Fenerbahçe 4 - Galatasaray 1 :) Bir Kadıköy Klasiği Daha

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe 4 - Galatasaray 1 :) Bir Kadıköy Klasiği Daha
Bir Kadıköy klasigi daha !.. Fenerbahçe tribünleri maçtan önce "Since 1907 (1907'den beri)" pankartı açtı, Fenerbahçeli futbolcular da 1999'dan beri Kadıköy'de Galatasaray'ı yenme alışkanlığını sürdürdü: 4-1



Fenerbahçe ile Galatasaray yine tarihi bir derbi oynadı !.. Maç golle başladı !.. Rakibini 9 yıldır yenemeyen Galatasaray daha 2. dakikada Lincoln'ün golüyle öne geçti. Kötü günler yaşayan rakibi karşısında maça adeta önde başlayan Galatasaray belki de yıllar sonra Kadıköy'den sevinen taraf olarak ayrılacaktı.

Ama tarih yine tekekkür etti !.. Fenerbahçe 6. dakikada Selçuk ile beraberliği yakaladı. 2 dakika sonra hakemin çift vuruş verdiğini görmeyen Lincoln topu ağlara gönderdi ama gol geçerli olmadı.

26. dakikada ise sahneye Emre Aşık çıktı, Semih'in sert ortasında topu kendi ağlarına gönderip, eski takımını 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe ikinci yarıda da golleri bulan taraftı. İkinci yarının hemen başında Roberto Carlos'un 40 metreden füzesinde top kaleciden geri geldi, Lugano tamamladı. Uzatmalarda ise Deivid muhteşem bir şutla zaferi taçlandırdı: 4-1

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda zorlu Arsenal deplasmanından aldığı 1 puanla matematiksel olarak şansını sürdüren ve bu galibiyetle moral bulan sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılı ekip karşısında da iyi bir sonuca imza attı.

Sezona kötü başlayarak puan cetvelinde orta sıralardan kurtulamayan sarı-lacivertli ekip, Galatasaray karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 16'ya yükselterek, 17 puanlı sarı-kırmızılı ekiple arasındaki farkı 1 puana düşürdü.

Kötü günleri aldığı başarılı sonuçlarla yavaş yavaş geride bırakan sarı-lacivertli ekip için, Galatasaray karşısında alınan bu galibiyet de büyük moral oldu.

Fenerbahçe bu sonuçla bu sezon ligde 10. maçında 5. galibiyetini aldı. Sarı-lacivertlilerin 4 mağlubiyet, 1 beraberliği bulunuyor.

KADIKÖY'DE BÜYÜK COŞKU
Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı aldığı galibiyet, sarı-lacivertli taraftarlara büyük coşku yaşattı.
Maçın son dakikalarından itibaren tribünlerde büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, bitiş düdüğünün ardından tezahüratlarla ezeli rakiplerine gönderme yapıp, galibiyetin sevincini tezahüratlarla dile getirdi.

Maç sonunda stat hoparlörlerinden çalınan şarkılara bütün stat eşlik etti. Taraftarlar uzun süre tribünleri terk etmeyerek sevinç gösterileri yaptı.

Saha içinde bir araya gelen Fenerbahçeli futbolcular, birbirlerini tebrik edip tribünleri selamladılar.
Orta alanda kenetlenen futbolcular birlikte oldukları yerde sıçrayarak galibiyeti kutladı.

EMRE İLK KEZ GALATASARAY'A KARŞI FORMA GİYDİ
Maçın 55. dakikasında Semih'in yerine oyuna dahil edilen Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez forma giydi.

Sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli takımın son maçlarında forma giyemeyen milli futbolcu, altyapısından yetiştiği Galatasaray'a karşı ezeli rakibinin formasıyla ilk kez sahaya çıktı.

DEIVID'DEN "YENGEÇ DANSI"
Sakatlığının ardından bu sezon ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcu Deivid, takımı adına attığı 4. golden sonra "yengeç dansı" yaptı.

Geçen sezon Fenerbahçeli futbolcuların atılan gollerden sonra yaptığı dans bu sezon ilk kez Brezilyalı futbolcunun attığı golden sonra yapıldı. Deivid, Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a 2. golünü kaydetti.
Deivid golüne neredeyse kendisinden daha çok takım arkadaşlarının sevindiği görüldü.

KENDİ KALESİNE GOL BU KEZ SEVİNDİRDİ
Bu sezon iki maçta futbolcularının kendi kalelerine attığı gollerle üzülen Fenerbahçe, derbi maçta bu kez rakip futbolcunun kendi kalesine attığı golle sevinen taraf oldu.

Galatasaraylı futbolcu Emre Aşık'ın 28. dakikada kendi kalesine attığı gol Fenerbahçe'yi ezeli rakibi karşısında 2-1 öne geçirdi.

Ligin 3. haftasında Hacettepe ile deplasmanda yaptığı maçın 59. dakikasında Can'ın kendi kalesine gönderdiği golle 2-1 yenilen Fenerbahçe, 9. haftada da Eskişehirspor maçında Edu'nun 45. dakikada kendi kalesine attığı golle 2-2 berabere kalıp galibiyeti elinden kaçırmıştı.

ALEX'SİZ İKİ MAÇTA DA BAŞARILI SONUÇ ALDILAR
Fenerbahçe, sakatlığı bulunan Alex'in yokluğunda çıktığı üst üste ikinci maçından da başarılı bir sonuçla ayrılmasını bildi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal'e karşı deplasmanda Alex'siz oynayan sarı-lacivertliler, zorlu deplasmanda 0-0'lık sonuçla dönmesini bildi.
Sarı-lacivertliler, bu akşam da ezeli rakibi Galatasaray'a karşı Brezilyalı futbolcudan yoksun kadrosuyla galibiyete ulaştı.

FENERBAHÇE 74. DAKİKADAN İTİBAREN FORVETSİZ OYNADI
Fenerbahçe'nin iki forvet oyuncusu da maç sırasında oyundan alınınca sarı-lacivertli ekip bu dakikadan itibaren forvet oyuncusundan yoksun mücadele etti.

Maçın 55. dakikasında Semih'in ardından 74. dakikada da Güiza oyundan alındı. Forvet hattındaki görev Güiza'nın yerine oyuna dahil edilen Burak'a verildi.

Fenerbahçe'nin bu sezonki yeni transferlerinden Burak da sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray derbisinde forma giydi.

DİĞER NOTLAR
-Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde bu sezonun en erken golünü 2. dakikada kalesinde gördü.
-Maçın 6. dakikasında Fenerbahçe'nin maçta 1-1'lik eşitlik sağladığı golü atan Selçuk, sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray'a gol attı. Selçuk bu sezon ligde 2. golüne imza koydu.
-Fenerbahçe'ye 3-1'lik galibiyeti getiren golü kaydeden Lugano, ezeli rakiplerine Fenerbahçe formasıyla 2. golünü attı. Lugano bu sezon ligde 2. golüne filelere gönderdi.
-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da maçı izleyenler arasında yer aldı.
-Maçın 54. dakikasında Migros kale arkası tribününde emniyet güçlerinin tespit ettikleri bazı taraftarların, tribüne girilerek gözlem altına alındığı görüldü.
-Fenerbahçe'de 55. dakikada Semih'in oyundan alınmasının ardından kaptanlık pazubandını kaleci Volkan Demirel taktı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY: 4-1

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, (4. Hakem) Süleyman Abay
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, R. Carlos (dk.58 Vederson), Josico, Selçuk, Uğur, Deivid, Güiza (dk. 73 Burak), Semih (dk.55 Emre)
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık(dk.71 Aydın), Hakan Balta, Ayhan, Meira, Arda, Lincoln, Baros (dk.46 Kewell), Ümit Karan (dk. 46 Nonda)
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
GOL: Lincoln (dk.2) Selçuk (dk.7) Emre Aşık (k.k)( dk.28) Lugano (dk.49) Deivid (dk. 90+2)
SARI KART: Lincoln, Servet, Baros, Ayhan, Nonda, Arda (G.Saray) Selçuk, Josico, Vederson (F.Bahçe)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. dakikada Arda'nın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Lincoln, kaleci Volkan'ın sağından topu filelere gönderdi. 0-1
6. dakikada Uğur Boral'ın kullandığı köşe vuruşunda Selçuk'un ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleciyi geçen topu Ayhan kornere gönderdi.
6. dakikada bu sefer ters taraftan köşe atışını Deivid kullandı, bu oyuncunun yerden ön direğe gönderdiği, topa Selçuk ayağını koydu ve topu filelere gönderdi. 1-1
9. dakikada kazanılan en direk serbest vuruşu kullanan Lincoln'ün şutunda top filelere gitti, ancak topun kimseye değmediği gerekçesiyle hakem Hüseyin Göçek tarafından geçersiz saydı.
12. dakikada ceza sahasına yapılan ortaya ileri çıkan Servet kafayı vurdu, kaleci Volkan parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.
28. dakikada Semih'in ceza sahası önünden yerden attığı şutta altı pas çizgisi üstünde topu uzaklaştırmak isteyenEmre, kayarak yaptığı ters vuruşta meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. 2-1
34. dakikada Arda'nın soldan ceza sahasına gönderdiği topa kaleci Volkan kalesinden çıkarak Ümit'den önce müdahale etti.
42. dakikada Lincoln'un kullandığı köşe vuruşunda kaleci Volkan topu yumrukladı, ceza sahası önünde topu önünde bulan Hakan Balta'nın vuruşunda top defansa çarparak kornere gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
49. dakikada Roberto Carlos'un yaklaşık 35 metreden kullandığı serbest vuruşta topa çok sert vurdu kaleci De Sanctis'den seken meşin yuvarlağı Lugano kafayla filelere gönderdi. 3-1
53. dakikada Sabri'nin ceza sahası önü sağ çaprazından attığı şutta kaleci Volkan yatarak topu kontrol etti.
65. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Emre Belözoğlu'nun sağdan ceza sahasına gönderdiği topa Güiza arka direkte müsait pozisyonda sert vurdu top üstten auta gitti.
72. dakikada Kewell'in ceza sahası önünde kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan üstüne gelen topu yatarak kontrol etti.
82. dakikada Lincoln'ün kullandığı köşe vuruşunda Aydın'ın penaltı noktası üzerinde yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
90+3'de Deivid'in ceza sahası önünden yaptığı plase vuruşta top kaleci De Sanctis'i geçti ve direğe çarparak ağlarla buluştu. 4-1


MAÇTAN NOTLAR
FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbi maçta sakatlığı bulunan kaptan Alex kadroda yer almadı.

Ligde geçen hafta Eskişehirspor ile yapılan maçta sakatlanan, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile deplasmanda yapılan maçta da forma giyemeyen Alex, derbi maça yetiştirilemeyince bu önemli mücadelede takımdaki yerini alamadı.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca kırmızı kart cezalısı Kazım'ın yanı sıra, sakatlığı bulunan Tümer ile Önder, Can, Gürhan, Deniz ve İlhan da maç kadrosunda yer almadı.

EMRE YEDEK
Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı son 6 resmi maçta forma giyemeyen Emre, eski takımı Galatasaray'a karşı yedekler arasında yer buldu.

Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında Kadıköy'de Kayserispor ile yapılan maçta sakatlandıktan sonra bir süre takımdan ayrı kalan Emre, eski takımına karşı 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.
Emre, maç öncesi sahada diğer yedek futbolcularla pas çalışması yaparken Fenerbahçeli taraftarlardan büyük destek gördü. Bir çok kez tribünlere çağrılan sarı-lacivertli futbolcu, tribünlere giderek taraftarlarını selamladı.

DEİVİD İLK 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, sezon hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından 3 ay takımdan ayrı kalan, ligin 8. haftasından itibaren takıma girmeye başlayan Deivid'e derbi maçta ilk 11'de görev verdi.

Fenerbahçe'nin ligin 8. haftasında Bursaspor ile yaptığı maçta yedekler arasında yer alarak tekrar takıma dönen Brezilyalı futbolcu, bu sezon ilk kez sarı-lacivertli ekip için önemli maçta, derbide 11 kişilik kadroya girdi.

İspanyol çalıştırıcı takımının orta alan kurgusunda, Maldonado ile Josico arasındaki tercihini Josico'dan yana kullandı.

İLK HEYECANLAR
Fenerbahçe'de, Türkiye'de ilk sezonunu geçiren teknik direktör Luis Aragones'in yanı sıra, sarı-lacivertlilerin bu sezon transfer ettiği Güiza ve Josico ilk kez sarı-lacivertli formayla Galatasaray derbisine çıktı.

TRİBÜNLER DOLDU
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan derbi maça taraftarlar büyük ilgi gösterirken, maç öncesi statta büyük bir coşku yaşandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, sadece güvenlik için ayrılan bölümler boş kaldı. Galatasaraylı taraftarlar da aynı şekilde kendilerine ayrılan 2 bin 525 kişilik tribünü doldurdu.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da kulüp başkanları Aziz Yıldırım ve Adnan Polat ile protokol tribününde maçı izledi.

TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Fenerbahçeli taraftarların önemli maçlardaki tribün organizasyonları, Galatasaray derbisinde de tekrarlandı.

Maraton alt tribüne sarı kartonlarla ''Since=1907'' yazısı yazılırken, maç başlarken taraftarlar kartonları kaldırarak yazıyı ortaya çıkardı.

Telsim kale arkası tribünde de taraftarlara dağıtılan kartonla renkli görüntüler oluşturuldu. Dev boyutta pankartta ''Lord of İstanbul'' yazısı (İstanbul'un Lord'u) yazılırken, kartonlarla boğaz köprüsü figürü oluşturuldu.

Migros kale arkası üst bölümde ise tribünü kaplayan şekilde büyük boyutta bir Fenerbahçe bayrağı açılırken, maraton üst tribündeki dev bayrakta Galatasaray'a gönderme yapılarak, ''Herkes Haddini Bilecek'' yazısı yer aldı.

Maç başlamasından önce havaya püskürtülen renkli konfetiler, tribünleri daha da renklendirdi.

DİĞER NOTLAR
-Galatasaraylı bazı futbolcular stada geldikten sonra atmosferi gözlemlemek için sahaya çıktıklarında Fenerbahçeli taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Sarı-lacivertlilerin küfürlü tezahüratlar yaptıkları da duyuldu.

-Fenerbahçeli taraftarlar trafik kazasında yaşamını yitiren Ultraslan taraftar grubunun kurucularından Alparslan Dikmen için ''Alpaslan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' şeklinde tempo tutarak jest yaparken, aynı şekilde Galatasaraylı taraftarlar da tempo tuttu.

-İki takım yöneticileri maç öncesi saha içinde centilmence el sıkıştı.
-Maç öncesi stat çevresinde karaborsacıların Biletix gişesinde 66 YTL'ye satılan kale arkası tribün biletlerini iki katı fiyatta satmaya çalıştığı görüldü.

-Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel sahaya geç çıkınca, takımlar kısa bir süre seremoni için sarı-lacivertli kaleciyi bekledi.

G.SARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, hafta içinde UEFA Kupası (B) Grubu'nda Benfica maçında sahadan zaferle ayrılan kadroyu bozmadı.

Sakatlanmadan önce sürekli ilk 11'de oynayan Kewell'ın iyileşmesine rağmen Benfica maçının kadrosunda değişikliğe gitmeyen Skibbe, sakatlığı düzelen Aydın ve Mehmet Topal'ı da maç kadrosuna dahil etti.

Galatasaray'da, Nonda, Volkan ve Mehmet Güven ile kaleci Aykut da yedekler arasında yer aldı.

GALATASARAY'DA İLK DERBİ HEYECANI YAŞAYANLAR
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, ilk kez Fenerbahçe derbi maçı heyecanı yaşadı.
Sarı-kırmızılı ekipte, yeni transferler Fernando Meira, Milan Baros ve Morgan De Sanctis ilk kez Fenerbahçe derbisinde forma giydi.

Yeni transferlerden Harry Kewell, karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken, Yaser Yıldız, Alparslan Erdem, Serkan Kurtuluş ve Ferdi Elmas da kadroda bulunmamaları nedeniyle derbi heyecanı yaşayamadı.

LİNCOLN, İLK LİG DERBİSİNİ OYNADI
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio de Soares Lincoln, Fenerbahçe'ye karşı Türkiye'deki ilk lig derbisine çıktı.

Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Lincoln, geçen sezon takımının Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ligde yaptığı 4 derbide de sakatlığı, kart cezası ve kadro dışı bırakılması nedeniyle oynayamamıştı.
Geçen sezon tek derbisine Ali Sami yen Stadı'nda Fenerbahçe ile yapılan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında çıkan Brezilyalı futbolcu, takımının 2-1 galip gelerek tur atladığı maçın son dakikasında Volkan Demirel ile yaşadığı kavga sonrası kırmızı kart görmüştü.

LİNDEROTH'UN FENERBAHÇE ŞANSSIZLIĞI
Galatasaray'ın İsveçli futbolcu Tobias Linderoth, takımının Fenerbahçe ile yaptığı 5. maçta da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Sarı-kırmızılı kulüpteki 2. sezonunu geçiren Linderoth, takımının geçen sezon Fenerbahçe ile yaptığı 2 lig, 2 de Fortis Türkiye Kupası maçında sakatlığı nedeniyle oynayamamıştı. Linderoth, bu akşamki derbi maçta yine sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

SERVET'E "GÜZEL" DESTEK
Galatasaray'ın milli futbolcusu Servet Çetin'in kız arkadaşı Alman top model Alessandra Alores, sarı-kırmızılı takımın Fenerbahçe ile yaptığı derbide Servet'i izlemek için Türkiye'ye geldi.

Lig TV mikrofonlarına konuşan Alores, Servet ile çok güzel bir arkadaşlıkları olduğunu söyledi. Alores, "Servet çok iyi bir insan. Şu anda çok iyi bir arkadaşlığımız var ama ileride ne olur bilemem. Ortak bir arkadaşımız vardı Almanya'da, Türkiye'deki menajerliğimi yapıyordu. Servet'i havalimanından alması gerekiyordu, ben de gittim ve böylece tanıştık. Aslında başta kızmıştım ama şu an çok iyi bir arkadaşlığımız var. 3,5-4 yıl önceye dayanıyor tanışmamız. Fenerbahçe ve Galatasaray da çok büyük iki takım ama ben Galatasaray'ı tutuyorum. Umarım Servet mükemmel bir performans sergiler ve kalesini çok iyi korur, kalbim Servet'le" diye konuştu.

2 BİN 525 "CİM BOM"LU TRİBÜNDE
Galatasaraylı taraftarlar, derbi maç için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Statta yer alan 2 bin 525 "Cim Bom"lu, takımlarına büyük destek verirken, maçtan 45 dakika önce sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcular el ele tutuşarak taraftarlarını selamladı. Bu sırada Fenerbahçe bazı taraftarların, futbolcuların üzerine içi dolu pet bardak attıkları görüldü
 
  • Beğen
Tepkiler: BESİM SEZEN


X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
tebrikler...
 
Salihyet

Salihyet

Üye
:) :) iddia yı kazandım :ehe
 
lovestar

lovestar

Üye
tebrikler.şimdi baktım lig tv den gollere.carlosun frikiği ve deivid in golü müthiş...lincolnün golüde çok klas.güzel maç olmuş...
 

Dwyane_Wade

Üye
sen şimdi sivas'a ve hacettepe gibi takımlara yenil...gel de bir kaç gün önce benfica'yı deplasmanda darmaduman etmiş galatasaray'a 4 at...olcak iş değil...:ehe
 
Nazy

Nazy

Üye
sen şimdi sivas'a ve hacettepe gibi takımlara yenil...gel de bir kaç gün önce benfica'yı deplasmanda darmaduman etmiş galatasaray'a 4 at...olcak iş değil...:ehe
Fenerbahçe, galatasaray maçlarında iman kuvettiyle oynuyor:ehe
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Statta buna şahit olan kişilerden biriydim ve maçtan sonra 1.5 saat statta kalarak, polislerin biber gazıyla çıkanların arasındaydım.

İçeride 1.5 saat kafese doğru şarkı söyledik, yüzleri müthişti. Bir çok video var o anlardan kalan. Stat karanlık ama biz bağırıyoruz böyle bön bön bakıyorlar. :ehe
 
arslansem

arslansem

Üye
Ne diyolar bu gerizekalılar demişlerdir belki :D
2 kez yenseler de biz yine şampiyon oluyoruz diye geçmişlerdir içlerinden :D
 

Benzer Konular



Üst Alt