Neden evlenmiyorsun?"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
**reisbey**

**reisbey**

Üye
    Konu Sahibi
Neden evlenmiyorsun?"
Anlatıldığına göre, bir gün birkaç alim, Rabia-i Adeviyye'nin yanına gitti ve ona: "Neden evlenmiyorsun?" diye sordular Rabia-i Adeviyye onlara şöyle dedi:

"Benim üç büyük derdim var Bunların sıkıntısından kolayca kurtulmamı garanti ederseniz, o zaman evlenirim Birincisi: "Acaba ben son nefesimde imanımı kurtarabilecek miyim?" O kimseler:

"Biz bu sualin cevabını söylemekten aciziz" dediler Rabia-i Adeviyye tekrar:
"Kıyamet gününde amel defterimi sağ tarafımdan mı, yoksa sol tarafımdan mı verecekler?" diye sordu O kimseler bu soruya da:

"Herkesin hesabı görüldükten sonra bir grup cehenneme ve bir grup cennete giderken, acaba ben hangi grupta bulunacağım?" diye sordu O kimseler şaşırarak:

"Biz bu sualin cevabını da söylemekten aciziz" dediler Bunun üzerine Rabia-i Adeviyye onlara şöyle dedi:
"O halde önümde böyle dehşetli günler varken ve bu günlere hazırlanmak elbette lazım iken, evlenmeyi nasıl düşünebilirim!"

İşte herkes böyle olmalıdır Rabia-i Adeviyye'nin bu hali herkes için büyük bir derstir Eğer bunları dünyada biraz olsun düşünmeyip, önümüze her geleni yaparsak, kıyamet gününde perişan oluruz O gün pişmanlık günüdür O gün herkes pişman olacak ama o gün pişmanlık da fayda vermez

eyypshmc

eyypshmc

Üye
şu konunu bile altına hadise reklamı geliyor...forum yöneticileri bari bu bölümdeki reklemlarda hassasiyet göstersin

KAFKAS KARTALI

Üye
paylaşım için teşekkürler.
hadise reklamı kalksa keşke.
çok iğrenç aslında.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bence Hz.Rabia bazı konularda yanlış düşünüyor..dediği konularda çok aşırı gitmiş..en doğrusunu peygamberimiz bize göstermiştir..

POWER

POWER

Üye
Anlatıldığına göre, bir gün birkaç alim, Rabia-i Adeviyye'nin yanına gitti ve ona: "Neden evlenmiyorsun?" diye sordular Rabia-i Adeviyye onlara şöyle dedi:

"Benim üç büyük derdim var Bunların sıkıntısından kolayca kurtulmamı garanti ederseniz, o zaman evlenirim Birincisi: "Acaba ben son nefesimde imanımı kurtarabilecek miyim?" O kimseler:

"Kıyamet gününde amel defterimi sağ tarafımdan mı, yoksa sol tarafımdan mı verecekler?" diye sordu O kimseler bu soruya da:

"Herkesin hesabı görüldükten sonra bir grup cehenneme ve bir grup cennete giderken, acaba ben hangi grupta bulunacağım?" diye sordu O kimseler şaşırarak:

"Biz bu sualin cevabını da söylemekten aciziz" dediler Bunun üzerine Rabia-i Adeviyye onlara şöyle dedi:
"O halde önümde böyle dehşetli günler varken ve bu günlere hazırlanmak elbette lazım iken, evlenmeyi nasıl düşünebilirim!"

İşte herkes böyle olmalıdır Rabia-i Adeviyye'nin bu hali herkes için büyük bir derstir Eğer bunları dünyada biraz olsun düşünmeyip, önümüze her geleni yaparsak, kıyamet gününde perişan oluruz O gün pişmanlık günüdür O gün herkes pişman olacak ama o gün pişmanlık da fayda vermez

Aynı fikirde değilim. Bir insan yaptıklarından kendi sorumludur. Bu evlenmenizle alakası yoktur.Sanki evlenmek günahmış gibi göstermiş. İnsanlar çift olarak yaratılmıştır bu yüzden evlenmek en doğal sonuçtur. Zina yapmaktansa evlenip eşinle cinselliğini yaşaman en hayırlısıdır.

omayra

Üye
Evlilik hayırlıdır. Gençler evlenmekten kaçınıyor ama haramdan da geri durmuyor. Rabia hanım kendince seçimini yapmış, ama bunu İslam'ın bir gereği olarak algılamak yanlıştır. Doğru olan evlenmek, yuva kurmak, helalden ayrılmamaktır!

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Her kadın böyle düşünürse ya soyumuz tükenir ya da işlenen günahlar artar...

Ben rasyonel bir yön bulamadım bu öyküde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt