İlk Çocuğa Daha Az Tolerans Gösterilir!!!

Sponsorlu Bağlantılar

İlk çocuğa gerçekten daha mı az tolerans gösterilir?

• EVET

Kullanılan: 5 62.5%
  • Hayır

Kullanılan: 3 37.5%

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
İlk Çocuğa Daha Az Tolerans Gösterilir!!!
Arkadaşlar malumunuz birden fazla çocuklu ailelerde ilk çocuk genelde çok fazla ezilir, daha fazla üstüne düşülür; ya da en azından böyle bir inanış vardır. Sizin fikirlerinizi merak ettim. Ankete katılımınızı bekliyorum.

Cynical

Cynical

Üye
2 çocuklu ailelerde genellikle ilk çocuk farklı bir muameleye maruz kalır. Sonuçta o abla/ağabey'dir, kardeşine örnek olmak, onu kollamak mecburiyetindedir vs. Özellikle de iki kardeş arasında belirgin bir yaş farkı varsa.
Ama 3 ve daha fazla çocuklu ailelerde baskının daha çok ortanca kardeşte/lerde olduğunu düşünüyorum. Sonuçta o hem kardeş, hem de ağabey/abla durumunda ve ne ilk gözağrısı ne de son...
Tabi bunlar ebeveynlerin çocuklarına eşit muamelede bulunma zorunluluklarını ortadan kaldırmıyor. Eğer bir dengesizlik varsa burada kabahat çocuklarda değil anne ve babada.

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Evet diyorum.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Ben ailenin ortancasıyım. Ailem herkese aynı ilgiyi gösteriyor.

tatlı çilek

tatlı çilek

Üye
bu büyükleride hiç anlamam evin küçük bireyi olarak daha fazla sevgi istemem suçmu :O
Ama anne ve babaların böyle bir davranışta bulunacağını pek sanmıyorum sonuçta ilk olan evin gözbebeğidir bunu da unutmamak lazım.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
onu bilmemde evin tek erkegi olmak cok daha ayrıcalıklı :D:D 4 kız bir erkek

researcher

Üye
Sanmıyorum... Ama en kucuk her zaman en toleranslıdır..

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar.Ben ilgiden bahsetmiyorum. Aile tabiki iki çocuğa da eşit ilgi gösterir. Ama yaptıkları hatalara tolerans kat sayıları farklıdır. Misal:

14-15 yaşlarındayım. Bir gün halı sahada maça gideceğim diye kurs yok dedim. Hem de maça diye evden çıkıp, bir arkadaşımla otogara gittim. Onun işi vardı, işini halledip oradan sahaya gidecektik. Okuldan aramışlar.Eve döndüğümde diyalog kısmı çok kısaydı:
Baba:Kurs yok muydu bu gün sabahın köründe maça gittin?
Ben: Yok diye biliyordum (23 Nisan Cuma'ya denk gelmişti, kurs Cumartesi günü)
Baba: Hımm.Peki hangi sahadaydınız. Ben bir iki yere geldim aradım seni göremedim.
Ben: Şeyy, ee .... sahadaydık, lavaboya falan gitmişizdir o yüzden görememişsindir.
Baba: NE LAVABOSU LAAAN..................
Ben: Sonrasını hatırlamıyorum...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neredeyse aynı şeyi 14 yaşındaki kardeşim yaptı ve diyalog şu şekildeydi:
Baba: Neredeydin oğlum?
Kardeşim: Maçtaydııık!!
Baba: Ne maçı len kerata, seni izlemeye geldim 1 saat bakındım yoktun oralarda. Madem başka bir yere de uğrayacaksın haber versene.
-SON-

Demek istediğim tam olarak yukarıdaki. Yani babam her iki tepkiyi de hem beni, hem de kardeşimi sevdiği için, bizim hakkımızda endişelendiği için vermiştir; bunda şüphe yok. Ama tepkilerin dozajı farklı bunu anlatmaya çalışıyorum.

™мaxiмємσ!

™мaxiмємσ!

Üye
:@bende2 kardeşiz ben ağabiyim ben ona biş yapınca kızıyolar o önüüüne gelene girişio melek oluo

zombiget

zombiget

Üye
valla bizim ailede herkeze aynı sevgi gösteriliyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt