N73 Hafıza Kartı Tavsiyelerinizi Bekliyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
N73 Hafıza Kartı Tavsiyelerinizi Bekliyorum.
Arkadaşlar ben N73 için hafıza kartı alıcam.Burda 1 GB Mini SD hafıza kartları 10-15 arası değişiyo.4 GB Mini SD kartı 25 TL ye buldum.Güvenilir bi yer.Sizce hangisini alayım.Fiyat olarak bakarsak tabi ki 4 GB dersiniz ama 4 GB telefonu kasar mı? Telefon kaldırır mı görüşlerinizi bekliyorum.Ayrıca N73 için tavsiye ettiğiniz programlar varsa lütfen ekleyin ve açıklamasını yazarsanız sevinirim.Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

benhjk

benhjk

Üye
4gb muhtemelen kasar n73 zaten 2 gbik hafıza kartı olunca bile çok kasıyo programları forumlarda bulabilirsin

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
4gb muhtemelen kasar n73 zaten 2 gbik hafıza kartı olunca bile çok kasıyo programları forumlarda bulabilirsin

kardeş öncelikle sağol.peki ben 4 gb alsam bu ram programlarıyla 10 mb dan daha fazla kullanamaz mıyım ram olarak.Mesela alsam 100 mb ı ram yapsam kasmayı önler mi? bide programlara baktım bişeyler buldum ama ayrı olarak tavsiye programlarınızı beklerim yinede.

benhjk

benhjk

Üye
o 10 mb yer açar dedğin programı biliyorum ben denedim pek bi faydasını görmedim

Cynical

Cynical

Üye
N73 4gb hafıza kartını çalıştırmaz. 4gb ve fazlası kapasitedeki kartlar HC, yani N73'ten yeni ve telefonun desteklemediği bir teknoloji bulunduruyorlar. N73 için maksimum 2gb'lık bir kart kullanabilirsin ve iyi bir marka olursa kasma filan olmaz. Ben hem Kingston hem de Toshiba kullandım. Ikisi de hızlı ve kullanışlıydı.

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
N73 4gb hafıza kartını çalıştırmaz. 4gb ve fazlası kapasitedeki kartlar HC, yani N73'ten yeni ve telefonun desteklemediği bir teknoloji bulunduruyorlar. N73 için maksimum 2gb'lık bir kart kullanabilirsin ve iyi bir marka olursa kasma filan olmaz. Ben hem Kingston hem de Toshiba kullandım. Ikisi de hızlı ve kullanışlıydı.

satılan yere ben gitmedim abim gitti.dükkan sahibi n73 için demiş.nokia nın sitedede kaldırmıyo gözüküyo.Ama 3120c te en fazla 2 gb gözüküyo nokia da yanlış hatırlamıyorsam.Ama 4 gb kullananlar olduğunu duydum.En azından öyle yazmışlardı :)

oguziverson

oguziverson

Üye
eğer hafıza kartı hc değilse çalıştırabilir onu bilmiorum ama bn n73 üme 2 farklı marka gb taktım kesinlikle çalıştırmadı yani hc ise hafıza hartı hiç şansı yok çalışmasının ,bn bu konuyu çok araştırmıştım hc olmayan varmış ama bn hiç rastlamadım ve bulduğum sitelerde hem yabancıydı adam bu n73 için demişse cesareti varsa almadan önce teline taksın baksın çalışırmı hadi bakalım kolay gelsin
:oke:

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
eğer hafıza kartı hc değilse çalıştırabilir onu bilmiorum ama bn n73 üme 2 farklı marka gb taktım kesinlikle çalıştırmadı yani hc ise hafıza hartı hiç şansı yok çalışmasının ,bn bu konuyu çok araştırmıştım hc olmayan varmış ama bn hiç rastlamadım ve bulduğum sitelerde hem yabancıydı adam bu n73 için demişse cesareti varsa almadan önce teline taksın baksın çalışırmı hadi bakalım kolay gelsin
:oke:

teşekkürler öncelikle. 25 TL uygun mu 4GB için peki? Bulunduğunuz şehirlerde tahminen ne kadardır?

oguziverson

oguziverson

Üye
bide şu hafıza kartının 100 mb ını ram yapsam saçmalığı ne onu anlamadım ram snce programla yükseltilebilir bişeymi arkadaşım böle programlara kanmayın lütfen öle bişey olsa öncelikle pc lerde olurdu program ,parayla 4 gb ram satıldığını hiç duymadınızmı hani takıolar pcye programla artırmadıkları şey heçççç.:nono::kop:

--------------- Ekleme ---------------

evt 25 tl uygun:)

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
bide şu hafıza kartının 100 mb ını ram yapsam saçmalığı ne onu anlamadım ram snce programla yükseltilebilir bişeymi arkadaşım böle programlara kanmayın lütfen öle bişey olsa öncelikle pc lerde olurdu program ,parayla 4 gb ram satıldığını hiç duymadınızmı hani takıolar pcye programla artırmadıkları şey heçççç.:nono::kop:

--------------- Ekleme ---------------

evt 25 tl uygun:)

abi o program bilgisayarlarda var program yüklersen flash belleği ram olarak kullanabiliyorsun(xpde).Vistada programsız yapabiliyorsun.Ayrıca harddiskin bi bölümünüde istersen ram olarak kullandırabiliyorsun :coold:

-------------- Ekleme ---------------

ama bunlar tam verim sağlamıyo tabi.mesela 1 gb yer ayırırsan 256lık ram gibi çalışıyo.

oguziverson

oguziverson

Üye
o zmn neden mesela 1 gb 2gb die satılıo ramlar madem arttırabiliosun hadi pcde belki bi ektisi oldu hafızayı rahatlatmaya yaradı telde olması zor bnce ,
konuştuğumuz şey ram sonuçta takılıp çıkartılabilen sınırlandırılmış olan şey
bnde denedim pcde biyerden rakamları değiştirerek ramı yükseltiodun ama pc ilk açılırken sistemi öğrenmek için f2 ye basıosun orda her türlü şey yazıo bilgisayarınla ilgili ordan baktım rame hala aynı neyi değitiriosun rakamlarla oynadığında yada program nasıl yapıo flash bellekten yada harddiskten orası şüpheli:sn:

Oqzhn

Üye
    Konu Sahibi
abi ramin harddiskten tek farkı vardır.harddisk bilgileri saklar.ram ise bilgileri üzerinde işler.yani programı kurduğun zmn harddisk bilgiyi saklamıyoda o kısmında bilgiyi işliyo.ama harddisklerdeki veri akışı ramlere göre biraz yavaş olduğu için tam verimli olmuyo.dediğim gibi 1 gb yer ayırırsın 256 gibi çalışır en fazla.ayrıca biosta görünmemesi gayet doğal çünkü bios anakartta olan bilgileri gösterir.yani anakartta ne takılıysa onu gösterir harici şeyleri göstermez.

oguziverson

oguziverson

Üye
şey sorcam mesela oyun 1 gb ram istio bizde 512 mb var dediğin işlemleri yaparsak programla fln iş çözülüomu?merak ettim bunu.çözülüosa iiymiş
nese konun başka bişeydi değiştimeyelim şimdi :)

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Napıcan 4gb al 2gb kullan öyle bişey olsa duyulurdu ben hic duymadım dandik bir hafıza kartıdır o kesin sonra tele zarar verir ben hic tavsiye etmem dostum

şun

Üye
arkadaşlar n73 2 gb hafıza kartını çalıştırmıyo hiç görmüyo neden acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt