Susuyorlar söyleyemiyorlar kampanyası hakkında ! Çok önemli bir kampanya

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Susuyorlar söyleyemiyorlar kampanyası hakkında ! Çok önemli bir kampanya
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından ülke genelinde başlatılan ve Tepebaşı Belediyesi’nin destek verdiği sokak hayvanlarına yönelik “Susuyorlar söyleyemiyorlar” kampanyası büyük yankı uyandırdı.

Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su bulmakta zorlanması üzerine şehir halkını ve hayvanseverleri duyarlı olmaya çağıran Tepebaşı Belediyesi, şehrin birçok noktasına yerleştirdiği afiş ve billboardlarla “kapımızın önünde bir tas su bulunduralım” mesajı veriyor.

Vatandaşlar tarafından duyarlılıkla karşılanan kampanyaya 7’den 70’e büyük destek veriliyor. Sokakta yaşayan ve özellikle sıcak yaz günlerinde içecek su bulamayan hayvanlara, kampanya sayesinde yardım eli uzatan vatandaşlar herkesi kendileri gibi bu örnek davranışa destek olmaya çağırıyorlar.
Tepebaşı Belediyesi yetkilileri sokak hayvanlarının acıksalar da, susasalar da bunu dile getiremediklerini belirterek belediye olarak her canlının yaşama hakkına duydukları saygıyı ortaya koymak için böyle bir proje başlattıklarını söylediler.
Hayvan Hakları Federasyonu Eskişehir temsilcisi Ayten Tutkun ise yaptığı açıklamada “Sokaklarımızı sokak hayvanlarıyla paylaşıyoruz, kısırlaştırma, aşılama ve kontrolleri Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılıyor ama yiyecek ve su bulmaları büyük sorun oluyor. Geçen sene 100’e yakın hayvanımızı sırf susuz kaldığı için kaybettik. Susuz kalmamaları için bir şeyler yapılmalıydı ve Tepebaşı Belediyesi buna büyük bir destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

( takipçisi olduğum motosiklet forumunda görüp aklıma düşen bir kampanyadır, lütfen herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin.. )

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: ebuş..., Burak, join_23 ve 6 diğerleri

Odysseus

Odysseus

Üye
Destekliyorum. Teşekkürler Salih.

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim

researcher

Üye
ben boyle bisi yapmıstım gecen senelerin birinde. Sonasında su kabı gidince guvercinler geliyor su kabını arıyorlardı...sanırım cok hayal kırıklıgına ugradılar... :(

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Çok çok öenmli bir nokta bu!.. Yiyecek veriyorlar ama suyu kimse düşünmüyordu. Neyse ki haklı bu konuda yerinde olarak bilinçlendiriyor yardım dernekleri.
Gerçi bizim kapının önüne koyduğumuz plastik kabı çöp toplayıcılar suyunu atıp götürüyorlar ama biz yine de inatla koyuyoruz.

Teşekkürler Salih.

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Susuyorlar söyleyemiyorlar....
Çok güzel slogan olmuş......

Cynical

Cynical

Üye
Duyarlı bir kampanya olmuş gerçekten. Kendimi bildim bileli evimizin önünden yaz kış suyu eksik etmeyiz ve hemen hemen her gün yenileriz suyu. Hayvanlar bile o kadar alıştılar ki kaptaki su bitince inatla kabın başında bekliyorlar.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ehe
Kızıyorlardır size de neden gecikti bu su diye :ehe

Pure Life

Pure Life

Üye
süper bir konu teşekkürler

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Gerçekten yapıyorlarsa dahi şaşırmam :gul:
O kadar zekiler ki aslında :)

Cynical

Cynical

Üye
Tabi ufak bir ayrıntıyı söylemedim. Bunu genelde o gün yemekte balık varsa yapıyorlar. :ehe
Eğer suları yoksa genelde kabın etrafında oturup miyavlıyorlar.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
E sofraya gelmek istiyorlar işte, hem zekiler hem görgülüler :islik

:ehe

Cynical

Cynical

Üye
Sofrayı onlara götürmeyi tercih ediyoruz öyle durumlarda. Onlar sofraya gelirse pek iç açıcı sonuçlar olmuyor. Tecrübe ile sabit. :)
Neyse konuyu daha fazla dağıtmayalım en iyisi. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Neden dağılsın :)
Sevgili dostlarımızdan iki kelam ediyoruz şurada :)
Ama dağılma potansiyeli var tabii...
:locked: :)

arslansem

arslansem

Üye
Başlık çok hoşuma gitti :)

SucX

SucX

Üye
Başlık herşeyi anlatıyor gerçekten
Bizim camın kenarında her zaman küçük bir kapta su olur kuşlar içsin diye
Dışarıya kedi köpekler içinde koymuştuk ama belediye temizlikçileri çöp diye atıyor durmadan, elimizden gelen anca bu kadar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
destekliyorum... güzel bir kampanya .

edwird

edwird

Üye
Bende destekliyorum dedem gorurse onur kırıcı bir şey yapabilir ama hayvanları seviyorum

Odysseus

Odysseus

Üye
Bende destekliyorum dedem gorurse onur kırıcı bir şey yapabilir ama hayvanları seviyorum

Edwird sen böyle konulara girer miydin. Deden her konuya giriyon diye kızıp balgam atmasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...