Atatürk'ün silueti görünmeye başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Atatürk'ün silueti görünmeye başladı

Ardahan'ın Damal ilçesinde Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk silueti bu yıl da görünmeye başlandı.

Damal ilçesine bağlı Yukarı Gündeş köyü Karadağ sırtlarına her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında 17.55-18.10 saatlerinde izlenebilen Atatürk siluetini görmek için ilçeye çok sayıda vatandaş geldi.

Doğa mucizesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. Siluetin izlenmesi için her yıl Damal Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde 13. Damal Şenlikleri ise 5 Temmuzda yapılacak.

Atatürk'ün siluetinin izlenmesi ile birlikte halk oyunları topluluğu gösterileri, konserlerin yer aldığı şenlik etkinlikleri kapsamında ayrıca '' Atatürk ve Doğa'' konulu konferans düzenlenecek.

Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda verilecek konferansa, Kafkas ve Ardahan üniversitelerinden öğretim üyeleri katılacak.

SİLUETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI
Atatürk silueti, ilk defa 1954 yılında Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Siluetin, 1975 yılında Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.

Damal ilçesinde 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor.

• Beğen
Tepkiler: -YARINIYOK-, Odysseus ve akula

Bora

Bora

Üye
İnanılmaz

turkordu

turkordu

Üye
Muhteşem bişey

akula

akula

Üye
bize bişiler anlatmaya calışıyor olabilir :)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Allahım Ya şu güzellige bakın, tek kelime ile süper

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Seneye bu zamanlar orada olacağım kısmetse. Bu süper manzarayı canlı canlı seyreylemek istiyorum. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Çok uzak yahu bana :ss
Ama kim bilir belki bir gün gidebilirim :)
Haber için teşekkürler Doğuş!..

Salihyet

Salihyet

Üye
Damal şenliği nedir ? :allalla:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
keşke biz de gidebilsek

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Çok uzak yahu bana :ss
Ama kim bilir belki bir gün gidebilirim :)
Haber için teşekkürler Doğuş!..

Seneye eve çıkarsam eğer, gelirsiniz Kars'a, beraber gideriz, gezeriz. :) Gerçi benim seneye bu zamanlar finallerim olacak ama ayarlarız sanırım bir şeyler.. :dry:

Damal şenliği nedir ? :allalla:

Ardahan Damal ilçesinin Atatürk silüetinin görünmesi şerefine düzenlenen bir şenlik; güreş, yöresel oyunlar vs. çok eğlenceli oluyormuş. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İstanbul buluşmasına gelemiyorum ama belki Ardahan buluşmasına gelebilirim :)

Şaka bir yana 6 ay sonra davalara girmeye başlayacağım. Yurdun dört bir yanına gitme ihtimalim var. Erzurum da bunlardan biri. Yaparız bir doğu buluşması...

bora_16

Üye
harika

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İstanbul buluşmasına gelemiyorum ama belki Ardahan buluşmasına gelebilirim :)

Şaka bir yana 6 ay sonra davalara girmeye başlayacağım. Yurdun dört bir yanına gitme ihtimalim var. Erzurum da bunlardan biri. Yaparız bir doğu buluşması...

Şark buluşması .. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...