Türklerin İlginçlikleri.....Çoğu Tanıdık Gelecek:DDDDD

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Türklerin İlginçlikleri.....Çoğu Tanıdık Gelecek:DDDDD
1. Kâğıt mendili kumaş mendil gibi günlerce buruşuk şekilde cebinde taşır.

2. Serçe parmağını kulağına sokup iyice sallayarak karıştırır.

3. Sakal trası olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kağıtlar yapıştırır.

4. Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretir.

5. Sahilde mayosunu kabinde giymek yerine arkadaşlarına havlu tutturarak giymeye çalışıp bir de arkadaşlarına "bakmayın lan" diye çıkışır.

6. Çorabının kirlenip kirlenmediğini burnuna götürerek kısa süreli koklayarak anlayan kişi temizliğine düşkün bir Türk´tür.

7. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilen ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

8. Cebinden çıkardığı paraların içinde en eskisini özenle arayıp bulduktan sonra para üstü verir.

9. Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar, sonra tekrar ağzına koyar.

10. Dişlerini gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanır.

11. Dingildeyen bir masanın ayağına kâğıt sıkıştırma fikri bir Türk´ündür.

12. TV´de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhatap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinemaseverlerdir.

13. Gazete kağıdını en iyi şekilde kullanır.(Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi )

14. Plastik yoğurt kabini saksı yapar.

15. Arabasının arkasına yazı yazar .(Rahmetli de sollardı, tek rakibim THY, kroyum ama para bende)

16. Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.

17. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanın üstünü başka bir örtü örterek kullanır.

18. Tüp kaçırıyor mu, kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eder.

19. Otoyolda, otomobilin gaz pedalına tuğla koyup, yorulmadan kullanma fikri bir Türk´ündür.

20. Elektronik hesap makinesini, uzaktan kumandasını naylona sarmış, üzerine de ambalaj lastiği geçirmiş birini görürseniz Türk´tür o.

21. Rüzgarlı havalarda küller uçmasın diye küllüğe su koyar.

22. Serçe parmağını kulağına sokup iyice sallayarak karıştırır.

23. Ancak bir Türk gazete bulmacasını hep başkalarına sora sora çözebilme becerisini gösterip kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.

24. Sakal traşı olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kağıtlar yapıştırır.

25. Soba borusu akıttığında yoğurt kaplarını telle soba borusuna bağlar.

26. Nezle olunca tuvalet kağıdını uzun bir şerit yaparak kullanır.

27. Diş fırcasıyla dişini firçalamayıp da saçını boyamak için kullanan birini görürseniz, o saçını seven bakımlı bir Türk'tür.

28. Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretir.

30. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilir ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

31. Bir dükkana girip onun bunun fiyatını sorduktan sonra "Abi araba beş dakka dursun, ben hemen geleceğim" deyip 2 saat sonra gelir.

33. Trafikte ambulansın peşine takılıp kalabalıktan kurtulup uyanıklık yaptığını zanneder.

34. Kağıt paraların üzerine not alır ve parayı harcadığı için notu kaybeder veya elden ele dolaşacağını bildiğinden komik yazılar yazar. (Paranın ön yüzüne "Tehlike anda arkayı çeviriniz!" yazıp anında çevirince de "Şimdi değil tehlike anında!" yazanlardan bahsediyoruz)

35. Çocuğu yanlışlıkla elini kestiği veya düştüğü için ağladığında elini kesti veya düştü diye çocuğunu döver.

36. Taksi tuttuğunda taksicinin yanına oturur. Eğer üç dort kişi taksi tutuyorsa taksi parasını verecek kişi ön koltuğa oturur.

37. Kürdanla dişini karıştırıp önce çıkarıp bakar sonra tekrar ağzına koyar.

38. Teyp fişi veya televiyon fişi kablosunun bakır teli dışarı çıkmışsa çocukları elektrik çarpmasın diye bakır teli selobantla yapıştırır.

39. Ailece televizyon izlenen bir evde kumanda babanın elindeyse o ne izlerse diğerleri de onu izlemek zorunda kalır.

40. Çantasının içinde yeni tanıştığı birisine bile çekinmeden göstermek üzere en güzel fotoğraflarını ve aile albümünü taşıyan birisini görürseniz hemen boynuna sarılmayın yoksa çantayı kafanıza yiyebilirsiniz çünkü o kişi bir Türk kızıdır.

41. Bir Türk esnafı , müşterisinden aldığı parayı önce iki ucundan tutup iki defa gerginleştirir, daha sonra da güneşe doğru tutup bakarak sahte olup olmadığını anlamaya çalışır.

42. Evin bir odasının ampulü patladığı zaman yenisini almayıp daha fazla kullanmadığı bir odanın ampulünü onun yerine takar.

43. Evinde bulunan saksıların dibini kül tablası olarak kullanır.

44. Dişlerini gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanır.

45. İşinde iyi olan birisine hakaretle iltifat eden bir Türk'ten başkası olamaz. ("Şerefsizin oğlu ne iş yapmış be kardeşim helal olsun" gibi..)

46. Aracın sinyal lambaları dururken kolunu çıkararak "Dönüyorum" hareketi yapar.

47. Yemeğin etini en sona bırakır.

48. Trafik ışıkları kırmızıdan yeşile döndüğünde önündeki herkesi sanarak kornaya basar.

49. Dingildeyen bir masanın ayağına kağıt sıkıştırma fikri bir Türkündür.

50. Dişlerinin arasından "vııj vııj" diye ses çıkarır.

51. Tv'de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhatap olan ("Dur oraya gitme öldürecekler seni") Türk sinema severlerdir.

