Maçlar niye aynı saatte oynanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cynical

Cynical

Üye
    Konu Sahibi
Maçlar niye aynı saatte oynanır?
Federasyonumuz hakkında bir iki satır karalamak istedim.
2 hafta önce malum ligde hiç bir iddiası bulunmayan iki takım Kayserispor ve Gaziantepspor'un aralarında oynadığı maç hariç diğer bütün maçlar Cumartesi günü aynı saatte başladı.
Sebep?
Görünür sebebi başa oynayan takımların da, ligde kalma savaşı veren takımların da birbirinin skoruna göre hesaplar yapmamaları. Devletin kanalı TRT'de ekrana çıkan spor yazarları dahil bir çok insana göre ise sebep şikeyi önlemek.
Sebep ne olursa olsun bu uygulama UEFA tarafından futbol dünyasının en prestijli turnuvalarında bile grup son maçlarında uygulanıyor. Yani deniliyor ki siz kendi işinize bakın, diğer sonuçlara göre taktik geliştirmeyin. Beraberliğe yatmayın. Federasyonumuz da bence geç kaldığı bu uygulamaya ligin bitmesine 4 hafta kala başladı. Ele güne şunu ilan etti... Bu ligde artık her sonuç kritik önemdedir. Bir takımın attığı bir gol bile diğer takımları etkiler. O yüzden biz bu takımların maçlarını elimizden geldiğince birbirinden izole ediyoruz.
Peki bu hafta ne değişti? Sivasspor yarıştan mı koptu? Onların aldığı sonuç en az 2 takımı ilgilendirmiyor mu? Neden Sivasspor'un maçı diğerlerinden 1 gün önce oynanıyor? Evet rakipleri küme düşmeyi garantileyen Hacettepe'ydi. Bu daha büyük bir rezilliği doğuruyor. Federasyon bu maçı diğerlerinden ayırarak diyor ki "Bu Hacettepe zaten küme düştü. Sivasspor'a yatar bunlar. 3 puan garanti". O Hacettepe Galatasaray'ı ve Fenerbahçe'yi yenmedi mi? Artık Hacettepe'li futbolcunun tek bir amacı var. Kendini kanıtlayıp Süper ligdeki herhangi bir takıma kapağı atmak. Kendilerini saldıkları yok..
Kaderin bir cilvesi ki, geri pasla alakası olmayan bir pozisyonda, kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Fırat Aydınus geri pasa hükmetti. O serbest vuruşta barajda birinin eline çarpan top penaltı ve kırmızı kart getirdi. Fark bire indikten sonra da Hacettepe çok net bir fırsattan yararlanamadı. Maç 2-2 bitebilirdi.
Yine aynı kaderin cilvesi sonucu aslında aleyhte çalınması gereken bir faul 90+5'de Trabzonspor'un lehine çalındı. Vuruş yine barajda birinin eline çarptı. Sonra da kırmızı kart ve gol geldi.
Ya Sivasspor'un maçı 2-2 bitseydi? Sonuç infial... Her fırsatta Türk futbolunun içinde bulunduğu çıkmazın sorumluluğunu medyaya, başkanlara, futbolculara, taraftarlara yıkan federasyon bu bariz organizasyon hatası hakkında ne açıklama yapacaktı?
Neydi Sivasspor'un maçını Cumartesi oynatmaya sebep? Yayıncı kuruluş mu? Sponsorlar mı? Nedir? Ben şahsen bilmek istiyorum.
Bir de birinci lige terfi playoff final maçının oynanma zamanı fiyaskosu var ama ona üretecek komplo teorisi bile bulamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: blue_hangman

BaşıBozuk

BaşıBozuk

Üye
Bişeyler döndü bu sene hatta özellikle bu sene bişeyler çevirdiler. maç saatleri haricinde saha içinde ki oyunu oynatma bile çok farklıydı. spor programlarında hakemi bu kadar konuştukları sene olmamışdır sanırım

Yazı için teşekkürler

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
teşekkürLer kardeş

arslansem

arslansem

Üye
Cevabını ben vereyim...Sivasspor ile Beşiktaş bu hafta Ankara deplasmanında idiler.Bilirsiniz ki Ankara nın suni ve normal zeminli statları var.Hacettepe ve Ankaragücü aynı hafta içeride Ankaraspor ve Gençlerbirliği dışarıda oynadı maçlarını.Aynı günde bi statta 2 maç oynanması çok zor ve imkansız gibi bişey.Bu yüzden adaletli olması açısından şampiyonluğa oynayan iki takımın maçları aynı statta oynatıldı ve bunun doğal sonucu olarak farklı günlerde olması lazımdı

blue_hangman

blue_hangman

Üye
cevabını ben vereyim...sivasspor ile beşiktaş bu hafta ankara deplasmanında idiler.bilirsiniz ki ankara nın suni ve normal zeminli statları var.hacettepe ve ankaragücü aynı hafta içeride ankaraspor ve gençlerbirliği dışarıda oynadı maçlarını.aynı günde bi statta 2 maç oynanması çok zor ve imkansız gibi bişey.bu yüzden adaletli olması açısından şampiyonluğa oynayan iki takımın maçları aynı statta oynatıldı ve bunun doğal sonucu olarak farklı günlerde olması lazımdı
+1 :)

arslansem

arslansem

Üye
Bulun şu adamı birader ya :kop:

Atakan

Atakan

Üye
Herkesin bildiği gibi şaibe.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt