, yetkililer tarafından
söz konusu telefonun 2009'un üçüncü çeyreğinde (Yani En geç Eylül ayı içerisinde) çıkacağı belirtilmişti.
Benim tahminime göre Türkiye'ye vergi dahil 600-700 TL arasında bir fiyatla giriş yapacaktır.
(Bu fiyat 720 yada 750 TL'yi de görebilir ancak daha üzerinde bir fiyat beklemiyorum)
Nokia E52, özellikleri ve kolay kullanımıyla 2009 yılının en iyi telefonlarından biri olmaya aday.

Kısaca artılarına ve eksilerine değinmek gerekirse:

Her ne kadar yukarıda verdiğim inceleme sitesinde;
Kamera performansı yetersiz gibi belirtilmişse de;
Otofocus'lu olmayan ancak "Enhanced Focus" (İyileştirilmiş odak) özelliğine sahip 3.2mp kamerası ile ideal ve güzel çekimler yapabiliyor.
Video kalitesi de yeterli düzeyde. (Sanırım site editörleri fotoğraf konusunda fotoğraf makinesi kalitesi beklemişler)
Zaten incelemenin 7. sayfasındaki örnek resim ve videolara baktığınızda aslında kamerasının
mükemmel olduğunu göreceksiniz.
3G (Hatta 3,5G), A-GPS (Navigasyon), Wireless, Görüntülü Görüşme, Akselerometre, Office Editor, PDF reader, Dijital Pusula v.b tüm teknolojik özellikleri barındırıyor.
Klasik, kibar ve ultra-ince dizaynı ile kullanışlılığı mükemmel (Malumunuz kızaklı, kapaklı ve dokunmatikler ne kadar özellikli olursa olsun pek kullanışlı olmuyor)
İnanılmaz bataryası ile 28 gün bekleme süresi var.
8 saat aralıksız konuşma sağlıyor.
Menü ve özellikleri kişiselleştirilebiliyor.
Hafıza kartı yuvası telefonun yan tarafında değil arka kapağın altında.
Ancak hafıza kartını çıkarmak için bataryayı çıkarmak gerekmiyor. (Kart, bataryanın üstünde...)
Telefonun arka kapağı alüminyum'dan ve epeyce sağlam (Aynı Nokia 6300'daki gibi..)
600mhz işlemcisi ile Nokia'nın en hızlı ve yüksek işlemcili telefonlarından biri.
60 MB dahili hafıza ve kutu içinden çıkan 1 GB hafıza kartı var. (16 GB'a kadar hafıza kartı takılabilir)
Tv çıkışı yok ancak bu özelliğin çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Çoğumuz telefon ile PC arasında iletişim kuruyoruz.
Açıkçası sürekli telefonu TV'ye bağlayıp video yada resimlere bakanı hiç görmedim.
O kadar video ve ses formatını desteklemesine rağmen, incelemede eleştirilen hususlardan bir diğeride
Divx ve Xvid desteğinin olmaması olarak belirtilmiş. Ancak bu çok önemli değil çünkü
internetten telefon için divx ve xvid codeci yüklemek mümkün. (Ör: CoreCodec CorePlayer gibi.)
Symbian OS 9.3 işletim sistemine sahip.
N-gage oyunlarını destekliyor.
Yukarıda da belirttiğim gibi telefonda akselerometre yani hareket algılayıcı bulunuyor.
Telefonu yan çevirdiğinizde menü de yan dönüyor (Film izliyorsanız film de yan dönüyor)
Yeterli özellikle Müzik ve Video oynatıcısı mevcut.
Radyo'sunda RDS yani radyo tanımlama bilgisi alma özelliği var.
(Frekansı ayarladığınızda söz konusu radyonun tanımlı bilgileri, adı, telefonu v.s otomatik olarak ekranda geçer)
Telefonun ses çıkışı yeterli, Resim ve Video Galerisi aynı N serisindeki gibi.
Ayrıca konuşurken arka plandaki ses ve gürültüleri yok edip görüşmeyi daha net hale getiriyor.
(Gürültü yokedici özelliği)
Aklınıza takılan soru olursa özel mesajla iletebilirsiniz.
Bende bu telefonun Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Sağlıcakla kalın...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güzel bir telefon...

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
İyiymiş

yen

yen

Üye
Telefon çıkmıştr arkadaşlar 725tl link veriyorum sipariş etmek isteyen olur belkim çok iyi bir telefon bugün sipariş verdim resimli inceleöesini koyarım elime geçince link

=

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
maşallah hızlısın..

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Baya ..Galiba uzun süredir bekliyordu:)

shadow-61

Üye
Resmi olarak türkiyeye gelmemiş bir telefonu nasıl olur da türkiyede satıyorlar. Henüz gelmedi ve duyurusu da yapılmadı.Garip doğrusu

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Adam linki de vermiş:)

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
Forum kurallarını okuyun lütfen..Adam gibi konuş..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Verilen linkteki telefon bana göre büyük ihtimalle "ÇİN ÇAKMASI" arkadaşlar...
(Ya da yan sanayi veya test ürünlerinden biri. Yurtdışından getirilip yazılım çakılmış olma ihtimali çok fazla)
Her ne kadar fiyat düzeyi "orjinalinin beklenen fiyatını" yansıtıyorsa da, bana gerçek nokia gibi görünmedi pek...
(Site de sanki çin telefonu ithal eden 3-5 kişinin profesyonel görüntüsü vererek tasarladığı bir site gibi geldi bana).
Ayrıca Nokia E52'nin siyah rengi çıkmayacak...
Sarı Alüminyum, Metal Grisi, Koyu Gri (Siyaha Yakın) renkleri ile piyasaya sürülüyor.
Belki ileride "Nokia E52 Black Edition" olarak küçük bir fiyat farkı ile siyah rengi de piyasaya sürülebilir.

10 gün kadar önce Nokia Türkiye'yi aradım tekrar.
Birisi, Türkiye'de şuan için satışa sunulmayacak dedi.
Tekrar aradım, bu sefer de bir başka görevli, 2009'un son çeyreğinde bekliyoruz dedi.

Acil telefona ihtiyacım olduğu için şimdilik Nokia N79 aldım.
Şu anda Nokia'nın en gelişmiş ve en pahalı modelinden bile daha özellikli (hatta dünyadaki bütün özellikler var) olan bu telefonda (yani N79'da) tek kusur bulunuyor. Ve o kusur bana göre bütün özellikleri gölgede bırakıyor.
"TUŞ TAKIMI BERBAT"... Neredeyse son çıkan N97'den bile fazla özelliğe sahip olan telefona, (belki de bilerek) kullanışlı bir tuş takımı koymamışlar.

Her ne kadar tuşlarından nefret etsem de; N82, N95 v.s'den bile fazla ve üstün özellikleriyle şimdilik N79'u severek kullanıyorum. (Berbat tasarımlı tuşlardan dolayı bir yandan da Nokia'ya söverek tabi).

İlk aradığım görevli Nokia E52'nin Türkiye'ye gelmeyeceğini söylediğinde başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem yeridir.
İkincisi ise 4. çeyrekte geleceğini söyledi.
Bunun anlamı; Avrupa'ya göre birkaç ay daha gecikmeli gelecek...
(Ekim-Kasım-Aralık aylarında birinde ama kimbilir hangisinde...)

Nokia E52 geldiğinde; her ne kadar ucuza gidecek olsa da N79'u verip üstüne ekleme yaparak E52'ye geçerim artık :islik
Çünkü benim için rahat ve kullanışlı tuş takımı çok önemli faktörlerden biri...

Dip Edit: Site hakkında biraz araştırma ve inceleme yaptım. Sitenin sahibi olan firma yada kişinin pek çok online alışveriş sitesi var.
enucuzcep, ceptelefonubayisi, eavantaj, ucuzagel v.b siteler, bunlardan sadece 3 tanesi... Daha birkaç tane daha var sanırım.
Gelelim inceleme sonuçlarına; dolandırıcı değil gibi duruyor ama pek de güvenilir olduğu söylenemez. Sitede stokta diye görünen ürünü sipariş verip de 20 gün bekleyeni mi dersiniz, sipariş ettiği ürünün alt modeliyle karşılaşanı mı dersiniz, aldığı ürün çakma yada eksik çıkanı mı dersiniz... Varoğlu var.
Müşteri hizmetleri pek sağlam değil. Daha ucuza tedarik etmek için sipariş veren müşterisini haftalarca bekleten, bazı ürünlerin ucuz taklitlerini yollayan, hiçbiri olmayıp da sıkışınca parayı iade etmek zorunda kalan bir firma gibi görünüyor.
En iyisi resmi olarak Türkiye'ye gelmesini bekleyin, başınız ağrımasın.

darkasasteam

darkasasteam

Üye
saolasın tesekkurler

--------------- Ekleme ---------------

saolasın tesekkurler

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
tşk ler de e52 zaten daha önceden denilmişti verilcek diye hatta bir arkadaş linkini bile vermişti

mbist

Üye
Selamlar,
Arkadaşım KVK da çalışıyor. Kendisine E52 ne zaman TR ye gelecek diye sordum.
Bana Kasım ayında diye cevap verdi.
E51 kullanıcısı olarak arttırılmış özellikleriyle bu telefonu dört gözle bekliyorum.

Kolay gelsin

magicwave

Üye
Merhaba
Bugün Doğubank'ta bir dükkâna sordum,elimizde var garantili dediler 720 lira istediler..Dedim ki nasıl garantili olur daha cihaz Türkiye'de satılmıyor ki! Bana KVK garantili dediler..İyice huylandım..Sinir oldum adamlara,cebimde de para var,tamam getirin dedim alacağım..Getirdiler baktım renki turkuaz,dedim ki bu telefonun resmi olarak bu rengi yok,Türkçe kullanama kılavuzu nerde dedim,İngilizce var dediler.Ben de o zaman bu KVK nın garantili cihazı olamaz siz bunu bana 500 liraya da verseniz almam dedim,müşterilerinize karşı doğru olun dedim nerdeyse dayak yiyordum..Bu arada cihazı Yunanistan Atina Mediamarkt 'ta 299 euro ya buldum ve bir tanıdığıma aldırdım cihaz salı günü elimde olacak,sizinle görüşlerimi paylaşacağım..Bu arda bu foruma ilk kez yazıyorum..Altta ' Son Mesajdan alıntı yapmak istiyormusunuz? ' yazıyor sayın adminler ben Türkçe öğretmeniyim,soru ekleri ayrı yazılır,lütfen böyle güzel bir forumda buna benzer büyük hatalar yapmayalım..Saygılar..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler magicwave,

Görüşlerini ve izlenimlerini bekliyoruz...

sx1sever61

sx1sever61

Üye
şu sıralar E51 DÜŞÜNÜYODUM BU CİHAZ DA AKLIMI ÇELMİYO DEĞİL BEKLEMEDEYİM...

devrimbaris

Üye
1 aydir kullaniyorum, Hollandadan aldim , gayet guzel telefon.

devrimbaris

Üye
2.5 aydan beri bu telefonu kullaniyorum, Hollandadan almistim. Bekleme suresi 28 gun demis ama ben bunun 7 gun bile gormedim henuz. Ama bayagi kullanmama ragmen 2-3 gun rahat gidiyor. Telefon ozellikleri olarak basarili , kamerasindan cok sey beklemeyin ama titretiyorsunuz ne olursa olsun ama gunes isigindaki resimler gayet iyi. Benim basarisiz olarak buldugum ozellikleri sol scroll tusu benim bas parmagima(elim buyuktur) ters geliyor. Ikinci olarak internet baglantisi seceneklerinde bazi uygulamalar sizi es geciyor istemeden sizi evdeki wifi yerine 3g uzerine zorluyor bu hosuma gitmedi , sinir ediyor insani.
Maps uygulamasi cok guzel, garmin de kurdum ama nokia maps cok daha basarili bence, ama lisansi cpk pahali yillik 30-40 ilra olsa dusunebilirdim... ama 130-140 istiyorlar.

n.kececi

n.kececi

Üye
arkadaşlar bende telefonu yeni aldım baya kurcaladım. şık ve hafif telefon. şarjı şu an uzun gidiyor sebebi ise yeni olması. :D ayrıca Finlandiya malı Çin falan değil. sadece aksesuarlar ve batarya Çin malı. Allah o Çin'i bildiği gibi yapsın. :D kamerası N73 gibi değil. sebebi carl zeiss optik lensin olmaması. işlemci mükemmel hızlı. arm11 600 mhz. ses az çıkıyor anlamadım. güncelleme yapınca sizlere bildiririm. ben 6 taksit ile 600 liraya doğubank'tan aldım. Türkiye'de her yerde bulunmuyor. sipariş etmeniz lazım. güzel telefon başka ne diyeyim...:oke:

Üst Alt