Sabit Ücrette SON KARAR!! TT 600 MİLYON TL Tazminata Çarptırıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Sabit Ücrette SON KARAR!! TT 600 MİLYON TL Tazminata Çarptırıldı!
Mahkeme, Türk Telekom'un abonelerinden aldığı "sabit ücret"in alınmasının hukuki olmadığına karar verirken, 2007'den bu yana abonelerden alınan tüm paranın faizi ile iadesine hükmetti.

Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Telekom'un abonelerinden almakta olduğu "sabit ücret"in alınmasının hukuki olmadığına karar vererek; Türk Telekom'un 2007 yılından bu yana aldığı tüm parayı yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından yargıya taşınan ve yaklaşık 8 aydır süren Türk Telekom tarafından alınan "sabit ücretler" bundan sonra artık alınmayacak. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ni, 2008/96 Esas Nolu kararında Türk Telekom tarafından sabit ücret alınmasını hukuki bulmayarak, abonelerin lehine bir karar verdi.
TÜRK TELEKOM 600 MİLYON TL ÖDEYECEK
Mahkeme, 2007 yılından bu tarafa Türk Telekom'un aldığı parayı da yasal faizi ile beraber ödenmesine karar verdi. Türk Telekom aboneleri, 2 senedir kesilen sabit ücret miktarı yasal faizi ile beraber kişi başı 300 TL'yi bulurken Türk Telekom'un yaklaşık 20 milyon olan abonelere ödeyeceği miktar 600 milyon TL'yi bulacak.
TÜRK TELEKOM'UN TALEBİ REDDEDİLDİ
Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda gerekçeli kararın sonra açıklanacağı bildirilerek, "Davanın kısmen kabul ve kısmen reddi ile hakem heyetinin dava konusu sözleşmenin geçersizliğine ilişkin kararının kaldırılmasına, taraflar arasındaki abonelik sözleşmesinin 23. maddesinin ilk paragrafı ve 25. maddesinin iptaline, davalı tüketiciye yönelik sabit ücret uygulamasının kaldırılması ve sabit ücret olarak ödenen bedellerin tüketiciye iadesine ilişkin hakem heyeti kararının kaldırılmasına yönelik davacı talebinin reddine dair, davacı vekili ve davalının yüzlerine karşı, kesin olarak verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı" denildi.
PARALARINI GERİ İSTEYENLER TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURACAK
Türk Telekom'un fatura yolu ile tahsil etmiş olduğu sabit ücretleri tekrar geri almak için sabit hat kullanıcılarının öncelikli olarak tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaları gerekiyor.
Türk Telekom'un karara itiraz etmesi halinde, konu Yargıtay'ın ilgili dairesi tarafından tartışılacak. Yargıtay'ın ilgili dairesinin de Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını onaması halinde karar kesinleşecek.

ANKA

yigitcaner

yigitcaner

Üye
bu çok güzel haber işte (: teşekkürler paylaşım için

yasinadil

Üye
karar yargitay tarafindan bozuldu yani soyguna devam:@:@ ben iptal ettirdim kullananlar bilir:nono::nono::nono:

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
bu yargı türk milleti adına lehine karar olmazmı? Altarnetif yok olsa ah ev telefonu kullanmak zorundayız işte ne yapalım :@

es_emre26

es_emre26

Üye
Haberi okuyunca sevinmiştim ancak Yargı sevincimize gölge düşürdü anlaşılan..!

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Rakibi çıkana kadar sabır.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Rakibi çıkana kadar sabır.

Recep kardesime katılıyorum...bunlara bir rakip cıkmadıkca önlerini kesmek mümkün degil...yani rekabet şart artık..bende cok fazla ödüyorum ama baska alternatif yok...napalım bekliycez biraz daha...olmazsa elbet telefon icat edilmedigi zamanlarda da hayat devam ediyordu...

solgun50

solgun50

Üye
ya arkadaşlar bu olay gsm olayı gibi değil rekabet kurulunun yeni kararı uygulanırsa en azından adsl için zorunluluk ortadan kalkar die düşünüyom...

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
600 Milyon Türk Lirası ne demek :bilmm

orgeneral2203

orgeneral2203

Üye
valla telekom yıllarca yedi yedi. şimdi ödesin bakalım cezasını.

james54

james54

Üye
öyle kolay degıldır oturmus duzenı bozmak karsı olsam da gereksızdır de zaten

beysehirden

beysehirden

Üye
tlfnu kapatmıyorlarda internet baglı diye uyanıklar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Adalet yerini bulacak elbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...