52. Arabasina horoz, köpek sesli korna taktırma fikrinin patenti bir Türk'e aittir.

53. Gazete kağıdını en iyi şekilde kullanır. (Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi..)

54. Plastik yoğurt kabını saksı yapar.

55. Arabasının arkasına yazı yazar. ("Rahmetli de sollardı", "Tek rakibim THY", "Kıroyum ama para bende")

56. Uçakta bulunan tanıdıklarına uçak havalandıktan sonra görmeyeceğini bildiği halde el sallar.

57. Çiğnediği sakızı daha sonra çiğnemek üzere kafasındaki tülbente yapıştıran bir Türk kadınından başkası değildir.

58. Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.

59. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanin üstüne başka bir örtü örterek kullanır.

60. Geçirdiği bir trafik kazasından sonra kanlar içinde çıkıp çarpılmış arabasına üzülür.

61. Tüp kaçırıyor mu kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eder.

62. Otoyolda otomobilin gaz pedalına tuğla koyup yorulmadan kullanma fikri bir Türk'ündür.

63. Elektronik hesap makinesini uzaktan kumandasını naylona sarmış, üzerine ambalaj lastiği geçirmiş birini görürseniz Türk'tür o.

64. On yıllık bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarını çıkarmadan kullanma becerisini gösterir.

• Beğen
Tepkiler: wizard_pislick, Onur Saka, ofdoganoz ve 2 diğerleri

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
58. Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır
hahha koptum yaa süper şeyler :ehe ... teşekkürler :ehe

tatlı çilek

tatlı çilek

Üye
28,29,30,49,53,58,59,61 bunlar başlarda da yazıyor =)

8. Cebinden çıkardığı paraların içinde en eskisini özenle arayıp bulduktan sonra para üstü verir. (mesela ben hiç böyle bişey yapmam kıh kıh kıh)

Da®kness

Da®kness

Üye
''Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretir.'' :)
Bizim arkadaş daha geçen hafta Sasalı Doğal Yaşam Parkında papağana tekrar ettirmeye çalışıyordu. Çevremizde insanlar... Yerin dibine girdim uzaklaştım ondan. Fındık beyinli adam. :@

neden bazı maddeler 3- 4 kez tekrarlı ?

Cynical

Cynical

Üye
Salih Baba™;1528933' Alıntı:

35. Çocuğu yanlışlıkla elini kestiği veya düştüğü için ağladığında elini kesti veya düştü diye çocuğunu döver.

Malesef...

Bora

Bora

Üye
Bende çoraplarımın kirlendiğini anlamak için koklarım:) BAzı maddeler 2-3 kere tekrarlamış.Düzeltilirse iyi olur okuma zevkimiz kaçıyor yahu:)

Teşekkürler.

SucX

SucX

Üye
Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilir ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

Bu da ilginç bir durum :)
teşekkürler

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Plastik yoğurt kabını saksı yapar.

Bundan tek saksı değil herşey yapıyorlar.....:D

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
:kop: :kop:
Harikaydı..
Telefonuma indirdim yazıları..
Herkese okurum; okurken de sen aklıma gelirsin Salih. :ehe

Feel It

Feel It

Üye
1. Kâğıt mendili kumaş mendil gibi günlerce buruşuk şekilde cebinde taşır

Ben 9-10 yaşlarında bayramda topladığım paraları bayramlık kıyafetlerin içinde unutmuştum gelecek sene baktım ki içinde servet yatıyor :)

7. Daha birinci telefon zili çaldığında telefonun başına dikilen ama açmak için ikinci kez çalmasını bekler.

Son derece doğru..

12. TV´de film seyrederken filmin oyuncularıyla muhattap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinemaseverlerdir.

Filmlerde pek başıma gelmez ama maç oldumu evde teknik direktör kesilirim :)

Bu da benden olsun

65. Özellikle Ege Bölgesi'nde yaşayan 7-14 arası Türkler çiğdem (çekirdek sizin tabirinizce) ile kola aldıkları zaman kolayı bardağa koyar, çiğdemlerin içini çıkarıp çıkarıp kolanın içine atar. Sonra kolasını yudumlar :)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
:kop: :kop:
Harikaydı..
Telefonuma indirdim yazıları..
Herkese okurum; okurken de sen aklıma gelirsin Salih. :ehe
:ehe:ehe:ehe

--------------- Ekleme ---------------

65. Özellikle Ege Bölgesi'nde yaşayan 7-14 arası Türkler çiğdem (çekirdek sizin tabirinizce) ile kola aldıkları zaman kolayı bardağa koyar, çiğdemlerin içini çıkarıp çıkarıp kolanın içine atar. Sonra kolasını yudumlar :)
Güzel Fantezi.....:)

kenanfast

Üye
Tüp kaçırıyor mu kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eder.
buna inanmadım
Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır.
buda en çok ilgimi çeken oldu :D paylaşım için teşekkürler

Sehzade

Üye
dunyada ayrann son yudumuyla durumun son lokmasini denk getirebilen tk milletiz xD

Onur Saka

Onur Saka

Üye
[QUOTE]Tek abdestle beş vakit namaz kılmak için iki büklüm kıvranır. [/QUOTE]

Bu Süperdi hala Gülüyorum Yahuuuu :kop::kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt