lütfen görüşlerinizi yazın..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
lütfen görüşlerinizi yazın..
sitede bi anket düzenlemek istiyorum hepatit b aşısı yaptıranlar yada bu konuda bilgi sahibi olup olmayanlar diye sizce nasıl olur görüşlerinizi yazarsanız sevinirm..:oke:

omayra

Üye
güzel olur.. ben geçen sene yaptırdım. 3 doz halinde uygulandı, son dozunu haziranda vuruldum :)

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
güzel olur.. ben geçen sene yaptırdım. 3 doz halinde uygulandı, son dozunu haziranda vuruldum :)
hmm ozaman en yakın zamanda tekrar marker baktırman gerekiyo aşının tutup tutmadığını öğrenmek için herhangi bi hastanenin bulaşıcı hastalıklar(intaniye) polikliniğnde baktırabilirsin :oke:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kesinlikle olumlu olur ;) diye düşünüyorum:oke:

Salihyet

Salihyet

Üye
Hiç bi fikrim yok bu tip hastalıklar hakında :(

omayra

Üye
hmm ozaman en yakın zamanda tekrar marker baktırman gerekiyo aşının tutup tutmadığını öğrenmek için herhangi bi hastanenin bulaşıcı hastalıklar(intaniye) polikliniğnde baktırabilirsin :oke:

hımmm bilmiyordum... teşekkür ederim bilgi için. aşının tutmama ihtimali mi var? anlayamadım ama....

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
hımmm bilmiyordum... teşekkür ederim bilgi için. aşının tutmama ihtimali mi var? anlayamadım ama....
evet bazı kişilerde bu sorun olabiliyo o yüzden aşı yapılmadan önce ve aşı yapıldıktan(tüm dozlar tamamlandıktan) yaklaşık 1.5 ay(bu rakam değişebiliyor o yüzden ortalama bi rakam söylüyorum) sonra tekrar marker baktırılması gerekiyor..

--------------- Ekleme ---------------

Hiç bi fikrim yok bu tip hastalıklar hakında :(
böyle bi anket düzenlemek istememin önemli bi sebebide bu. çoğu kişi bu tip konular hakkında bilgi sahibi değil. en azından bu konuyla ilgili yanlış,eksik yada hiç bilgi sahibi olmayanların bilgilendirilmesi açısından güzel olur diye düşündüm...(bu konu bi anket değil onuda belirtmek istiyorum anket açlıldığında elbette onunla ilgili bütün bilgileri vericem sadece ne kadar kişi katılır ne kadar yararlı olur bunu anlayabilmek için bu konuyu açtım:))

omayra

Üye
evet bazı kişilerde bu sorun olabiliyo o yüzden aşı yapılmadan önce ve aşı yapıldıktan(tüm dozlar tamamlandıktan) yaklaşık 1.5 ay(bu rakam değişebiliyor o yüzden ortalama bi rakam söylüyorum) sonra tekrar marker baktırılması gerekiyor..

marker ne ki :)

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
bi çeşit kan tahlili kanda ki bazı değerler inceleniyor bu değerlerin bi intaniye uzmanı tarafından değerlendirilip aşının yapılması yada aşı yapıldıysa geçerli olup olmadığı kontrol ediliyor (yanii siz aşıyı yaptırmış olabilirisniz fakat aşı sizin için koruyucu olmamış olabilir)tahlil sonucuna göre uzman doktor sizi yönlendirecektir :)

omayra

Üye
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :) En yakın zamanda baktıracağım :)

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :) En yakın zamanda baktıracağım :)
rica ederim aslında böyle parça parça bilgi vermek çok yanlış en yakın zmanda bununla ilgili bütün bilgilerin olduğu bi konu açıcam ama benim merak ettiğim bu konuya ne kadar ilgi gösterileceği :)

ouSahin

ouSahin

Üye
sitemizde bir hemşirenin olması çok iyi en yakın zamanda sitemizde Saglık Ocagı açalım:ehe

ben ortaokuldan snr hiç bir aşı oLmadım :(

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Ya 2 hafta önce tetenoz vurulduk 3 gün ağırdı kolum :)

Solamente

Üye
ya o kadar çok hasta oluyorumki zaten alışığım iğnelere falan en kısa zamanda yaptırırım :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bronşit olarak doğan bir bebek olduğum için hayatımın ilk 9 senesi düzenli iğne oldum!
Şu anda ise iğne fobim var... Ağrısız-acısız bir ölüm mü yoksa iğne mi deseler düşünürüm yani...

Bu konularda bizi konunun tüm çarpıcı noktalarıyla birlikte bilgilendirirseniz tembel insanlar her an nasıl bir tehlikenin içinde bulunduğunu ve çok basit bir uğraşta bulunmamanın bedelinin hangi boyutlarda olabileceğini görebilirler.

Hem yeteri kadar korkutabilirseniz ben de gidip olabilirim belki :gul:

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
sitemizde bir hemşirenin olması çok iyi en yakın zamanda sitemizde Saglık Ocagı açalım:ehe

ben ortaokuldan snr hiç bir aşı oLmadım :(
bide aile hekimi bulalım artık online sağlık hizmeti verilir diye reklam veririz diğer sitelerde...:ehe

Ya 2 hafta önce tetenoz vurulduk 3 gün ağırdı kolum :)
bilidğim kadarıyla canlı mikrobun hastalık yapıcı etkenleri ortadan kaldırılarak hazırlanan bi aşı sadece kolun ağrıdıysa kendini şanslı saymalısın ben ilk yaptırdığımda ateşten gözümü açamaz haldeydim :(

Bronşit olarak doğan bir bebek olduğum için hayatımın ilk 9 senesi düzenli iğne oldum!
Şu anda ise iğne fobim var... Ağrısız-acısız bir ölüm mü yoksa iğne mi deseler düşünürüm yani...

Bu konularda bizi konunun tüm çarpıcı noktalarıyla birlikte bilgilendirirseniz tembel insanlar her an nasıl bir tehlikenin içinde bulunduğunu ve çok basit bir uğraşta bulunmamanın bedelinin hangi boyutlarda olabileceğini görebilirler.

Hem yeteri kadar korkutabilirseniz ben de gidip olabilirim belki :gul:
en başta yaptırması gereken kişilerden birisin bence risk grubundasın en kısa zamanda yaptır valla allah korusun kaybettiğin her gün belkide ömründen gidiyo(ayrıca hastalık çok acılı gelişebiliyor..):naughty:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
en başta yaptırması gereken kişilerden birisin bence risk grubundasın en kısa zamanda yaptır valla allah korusun kaybettiğin her gün belkide ömründen gidiyo(ayrıca hastalık çok acılı gelişebiliyor..):naughty:

Yetmez bu kadar korkutma, daha fazla korkutman gerek :lac
Konuyu aç bence sen, bilgilendir bizi iyice :)

dreamnurse

dreamnurse

Üye
    Konu Sahibi
konu ile ilgili bilgiler ve anket sağlık bölümünde üst konu olarak açılmıştır katılımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler..:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt