Kendini Yemek Olarak Feda Eden Anne Boulengerula Taıtanus

Sponsorlu Bağlantılar

xkadir61

xkadir61

Üye
Evrim teorisi, yaklaşık 150 yıldır dünyanın gündemindedir ve insanların dünyaya bakış açılarını derinden etkilemektedir. Bu teori, yeryüzündeki canlılığın tesadüfler ve doğal şartlar sonucunda, kendiliğinden meydana geldiğini savunur. Ne var ki evrim, bilimsel kanıtları olan bir teori değil, bilimsellik kisvesi altında toplumlara empoze edilmeye çalışılan materyalist bir dogmadır. Modern bilim tarafından her alanda yalanlanan bu dogmanın temel dayanakları; hile, sahtekarlık, çarpıtma ve göz boyamalardan oluşan telkin ve propaganda yöntemleridir.

bu tartışma buraya yazmakla bitmez.
konuyla ilgili evrim teorisinin çöküşünü bu zip içerisindeki 'pdf' dosyasından temin edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kadir, kardeşim söylesene Harun Yahya diye yahu, boşu boşuna indirdim bilgisayara :gul:
Lisede okudum ben bu adamın kitabını.

Evrim teorisi ve türevi teorilere inanırsınız veya inanmazsınız; sorun değil.
Ancak eğer teoriyi tüm alt başlıklarına değinecek şekilde "biliyorsanız", Harun Yahya lakaplı Adnan Oktar'ın (nam-ı diğer Adnan Hoca; yediği 3 yıl hapis cezasını son derece az bulduğum, liseli genç kızları kandıran üfürükçü, tarikat şeyhi) evrim teorisini bilmediğini rahatlıkla anlarsınız!..
Zira görüşleri tamamen temelsiz ve provokasona yöneliktir.
New York Times gazetesinde hakkında çıkan bir haberde rahatlıkla görebilirsiniz ne demek istediğimi :
(İngilizce)

Praetor Millerin deneyinden bahsediyorsun sanırsam...Yzdığın örnekte birçok çelişki var eğer amino asitlere "lkel yıldırımı andıran bir enerji" uygulanırsa bu enerji amino asitlerin oluşumundan hmn snra onları imha eder :) Bu yüzdendir ki bu deney sırasında amino asitlerin oluşumundan hmn snra enerjinin bulunduğu ortamdan amino asitler izole edilmiştir... eğer bu deneyle dünyamızı karşılaştırırsak bu maddlerin oluşumundan snra bu maddelerin enerjiden izole edilmesi mümkün müdür? Tabiki hyr...

Uygulanan yalnızca küçük bir kıvılcım iremm, 250.000 wolt elektriği 5 saat tutmuyoruz kaba, laboratuarı mı yakacaksın sen :ehe
Miller deneyini 1950'lerde yaptı benim bahsettiğim tez 70lerde yazıldı, o günlerden bugünlere çok şey değişti :)
Kaynakça gösterdim ben verdiğim nesnel bilgiye. Harun Yahya lakaplı amcanın kitaplarını bitirdikten sonra bir de Tübitak yayınlarına bakın.
Adamlar bizim için çok çalışıyor.
:)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
way bea gercekten cok hüzünlü

iremm

iremm

Üye
Kadir, kardeşim söylesene Harun Yahya diye yahu, boşu boşuna indirdim bilgisayara :gul:
Lisede okudum ben bu adamın kitabını.

Evrim teorisi ve türevi teorilere inanırsınız veya inanmazsınız; sorun değil.
Ancak eğer teoriyi tüm alt başlıklarına değinecek şekilde "biliyorsanız", Harun Yahya lakaplı Adnan Oktar'ın (nam-ı diğer Adnan Hoca; yediği 3 yıl hapis cezasını son derece az bulduğum, liseli genç kızları kandıran üfürükçü, tarikat şeyhi) evrim teorisini bilmediğini rahatlıkla anlarsınız!..
Zira görüşleri tamamen temelsiz ve provokasona yöneliktir.
New York Times gazetesinde hakkında çıkan bir haberde rahatlıkla görebilirsiniz ne demek istediğimi :
(İngilizce)

Uygulanan yalnızca küçük bir kıvılcım iremm, 250.000 wolt elektriği 5 saat tutmuyoruz kaba, laboratuarı mı yakacaksın sen :ehe
Miller deneyini 1950'lerde yaptı benim bahsettiğim tez 70lerde yazıldı, o günlerden bugünlere çok şey değişti :)
Kaynakça gösterdim ben verdiğim nesnel bilgiye. Harun Yahya lakaplı amcanın kitaplarını bitirdikten sonra bir de Tübitak yayınlarına bakın.
Adamlar bizim için çok çalışıyor.
:)

Harun Yahya şahsen kişiliğini sevmediğim bir zatı muhterem yazdığı daha doğrusu "yazdırdığı eserler" gzl ama ... bnm için önemli olanda o ztn kişisel hayatı şu veya buyu beni ilgilendirmez...kişiliğini sevmiyor olmam sunulan eserleri sevmeyeceğim anlamına gelmez...bir de şunu söyliyeyim Ata bu konuda haklı eğer gerçekten bir konuyu anlamak istiyorsanız çelişkileri vs.i kesinlikle o görüşe zıt düşen eserleride inceleyin olayları daha iyi objektif olarak değerlendirmeniz açısından...Benim mantığım okuduğum kdrıyla mantıklı olanın savunduğum görüş olduğunu bana gösteriyor her seferinde...

Diğer konuya gelirsek kendin yazdıklarınla çelişiyorsun praetor :) demekki normal yaşadığımız dünyadan tamemen bağımsız olarak yapay koşullarda ve farklı şartlarda yapılmış bir deney... böyle bir sonuç vermesi tabiki kaçınılmaz olur...Dünya şartlarına bu olayı indirgediğimizde oluşan bu maddeler oluşumundan hmn snra yok olurlar...Bu kaçınılmaz bir sonuçtur..."enerjiden bahsediyoruz..."

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kesinlikle hiç bir çelişki yok iremm :)
Nesnel bir gerçektir ki, laboratuar ortamında canlı hayat yaratılmıştır.

Sadece şu kadarını söyleyeyim, aminoasitler ve benzeri "kaba konulandan daha karmaşık bileşikler" enerjinin uygulandığı anda ortaya çıkmamakta, bir kaç hafta süren bir bekleyişten sonra zamanla oluşmaktadırlar. Ve sandığının aksine yok olmamaktadırlar :)
Ancak izolasyon kaldırıldığında yok olmalarını sağlayan bakterilerdir :) Ve çok iyi biliyor olmalısın ki canlı hayatın başlama evresinde bugünün o açgözlü ve her şeyi tüketen bakterileri olamaz :)

Ancak ne yazık ki kitabı buraya geçiremeyeceğim :) Telif hakları falan var... Ama eğer okursan tartışırız büyük bir zevkle.

Önceden de söylediğim gibi, ben Harun Yahya'yı lisedeyken okumuştum.
Evrim teorisi ile ilgilenmeye de ortaokulda başlamıştım. :)
İnanmayı tartışmıyorum ama bildiğimi iddia edebilirim. Çoğu kişinin de yanlış bildiğini :)
Keşke önce inanıp sonra bilmeye gayret edeceğimize önce bilip, sonra inanıp inanmamayı seçsek...

iremm

iremm

Üye
Kesinlikle hiç bir çelişki yok iremm :)
Nesnel bir gerçektir ki, laboratuar ortamında canlı hayat yaratılmıştır.

Sadece şu kadarını söyleyeyim, aminoasitler ve benzeri "kaba konulandan daha karmaşık bileşikler" enerjinin uygulandığı anda ortaya çıkmamakta, bir kaç hafta süren bir bekleyişten sonra zamanla oluşmaktadırlar. Ve sandığının aksine yok olmamaktadırlar :)
Ancak izolasyon kaldırıldığında yok olmalarını sağlayan bakterilerdir :) Ve çok iyi biliyor olmalısın ki canlı hayatın başlama evresinde bugünün o açgözlü ve her şeyi tüketen bakterileri olamaz :)

Öncelikle şöyle diyeyim " Ancak izolasyon kaldırıldığında yok olmalarını sağlayan bakterilerdir" şimdi bir izolasyon olayının olduğu kesinleşti orada hem fikiriz peki niçin bu amino asitlerin oluşumu sırasında eğer onların yok olacağı ihtimali yoksa izole gereği duyuldu?
Niçin aynı deney daha snra doğal ortamda tekrarlanmasına rağmen aynı sonuçları vermedi?
Başka bir olay deneye ilişkin (geçersizliğine ilişkin) deneyde kullanılan maddeler "metan amonyak ve su buharı" bu maddelerle yapılan o deneyde yapay ortamda ve izole bir sistemde amino asit oluşumu doğru... fakat bildiğin gibi atmosferin ilk oluşumunda bu maddeler yok karbondioksit azot hidrojen ve su buharı var bahsettiğin deney tamamen atm. o dönemki şartlarını atm. doğal ortamının es geçilip bağımsız olarak yapıldığı bir deney yukarıda saydığım ilk oluşumda mevcut olan maddelerle bahsettiğin deney tekrarlandığında aminoasit oluşum gibi bir olay söz konusu değil...

Diğer bir olaya geleyim inanç dediğimiz şey dogmatiktir ztn inancın özünde "somutluk söz konusu değildir" eğer somutluk mevcutsa ztn şuan ki imtihanın bi anlamı kalmaz... yani somutluk arayarak inanç sağlanmaz...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Öncelikle şöyle diyeyim " Ancak izolasyon kaldırıldığında yok olmalarını sağlayan bakterilerdir" şimdi bir izolasyon olayının olduğu kesinleşti orada hem fikiriz peki niçin bu amino asitlerin oluşumu sırasında eğer onların yok olacağı ihtimali yoksa izole gereği duyuldu?
iremm kitabın yazarı bile izolasyonun neden yapıldığını açıklamıyor, dolaylı yoldan anlatıyor.
Zira yanıt o kadar basit, net ve bulabilmesi kolay ki... :)

Bu deney sonucu ortaya çıkan amino asitler (proteinlerin yapı taşları) ve pürin-primidin gibi DNA yapı taşları izole edilmemiş ortamda olunca ne olur?

Ya da şöyle soralım, senin cansız bedenini sokağa atalım, kimse de dokunmasın!.. Belli bir süre sonra "yok(!)" olursun değil mi?
Neden yok olursun iremm?
DNAlarını, bedeninin dokunduğun her bir yerinde bulunan proteinlerini yemek için canlarını feda etmeye hazır(!) bir ordu var değil mi?
Aç gözlü bakteriler (ve diğer canlılar tabii)!
Sen öldüğünde (daha doğru bir ifade ile vücudun kendini "yenilemeyi" ve zararlı bakterilerle savaşmayı bıraktığında), bedeninin zaten üstünde (ve içinde) olan ve seni her an yiyen bakteriler karşılarında "korumasız" ve "tükenen" bir yemek bulacaklar.
Aklının sınırlarını dahi zorlayan bir hızla çoğalacaklar, seni yiyecekler ve besin tükenince ya başka canlıların yemeği olacaklar ya da doğaya karışacaklar.

İşte bu aç gözlü dur durak bilmez bakteriler günümüzde nerde protein bulurlarsa ürerler-tüketirler-tükettikçe daha çok ürerler-bitirirler-ölürler.
Bu nedenledir ki İstiklal Caddesi'nin ortasında yere çömelip ağzı açık kaba belli atomları koyup enerji uygulayıp canlı hayatın nasıl oluştuğunu bulamazsın :)
Bakterilerden izole bir ortam gerekir (tıpkı canlı hayatın başladığı yıllardaki gibi :) )
Zaten şu gün bir protein ortaya çıkar çıkmaz tüketilir! Bu nedenle örneğin dünyanın ücra bir köşesinde daha,
daha önceden bahsedilen bu süreç yeniden başlayamaz! Zira oluşan protein yapı taşları bulunmaz bir yiyecektir. Derhal tüketilir!..

Niçin aynı deney daha snra doğal ortamda tekrarlanmasına rağmen aynı sonuçları vermedi?

Sorunun anlamsızlığını görüyorsun sanırım :)
Doğal ortamda bu deney tekrarlanmamıştır!
Kim söylemişse bu iddialı ifadeyi, yanına yandaş çekmek için provokasyan amaçlı bilgiçlik taslamıştır.
Pasteur'dan bu yana bakterilerden haberi var bilim dünyasının, bu deneyi doğal ortamda yapmak gibi saçma sapan bir uğraşa hiçbir bilim adamı girişmez.
Dediğim gibi Adnan Hocayı bir kenara bırak da şu Tübitak yayınlarını bir oku :)

Başka bir olay deneye ilişkin (geçersizliğine ilişkin) deneyde kullanılan maddeler "metan amonyak ve su buharı" bu maddelerle yapılan o deneyde yapay ortamda ve izole bir sistemde amino asit oluşumu doğru... fakat bildiğin gibi atmosferin ilk oluşumunda bu maddeler yok karbondioksit azot hidrojen ve su buharı var bahsettiğin deney tamamen atm. o dönemki şartlarını atm. doğal ortamının es geçilip bağımsız olarak yapıldığı bir deney yukarıda saydığım ilk oluşumda mevcut olan maddelerle bahsettiğin deney tekrarlandığında aminoasit oluşum gibi bir olay söz konusu değil...

Yaşamın başlangıcından önce hangi kimyasal maddelerin bulunduğu net olarak biliniyor. Herhangi spekülatif bir durum yok!.. Açık ve net! Deney de zaten bu maddelerle yapılmıştır. Su-karbondioksit-metan-amonyak gibi maddelerdir bunlar ve güneş sistemineki diğer gezegenlerde de bol miktarda bulunan basit bileşiklerdir.

Diğer bir olaya geleyim inanç dediğimiz şey dogmatiktir ztn inancın özünde "somutluk söz konusu değildir" eğer somutluk mevcutsa ztn şuan ki imtihanın bi anlamı kalmaz... yani somutluk arayarak inanç sağlanmaz...

O halde sorgulama iremm :)
Bak Nazy'e, adam ne güzel yazdı cevabını gitti!.. Bana göre çok yanlış ama kendi içinde tutarlı ve doğru bir görüştü yazdığı.

Ben sorgularım! Ölene kadar da sorgulayacağım! Somutluk arayacağım!
Ama aynı zamanda inanırım O'na!..
İkisi bir arada gayet güzel oluyor!.. Zaten ikisini bir arada götürebilenler "insan" gibi yaşayabiliyor ve dünyayı ellerinin içine alıp yönetiyor; "sorgulayarak, somutluk arayarak" yaşayanlar (Türk veya değil) buldukları i*laçlar, makinalar, yöntemlerle milyarların canlarını kurtarıyor, onlara insan gibi yaşama şansı tanıyor ve bence en büyük sevabı kazanıyorlar! Yüzlerce yıl öncesinde İslam'ın en güzel anlandığı ve sindirildiği çağda bilime verilen değer hala veriliyor olsaydı dünya bizim peşimizden geliyor olurdu (ve bence çok daha güzel bir yer olurdu).

Bazen işin içinden çıkamıyorsun belki, ama asla gözeri gerçeklere kapatmamak, yılmamak lazım!.. Körü körüne birileri bana dedi diye inanacağıma arar kendim bulurum kendi doğrularımı!..

Gözlerini kapatmak isteyenler durmasın kapatsın! Sonuç, gözleri açık olanların insafına kalmak olacaktır!..
Gözlerimizi açmamız dileğiyle...
İyi forumlar.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Annelik duygusu böyle birşeymi ya:(

iremm

iremm

Üye
Benim demek istediğim o değil...Deney sırasında izolasyonun yapılmasının sebebi bakteriler olabilir doğrudur...Dediğim şu dünyanın ilk oluşumu sırasındada bu maddelerin oluşması için izolasyona ihtiyaç vardır...Bunun sebebi elbetteki bakteriler değildir o dönemde oluşabilecek amino asitleri parçalayacak yoğunlukta oksijenin bulunması...Yani özetle bahsedilen deneyde izole bir sistemle amino asitleri yok edebilecek bir sistem kurulmuş olabilir ancak olay dünya şartlarına indirgendiğinde o dönemdeki oksijen yoğunluğunun parçalayıcı etkisini dünyada engelleyecek ayrıştırıcı bilinçli bir mekanizma ne yazıkki dünyada yoktur!

Başka bir olay bahsettiğin deney tekrarlanmamış diyorsun bizzati aynı kişi atarafından dünyanın doğal şartlarına indirgenip deney tekrarlanmış istenilen sonuç alınamamıştır...Dünyanın o dönemdeki şartlarından kasıt mesela NH3 yani amonyak dün. ilk oluşum sırasında bu maddenin olmadığı kesin olarak kanıotlanmasına rağmen ilk deneyde bu madde kullanılmış olumlu sonuç alınımş ancak diğer deneylerde bu madde çıkarıldığında malesef istenilen sonuç alınamamıştır...Zaten NH3 ün deneyde kullanılması bile deneyin baştan geçersiz olduğunun bir kanıtıdır...

Deneyin şeması...

Başka bir olay...

İremm sorgulama o zmn demişsin bnm sorgulamam Tanrının varlığı hakkında şüphe edip sorgulamamdan kaynaklanmıyor...Yaratılanlarda hikmet aramamdan kaynaklanıyor...Nazy gibi bnde aynı cümleyi yazıp konuyu bitirebilirdim ama eğer öyle yapsaydım konu şuanda bu kdr gzl noktaya gelmez bilgi alışverişi sağlanmış olmz ve bnm Tanrının kudreti hakkındaki inancım birkez daha güçlü olarak yinelenmiş olmazdı..Ben bu tür konuları tartışmaktan konuşmaktan sohbet etmekten aşırı detrecede zevk alan biriyim konunun bu kdr gzl noktalara gelmesi çok hoşuma gidiyor bunun içinde ayrıca tşkür ederim Ata! :)

Başka bir olay ben sana sorgulama demiyorum yanlış anlaşılmasın...Sorgula ancak dinde somutluktan çok dogmalar vardır özellikle islam dini genel olarak dogmaların büyük ölçüde yer aldığı bir dindir...Mesela ben sna Tanrı nerde? veya Tanrıyı bana göster dediğimde somutluğu aramak çok saçma olur değil mi? Çünkü biz O'nun şeklini şemalini bilemeyiz inancımız vardır bu konuda...veya bana cenneti cehennemi gösterebilir misin? hyr! öyleyse...
Dinimizde sorgulama ancak bu dinn ilkelerini temel alıp ondan yola çıkarak hikmet arama yönünde olabilir...Dinin ilkeleri sorgulanmaz!Eğer bu dinin ilkelerini yok sayarsan "merhaba ateizm :)"

Bahsettiğin islam filozofları bu dinin esaslarını temel alıp sorgulama ypmışlardır mesela Gazali...İbni Sina...gibi.

xkadir61

xkadir61

Üye
:D:D:D yaaw yeter artık. ikinizde birbirinizi haklı bulmayacaksınız bu işin sonunda. :ehe

iremm

iremm

Üye
:D:D:D yaaw yeter artık. ikinizde birbirinizi haklı bulmayacaksınız bu işin sonunda. :ehe

Ya burda haklı olup olmama gibi bi çabamız yok en azından bnm yok... gzl bir konu gzl bir sohbet...:)

xkadir61

xkadir61

Üye
eğer bana evrim teorisi hakkında soracak olursanız. be size şunu söylerim. ilk insan hz.adem a.s. olduğuna göre. ve allah'ın ona bir çok mesleği de öğrettiğine göre. ve insan oğlu en mükemmel şekilde yaratıldığına göre. ve her canlı tek tek ve özenle yaratıldığına göre.
öyle abuk zubuk aşamalardan geşip nasıl günümüzdeki halimizi aldığımızı düşünüyorlar.
ama dikkati olunda ,sakın o evrim teorisine inanan insanlar. ters evrim geçiripte ataları gibi ağaçlarda yaşadıkları hayatlarına geri dönmesinler:D:D:D
eğer kesin olarak kafanıza takılan birşey varsa. açın kuranı kerim'i bakın orada neler yazıyor. öyle kendini bilmez. cohn darwin midir ne karın ağrısıdır. allah'a inancı olmayan postu 5 kuruş etmeyen yaratıkların laflarına aldanıpta gerçeği aramayın.
kuran ın tek bir ayetini inkar edenlerden olmayın. yazdıklarınız. hiçbir şekilde açık delilleri yoktur.daha kime inanacağınızı bilmiyorsunuz.
yada her şeyi bir kenara bırakında, sadece bu soruyu kendinize sorun bakalım.nereden geldim nereye gidiyorum.....

iremm

iremm

Üye
Kadir sakin ol yaaa :ehe

xkadir61

xkadir61

Üye
ben gayet sakinim .siz sakin olun biraz.:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Benim demek istediğim o değil...Deney sırasında izolasyonun yapılmasının sebebi bakteriler olabilir doğrudur...Dediğim şu dünyanın ilk oluşumu sırasındada bu maddelerin oluşması için izolasyona ihtiyaç vardır...Bunun sebebi elbetteki bakteriler değildir o dönemde oluşabilecek amino asitleri parçalayacak yoğunlukta oksijenin bulunması...Yani özetle bahsedilen deneyde izole bir sistemle amino asitleri yok edebilecek bir sistem kurulmuş olabilir ancak olay dünya şartlarına indirgendiğinde o dönemdeki oksijen yoğunluğunun parçalayıcı etkisini dünyada engelleyecek ayrıştırıcı bilinçli bir mekanizma ne yazıkki dünyada yoktur!
Başka bir olay bahsettiğin deney tekrarlanmamış diyorsun bizzati aynı kişi atarafından dünyanın doğal şartlarına indirgenip deney tekrarlanmış istenilen sonuç alınamamıştır...Dünyanın o dönemdeki şartlarından kasıt mesela NH3 yani amonyak dün. ilk oluşum sırasında bu maddenin olmadığı kesin olarak kanıotlanmasına rağmen ilk deneyde bu madde kullanılmış olumlu sonuç alınımş ancak diğer deneylerde bu madde çıkarıldığında malesef istenilen sonuç alınamamıştır...Zaten NH3 ün deneyde kullanılması bile deneyin baştan geçersiz olduğunun bir kanıtıdır...
Deneyin şeması...

Google'ye millerin deneyi yazıp, görsellerden copy-paste yapılan bir deney şeması, kimin çizdiği belli değil... Wikipedia'dan alıntı. Hadi belki wikiden okumuşsun diyelim konuyu...
Cinci hocanın provakatif, asılsız kitabından bir kaç alıntı... Başkaca bir şey göremedim ben konunda.
Bir tane atıf yok? Kaynak yok?.. Hangi bilimsel makale? Hangi doktora tezleri? Hangi bilim dünyasını sarsan kişilerin görüşlerine yer verdin acaba :)

Yanılıyorsun iremm! Fen bilimi türevi dalların (Tıp, biyoloji, eczacılık, moleküler biyoloji vs...) akademik eğitimlerinde daha birinci sınıfta öğrenir öğrenciler Pasteur'u. Ve bakterileri...
Millerin deneyinin doğal ortamda yapılması rasyonel değildir! Bakterilere altın tepside şnitzel sunmaya benzer bu. Nerden duyduysan yanlış duymuşsun.

Yazdığın görüşlere baktım ve şarlatan hocanın görüşleriyle bir karşılaştırdım da bayağı bir uyum sağlıyor...

Neyse... Ben sana atıflarımı yaptım, kaynaklarımı gösterdim. Ek olarak Gen Bencildir'in yazarından Kör Saatçi, Fracis Crick'in Şaşırtan Varsayım'a (DNA'yı bulanlardan biri Nobel Tıp Ödülü sahibi) da bakabilirsin, üfürükçü hocanın konuyla ilgili yaptığı faiş hataları görebilmen için.
Bu arada Roger Lewin'in Modern İnsanın Kökeni kitabı da atıflarımdan biridir.
Bu adamlar Cambridge, Oxford, MIT gibi okulların paha biçilmez hocaları olup, bilim dünyasını peşinden sürükleyen kişilerdir.
Tübitak sağolsun ülkemize kazandırdı bu yapıtları.

Hani olayların arkasında olanları merak ediyoruz ya -ABD şunu yapmak istiyor aslında, Avrupa'daki x ülkesi aslında şunu yaptı diye- işte bu Harun Yahya maskesinin arkasında olanları da biraz araştır bence :)

Başka bir olay...
İremm sorgulama o zmn demişsin bnm sorgulamam Tanrının varlığı hakkında şüphe edip sorgulamamdan kaynaklanmıyor...Yaratılanlarda hikmet aramamdan kaynaklanıyor...Nazy gibi bnde aynı cümleyi yazıp konuyu bitirebilirdim ama eğer öyle yapsaydım konu şuanda bu kdr gzl noktaya gelmez bilgi alışverişi sağlanmış olmz ve bnm Tanrının kudreti hakkındaki inancım birkez daha güçlü olarak yinelenmiş olmazdı..Ben bu tür konuları tartışmaktan konuşmaktan sohbet etmekten aşırı detrecede zevk alan biriyim konunun bu kdr gzl noktalara gelmesi çok hoşuma gidiyor bunun içinde ayrıca tşkür ederim Ata! :)
Başka bir olay ben sana sorgulama demiyorum yanlış anlaşılmasın...Sorgula ancak dinde somutluktan çok dogmalar vardır özellikle islam dini genel olarak dogmaların büyük ölçüde yer aldığı bir dindir...Mesela ben sna Tanrı nerde? veya Tanrıyı bana göster dediğimde somutluğu aramak çok saçma olur değil mi? Çünkü biz O'nun şeklini şemalini bilemeyiz inancımız vardır bu konuda...veya bana cenneti cehennemi gösterebilir misin? hyr! öyleyse...
Dinimizde sorgulama ancak bu dinn ilkelerini temel alıp ondan yola çıkarak hikmet arama yönünde olabilir...Dinin ilkeleri sorgulanmaz!Eğer bu dinin ilkelerini yok sayarsan "merhaba ateizm :)"
Bahsettiğin islam filozofları bu dinin esaslarını temel alıp sorgulama ypmışlardır mesela Gazali...İbni Sina...gibi.

Ben dinde somutluk aramıyorum ki, dünyadaki sorgulamalarımdan bbahsediyorum.
Ne yazık ki dinle dünya işlerini birbirine karıştıranlar dine "inandıkları" gibi, dünyada olup biteni de "inanarak" çözebilecekleri yanılgısı içinde bulunmaktadırlar.
Dünyada olup biten hakkında inanamaktan ziyade bilmeye yönelen alimlerimizi, bilim adamlarımızı buradan saygıyla anıyorum. Keşke yobazca hareketler ilerleme ve gelişmenin önüne geçmeseydi de, bazı kesimlerin beğenmediği o büyük bilim adamlarının çağında olduğu gibi Avrupa'dan tıbbı öğrenmek için orta doğuya gelinseydi!..

Şu ana kadar da bir fikir belitmedim farkındaysan iremm, ben olandan bahsediyorum, bilimsel, reel gerçekten. Evrim teorisini hiç anlatmadım! Sadece bir iki faiş hata vardı düzeltmek istedim, tartışmaya zaten açık olmayan noktaları atıflarıyla birlikte geldim belirttim.

Son olarak temeli olan görüşlerime yaptığım atıflardan birindeki güzel bir örnekle bitirmek istiyorum. Umarım cinci hoca da okur :ehe Onun bazı görüşleri var kitabında sayfalarca rakam koyup çarpıtmaya çalıştığı, onlara cuk oturan bir cevap...

Richard Dawkins'in doktora tezinden:

Bir insan yaşamı ele alındığında çok düşük olasılıklar pratik amaçlar için olanaksızdır. Spor Loto'da büyük ödülü hiç bir zaman kazanamamızın nedeni budur. Ancak neyin olanaklı neyin olanaksız olduğu konusunda insanca tahminler yaparken, yüzlerce milyon seneyle uğraşmaya alışkın değiliz. Eğer yüzlerce milyon sene boyunca her hafta Loto kuponu doldurursanız, birçok kez büyük ödülü kazanabilirsiniz.

(Kaldı ki büyük ödülün bir kez kazanılması yeterli canlı hayatın oluşumunda, gerisi çorap
söküğü gibi gelecektir)

R.Dawkins / The Selfish Gene / Sf.32 vd.

iremm

iremm

Üye
Bir tane atıf yok? Kaynak yok?.. Hangi bilimsel makale? Hangi doktora tezleri? Hangi bilim dünyasını sarsan kişilerin görüşlerine yer verdin acaba :)

Ata sen heralde yazdığın şeyleri bilimsel zannediyorsun...:D Yazdığın ateist proflar. vs. onların kişisel görüşlerinin yer aldığı paragraf sadece çizilmiş boş bir paragrafdır bnm için...Bilmsel bir kanıt söz konusu olmadığı sürece herkes için öyledir...Sadece kendini avutan istisna şahıslar hariç...

Nerden duyduysan yanlış duymuşsun.

Savunduğun görüşleri iyi araştır...Milleri kapsamlı olarak araştırdığında yaptığı deneydeki NH3 kullanımıyla ilgili demeçleri okur görürsün...

Hani olayların arkasında olanları merak ediyoruz ya -ABD şunu yapmak istiyor aslında, Avrupa'daki x ülkesi aslında şunu yaptı diye- işte bu Harun Yahya maskesinin arkasında olanları da biraz araştır bence :)

Konuları birkaç gün araştırıp inceledikten snra cvp yazan birinin bir önceki yazımda bahsedilen şahısla ilgili "yazdırdığı" (dolaylı olarak farklı kaynaklardan elde ettiği eserler) dediğim cümlemi gözden kaçırması ilginç...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
...Konuları birkaç gün araştırıp inceledikten snra cvp yazan birinin...

Alay ediyorsun herhalde iremm... :kop:
Hala ofisteyim ben, çıkacağım daa, eve gideceğim dee (2 saat mesafede), uyuyacağım... Sabah 5:00de kalkacağım, Evime 3 saat uzaklıkta bir yerde duruşma var, ona gidip, ofise dönüp, bugün 14 saat uğraşıp oluşturduğum dosyaları Vergi Mahkemesi'ne götürüp 38 tane dava açacağım sanırım Aydın'da...

Ve bu benim normal bir günüm...
Uzun ve kafamı vermem gereken mesajları ofiste yazamam!.. Eve gidip uykumu "bu konu için" yiyebileceğim gün ( önceki cevaplarımda olduğu gibi), yukarıdaki mesajına cevap veririm...

Bir kaç gün araştırmak :kop: Şaka gibi :kop:
Ortaokuldan beri inceliyorum ben bu konuyu iremm... Fırsat bulunca yazarım :)

xkadir61

xkadir61

Üye
bıktım sizin konunuzdanda ,cevabınızdanda:ehe

iremm

iremm

Üye

Alay ediyorsun herhalde iremm... :kop:
Hala ofisteyim ben, çıkacağım daa, eve gideceğim dee (2 saat mesafede), uyuyacağım... Sabah 5:00de kalkacağım, Evime 3 saat uzaklıkta bir yerde duruşma var, ona gidip, ofise dönüp, bugün 14 saat uğraşıp oluşturduğum dosyaları Vergi Mahkemesi'ne götürüp 38 tane dava açacağım sanırım Aydın'da...

Ve bu benim normal bir günüm...
Uzun ve kafamı vermem gereken mesajları ofiste yazamam!.. Eve gidip uykumu "bu konu için" yiyebileceğim gün ( önceki cevaplarımda olduğu gibi), yukarıdaki mesajına cevap veririm...

Bir kaç gün araştırmak :kop: Şaka gibi :kop:
Ortaokuldan beri inceliyorum ben bu konuyu iremm... Fırsat bulunca yazarım :)

Araştırmandan kasıt hani yukarda demişsin yha baktım(inceledim) yazdıklarına Harun... ile bnzer diye ondan dedim:oke: Ya birşey diyecem sen bu kdr yoğunlukta nsl oyun cafede yazmaya fırsat buluyosun :D helal olsun...ne diyim...başarılar arkadaşım...:)

bıktım sizin konunuzdanda ,cevabınızdanda:ehe

:ehe:ehe:ehe okuma kardeşim zorla oku diyen mi var :islik