Microsoft'ta Yeni Ceza 100 Milyon Dolar!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft'ta Yeni Ceza 100 Milyon Dolar!
Mississippi Eyaletinin Microsoft'a açtığı tekelcilik davasında yargıç Microsoft'u suçlu bulup 100 milyon dolar ödemeye mahkûm etti.

Geçtiğimiz Perşembe günü sonuçlanan dava Amerika'da yazılım devine açılan davaların en sonuncusu ve en yüksek para cezası ile sonuçlananı. 2000 yılında bir federal yargıcın Microsoft'un Internet Explorer'ı işletim sistemi ile beraber yüklü vererek tekelcilik oluşturduğunu kanıtlaması üzerine açılan davalar Microsoft'a pahalıya patlıyor.

40 milyon doları eyalete ödenecek cezanın geri kalan 60 milyon doları ise Windows kullanan tüketiciler, şirketler, okullar ve kamu kuruluşları arasında paylaştırılacak. Hak sahipleri paralarını almadıkları durumda ise para yine eyalet kasasına gidecek.

Bu cezanın kriz ortamında eyalet bütçesini rahatlatacağı kesin. Microsoft'u ise zor günler bekliyor...

Doğan

Üye
ücret çok fazla ya ama microsoft'u nekadar etkiler 100 milyon $ orasını bilemem...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Bence hiç :)

hltdesign

hltdesign

Üye
100 milyon dolar microsoft için ne ki :D

alperen1313

alperen1313

Üye
gates e dokunmaz....
hatta aklar birazda kendini desek doğru olur :=)
aman yazımı yanlış anlamayın..
tartışmak için dedğil karalamak için değil...
fevri çıkmak için değil...
bild,iğimden yazdım sadece..
paylaşmak adına yazdım...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
gates e dokunmaz....
hatta aklar birazda kendini desek doğru olur :=)
aman yazımı yanlış anlamayın..
tartışmak için dedğil karalamak için değil...
fevri çıkmak için değil...
bild,iğimden yazdım sadece..
paylaşmak adına yazdım...

Rica ederim konularıma yorum yapan arkadaş kim olursa olsun saygı duyarım incitmem. Yorumunuza katılıyorum. Teşekkürler

alperen1313

alperen1313

Üye
Rica ederim konularıma yorum yapan arkadaş kim olursa olsun saygı duyarım incitmem. Yorumunuza katılıyorum. Teşekkürler
rica ederim
anlaşabilmek için bahsettiğiniz gibi önce tanımak lazımgelir..
tanıyabilmek için de önce konuşmak icabeder..
konuşmak içinde ben arada bir istanbula gelirim ..
size uğrayıp ta bir kendimi göstermem gerek galiba :=)
saygılar adem bey

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Size uğrayıp'ta bir kendini göstermem gerek cümlesindeki amacınız her ne olursa olsun biz kapımıza geleni boş çevirmez her şekilde ağırlarız. Saygılar :kahve:

alperen1313

alperen1313

Üye
Size uğrayıp'ta bir kendini göstermem gerek cümlesindeki amacınız her ne olursa olsun biz kapımıza geleni boş çevirmez her şekilde ağırlarız. Saygılar :kahve:
adem kardeşim
çocuk değiliz...
biz...
hatalı anlamana sebeb olan nedir biliyormusun ucu açık kelimeler...
işte bundan dolayıdır ki insanlar birbirlerini anlamak yerine hatalı intiba sahibi oluyorlar..
bu cümlem yerine deseydimki..
istanbula arada sırada gelitrim ben geldiğimde s,ize haber versemdem müsait olursanız hem tanışırız hem birbirimiz görüşleri hakkıdna daha iyi fikir sahibi oluruz...
buda kapalı bir cümle örneği...
şimdi sıkıntı şurada adem bey
ben bundan 17 sene önce "çıkışta görüşürüz" derdim kavga etmeden evvel....
:=)
çocukluk kalmadı kaldıki...sizler gibi değerliö kardeşlerimize bu şekilde yani algıladığın dilden söyleyim tehdit vari bir söylemde asla bulunmam....
sadece imla hatası diyelim..
ayrıca kapı için teşekkürederim..
adem bey ankaraya geldiğinzde haber verinde alayım sizi ..
şimdi siz bunuda alırsınız alıyım kelimeisin.. =:)
şakaydı tabiiki...

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Bende bunu anlattım zaten. Ankara'ya bu aralar sıklıkla geliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

alperen1313

alperen1313

Üye
Bende bunu anlattım zaten. Ankara'ya bu aralar sıklıkla geliyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
gelmeni isterim tabiiki haber ver bana müsait olursam gelirim nerede olursan ol tanışırız gelmişken bir çayımı içirmek isterim
isterseniz tabiiki..
misafiri ağırlamak ...
hem dinimizce hem töremizce güzel bir iştir..
ağırlarken tevazumuzu da dha yakında göstermişoluruz inşaallah
saygılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
İnşallah. Tabi ki insanlarla iyi ilişkiler kurmak tevazu göstermek dinimizin gereği ve islamiyeti yaşayan herkes peygamber efendimizin bu sünnetini yerine getirmek ister. İki ay sonra tekrar geleceğim görüşmek ve ikramınızı kabul etmek dileğiyle.

alperen1313

alperen1313

Üye
İnşallah. Tabi ki insanlarla iyi ilişkiler kurmak tevazu göstermek dinimizin gereği ve islamiyeti yaşayan herkes peygamber efendimizin bu sünnetini yerine getirmek ister. İki ay sonra tekrar geleceğim görüşmek ve ikramınızı kabul etmek dileğiyle.
inşaallah
herdaim beklerim ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt