Ne yazık ki yalnızca "çalışmak" her zaman hakkımız olanı bize kazandırmıyor.
O halde yapacak bir şey yok, işi şansa bırakmayacak ve değil dipnotları, hocanın cümle kurma stilini bile ezberleyeceksin. Ancak tüm çalışmana rağmen düşük not alabilme ihtimalini (şansını) de göz önünde bulundurup, her şeyi öğretim üyeliğine bağlamaman yerinde olur bence.
Bir zamanlar ben de okulda kalmak istiyordum ve senelerce süren isteğim oldukça ciddiydi.
Çok zor olan ve büyük emek isteyen, sinir sistemini yıkıp geçebilme potansiyeline sahip, hepsinden beteri şans ve ne yazık ki torpil faktörlerinin de rol oynadığı acı dolu bir yol. Elbette meyveleri de o denli tatlı!
Umarım gerekli sebatı gösterebilme gücünü bulursun her daim.
Kolay gelsin.
Bu sene ders aldığımız tüm hocalar bizim için yeni ve derslerde yeni. Dolayısıyla sıfırdan başladığımız durumlar tamamen.
Ben özel üniversitede okuyorum burslu olarak. O kadar çok ***** insan var ki, biz direk parlıyoruz ve hoca seni bugün ortalaman 3'ün üstünde olsa alırım dedi ama ortalamanı yükseltmen gerekiyor dedi. Bu konuşma 20 gün önce falan oldu. Torpillik bir durum yok bizim okulda çünkü özel üniversite ve başarılı öğrencileri kendi bünyelerine katmak istiyorlar. Kendi bünyelerindeki işlere alıyorlar (Garanti Bankası), zeki öğrenciler asistan.
Bugün resmen hoca ters köşe yaptı. Aslında sorunun ne olduğunu anlasak, cevabı 1 sayfa yazardım o derece iyi bildiğim bir konu ama soruyu anlayamadık ki. Ne sorduğunu sorduk hocaya, gayet açık dedi ve bir şey yapamadık 2 soru tamamen boş olarak kağıdı verdik. Bölümün nerdeyse tamamı bu şekilde. 3 tam soru yapan yok.
Bugün beni yanına almayı düşünen hocam yanına çağırdı yaklaşık yarım saate yakın konuştuk işte derslerde olsun, her alandan sohbet ettik. Dünde onun sınavından 84 aldım, dövüyordu nerdeyse. Klasik olsa 100 alırdın, testte dikkatsizlik ve hızlı çözmenden dolayı 4 soru kaybettin dedi. Yanlış okumadan giden 4 soru. Ama önemli değil 60 civarı not alma yeter bendeki notun belli senin dedi. Her şey süper ama ortalamamı 3'ün üzerine çıkartmam lazım.
Bilmiyorum eğer 2. dönemde böyle devam edersem sanırım hileye başvuracağım. 1 dersi bilerek bırakıp, yaz okulunda geçerim. Nasılsa özel üniversiteyiz yaz okulunda parasıyla geçiyorsun. Derse devam et B+, biraz takip et A geliyor. Bizim sene içinde canımız çıkıyor ve zar zor C getiriyoruz...