Pepsi Ve Coca Cola'nın Haram Olduğu Açıklandı...!

Sponsorlu Bağlantılar

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
sağol bide bizim okuldada yasaklansa çok süper olurdu.

mservank

mservank

Üye
mservank kardeşim edemlar niye fare preslesin ki kendi vatandaşi bizden cok iciyor:nono:
Şimdi yapıldığı bitkilerin kökünde fareler çok olurmuş.Bitkiler alındığında işte sanırım fareler de beraberinde gelirmiş.Ayıklamak uzun zürceği için direk preslenirmiş.Farenin sıvı kısmı geçerken kalanlar süzülürmüş diye duydum.
Vatandaşın içme işine gelince Abd bahane ile kendi vatandaşlarını öldürdüğü iddaiaları var.11Eylül
Para işin içine kaçınca içerler merak etme.Kendi vatandaşlarını düşünmezler.

venusutarit

venusutarit

Üye
Bence bir içecek birileri haram dedi diye haram olamaz bu yanlış haram bu kadar basit olsaydı kolonya bile koklamamamız gerekirdi içinde alkol var çok saçma bir mantık

kocar_1

kocar_1

Üye
bir hadisi şeriftede- şüheli şeylerden kaçınınız. denmiştir. içinde az oranda alkol olması bile haram olmasına yeter.müslüman akııllı olmalı araştırmacı olmalı. oguzhan çalışmaların için tşk devamını bekleriz.

not :alkol oldugu birirlerin söylemesi değil enstütülerin araştırmalarıdır . ister kabullen ister kabul etme kolonya koklamakla ne alakası var.

venusutarit

venusutarit

Üye
bir hadisi şeriftede- şüheli şeylerden kaçınınız. denmiştir. içinde az oranda alkol olması bile haram olmasına yeter.müslüman akııllı olmalı araştırmacı olmalı. oguzhan çalışmaların için tşk devamını bekleriz.

not :alkol oldugu birirlerin söylemesi değil enstütülerin araştırmalarıdır . ister kabullen ister kabul etme kolonya koklamakla ne alakası var.

Arkadaşım illede haram olacaksa içindeki kafein den dolayı haram olur yoksa ben kolada alkol olduğuna inanmıyorum hangi kurum test etmiş belgelemiş bilmem ama şundan eminim Türkiye'de kola türü içeceklere karşı bir karalama çalışması var yok içinde böcek ezmesi var yok alkol var yok cocacola tersten yazılınca Allah yok Muhammet yok anlamına geliyor birde internette mail yoluyla herkese gönderilen mesajlar var birinde görmüştüm müslümanlar namaz kılıyor secdeye yatmışlar onları photoshop ile cocacola ya benzetmişler ışte bu bir ülkede yayınlanan cocacola reklamıymış Bi yerde öyle bi reklam yayınlasa cocacola ıslam dünyası ayağa kalkar hem neden müslüman müşterilerini kaybetmek istesin. Bence kola içilmemesini benimsetmek için yayılan yazılar karalamadan ibaret. Arkadaşım araştırmış siteye eklemiş kendisine çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarım benim şahsi görüşlerimdir Herkese saygılar...

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Zaten fazla içmem

Bora

Bora

Üye
Haram olmasa da içmem; çünkü içinde fare olduğu söyleniyor.Kola yapılmak için alınan bitki kökündekiler ile birlikte alınıp pres edildiği için fareler felan arada ezilirmiş.(doğruluk payı ne kadar bilmiyorum.)Hadi diyelim kolanın içinde fare yok ,nasıl yapıldığı neden sır gibi tutuluyor.Amerika 'dan korkmak lazım.:locked:

Haram olsada olmasada ben de içmiyorum ancak amerikadan korkmak lazım anlayışını kesinlikle doğru bulmuyorum.Daha kurulalı yıllar olmuş bir devletin nesinden korkuyorsunuz anlasam? Teknolojileri olabilir evet bizdede Türk askeri kuvvetleri+Türk kanı var Ülkemizin askeri gücü dünyada bulunan en iyi ordular ile eşdeğerdir.Amerika bizden korkuyor.(Daha fazla yazmayayım forum sınırlarını zorlamayayım)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sual: Alkollü gazoz furyasından sonra, şimdi de kolaların sırrının açıklandığı ve Cochineal diye bir böcekten, kimyasal filtreleme yoluyla elde edilen, karmin isimli maddeden, boya maddesi olarak, her marka kolanın içine konduğu ve bu durumda kola içmenin haram olduğu söyleniyor. Kola içmek haram mıdır?
CEVAP
Hayır, kola içmekte hiç mahzur yoktur. İslam âlimleri buyuruyor ki:
Resulullah efendimiz, bir Yahudi’nin ekmeğini ve tereyağlı yemeğini temiz mi diye sormadan, araştırmadan yedi. Bu domuz yağı mı, koyun yağı mı, ekmeğin hamuru suyla mı, yoksa şarapla mı yoğruldu diye sorup araştırmadı. Müşrik kadının su kabından abdest aldı. Bunlar, yenilen gıdaların içinde ne var diye araştırmanın gerekmediğine birer delildir. (Berika)
Kâfirler, gıdalara necaset de, zehir de katabilirler. Nitekim Yahudi yemeğe zehir katmıştır. Peygamber efendimiz de, araştırmadan o yemeği yemiştir; çünkü necis olduğu bilinmeyen şeyleri yememek takva değil, vesvese olur. Dinimiz de, vesveseden kaçmayı emreder. (Hadika)
'den alıtı

--------------- Ekleme ---------------

ama bir yanlışın var peygamberimiz döneminde o kadının ekmeğiyle tereyağıyla ilgili dedikodular vs. vs. yoktu . (hani kadının ekmeğinde böcek kanı var demiyorlardı)ama kola için sağlıklı diyen bir kişi var mı ? insana zarar veren her şey haramdır diye yazıyor kur-anı kerim de.çok düşününce sigara falan da zararlı . o da mı günah .. bazıları değil diyor bazıları günah ama bence günah değil ama harama yakın mekruh ...

kola içmek günah veya sevap da demiyorum ayrıca

KRALMESUT

Üye
coca colada meyan kökü adında bir bitki kullanılır. Bu bitkiyi en çok seven hayvanlarda fareciklerdir. bu ot büyük işmakineleriyle toplanıyor tabiki bu otla beraber fareler de. Firma bu otu fabrikaya getirince fareleri ayıklama zahmetinde bulunmuyo ve fareler ayıklanmadan pres ediliyor. Yani o içtiğiniz coca colalarda farecikler bulunmaktadır. AFİYET OLSUN:(:(:(

melis_sezener

melis_sezener

Üye
Böyle şeylere kesinlikle inanmıyorum, içine fare karışmış da bilmemne de :ehe

Çocukluğumdan beri içiyorum o farelerin neden bir zararı olmadı hala bana? Madem o kadar pis zararlı bir içecek de neden yasaklanmıyor?

Hayatta bunlara inanıp da Coca Cola içmekten vazgeçmem! Ben kolasız bir hayat düşünemem!

Sırf israil firması diye bu suçlamalar yapılıyor başka açıklaması yok! İnanan inansın içmesin, ama ben içmeye devam edicem fare suyunu..

Tövbe tövbe ya Sabır..

Daha neler çıkacak merakla bekliyorum..

Bir ara da Coca Cola yazısını ters tutunca güya İbranice No Muhammed yazarmış! İbranice bilmem, ama sanmıyorum neden böyle birşey yapılsın ki? Akıl var mantık var!

Böyle şeylere prim verip de zevkimden vazgeçmem! Benim çevremde bunlara inanan yok zaten..

BLACKDREAM

BLACKDREAM

Üye
zaten içtiğimiz bu kolalar filistinli kardeşlerimize bomba olarak geri dönüyor.

Sapphire_06

Sapphire_06

Üye
zaten içtiğimiz bu kolalar filistinli kardeşlerimize bomba olarak geri dönüyor.
dönücektir tabiki, arap tarihini bi okuyup araştırın müslümanlık adı altında kimlere ne tür zulümler yapmışlar, atasözümüzünde dediği gibi tarih tekerrürden ibarettir..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
yine mi sen yahu :ehe

venusutarit

venusutarit

Üye
coca colada meyan kökü adında bir bitki kullanılır. Bu bitkiyi en çok seven hayvanlarda fareciklerdir. bu ot büyük işmakineleriyle toplanıyor tabiki bu otla beraber fareler de. Firma bu otu fabrikaya getirince fareleri ayıklama zahmetinde bulunmuyo ve fareler ayıklanmadan pres ediliyor. Yani o içtiğiniz coca colalarda farecikler bulunmaktadır. AFİYET OLSUN:(:(:(

Içinde böcekte olsa içecem farede olsa içecem
Allah aşkına aklı olan inanmaz bu firmalar kıytırık bi firmamı ki titiz ve temiz olmasın

ghost841

ghost841

Üye
HARAM,İĞRENÇ,BÖCEK VE FAREDEN YAPILIYOR HEPSİNE İNANIYORUM AMA TADI GÜZEL VE TADI GÜZEL OLDUĞU İÇİN PROBLEM YOK SİZEDE TAVSİYE EDERİM TADI SÜPER ÖTESİ:aha::oke::naughty::d::kop:

Tuba

Tuba

Üye

ama bir yanlışın var peygamberimiz döneminde o kadının ekmeğiyle tereyağıyla ilgili dedikodular vs. vs. yoktu . (hani kadının ekmeğinde böcek kanı var demiyorlardı)ama kola için sağlıklı diyen bir kişi var mı ? insana zarar veren her şey haramdır diye yazıyor kur-anı kerim de.çok düşününce sigara falan da zararlı . o da mı günah .. bazıları değil diyor bazıları günah ama bence günah değil ama harama yakın mekruh ...

kola içmek günah veya sevap da demiyorum ayrıca[/QUOTE]

vaaayyyy...Enes döktürmüşün yine..:alkis:alkistebrikler valla :))
Bu konuyu biliyordum zaten böcek alkol bunlara no comment diyorum çünkü mevzu uzayıp başka yerlere gider...Cola içiyormuyum mecbur kalırsam ikram geri çevrilmez ve kimseyede bişey anlatamazsın zaten...Besmele ile içeceksin her yediğimiz ve içtiğimizde yaptığımız gibi...
helal olan şeyer vardır haram olanlar vardır birde ikisinin arasında olanlar vardır...
colada burda kalıyor zaten...bizler helali haram haramada helal diyemeyiz...
Evet konu düşündürücü bide bir hadis vardır: şüpheli şeyi bırakıp şüpheli olmayana bak...
ve sigara mevzusu doğru harama yakın mekruh hatta S.Arabistan'da sigara açıktan satılmaz...Gizli satılır...

Ayrıca kola içmek günah veya sevap da demiyorum sözlerine katılıyorum :oke:
herkes içine ne siniyorsa onu yapar...:evet:

cemee61

cemee61

Üye
bastan soyliyeyim arkadaslar coca cola vs yi savunmuyorum ama boyle seyler tamamen karalamadir. normalde ticari olan bu tur olaylar kola kisminda hem ticari hem politik olmustur. haram denilmesi egerki su yonde olsaydi evet dusunebilirdim (sonucta amerikan malidir para yahudiye gider, israilde cocuklari öldürür...) bu nedenle haram olabilir. bu din adamlarinin isidir tartisir sonuca varirlar...
ote yandan yok icinde fare var, domuz eti var vs tamamen sacmaliktan ibarettir arkadaslar. bugun herhangi bir bugday tarlasini dusunun (ulkemizde cok genis alanlarda mevcut, yada baska herhangi bir tarla) faresiz tarla olurmu arkadaslar??? yada bocek vs siz??? tabiki olmaz olamaz... toplanirken cuvala girdi diyelim o fare. o fare cuvaldan ckamazmi??? öldügünü varsayabiliriz. cuvalla fabrikaya gidip yanlislik,dikkatsizlik sonucu urunede karismis olabilir ki bu yedigimiz urunlerin bir cogu icin gecerli sadece kolaya suc atmak yanlis.
ikinci bir konu ise buyuk firmalar disinda urun almayiniz. nedenine gelince o dedigim dikkatsizlikler kucuk firmalarda daha cok olmaktadir,,, buyuk firmalarin bir prestiji vardir ve bunun lekelenmesine izin vermezler. buyuk firmalar kaliteden ödün veremez arkadaslar.
kolaya dönersek; aslinda gazli iceceklerin hepsi asitli olmasi dolayisi ile mideyi tembellestirmekte disleri curutmekte vs bir cok kotu etkiyi vucuda vermektedir. ayrica bu tur gidalar yuksek orannda seker icermektedir ki bununda bir cok olumsuz etkisi var...
alkol konusunda bir arkadasimiz soyle yazmis: cogu sarhos edenin azi haramdir: boyle bir ayet yada hadis bilmemekle beraber mantiken dogrudur ki islam mantik dinidir. bugun tukettigimiz bir cok gidada alkol bulunmakta. ornegin yogurtta alkol vardir. insan hayati boyunca yogurt tuketmeden yasayabilir. zaruri bir ihtiyac degildir. ama sizce harammidir??? sizi bilmem ama en azindan bence degil

ayrica bu soylentiler hep mail yolu ile dolasmakta. bunuda bir nedeni var aslinda. siz bu maili gorun, arkadaslariniza yollayin, birileride mail adreslerinin hepsini toplasin. sonra msnde abuk sabuk insanlar sizi eklesin, abuk sabuk mailler gelsin, bilgisayara virus bulassin, banka hesaplari bosaltilsin vs vs. sizde dusunun durun alla alla benim adresimi nerden buluyorlar???

gecenlerde nestle hakkinda bir mail gelmisti mesela. nestle gofretlere cocuklarin genetigini bozabilecek maddeler koyuyormus. bunuda turkiyede bir universitenin profesoru bulmus... adamin telefonunu bile vermisler. adam en son cikip gazetede yalvaracakti neredeyse "beni aramayin bu haber tamamen uydurma" diyordu.
azicikta katki maddelerinden bahsedeyim arkadaslar: katki maddelerinin kullanimi yasak olanlari vardir, kullanimi limitsiz olani vardir, birde kullanimi limitli olanlari vardir. ornegin E330 (bir ara super kanserojen olarak halkin bellegine kazinmisti) e330 sitrik asittir arkadaslar yani limon asididir yani dogada zaten dogal olarak vardir. bizde salatada balikta vs guzelce yeriz bunu. ayrica E330 gidalarda limitsiz kullanilabilir listesindedir. sizce sitrik asit kanserojenmidir??? ama kullanimi kisitli maddelere gelince isin rengi degisir. eger kisitlama 1 kiloya en fazla 5gr bu maddeden koyanilirsin diyorsa o kadar koymalisin. bazi firmalarda durum soyle olur. kontrol yoktur, o madde buyuk ihtimalle tozdur ve adam onu kurekle atar... sonuc olarak biz onu aldikca sagligimizda bozulmalar meydana gelir. ama buyuk firmalarda is bu sekilde yurumez. katki maddeleri yetkili egitimli kisinin elinin altindadir. o madde kullanilacagi zaman isci gelir, yetkili kisiden 5gr alir gider. sonuc olarak sagligimizda bir bozulma meydana gelmez. cunku o izin verilen deger gidada islemleri kolaylastirmakta, iyi stabil urun elde edilmesine yardimci olmaktadir. siz onu tukettikten sonra vucuttan atilmaktadir (bu izin verilen degerler buyuk arastirmalar sonucu ortaya cikmaktadir)
buyuk markalardan cok kucuk markalardan korkun arkadaslar
bu arada bu kucuk firmalarin hepsinin boyle yaptigi anlamina gelmez tabiki.
basit bir orenek: etin kilolsu 30 lira iken 1 liraya kangal sucuk varsa, o sucugun icinde ne olup ne olmadigini dusunun bi...

gecenin korunde nerden gordum bu yaziyi susamadim bir turlu. okuyanlar kusura bakmasin basinizi sisirdim:)

kadin.ca

kadin.ca

Üye
Buyrun muş ögrenin

mutuo

mutuo

Üye
sagliga zararli herseyi uretenler,sebep olanlar,bilerek yasaklamayanlar ,alanlar satanlar ovenler,reklamini yapanlar
cehenneme gitsinler.

venusutarit

venusutarit

Üye
Buyrun muş ögrenin
O sitedeki herşeyin yalan olduğunu düşünüyorum
Ne geçiyor insanların eline karalama yaparak anlamıyorum
Siz arkadaşlar bu karalama çalışmalarına ortak olmayın

Üst Alt