internet bir bağımlılık mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
internet bir bağımlılık mıdır?
Bilgisayar kullanmaya geçen yıl başladım ve o günden beri boş boş otursam dahi internet başından kalkmak istemiyorum. Evimde internetin kesildiği zamanlar boşlukta gibiyim.Acaba bu bir bağımlılık mıdır? Eğer öyleyse siz de bağımlı mısınız?

Pure Life

Pure Life

Üye
Tabiki bağımlılıkdır teknoloji hayatımızı işgal ediyor

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
:) ama ben bu işgali sevıyorum tıpkı sıgaram gibi

troubadour

troubadour

Üye
(sigaranı terket, inan ki arkandan ağlamayacaktır.)

İnternet bağımlılığı "Internet Addiction Disorder" (IAD) diye tıp literatüründe yer almıştır. Bağımlı olup olmadığını anlamak için internetteki yazıları oku bakalım ne diyor:)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
"Internet Addiction Disorder" internettek yazılar derken bu konudakı yazılar mı?

troubadour

troubadour

Üye
"Internet Addiction Disorder" internettek yazılar derken bu konudakı yazılar mı?

Türkçe olarak "internet bağımlılığı" diye arayabilirsin.
İngilizce olarak de "internet addiction disorder" diye arayabilirsin, örneğin

Odysseus

Odysseus

Üye
Ben genel anlamda bağımlılık değil zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Ya da sıkıntımızı gideren bir araç. Bağımlılık üzerine sitede birkaç resim var şimdi bulamam ama bulursam eklerim. 24 saatini bilgisayar başında geçirenlere bağımlı diyebiliriz. Ancak mesela benim gibi 6-7 saatini bilgisayar ve internete bağlayan birine bağımlı diyemeyiz. Bazıları eve alacağı gıda vs malzemeleri bile internetten sipariş veriyor başından kalkmamak için. İşte bağımlı bunlar.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
adem sen bir admınsın ve kalmıs oldugun saat normal bılgısayar basında. ben resmen bılgısayar basından kalkamıorum hıc bır sey de yapmıyorum sanırım ıc guc yok bu aralar ondandır

Cynical

Cynical

Üye
Eğer kişi sorumluluklarını yerine getiriyorsa, arta kalan zamanında her ne yapıyor olursa olsun buna 'bağımlılık' diyemem. Bu halde alışkanlık daha doğru bir kelime. Sonuçta her insanın kendine göre bir alışkanlığı vardır. Kitap okumak, gezmek, televizyon seyretmek, vs.
Ancak o kişi bu alışkanlığı sebebiyle sorumluluklarını yerine getirmiyorsa işte o zaman bu bir bağımlılıktır benim gözümde.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
evet haklsıın galıba

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Bence bagımlılık nederseniz deyin,Eger iş için kullanıyosan bilgisayrı ozamann bişey diyemem ama özellikle bilgisayarı açıp internette saatlerce dolaşıp, facebookta resim ekleyip , yorum yazıp , daha 2saat önce gördgün arkdaşınla msnde konuşuyosan bagımlılıktır.Bence
Adem kardeşim Admin oldugu için normal olarak fazla olması lazım ama netin başında 2-3 saateten fazla kalmak bagımlılktır çünkü harekete etmiyorsun, gözlerin herzaman tek notaya yogunlaşıyor, boyun hep aynı hizada bakmaktan kireçlenme yaşanıyor.Bence 2-3 sa fazlası bagımlılık, çünkü dışarı çık temiz hava al dolaş parka git arkdaşlarınla git, tavla at ,konuş ,sinemaya git , tiyatroya git, netin bagımlısı olmaktan kurtul
net insanları sosyalleştiriyomuş gibi gösterir ama emin ol aSosyal yapıyor.
Ben şuna şahit oldum, bazı insanlar yanyana gelince birşey bulup konuşamıyorlar çünkü alışmışlar yazışmaya yan yana gelince tıkanıyorlar.
Benden tavsiye netin bagımlısı olcagına sosyal hayatın bagımlısı ol...

troubadour

troubadour

Üye
"Bağımlılık" saatle ölçülen bir olay değil, bu konuda bilgi edinmek için internete bakın. En belirgin göstergesi "vazgeçememek" ve bunun için baheneler uydurmak.

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Ben genel anlamda bağımlılık değil zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Ya da sıkıntımızı gideren bir araç. Bağımlılık üzerine sitede birkaç resim var şimdi bulamam ama bulursam eklerim. 24 saatini bilgisayar başında geçirenlere bağımlı diyebiliriz. Ancak mesela benim gibi 6-7 saatini bilgisayar ve internete bağlayan birine bağımlı diyemeyiz. Bazıları eve alacağı gıda vs malzemeleri bile internetten sipariş veriyor başından kalkmamak için. İşte bağımlı bunlar.

:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt