Flaş:İran'da SMS'ler İzlenecek!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Flaş:İran'da SMS'ler İzlenecek!!
internet siteleri ve SMS'leri izleme yasası çıktı

Nurettin ATMACA/ BAKÜ, (DHA)

İRAN'da internet sitelerinin devlet tarafından izlenmesi ve mobil telefon sahiplerinin birbirlerine gönderdikleri SMS mesajlarının kontrol altında tutulması amacıyla yeni bir yasa kabul edildi.
İran Parlamentosu’nu Milletvekili Emin Hasar Rahimi yaptığı açıklamada, İslami Şur'a Meclisi'nin ‘Kompütür Bozuntuları- Bilgisayar Suçları' adlı yasayı kabul ettiğini bildirdi. Rahimi, yasada çeşitli enformasyon sitelerindeki haber, yazı ve görüntüleri süzgeçten geçirmek için komitenin kurulmayacağını söyledi. Komiteye, Eğitim, Enformasyon ve Teknoloji, Güvenlik, Adalet, İslami İrşad ve Kültür bakanlıklarının temsilcileri ile, Devlet Radyo Televizyon Şirketinin Başkanı, İslami Propaganda Teşkilatının Reisi, Güvenlik Güçleri Komutanı ve İran Parlamentosu’nun bir milletvekilinin dahil olacağı bildirildi.
Başkent Tahran Savcısı Said Mürtezi internet ve bilgisayar suçları ile ilgili özel bir savcılığın gelecek haftadan itibaren resmen işe başlayacağını haber verdi. Yeni kurulacak savcılık aynı zamanda İran vatandaşlarının mobil telefonlarından birbirlerine gönderdikleri SMS’leri de izleyecek.

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Kişisel hak ve özgürlüklere tamamen aykırı bir yasa bence. Eğer Türkiye'de de böyle bir şey çıkarsa telefon kullanmaktan vazgeçerim ben. Benim attığım bir SMSi bir başkasının gözetlemesi hiç hoş bir şey değil.

akula

akula

Üye
iranda yakında yeni bi uygulama daha yapacaklarmış tuvalette acaba ne yapıyorlar uygulaması zaten konturol altına almadıkları izlemedikleri bi orası kaldı herhalde

cool_eagle

Üye
Kişisel hak ve özgürlüklere tamamen aykırı bir yasa bence. Eğer Türkiye'de de böyle bir şey çıkarsa telefon kullanmaktan vazgeçerim ben. Benim attığım bir SMSi bir başkasının gözetlemesi hiç hoş bir şey değil.

mit zaten istediği kişinin smslerini okuyabilir :D

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Benimkini okuyamaz ;) Ben de Hit im :)

greenmile

greenmile

Üye
iran ne beklenirki başka....

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Arama dinlemeyi anladım da ayıptır artık.

harg

Üye
İRAN türkiye gibi birkaç kuzuyu yönetmiyor Dünyayı yönetiyor ARKADAŞŞŞŞ

PunJhieR

PunJhieR

Üye
cok sacma ya özel hayat denen bisey yok ki iranda

guti-14

Üye
amerika ve uşakları insanlar(ör:akula, greenmile,punjhier gibi) istemese de iran gelişiyor.Bu gelişmenin en önemli paylarından biri de insanların ahlakını korumaya yönelik yasaları .başörtüsü zorunluluğu da buna dahil

kendir

kendir

Üye
bence iran kıskanılıyor iran kanunları çok güzel helal olsun onlara hem teknoloji hem şeriat mükemel

akula

akula

Üye
amerika ve uşakları insanlar(ör:akula, greenmile,punjhier gibi) istemese de iran gelişiyor.Bu gelişmenin en önemli paylarından biri de insanların ahlakını korumaya yönelik yasaları .başörtüsü zorunluluğu da buna dahil

iranın demoktratik ve özgürlük açısından gelişmesi güzel bi olay sevinirim ama uşaklık senin zihniyetindeki köle piskolojisi taşayan insanların telefonundaki smsleri bile izlemesine izin veren uşakların işine gelir ancak baş örtüsüne gelince isteyen takar istemeye taktıramazsın buda köleliğin başka biçimidir köle gibi yaşamak insanın kendi elinde insiyatifinde olan bi olaydır şimdi birilerinin uşağı senmi oluyorsun bizmi?

konyarapp

Üye
Türkiye de öyle birşey olursa walla telefonu simkartı yakarım.Bu ne arkadaş ya Aramalar dinlemede mesajlar izlenmede ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt