Asus F3JP 4GB Ram Desteği Hakkında Bilgi ( Denendi ve Desteklemiyor )

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Asus F3JP 4GB Ram Desteği Hakkında Bilgi ( Denendi ve Desteklemiyor )
Belki bir arkadaşın işine yarar diye bu konuyu, güncel denememin ardından açtım. Umarım benim gibi daha önce den bu konu hakkında google dan vs. tam net bilgi alamayan arkadaslar için arama sonuclarında üstte çıkarak, yararlı bir konu olmuş olur

Neyse konuya gelirsek, Asus F3 serisi Notebooklar, kendi sitesinde genelde max 2 gb yada 3gb ram desteği ile duyurulurlar ve özellik tabloları bu sekildedir ancak Intel in bu modellerdeki chipseti max 4gb ram desteklediği için 4 gb ram i destekleyebileceği dşünülür

Bende böyle düşünerek, 2x2 gb Ram aldım ve taktım ancak sonuç hüsran edici oldu.

Sistem, 4gb rami 2944 MB Ram olarak görüyor yani tam 3gb bile değil.

Yani bu seriye maksimum 3gb ram takabilirsiniz

Bilginize. :)

sinanator11

Üye
32 bit işletim sistemleri xp olsun vista olsun 3gb ramden fazlasını görmüyor..eğer laptop desteklemeseydi takılan 2gb ramler çalışmazdı..yani bu durumda destekliyor yalnız 4 gb rami kulanabilmek için 64 bit işletim sistemine geçiş yapmak durumundasın

vatozz

vatozz

Üye
32 bit işletim sistemleri xp olsun vista olsun 3gb ramden fazlasını görmüyor..eğer laptop desteklemeseydi takılan 2gb ramler çalışmazdı..yani bu durumda destekliyor yalnız 4 gb rami kulanabilmek için 64 bit işletim sistemine geçiş yapmak durumundasın

Evet çok doğru xp yada vista 32 bit işletim sistemine sahipse ram (Benim ki şuan öyle 4 gb ram olmasına rağmen 3.25 görünüyor) 3.25 olarak görüyor ve ilk taktığımda bende şaşırdım ama sonra 64 bit xp yükledim onda 4gb tam olarak gördü sonra 64 bit işletim sistemine program çok zor bulunduğu için geri vistaya döndüm :oke:

xkadir61

xkadir61

Üye
benim masaüstü pc'de 4 gb takılı olmasına rağmen, 3584mb gösteriyor. sizce bu normalmi yoksa xp olduğu içinmi 4gb değerini göstermiyor.

Quattro

Quattro

Üye
benim masaüstü pc'de 4 gb takılı olmasına rağmen, 3584mb gösteriyor. sizce bu normalmi yoksa xp olduğu içinmi 4gb değerini göstermiyor.

32 bit işletim sistemleri 4 gb ram'i tam olarak 4096 olarak adresleyemez bios güncelleme desteğiyle bu bazı modellerde sağlanabiliyor ama stabil çalışma istiyorsanız 64 bit işletim sistemi yüklemeniz gerekmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
xkadir61

xkadir61

Üye
32 bit işletim sistemleri 4 gb ram'i tam olarak 4096 olarak adresleyemez bios güncelleme desteğiyle bu bazı modellerde sağlanabiliyor ama stabil çalışma istiyorsanız 64 bit işletim sistemi yüklemeniz gerekmektedir.
şu an xp'den, vista ultimate sürümüne geçtim. ama yinede bellek 3583 mb değerinde gösteriyor.
mevcut işletim sistemimin sürümünü 64 bit olarak değiştirilme gibi bir durumu varmı, yoksa yeniden işletim sistemimi kurmakmı gerekir?

vatozz

vatozz

Üye
şu an xp'den, vista ultimate sürümüne geçtim. ama yinede bellek 3583 mb değerinde gösteriyor.
mevcut işletim sistemimin sürümünü 64 bit olarak değiştirilme gibi bir durumu varmı, yoksa yeniden işletim sistemimi kurmakmı gerekir?

tabiki sistemini yeniden kurcaksın 64 bit olarak elinde 64 bit cdsi varsa tabi ama xpde TÜRKÇE 64 bit cdsi yok bilğim kadarıyla sadece vistada var vede driver veya program olayı biraz zor oluyor 64 bit sistemlerinde :)

eren6523

eren6523

Üye
tabiki sistemini yeniden kurcaksın 64 bit olarak elinde 64 bit cdsi varsa tabi ama xpde TÜRKÇE 64 bit cdsi yok bilğim kadarıyla sadece vistada var vede driver veya program olayı biraz zor oluyor 64 bit sistemlerinde :)
haklısın xp 64 bit türkçe yok ve vista veya xp olsun 64 bit driver bulmak zor özellikle vista 64 bitde çok zor :(