BİOS GÜNCELLEME VE OVERCLOCK "U8798 Biostar VIA P4X400 Socket 478" ???

Sponsorlu Bağlantılar

by_lonelyman

by_lonelyman

Üye
    Konu Sahibi
BİOS GÜNCELLEME VE OVERCLOCK "U8798 Biostar VIA P4X400 Socket 478" ???
Dostlar benim iki sorum var
1. floopy olmadan bios güncellemesi nasıl yaparım? XP üzerinden güncelleme yapan bi program varmış benim bios ile uyumlu ama biostar resmi sitesinden indiremedim başka yerdede bulamadım, ne kullanabilirim?

2. ramlari ellemeden ve voltaj yükseltmeden o/c yaptım işlemci 2.20 ghz oldu ama bir, iki saatte bi reset atıyor bende şimdi normal kullanıyorum, sağlıklı bi o/c nasıl yaparım ve bu sistemde maximum neye ulaşabilirim, anakarttan jumperlarla oynamam gerebilirmi?

güzel bi anlatım bekliyorum resimli olursa sevinirim:)

U8798pro Biostar VIA P4X400 Socket 478 - ANAKART
Intel Celeron 2.00GHz - CPU
NVIDIA GeForce4 MX 440 / 64MB - VGA

1 GB DDR 400 MHZ - RAM
20GB SEAGATE + 30 MAXTOR - HDD

ANAKARTIN ÖZELLİKLERİ "U8798pro Biostar VIA P4X400 Socket 478"
ÜZERİNDE Phoenix - AwardBIOS v6.00PG BİOS VAR

General Features
- Socket 478 CPU Interface
- VIA P4X400 Northbridge
- VIA VT8235 Southbridge
- Supports up to 533 MHz front side bus (FSB)
- Supports up to 2 GB of DDR2700 or DDR3200 RAM
- Integrated CMI9739 6-channel Audio
- Integrated VT6103 10/100 Ethernet
- Integrated USB 2.0
- Phoenix BIOS
- ATX Form Factor
Expansion Slots
- Three (3) 184-pin DDR Slots (200 or 266MHz)
- One (1) AGP Slot - 8X
- One (1) CNR Slot
- Five (5) PCI Slots
- Two (2) UDMA/133 Connectors (backwards compatible with
previous standards)
- One (1) Floppy Connector
External I/O
- Two (2) PS/2 Ports (one for mouse, one for keyboard)
- One (1) standard 25-pin parallel port
- Two (2) standard 9-pin ports
- Four (4) USB 2.0 ports, with a header for four additional
ports
- One (1) standard RJ-45 10/100 Ethernet port
- Line in, Line out, Microphone in jacks
CPU Support
- Pentium 4 up to 3.06 GHz
- Celeron up to 2.4 GHz
- 400/533 MHz FSB
Regulatory Approvals
- FCC
- CE

Retail Box Includes
- Biostar Socket 478 ATX motherboard,
- Driver CD
- One (1) 80-wire UDMA/133 cable
- One (1) FDD cable
- User Manual
Notes
- Model: U8798P
Requirements:
* The rest of the system Informational Links

İKİ KONUDA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TŞK:oke:

• Beğen
Tepkiler: kraldost15

djserkan37

djserkan37

Üye
:islik:islik:islik:islik:islik:islik:islikNe Demek İstediğini Anlamadım...:bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem:

by_lonelyman

by_lonelyman

Üye
    Konu Sahibi
:islik:islik:islik:islik:islik:islik:islikNe Demek İstediğini Anlamadım...:bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem::bilmem:

açık anlatamadımmı :(
önce anakartımın bios güncellemesini yapmak istiyorum fakat flopy yok ve biostarın resmi sitesinde xp üzerinden güncelleme yapan program göremedim.. en son güncelleme 2007de yayınlanmış U8798R07pro olarak ve benim bios 2003ten bu yana güncellenmemiş durumda bende şuan U8798R02pro olarak gözüküyo 1. sorunum bu

2. sorum ise bu sistemde sağlam bi overclock nasıl yaparım maximum işlemci hızımı nasıl ölçebilirim yada belirleyebilrim. işlemcim 2.0 celeron ramlari oynamadan ve voltaj yükseltmeden sadece çarpanları değiştirerek 2.20ghz'e çıktım ama pc arada bi reset atar oldu bende eski haline geri döndüm:)

YARDIM BEKLİYORUM...:agla

--------------- Ekleme ---------------

Meğer biostarın com.tw (taiwan) uzantılı bi sitesi daha varmış ben devamlı usa da geznip duruyodum iyimi :ehe burda xp üzerinden güncelleme yapan "bios update" adlı bi program buldum indirdim ama şans işte oda çalışmadı :( çok okuyanmı çok gezenmi bilir hesabı hem nette baya bi gezindim hemde konuyla alakalı ne buldumsa derinlemesine inceleyip okudum :)

sonuç olarak Phoenix - AwardBIOS ve AwardBIOS'lar için xp üzerinden bios güncellemesi yapan en uygun programın winflash olduğunu öğrendim,
hata yapmamak için programın nasıl çalıştığınıda araştırdıktan sonra << bakmak isteyenler için TR çevirisi

winflash'ı çalıştırıp indirdiğim güncelleme dosyanı göstererek floppy olmadan, xp üzerinde biosumu başarılı bi şekilde güncelledim :)

geldik ikinci soruya :ehe
bi kaç arkadaştan sahip olduğum anakartla o/c yapılmadığını duysamda yılmadım araştırdım onuda çözdüm :ehe
bendeki gibi düşük donanımlı bi kasanız varsa ve sağlam soğutuculara sahipseniz bilinki %34 değerinde bi o/c yapabilirsiniz :ehe

ama bende ekstra 1 fan olduğu için %16'ya kadar çıkıp %13de kaldım :@ nasıl mı?

celeron2.0ghz'de standartı 20X100mhz olan işlemci çarpanları 105mhz'ten başlayıp birer birer arttırarak pc'ye reset attım her seferinde pc'ye reset atarak ve bios ekranından sıcaklıkları takip ettim %16'ya çıktığımda 2300mhzi aştım ve işlemci 54-55 dereceyi gösteriyodu buda bana fazla geldi %13e geri döndüm şuanda celeron 2.0ghz işlemci 2260mhz olarak çalışıyo +260mhz'de bişey demi :oke: sahip olduğum ilk pc pentium MMX 166mhz'di değerini bilmek lazım :)

bende 1gb pc3200 400mhz ram var, ramlari 1:1 konuma getirip işlemciyle aynı frekansta çalışmasını sağladım bunu yaparken sanki ramler 400mhz'den düşük çalışacakmış gibi bişey geldi aklıma ama işlem sonunda gördümki öle değilmiş :) daha sonra 2.4v olan değeride 2.7v yapıp biraz daha güç takviye ettim, artık 450 mhz'de çalışıyolar ve artık reset falan atmıyor :oke:

tam ayarları kaydedip çıkayım derken oda ne elim bide vga'ya değmiş :ehe
hazır girmişken onuda 128mb'a yükselteyim dedim ayarlarıda manual'e çevirdim bugüne kadar olmamıştı ama belkide bios güncellediğim içindir, bi baktım oda oldu :oke:

kısaca özetlemek gerekirse tek kuruş harcamadan
intel celeron 2.0ghz @ 2260mhz
1gb ddr pc3200 400mhz @ 450mhz
GF MX440 / 64mb @ 128mb haline gelmiştir, sıcaklıklarda anormal bi değişmede yoktur saygılar...

KEŞKE HDD İÇİNDE O/C GİBİ BİŞEY OLSA :ehe :ehe :ehe

bu arada bu benim eski kasa bende bide Asus P5Qpro üzerine kurulu bi kasa daha var detaya girmemek işime geliyo :) sakın kimse o zaman bununla neden bu kadar uğraştın demesin o başka bu başka demi :kop:

son olarak ben kendi işimi kendim halletmiş bulunsamda MAXİCEP kaliteli bi paylaşım sitesi olduğu için tamam arkadaşlar sorunu çözdüm demek yerine nasıl çözdüğümü paylaşıp bilmeyenler için faydalı bişeyler yapmaya çalıştım, umarım iyi bişey yapmışımdır:)

forumda emeği geçen arkadaşlara çok tşk, iyi forumlar :sn:

drno11

Üye
walla kardesım hlll olsun bayagıdır bu olayı nasıl yapcamı arastırıodum bulamıodum sayende bende halletmıs oldum cok saol

süperüyeyim

süperüyeyim

Üye
yav ben diğer anakkartta yapıyorum overclock ama award biosta yapamadım setup menüsü yok

kraldost15

Üye
kral dogru yapmıssın ses çıkıyomu bu anakarttan be benimkinden çıkmıyorda:)